Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche niesmaka mialam

Ale dzisiaj byłas świadkiem głupiej sytuacji :/

Polecane posty

Gość bicei jest karalne i dobrze
zielareczka ,thaisse80 ale co to dla ciebie jest klaps? czy przylanie takioe ze dziecko ma odbitą dlon na skorze to dla rodzicow tez jest kalpsem,5 mocnych strzalow tez jest klapsem i nie rowna sie to dla ciebie z biecierm? BIECIEE jest karalne w polsce jak wam sie nie podoba to do Azjii sie wynoscie, w polsce obowiązuje przesteganie ustaw ilamiecie prawo bijąc drugiego czlowieka a tym bardzie dziecko zielareczka a ja uwazam ze jakby te dziewczyny sie lało to jeszcze gorsze by były i nie koncvzyly by sie na ucieczce z domu, ty uwazasz ze chodziły by jak w zegraku, mylisz sie, ja jak dostawalam to ejszcze bardziej nienawidzilam moich rodzicow wiec w dupe sobie wsadz te twoje chodzenie w zegraku bo to sie nie sprawdza zwolenniku bicia dzieic, Ty nie miej dzieic nigdy

AnitaAnitaAnita "Myslalam, ze roznica miedzy biciem, lanie, okladaniem dziecka, a klapsem jest wyrazna dla kazdego." ja też tak myslałam, ale widać, że nie. a do kozakowej kozy: KOBIETO OGARNIJ SIĘ I SKOŃCZ Z TYM RYNSZTOKIEM!!!

piszecie duupa nie szklanka to jak ten klap[sa ma byc lekki i wywazony jkesli uwazacie ze duipa nie szklanka i uderza sie dzieckp w emocjach , gdy wyprowadzi z rowniowagi, wtyedy nie ma sie wyczucia w sile i ilosci, wiec nie dziwie sie dlaczego wniesli ustawe antyklapsową jelsi piszecie ze dupa nie sklanka Wiesz, rece, nogi, plecy to tez nie szklanka wiecie? to jest taka sama czesc ciala jak kazda inna

bicei jest karalne i dobrze "zielareczka ,thaisse80 ale co to dla ciebie jest klaps? czy przylanie takioe ze dziecko ma odbitą dlon na skorze to dla rodzicow tez jest kalpsem,5 mocnych strzalow tez jest klapsem i nie rowna sie to dla ciebie z biecierm? BIECIEE jest karalne w polsce jak wam sie nie podoba to do Azjii sie wynoscie, w polsce obowiązuje przesteganie ustaw ilamiecie prawo bijąc drugiego czlowieka a tym bardzie dziecko zielareczka a ja uwazam ze jakby te dziewczyny sie lało to jeszcze gorsze by były i nie koncvzyly by sie na ucieczce z domu, ty uwazasz ze chodziły by jak w zegraku, mylisz sie, ja jak dostawalam to ejszcze bardziej nienawidzilam moich rodzicow wiec w d**e sobie wsadz te twoje chodzenie w zegraku bo to sie nie sprawdza zwolenniku bicia dzieic, Ty nie miej dzieic nigdy " a czy jeśli dam dziecku klapsa w dupę to oznacza że go bije? bo jestem innego zdania...

Bicie jest karalne. Ale klaps nie jest biciem. Naprawde nie widzisz roznicy miedzy pacnieciem reka w zadek, a przekladaniem przez kolano?

Dla waszej wiadomosci nie mam w planie miec dzieci i nigdzie sie nie wybieram. Ale gdyby i sie zdarzyło,ze kiedys w przyszłosci zapragne miec dziecko to nigdy go nie uderze tak,ze zostawie ślad. Bo czy napisałam,ze ja bede swoje dziecko tłukła? Nie,ale tak jak ktos wczesniej napisał to czasem jedyna siła persfazji i przy tym pozostaje. Klaps okej, bicie nie.

Dziecko musi sie nauczyc przestrzegania zasad chpciazby tez dlatego, ze jak idzie sie do kogos z wizyta to nie bedzie mu przeciez otwierac szafek, szuflad i innych rzeczy. A moze kazesz kolezance czy ciotce przemeblowac dom? NIE. Wlasnie przez to, ze to sa male dzieci nie zdaja sobie sprawy, ze moze im spac na glowe krzeslo, ze moga wylac na siebie goracy napoj lub zranic sie jakims przedmiotem. Ty nie jestes w stanie tego wszystkiego wyeliminowac. Musialabys chyba to dziecko w prozni zamknac. A to tez nie jest dobre, bo ono ma sie nauczyc zycia w spoleczenstwie.

Pytam sie PORAZA KOLEJNY, co to dla was klaps jesli uwazacie ze dupa nie szklanka wiec c jaka sila jest tego klapsa?? piszecie ze bijecie tazk ze dziecko placze z bólu wiec nie rozumiem jaka sila ma byc tego klapsa i ile mozna w tych emochjach przylac razy dopuszczalnie , gdzie jest ta granica miedzy daniem kilku mocnych kalpsow a kiedy zaczyna sie lanie? wytlumaczcie mi to zwolennicvzki kar cielesnych

Naprawde nie widzicie róznicy miedzy biciem a klapsem czy pacnieciem, które nie zostawia ŻADNEGO śladu ani na sekundę, które jest bardziej po to,żeby dziecko troszke się przestraszyło i wiedziało ,że mama nie żaruje.

Gość u mnie bylo
Gorzej jak bylam mala inaczej bylam wychowana niz teraz dzieci dzieki temu wyszlam na ludzi. Teraz mlodziezy sie przewraca w glowach bo rodzicie ich bezstresowo wychowywali. Ja jak cos przeskrobalam musialam siedziec pod zlewem ;/ lub czasem za kare mylam tacie plecy w wannie potem kazal mi szukac potwora z loch ness. Teraz mam 30 lat i z mezem tak samo uczymy swoje dzieci pokory do zycia. Ostatnio moj maly staszek cos przeskrobal zjadl cala bita smietane co byla w lodowce. kazalam mu isc do sklepu po nowom potem otwarlam mu ryj i napsikalam ile sie dalo az mu nosem wyszlo zeby sie oduczyl twarda reka jest najwzanejsza.

Jasna twarz, mam ci tu rownanie fizyczne przedstawic? Jesli brakuje Ci wyobrazni by przedstawic sobie takie sytuacje w glowie, to ja juz nie pomoge. P.S. Radykalom mowie NIE!

nutella- ja w polsce nie mieszkam:))) Klaps to dla mnie uderzenie w tylek lub danie po rekach (ja zrobilam to drugie). nie mocno po prostu by w danym momencie dziecko poczulo, ze zrobilo cos nie tak. Nie jestem za tym by bic od razu. Jak pisalam ja mojej mowilam, starlam sie ja zabawic na wszelkie sposoby i trwalo to miesiacami. W koncu nie wytrzymalam bo sie po prostu wystraszylam, ze jej to lustro spadnie na glowe.

nutella przeeciez wtedy UDERZASZ dziecko a uderzenie to jest bicie chyba nie? powiemdz mi jak wytlumaczysz dziecko ze nie wolno kolegi bic , a ono ci pwoe ze dalo tylko klapsa? co wtedy zrobiszkazde uderzenie rąką to ejst BICIE, Facet jak ci ręka przywali w nerwach to tez powiesz ze to kaps? nie pojdziesz zlozys ksrage na niego Anita sama pisalas ze klapsa daje sie w emocjach kiedy rodzic jest wyprowadzony z rownoagi wiec gdzie tu mnowa o lekiim klaposie jak piszesz ze w emocjach sie daje gdy jest juz sie bezsilnym.Jaki ejst wyznacznik miedzy mocnymi klapsami a juz laniem,? Jaiwdzialm jak 5 latka dostala 3 tak mocne dzie kregoslup w pól sie wygiakl a matka ze to tylko klapsa dostala, wy tez tak wuazacie, bo w emochach piszecie ze mozna bic, bo rodzic zostaje wyprowadzony z rownoiwagi i was to usprawiedliwa

Mówimy o klapsie, który właściwie nie wywołuje bólu! dzieci płacza bo sie przestraszyły, bo chcą innym sposobem osiągnąc to co zamierzyły a na co rodzic nie chce pozwolić, a jak płacze to mama przytula i każe np. z tym nieszczesnym lustrem robic co się żywnie podoba. Życie nie jest łatwe. Bezstresowe wychowanie powoduje,że pewnego dnia dziecko bezlitoście styka się z brutalnym życiem.

w końcu odpowiem na to nurtujące pytanie Siła uderzenia jesli chodzi o klaps jest adekwatna do wieku i tak 1 roczek- 1 N i analogicznie dalej. Pasuje?

Gość DO KOZAKOWEJ KOZY
dobra. jezeli D**A NIE SZKLANKA to gdzie jestg roznica miedzy biciem waszej grubej smierdzacej doopy a tylka dziecka?????????? powiem Wam! w tym ze Wy sie mozecie bronic a takie male dziecko NIE!!!!!!!!! od dzisiaj juz zadnje k**wie nie bede wspolczuc jak bedzie dostaewala wpie**ol od faceta. niby dlaczego...doopa nie szklanaka, niech napie**ala ile wlezie. pewnie ma powody tak jak sadystyczna mamuska ma powody bic takie malenstwo!!!!!!!!!! powinno wam sie pozabierac dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiesz co... prezentujesz tak niski poziom wypowiedzi, że mogę tylko współczuć twoim dzieciom. Spójrz na siebie- wyobrażając sobie ciebie staje mi przed oczami rozwrzeszczana baba, która jest gotowa wyrwać kudły każdej napotkanej kobiecie. Mówisz, że kochasz dzieci- jak można być taką hipokrytką? Kochasz dzieci, a jednocześnie życzysz jak najgorzej wszystkim dookoła. Jak można powiedzieć, że życzysz kobietom, aby mąż je bił? żadne argumenty do ciebie nie przemawiają- żyjesz w świecie własnych wyobrażeń i sądzisz, że jako jedyna masz słuszność... napisałam wcześniej, że dziecko nie zawsze rozumie, że robi coś źle. Nie zawsze da się wyjaśnić dziecku, że postępuje nierozsądnie- klapsy nie wyrządzą mu krzywdy, a pokażą, że rodzica należy się słuchać.

dla mnie klaps to nie uderzenie, bo jak dla mnie przy tym nie używa się siły! ja też dostałam może 3 razy w życiu klapsa i jakoś ani nie bolało, ani nie było śladu, ani nie płakałam, więc o co ci chodzi??? a tak na marginesie ty niegdy nie dostałeś lub dostałaś od rodziców klapsa? a skoro nie umiesz sobie wyobrazić jak wygląda klaps to twój problem nie mój, trzeba mieć wyobraźnię:)

kozakowa ty nie powinnas miec dzieci! Skąd w tobie tyle złości? Juz widzę jak twoje dziecko (jesli masz a pewnie nie) rozrabia a ty mówisz" kochanie nie wolno" a może znecasz się psychicznie? Nie odpowiedzials na moje pytanie jak uchronic dziecko przed kaloryferem, futryna,krzesłem i lustrami rodziny?

Gość Evilucifer
"Wiesz, rece, nogi, plecy to tez nie szklanka wiecie? to jest taka sama czesc ciala jak kazda inna" nie wierzę, że nie widzisz różnicy przy przewróceniu się na dupę czy na ręce/łokcie/kolana. przecież na dupie jest wiecej mięcha i tłuszczu, i jasne, że uderzenia na tyłek odczuwa się słabiej

Asilma, dokładnie. W wtedy życie pokaze mu co to dostac porzadnie w dupę. Mieszkam z taką jedną co nigdy nie dostała nawet klapsa, kazdą sytuacja jaka ją spotka jest załamana i liczy na pomoc innych. Wiem, to nie reguła, dlatego znowu muszę to zaznaczyc,ze to moze wynikac z charakteru.

do thaisse80: tamto co napisałam to nie moje słowa, zacytowałam je w cudzysłowach, moje było tylko jedno zdanie na końcu:)

Sluchaj, nawet jak dziecko zaszczypi skora na tylku, to nic wielkiego sie nie stanie. Gorzej sie poturbuje spadajac z roweru. Mlocka po kregoslupie, ktora tu opisalas jest juz niedopuszczalna. Co ciekawe, trzesiesz sie nad rozroznieniem bicia od klapsa, a jakos nie zastanawiasz sie jaka krzywde robi swoim dzieciom MATKA-KTORA-NIE-BIJE czyli kozakowa. Na to nie ma paragrafu i rownan fizycznych, prawda?

ale jak Klaps powoduje ból i dziecko placze z bólu to jak wtedy nbazwac, ale prosze o sczere odp, jak nazwac takie uderzenie ze dziecko to zaboli Uwazacie ze klaps nie ma bolec, a jesli boli jak zwykle sie zdaża w 99% ze on boli to jzu wtedy czym dla was jest? no sluicham...? Jak nazywacxioe taką sytuacje ze dziecko dostaje i mowi ze go to bolalo to juz nie ejst to klaps dla was a co???

Gość Evilucifer
"powiemdz mi jak wytlumaczysz dziecko ze nie wolno kolegi bic , a ono ci pwoe ze dalo tylko klapsa?" a jak tłumaczysz, że palisz fajki albo prowadzisz samochód skoro dziecku zabraniasz?

"DO KOZAKOWEJ KOZY dobra. jezeli D**A NIE SZKLANKA to gdzie jestg roznica miedzy biciem waszej grubej smierdzacej doopy a tylka dziecka?????????? powiem Wam! w tym ze Wy sie mozecie bronic a takie male dziecko NIE!!!!!!!!! od dzisiaj juz zadnje k**wie nie bede wspolczuc jak bedzie dostaewala wpie**ol od faceta. niby dlaczego...doopa nie szklanaka, niech napie**ala ile wlezie. pewnie ma powody tak jak sadystyczna mamuska ma powody bic takie malenstwo!!!!!!!!!! powinno wam sie pozabierac dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiesz co... prezentujesz tak niski poziom wypowiedzi, że mogę tylko współczuć twoim dzieciom. Spójrz na siebie- wyobrażając sobie ciebie staje mi przed oczami rozwrzeszczana baba, która jest gotowa wyrwać kudły każdej napotkanej kobiecie. Mówisz, że kochasz dzieci- jak można być taką hipokrytką? Kochasz dzieci, a jednocześnie życzysz jak najgorzej wszystkim dookoła. Jak można powiedzieć, że życzysz kobietom, aby mąż je bił? żadne argumenty do ciebie nie przemawiają- żyjesz w świecie własnych wyobrażeń i sądzisz, że jako jedyna masz słuszność... napisałam wcześniej, że dziecko nie zawsze rozumie, że robi coś źle. Nie zawsze da się wyjaśnić dziecku, że postępuje nierozsądnie- klapsy nie wyrządzą mu krzywdy, a pokażą, że rodzica należy się słuchać." otóż to Co za prostackie porównanie klapsa danego dziecku w celu pokazania mu,że czegoś nie wolno suma sumarum,żeby NIE STAŁ A MU SIĘ KRZYWDA(ale prawdziła, nie pacnięcie tylko rozbita głowa, złamana noga) do kobiety nad która zneca się mąż(nie daje jej klapsów tylko łamie nos, podbija oko)

kozakowa widać jakiego pięknego słownictwa nauczysz swoje dzieci. już wolałabym dostać klapsa!!!

Kkozakowa, gdybym nie uwazala, ze piszesz takie rzeczy tylko dlatego, zeby rozgrzac dyskusje dawno bym naslala na ciebie jakas pomoc spoleczna. :)