Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukająca Lokum !!!

łosoś z piekarnika! potrzebna opinia kucharek ;)

Polecane posty

Gość Szukająca Lokum !!!

dzis zakupilam lososia, jednak nie jest to filet lecz cala ryba. znalazlam przed chwila ciekawy przepis na lososia z piekarnika, jest w nim zaznaczone ze sa to jednak filety, zastanawia mnie czy bedzie jakas istotna roznica?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szukająca Lokum !!!
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no faktycznie kurde
nie a daj linka do tego twojego przepisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jedyna roznica to czas pieczenia - losos jest zazwyczaj dosc "gruba" ryba, wiec kiedy jest nie poporcjonowany moze trzeba go bedzie troszke dluzej trzymac. Moj przepis (sciagniety z neta): Kroimy lososia na kawalki mniej wiecej 3 cm grubosci 5 cm szerokosci, obtaczamy w soli,. Robimy marynate z soku z cytryny i oliwy z oliwek. I na koncu zawijamy w folie aluminiowa. Pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Najlepsze z sosem koperkowym (smietana+kawalek kostki rosolowej+swiezy koperek). Mniam. I pieczone ziemniaczki. Ziemniaki ggotujemy przez 10 minut, odcedzamy obsypujemy przyprawa do ziemniakow i do piekarnika wraz z lososiem. Mozna podpiec troszke dluzej niz lososia okolo 30 minut. Pycha;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×