Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gulgulgul ,,,,,,,,,

to ta milosc istnieje czy nie?

Polecane posty

komformista widzę, że nie czytasz ze zrozumieniem (już któryś raz). wiesz... myślę, że dla ciebie istnieje tylko i wyłącznie seks nic po za tym, bo pisałam wiele, a ty któryś raz mi zarzucasz, że tylko dla seksu z nim jestem. tak. kocham go, ale szanuję siebie przede wszystkim i wiem, że nic na siłę.

widzisz... najwyraźniej dostaje ode mnie to na czym mu zależy, skoro ze mną jest i ciągle kocha...

Gość komformista
trudno zeby cos cie wzruszyło, skoro masz o sobie tak "wysokie" mniemanie. Może kiedys ktos pokaze ci twoje miejsce. Taka praktyczna nauka, przydaje się kazdemu, kto zbyt wysoko zadziera nos!

widzę, że oprócz seksu twoim celem jest obrażanie innych. i jak również widzę, boli jak kogoś to nie wzrusza. więc jest zadzieranie nocha. a ja ci życzę żebyś w końcu spuścił z tonu i się zakochał :)

Gość komformista
moncia, przeczytaj mój post dokładnie. Pytałem czy on jest z tobą dla seksu? Czytaj ze zrozuminiem!

a może ja "zadzieram nocha" i zaczęłam siebie szanować po tym jak ktoś kiedyś "pokazał mi gdzie jest moje miejsce" jak to nazwałeś...

Gość aha i achhhh
iiii tammmmmm

Gość matacz ,,,..,,,,
tu nie chodzi o zadzieranie nosa , kazdy ma prawo do pewnych wymagan ! nikt nie zakocha sie w puklatym , szczerbatym , kulawym itd. i nie czapiac sie konkretnie tych wymienionych przeze mnie uszczerbków :) kocha sie jednak mimo wszystko , a nie za coś ! i rozna jest owa miłosc , kazdy zapewne ma swoją , lecz wielu chciało by kcohac i byc kochanym miłoscia tą biblijną - tu czytaj list do koryntian , zaczynajacy sie od słów "miłosć cierpliwa jest ....." Jesli siegasz do takiej miłosci , to prózny trud ! :) Nie ma takiej ! nie wsród ludzi bo wtedy idac za strofami owej ksiegi , zdradze wybaczysz i kochać bedziesz i zyc razem . wady wybaczysz i zaakceptujesz , co wpedziec cie moze w długi i wiezienie w pewnych przypadkach , tak ze hola hola :) z wolna drodzy userzy .

Gość komformista
widzisz ja juz od dawna kocham jedną kobietę. I nie oczekuje od niej niczego w zamian, podobnie jak ona ode mnie. Dajemy sobie to, czego najbardziej nam potrzeba. W przeciwienstwie do ciebie, uważam że miłością można pokonać wszystkie przeciwnosci, trzeba tylko chcieć być ze sobą. Ty najwyraźniej tego nie chcesz albo nie jesteś pewna. Dlatego napisałem, zebyś sie zastanowiła nad swoim ucuciem i traktowanie swojego faceta. Kiedyś też byłem tak traktowany przez byłą. Dokładnie te same teksty, które przytoczyłaś. Na szczęście w porę od niej odszedłem i nie pozwoliłem na dalszą zabawę moimi uczuciami. Wiem jak się czułem więc solidaryzuję się z twoim mężczyzną

Gość matacz ,,,..,,,,
wolał bym by kobieta była ze mna dla sexu niz dla pieniedzy np?:)

Gość matacz ,,,..,,,,
jak to niczego nie oczekujesz w zamian , bzdury piszesz , i w zwiazku z tym pzreczytaj mój post ! wymienie tylko jedno - oczekujesz szacunku i wiernosci ...

Gość komformista
szaczunek, wierność, zaufanie nie "gryzą" się z miłością. wręcz przeciwnie, miłość ułatwia nam dawanie tego co napisałeś. Aczkolwiek, dla mnie to wszystko jest naturalne kiedy się kogoś kocha. Seks w związku? Ja bym raczej nazwał to okazywaniem sobie uczuć, seks sam w sobie niczego nam nie daje poza rozluźnieniem;-)

masz rację kocha się mimo wszystko a nie za coś! dlatego on doprowadza mnie do szału swoimi wadami, ale mimo to jestem z nim. chociaż wg was go nie kocham. to po co? jest miłość, ale są zadymy spowodowane wadami każdego z nas. ja nie umiem zwalczyć swoich, on najwyraźniej nie potrafi walczyć swoich. więc czy taki związek (trochę jednak męczarnia) ma sens mimo miłości?

Gość rrtyhdfg
Zadnej milosci nie ma i nigdy nie bylo. Prawda absolutna. To tylko rozgrywka w glowie.

Gość matacz ,,,..,,,,
a to mkolejna ciekawa mysl , czyli co ? matka swych dzieci nie kocha ? czym to nazwiesz ...to co jest miedzy matka a dzieckiem ?

Gość matacz ,,,..,,,,
moncia - to co piszesz to partnerstwo a nie miłość

Gość komformista
związek to troche taki układ dwustronny. Nazwałaś to męczarnią. Czy on według ciebie jest szczęsliwy z tobą? Dajesz mu to czego on oczekuje? wogóle znasz jego pragnienia. Piszesz o waszych wadach. Wczesniej wspomniałaś, ze je masz i nie ukrywałaś. Czy robisz coś żeby sie pozbyć, zwłaszcza tych które doprowadzają jego do szału czy tylko przyjełaś postawę wyczekiwania kiedy on się zmieni?

nie jest, ja też nie jestem. ale jakoś pchamy ten "wózek". a jakich powodów myślisz? sadomasochistycznych czy może właśnie z miłości?

staram się zmienić, ale marnie mi idzie... nic na to nie poradzę. nie robię tego nikomu po złości, po prostu jest trudno...

Gość matacz ,,,..,,,,
bo człowiek najbardziej kocha sam siebie , i nikt matka teresa ani ojcem kolbe nie jest :)

Gość komformista
a nie wydaje ci sie, ze pytanie o sens twoejgo związku jest nietaktem wobiec twojego partnera? Chyba z nim powinnaś przede wszystkim porozmawiać, co zrobić żeby nie było tych "zadym"

Gość rrtyhdfg
"a jakich powodów myślisz? sadomasochistycznych czy może właśnie z miłości?" Zadnej milosci nie ma. Przywiazaliscie sie do siebie przez szereg czynnosci (dlugie bycie ze soba, poznanie w ciekawych okolicznosciach i masa innych) przez co utozsamiacie sie ze soba i widzicie jakies wartosci jeden w drugim ktore was niby lacza. Ale zadnej milosci nie ma to wszystko wymysl i bzdura tak samo jak Bog czy wolna wola. Milosc matczyna to co tym sie nazywa to dbanie samicy o swoje dzieci ma to podloze genetyczno spoleczne. Tyle w tym temacie

Gość matacz ,,,..,,,,
pisalem pzreciez , ze nie ma miłosci idealnej ! dlatego zdradzic maż i zona moze , a wynikac to wcale nie bedzie z braku miłosci , a z zupełnie czegoś innego .

Gość mmmmmmmddddddddd
rrtyhdfg jestes idiota:)

widzisz matacz... masz rację, ale ze mną kiedyś było zupełnie inaczej. kochałam kogoś naprawdę mocno. nie ważna byłam ja, najważniejszy był on. nie było to mądre podejście. rozstaliśmy się. nie powiem żebym była szczęśliwa w tym związku, koleś zniszczył mnie psychicznie i kilka lat trwało zanim doszłam do siebie. zakochałam się pierwszy raz od tamtego czasu (minęło 7lat). od tamtej pory wiem, że miłość to niestety nie wszystko i że trzeba szanować przede wszystkim siebie.

Gość rrtyhdfg
Ludzie to egoisci, a stworzenie idei milosci wynika wlasnie z egoizmu.