Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotolotka

Nowe Kolczyki :)

Polecane posty

Dzięki za opinie, ale uważam ją za mocno przesadzoną i krzywdzącą ponieważ nie składam swoich wyrobów z chińskich koralików, każdy element robię samodzielnie, kupuję tak naprawdę tylko bigle które w większości są SREBRNE wiec jak najbardziej prawdziwe według tej drogi rozumowania.. A jeśli kupiłabym dwa koraliki swarovskiego za 10 zł i dała do nich srebrnego błyszczącego bigla a koszt jednej pary wyniósł by max 20 zł uznałabyś taką biżuterię za PRAWDZIWĄ? Nie twierdzę, że to co robię jest genialne na przyjęcia i wieczorne wyjścia, ale uważam, że osoby które chętnie noszą rzeczy które wykonuję mogą poczuć się niefajnie.. i wierz mi, że mają PRAWDZIWĄ biżuterię.. a mojej nie kupują ze względu na cenę... Tak jak ja nie wciskam ludziom chłamu, żeby "wzbogacić" się o 15 zł.. Mam 27 lat rodzinę a to co robię po prostu lubię i miło mi jak ktoś to docenia.

Gość lejla28
Witam. A ile kosztuje ten czarna zawieszka? I jaka jest duża?

Mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo moim wywodem :) ale sie zdenerwowałam :) Dzięki Czarna :)

Ta z drucikami? ma około 10 cm długości i kosztuje 12 zł + przesyłka, jednak będzie dostępna dopiero za kilka dni (mam nadzieję, że najpóźniej w piątek) jak zacznę sprzedawać na allegro :)

Gość lejla28
Aha i czy w razie czego może by c w innym kolorze?

Gość lejla28
Tak ten :)

Gość lejla28
Bo mam taki pomysł: czy mógł by być zrobiony tak,że każdy element miałby inny kolor i był jeszcze trochę dłuższy,tak z 15 cm? Dało by się takie coś zrobić?

Pewnie, że tak :) powiedz tylko jakie kolory lubisz lub naszkicuj mi to porostu w paintcie :) Jednak koszt kolorowego wzrośnie o jakieś 4 zł ponieważ to trochę inny koszt materiału

fajne te Twoje kolczyki tylko hmmmm... strasznie drogo się cenisz, też jeszcze niedawno robiłam także wiem co ile kosztuje itp... no ale w sumie biżuteria warta ceny :D a swoją drogą jest ktoś może zainteresowany całym zestawem kolczyków, bransoletek i zawieszek? coś na podobę tego http://allegro.pl/ogromny-zestaw-90-par-kolczykow-zawieszki-i1747181573.html

Gość lejla28
tak,tak oczywiście wiem że będzie droższy :)

No tylko problem polega na tym, że ja nie kupuję półproduktów typu koraliki bo wszystko robię sama, masa plastyczna (fimo, speed) też ma inną cenę niż woreczek koralików a zrobienie jednej pary zajmuje mi około 2 godzin, Bigli też nie proponuję tych najtańszych (są tylko na początkowych zdjęciach)

Lejla to jeśli się zdecydujesz i coś wykombinujesz to daj mi znać na maila kolczyk.wisiorek@wp.pl To zrobię i wystawię Ci na allegro żeby było najprościej, może tak być? :)

Zafantazjowana tej sztuki jeszcze nie opanowałam i póki co się nie zanosi bo by mi luby walizki wystawił za brak czasu dla rodziny :D a Ty coś robisz w tym kierunku?

dla mnie była to czarna magia :D nie do opanowania hehe ale szwagierka robiła i muszę przyznać że były super i świetnie szły...

Szły??? To czemu przestała?? Ja podziwiam ludzi którzy mają pasję :) Quis taka już moja natura, że muszę polemizować :) Bo jeśli ktoś twierdzi, że coś jest beznadziejne to musi mi to udowodnić :D oczywiście nie oznacza to, że oczekuje jedynie pochwał !!! :)

Gość karollllssss
a niby czego ja mam jej zazdrościc? Przecież sprzedaje ludziom kicz i to w tak wysokiej cenie. Mam 30 lat i jestem jubilerem więc wiem co mówię , za kilka lat z tych kolczyków nic nie będzie.

Ja tylko chcialam zauwazyc, ze przedmioty wykonane przez Autorke WCALE NIE SA DROGIE !!! Sa oryginalne, nietypowe, artystyczne, ciekawe, niebanalne - za to sie placi... Mi sie podobaja, tyle, ze wykonane sa z materialu, ktorego nie znosze. Zafantazjowana "strasznie drogo się cenisz, też jeszcze niedawno robiłam także wiem co ile kosztuje itp... no ale w sumie biżuteria warta ceny " Z calym szacunkiem, ale watpie, bys robila TAKIE. Ale jesli sama nisko wyceniasz swoja prace, to Twoj problem. Naprawde jestes zadowolona sprzedajac kolczyki za przyslowiowa zlotowke? Czujesz sie spelniona artystycznie? Uwazasz, ze nawet najbardziej skomplikowane wzory powinno sie wyceniac w rodzaju "koszt polfabrykatow przy zalozeniu ze kupuje sie je w hurcie w cenach najnizszych na rynku + 1zl za robocizne"?

ja przestałam bo przyszła wiosna i już mi się nie chciało, zresztą ludzie muszą odpocząć hihi, a moja szwagierka, bo ma bardzo brojne dziecko, które zaczęło chodzić :D pewnie ruszymy w zimę... :D a Ty sprzedajesz wśród znajomych? allegro?

tak a ja jestem astronautą ... Nikomu nic nie wciskam to po pierwsze! Nikt nie twierdzi, że to co robię jest niezniszczalne! A jeśli jesteś znawcą biżuterii to powinnaś wiedzieć, że to co kupujemy za DUŻE pieniądze w pięknych sklepach jubilerskich ma się nijak do ceny!

Calluna79 co Ty teraz chcesz ode mnie dziewczyno, skoro się na tym w ogóle nie znasz... zresztą nie piszę do Ciebie tylko autorki to po 1. , po 2. nie piszę żeby autorkę krytykować, co więcej chwalę ją nawet... także zmiłuj się i nie podnoś mi ciśnienia wtykaniem nosa w nie swoje sprawy. ciał :)

Zrobiło się nerwowo, a nie o to mi chodziło.. Dziękuje za miłe słowa i za to, że są osoby które widzą coś więcej niż tylko wycenę.. Najlepiej niech każdy nosi to co po porostu lubi i nie psuje krwi innym! :)

Znając życie zaraz tu przyjdzie mój podszyw i powie, że się w was zakochałam dla rozluźnienia atmosfery.. :D Jak to już bywało :)

Zafantazjowana - ciekawostka, skad wiesz, ze sie nie znam? :) Pisze na temat - chce obronic polityke cenowa Autorki. Dla mnie ceny za te bizuterie nie sa wygorowane. Sama bizuteria bardzo mi sie podoba, choc te same wzory wolalabym widziec w innym materiale, np. w srebrze (kotolotko, pamietasz, rozmawialysmy kiedys o tym).

Gość Zastanów się nad Allegro
Jest tam straszna konkurencja, bardzo ciężko wejść w ten rynek komuś nowemu.

Gość karollllssss
Badz sobie astronauta nikt Ci nie broni:) Co ty wiesz o jubilerstwie dziewczyno:) Twoje prace napewno ucieszyły by kobietki w wieku 6 lat:) życze Ci abyś zarobiła dużo pieniążków .Powodzenia Pa

A serio i zupelnie niezlosliwie... chcialabym zobaczyc Twoje prace, Zafantazjowana. Jestes zadwolowona z cen, za jakie sie sprzedaja?

Pamiętam i myślę intensywnie na ten temat :) a powiedz mi kupowałaś już takie srebro do "lepienia" zastanawiam się jaką to ma konsystencje, czy da się to brzydko mówiąc przeciągnąć przez maszynkę dla rozwałkowania? Przypomnij mi jak to się nazywało