Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna z krainy czarów 3412

jak możecie nie chcieć mieć dzieci?! jesteście egoistkami. Wypowiedzcie się!

Polecane posty

dziecko nie jestem potrzebne mi do tego zeby zatrzymac meza w domu. kocha mnie tylko czasami jak to mezczyzna ma chwile slabosci. zreszta on nie jestem niczemu winna, ona go tak omotala. wiele razy probowal sie od niej uwolnic, ale ona jest jak pijawka. nie daje mu spokoju, wiecznie zadrecza telefonami.

Gość ona32
zreszta on nie jestem niczemu winna, ona go tak omotala. wiele razy probowal sie od niej uwolnic, ale ona jest jak pijawka. nie daje mu spokoju, wiecznie zadrecza telefonami. hehhehe , normalnie pękam ze śmiechu , biedny misio

podszyw:o żałosny z resztą

Gość a ku ku bęc
pewne chce mieć z nim dzieci i nie może. każda by chciała faceta z dobrym nasieniem. na pewno Ci zazdrości. wiesz co, masz na nią sposób. jak będziesz miała jeszcze 3 dzieci na pewno umrze z zazdrości.

Gość reewerr
zatliklabym bachory, nie na moje nerwy, wiec aby w kiciu nie wyladowac za katowanie dzieciaka wiec nie bede je powolywac na swiat

Gość jokokokojoko
autorko jestes głupsza niż ustawa przewiduję. wykształcona laska ,ciasna jak dziewicza 16stka,a po Twoich opisac widać że jesteś nieszczęśliwa. jeżeli nie było dnia w którym żałowałaś chociaż przez chwilkę że masz aż troje dzieci.... bo jednak troje to już dużo... to od razu Ci powiem że kłamiesz.. dzieci dają w kość sama ich nie posiadam i nie zamierzam jeszcze przez długi długi czas..a mam ponad 26 lat. za to widzę,jak wyglądają moje kolezanki i to wszystkie bez wyjątku przy jednym dziecku... zaczyna się od nie wyspania,nie możności zrobienia sobie kąpieli bo dziecko ma czasami cały poranek kolkę.... potem nie ma czasu zrobić obiadu bo trzeba wyjść na spacer i przewietrzyć dziecko albo jechać do lekarza o wypadach na grilla do znajomych nie wspomnę... o wypadzie nad morze to już w ogóle tragedia..bo cała kasa poszła na mebelki i akcesoria dla dziecka.. a do tego pieluchy,kremy,mleko,i kasy nie ma. i to wszystko przy jednym dziecku a co dopiero przy trójce.. wiec nie pierdol ze tak u ciebie cudownie,bo albo dopiero teraz jest lepiej bo dzieciaki podrosły albo srasz kasą i miałaś opiekunkę do dzieciaków..

ale wy wszyscy jestescie glupi. dzieci sa owocem milosci. zreszta one nas bardzo zblizyly do siebie. dzieki temu jestesmy polaczani wiezia nie do rozerwania. co z tego, ze w zyciu meza pojawiaja sie inne kobiety jak i tak zawsze do mnie wraca. po czescie to tez zasluga dzieci.

Gość Kune-gunda
Powiem wam coś. Dziecko to nie tylko kupki, pieluchy , choroby i nieprzespane noce. To nie tylko podjęcie się odpowiedzialnosci za los małego człowieka, to nie tylko utrata szeroko pojętej wolności. Bo tylko o tym piszecie. To coś jeszcze, coś co wynagradza wszystkie trudy, wyrzeczenia... To instynkt macierzyński, wszechogarniająca miłość, która pojawia się w stosunku do tej małej istotki, taka wielka, że poświęciłabyś swoje życie byle tylko ona przeżyła...Tego się nie da opisać. Ale tego nie zruzumie żadna kobieta, która matką nie jest. To tajemnica dostępna tym, które doświadczyły macierzyństwa.

Gość mireczkaa
a ja rozumiem kobiety, które nie chcą mieć dzieci- sama nie chciałam :) Cóż złego jest w egoizmie? Kto powiedział, że mamy się poświęcać? Prawda jest taka, że życie bez dziecka jest po prostu łatwiejsze- nie oszukujmy się:) Nigdy nie zrozumiem kobiet-matek, które narzucają innym kobietom swój pomysł na życie. Co to jedną z drugą obchodzi??? Ja nie miałam w ogóle instynktu macierzyńskiego- dzieci to była ostatnia rzecz której chciałam w swoim życiu! Pewnie gdyby nie wpadka, której trochę pomógł mój mąż:) nigdy matką nie byłabym! Teraz już wiem co to jest miłość do dziecka, wiem co oznacza tzw. "magia małych łapek"- ale, żeby tak "na zimno" chcieć mieć dziecko?? Dla mnie to totalna abstrakcja- chcieć mieć coś o czym się zielonego pojęcia nie ma....

Gość libelawpunckieg
Autorko... Czytam to i krew mnie zalewa. Nie wiem tylko czy z bezsilności nad Twoją głupotą, czy ze złości jak tępe istoty reprezentują Polki. Moja droga czasy w których kobieta miała za zadanie rodzić dzieci i nie miała prawa nazywać się kobietą już dawno minęły. A Ty NIE MASZ NAJMNIEJSZEGO PRAWA OBRAŻAĆ KOBIET KTÓRE NIE CHCĄ MIEĆ DZIECI! Dam Ci dobrą radę- zajmij się swoim życiem. Ty i Twoje przedpotopowe przekonania jesteście jak Angie Jolie i papiery adopcyjne- nierozłączni. Możesz sobie wyglądać jak bogini, ale umysł masz nawiedzonej kwoki. ''Jestem wykształcona- robiłam zaocznie licencjat''. Wykształcony to może być profesor. Ty masz tylko dyplomik, zwykłe wyższe(niepełne) wyształcenie. Ciekawe czy mogłabyś sobie tak klepać w komputerek gdyby nie firma mężusia. Twoje usilne wmawianie dziecka w brzuch(dosłownie i w przenośni) jest żałosne. Po co mam rodzić dziecko, bo ''tak wypada'' skoro dzieciak w połowie nie miałby matki? Skończyłam studia wiążące się z pracą naukową w laboratorium i mam pracę w swoim zawodzie. Ciągle mnie nie ma. Jak wychowywać dziecko to w 100%, a to byłby półśrodek którego nie toleruję. Zaraz pewnie posypią się teksty, że jestem zadzierającą nosa, samotną karierowiczką bla bla bla. Nieprawda i szczerze mówiąc przykro mi jak ktoś tak mówi. Ja to co robię uwielbiam, wręcz kocham. I jestem pewna, że więcej zrobię dla świata jako naukowiec niż jako matka. Ródź sobie dzieciaka co rok, nie moja sprawa. Tak samo Ty odwal się od kobiet takich jak ja. Peace.

Gość Max Zander vel Klaun to sta
prawiczek

No i nie jestem samotna. Mam narzeczonego z którym chce mieć dom, rodzinę. No właśnie. Bo czy kobieta która NIE MOŻE mieć dzieci już nie może mieć rodziny, bo rodzina to mama-tata-dziecko? To samo dotyczy tych co nie chcą ich mieć. To jest zwykłe chamstwo!

Gość Marcin84w,
anna z krainy czarów 3412 jesteś jebnięta.

Gość proekozielona
cyt. zestarzejecie się samotne, bo wasz mąż ucieknie od takch egoistek. pieniądze i waszą karierę zabierzecie do grobu, bo nie będziecie mieli jej komu przekazać. jak słyszę te śpiewki o wspaniałym życiu bezdzietnych to mi sałbo. i co wam zostanie? starość i samotność. według mnie matki są odpowiedzialniejsze, bystrzjesze i zaradniejsze. nawet mój mąż mówi, że lepsze pracownice to te posiadające dzieci. jesteście egoistkami i tyle. przekroczycie 50 i będziecie żałować. takie moje zdanie ja pierdolle.. skad tyle jadu kobieto, jestes szczesliwa, swietnie!ale nie krytukuj innych, wiele, kobiet bardzo pragnie miec dzieci ale nie decyduje sie na nie z powodow zyciowych, m.in. dlatego, ze nie spotkaly odpowiedniego faceta i nie maja z kim zalozyc rodziny, mam mnostwo kolezanek po 30, ustawionych finansowo, zawodowo ale nie mialy mozliwosci jak Ty tak szybko zaciazyc i zalozyc rodziny i byc tak zajebista zona i matka POLKA jak TY, wybieraja zycie single i godza sie z tym, ze nie beda mialy dzieci, stad tez wyznaja nowe wartosci, ze same sa szczesliwe i nie pragna dzieci bo musza sobie jakos poradzic z samotnoscia. Nie oceniaj kurrwa, bo jestes niesprawiedliwa. Good luck

Gość scooby where are you

Gość sxyszka
Egoistami są ci, którzy chcą mieć dzieci. Po co chcecie dzieci? Żeby sobie sprawić radość, żeby mieć miniaturke siebie samego, żeby zmuszać go do tego co wam w dzieciństwie nie wyszło, żeby mieć kogoś na starość. Nie widzicie? To jest myślenie o własnym tyłku :P

Gość rqwtert
t

Co to jest za durne sformulowanie tematu? Jestescie egoistami.... Ja sama chcialabym miec dziecko ale rozumie doskonale kobiety czy oary ktore nie chca. Kobieta nie jest krowa rozplodowa ktora MUSI miec dziecko. Nic nie musi....

Gość gsddsdg
po pierwszym mam dosc. nie spie od 4 a piluje morde od 10minut. zajmuje sie nim mąż.

Gość Ja bym chciał dzieci ale jeste
m sam a sam nic w tej kwestii nie zdziałam :(

Gość objawienia z medjugorie
prawda jest taka ze egoistka nie poswieci sie dla dzieci swego czasu i przyjemnosci pieniedzy woli wydac na wygody niz na dzieci ale nawet pawlak muwi ze trzeba inwestowac w dzieci bo ofe nie chce wydawan nam emerytury

Witajcie.Troszkę sie pozmieniało u mnie. Mam teraz czwórkę dzieci, a ostatnio dowiedziałam się, że jestem ciąży :) Jest wspaniale. Najmłodsze maleństwo teraz grzecznie śpi, a pozostałe maluchy malują jajka :) Później idziemy do kościółka:) zazdrościcie

Córcia jest już w pierwszej klasie, jest najlepszą uczennicą:) Bo poświęcamy jej wraz z mężem dużo czasu. Chodzi też na basen, tańce, język angielski i szwedzki. To nasza duma.

Gość objawienia z medjugorie
jestes na wielodzietni org

Gość podlljaz
Marna prowokacja, a wy się dajecie nabrać i odpowiadacie tej idiotce/idiocie. Dzieci są nudne, męczące, kosztowne, zbędne, są jak wrzód na dupie i śmiedzą gównem. Czy taka odpowiedź wystarczy ?

Gość autorko bądź altruistką
i miej dzieci za nas. Jeszcze 5tkę! Docenimy, dostaniesz medal :D