Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mączka

Jestem młodą ciężarną, jak przestać przejmować się ?

Polecane posty

Mam 17 lat i jestem w 4 miesiącu ciąży. Ostatnio przytyłam 10 kg z powodu choroby, przez co mój brzusio wygląda jak przynajmniej w 8 miesiącu. Mam to 17 lat ale nie ukrywam - wyglądam na 14. Ludzki wzrok 'nienawiści' mnie dobija, szczególnie starszych pań. Gdy idę do kościoła nie obejdzie się bez dziwnych pomówień czy krążących szeptów. Może gdyby znały moją chorobę, inaczej by zareagowały ... A więc od 15 roku życia choruję na zespół policystycznych jajników (wielotorbielowatość), a pani ginekolog rok temu oświadczyła, że już na pewno w wieku 18 lat czeka mnie operacja usunięcia macicy i jajników gdyż zaczęły pokazywać się mięśniaki. Z moim chłopakiem (3 lata starszy) znałam się od 7 roku życia, to on pomagał mi przy przetrwaniu terapii oraz z przyzwyczajeniem się do choroby. Nasze relacje w ten sposób były coraz głębsze, aż staliśmy się parą. Gdy dowiedziałam się o chorobie on zaproponował abym zaszła w ciążę teraz. Dzięki polskiemu prawu najpierw musi być ciąża, aby był ślub przed 18. Tak było - ślub wzięłam 2 miesiące temu, gdy tylko dowiedziałam się o dziecku.Cała rodzina, moja i jego, jest zachwycona, chodź na początku matka Marcina miała problem z zaakceptowaniem mojej późniejszej niepłodności. Musiałam w życiu dużo przejść i nadal nie jest mi łatwo gdyż zdaję sobie sprawę, że to moje pierwsze i ostatnie dziecko 'z łona' (mamy zamiar po 20 zaadoptować wiele dzieci gdyż zawsze marzyła mi się ogromna rodzina). Ale te oczy biegające po moim brzuchu są irytujące, a plotki iż jestem zwykłą 'suką' sprawiają ból... Jak przestać przejmować się ludzką nienawiścią ? ??

Gość to nic powaznego
poprostu olej bo dostaniesz do głowy ale masz jedno dzieciatko wiec sie z tego ciesz bo inni by chociaz chcieli miec jedno a nie moga!!!

Gość nie przejmuj się ludzkim
gadaniem wiem ze tak latwo to napisac, najwaziejsze ze bedziesz miala chociaz jedno wlasne dziecko, czy Ty aby nie jestes z Siedlec? slyszalam o podobnym przypadku.

Gość pająkowa
hehe pamiętam jak ja w ciązy byłam i stare szmaty na mój bruch patrzyły a potem na palec czy mam obrączke....kiedys jedna o mało co sie nie potkęła tak patrzyła...rzekłam....chyba babciu jeszcze mało w zyciu widziałaś , leć na msze bo sie spóznisz ....

Gość trdtrd
lepiej byc stara szmata (co i ciebie nie ominie) niz patogoliczna szmata takaj jak ty:)

Gość ghhfghf
A daj spokoj :) ja mialam niecale 17 jak zaszlam i w dodatku mieszkam w malej miescinie. Tez na mnie patrzyli ale jakos sie tym nie przejmowalam no bo co mnie obchodzi zdanie kogos kogo nie znam :) Bedzie dobrze :)

Gość pająkowa
trdtrd Ciebie tez szmatostan nie ominie hehe :d

Droga "offerma" oraz "trdtrd", czy wy wiecie o czym piszecie ? Bo chyba sprawy sobie niestety nie zdajecie z wagi sytuacji ... A szkoda

Gość nie przejmuj się ludzkim
ignoruj takie wypowiedzi, nudzą się gimnazjalisci w wakacje

Gość do lemi
dziewczyno kto Ci takich głupot nagadał o tym usunieciu macicy????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Policystyczne jajniki się leczy tak jak i mięsniaki. Chodziłaś do jakiegoś konowała, który co zaproponował Ci dziecko w wieku 17lat!!!! Ja pierdole - maskara! Pamietam jak mojej koleżance "mądra" pani ginekolog powiedziała, że jest bezpołodna i co, przestali się zabezpieczać i w wieku 17 lat urodziła dziecko. Cała młodość zmarnowana, fakt dzisiaj ma 30 lat i 13letniego syna ale napewno zdecyduje się jeszcze na jedno dziecko bo bezpłodna nie jest. Więc nie wiem czy sama siebie tłumaczysz. Przeczytałam i sama nie wierze, ale co się dziwić jesteś dzieckiem a dzieciom można wiele powiedziec i uwierzą. A rodzicom mówiłaś o swoim "genialnym" planowaniu ciąży w wieku 17 lat? dali Ci blogosławienstwo???? 17 latttttttttttttttttttt Nie dziwie się, ze są tu dziewczyny, kóre "przyklasnęły" twojemu pomysłowi bo na kafe - tu akurat dobrze trafiłas - same takie co zaliczyły wpadke, wiekszosc przed 20. Ja pierdole....

Gość do lemi
No i argument, ze znacie się od 7 roku zycia POWALIŁ MNIE NA ŁOPATKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość szz
do 18 moze jeszcze uda sie kolejne dziecko :) Życze wytrwałości, siły i więcej akceptacji w otoczeniu

Gość szz
sory, źle przeczytałam twój wiek.

do "do lemi" mam ustalony termin na usunięcie na 12 stycznia 2012 WIĘC nie wmawiaj mi, że się tłumaczę, nie pamiętam co do słowa co powiedziała mi ginekolog ale proszę miej więcej wyrozumiałości. Oczywiście że mam błogosławieństwo... inaczej nie zdecydowałabym się na dziecko, gdyby nie poparcie rodziców obu stron. Widzę nadpobudliwa jesteś

do lemi - a z kim miałam to zrobić !!!!!??????? na ulicy się puszczać z byle kim ?? Wolałam kogoś kogo znam od dawna, bezgranicznie mu ufam i kocham. Myśl trochę

aha zapomniałam, termin mam na 10 grudnia, ale pan prowadzący ciążę ostrzega że może się przeciągnąć do 20 z powodu wieku

Gość moje [pięć] groszy
Ludze zawsze gadali i beda gadać, musisz się przyzwyczaić.. :O

Gość powiadasz, że
do 20-ego się może przeciągnąć z powodu wieku? Boże, do jakich Ty lekarzy chodzisz?

Gość czarnula2323
to jest Twoje zycie laska . ja mam w dupie innych jak na mnie mowia np ze jestem kurwa to to potwierdzam i mowie to co chca uslyszec ze daje za doladowanie hehe;) zycie masz tylko jedno. pamietaj jednego dnia CIE ZMIERZA DRUGIEGO ZAPOMNA BO ZNJADA SOBIE INY OBIEKT ZAINTERESOWANIA. i tak wszystich as czeka piach wiec miej wyjebane. ludzie Cie nie wyzywia nie utrzymia w niczym Ci nie pomoga wiecc jebac ich. ;)

Nie przejmuj sie, dobrze zrobiłaś, pewnie też bym chciała szybko zajśc w ciąże, żeby doswiadczyć tego wszystkiego. Nie przejmuj się ludzmi, Oni zawsze gadają, ale o kimś. Tego co w rodzinie to nie widzą. Trzymam za Ciebie kciuki:)

rozumiem że jesteście z CBA? czy może te stare babcie spod kościoła? przez takie osoby coraz bardziej popadam w paranoję, żegnam

ja mam 21 lat i jestem w 7mym miesiącu, i choć nie wyglądam na młodziutką siksę z gimnazjum, to i tak na ulicy nie obejdzie się bez krzywych spojrzeń. Wiek rozrodczy w Polsce drastycznie przesunął się z tej najzdrowszej i najlepszej dla organizmu granicy 20-28 na 28-35 i taki oto jest efekt. Nie przejmuj się tymi spojrzeniami. Oni nie wiedzą, że to nie wpadka, że jesteś mężatką, że chcesz tego dziecka i że to jest Twoja jedyna szansa na macierzyństwo. A skoro ich niewiedza doprowadza do tych spojrzeń, to jedyne co warto tak na prawde zrobić- to im współczuć krótkowzroczności :) A Ty się ciesz z ciąży, z tego, że będziesz miała siłe bawić sie z dzieckiem, a po odchowaniu wciąż bedziecie z mężem młodzi i energiczni i będziecie mieli kupę życia przed sobą ;)!

Gość a ja autorkę2 popieram
mam 23lata i prawie 2letnia córeczkę, ludzie zawsze będą gadać, u mnie było tak że jak zaszłam w ciążę to mnie wszyscy chcieli zlinczować, ale było gadanie, teraz mam męża, maż pracuje ja sobie dorabiam, i wszyscy mnie podziwiaja ze sobie tak dalismy sami rade, kiedyś najwieksza plotkara przyszła i powiedziała ze jestem przykładem dla innych, hehe a jeszcze jakis czas temu pieprzyła kim ja to nie jestem, jakim zerem, choc nie mam takich kłopotów ze zdrowiem jak ty to cie podziwiam, też choruję ale na tarczyce,

Coś mi się tu nie zgadza... 4 miesiąc a termin na 10 grudnia? To jak na mój gust to właśnie zaczynasz 6 miesiąc.

4,5 miesiąca + 4 miesiące do grudnia = 8,5 biorąc pod uwagę jeszcze te 10 dni co mogę urodzić później wyjdzie mniej wiecej 9

Gość coś mi nie gra...
tylko że rodzi się pod koniec 9 miesiąca, bo ciąza trwa 40 tyg...

Gość dziub dziub g
pierdzieli jak potłuczona

Gość o nieeeee
racja, ja mam termin na 9 grudnia i własnie sie 6 mies zaczął. marne prowo. Poza tym policystyczne jajniki się leczy i kobiety normalnie zachodzą w ciążę.

Paradoksalne jest to, że te wszystkie babcie i mohery o złowieszczych spojrzeniach same w Twoim wieku były już po ślubach i ciężarne... Innych osądzać siebie nie widząc, cóż innego one mają do roboty w tej samotności. Pogrążają się we własnej złości na cały świat, za to, że pozwala im się starzeć. Może po części zazdroszczą Ci młodości. Same pewnie chętnie pochodziły z brzuchem, cofnęły się do lat młodzieńczych. Ja chodziłam w ciąży mając 25 lat. Ciąża sprawiła, że moja cera się wygładziła, w letnich sukienkach i jesiennych tunikach wyglądałam góra na 20 lat. Tyloma spojrzeniami mój brzuch nigdy nie był obdarowany :) Dzikusy... lampią się na ciężarne jak na kosmiczne zjawisko, a oni sami wszyscy to skąd niby? Z kapusty...?