Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myrevin

.::WYBORY::.

Polecane posty

Gość barranek
wy tu gagu gadu , a tam POwcy szykuja nowe podatki na was i nas , aby nowy podatek na smartfony i telefony nalozyc (laptopy pewnie takze) ...najpierw na laptopy , a na koncu na kalesony i majtki

Gość gość
oczywiscie Braun jest the best i na niego zaglosuje w I turze a pozniej w ramach oczyszczania Polski ze zgnilizny zydopostkomuny - oczywiscie na Dude

Gość Myrevin
Państwo socjalistyczne to niby Chiny... a tym czasem tam juz podatki są niższe niż w unii. {value added tax (VAT) – podatników, którzy sprzedają bądź importują produkty, przetwarzają je bądź naprawiają obowiązuje stawka wysokości 17%, podatników, którzy sprzedają bądź importują np. zboże, gaz, węgiel książki, nawozy i maszyny rolnicze obowiązuje stawka 13%, natomiast eksporterzy zwolnieni są z obowiązku podatkowego,} o A teraz książki...na nie mające nr ISBN nakładany jest podatek 23%, z nr nawet tylko 5%. Dociekliwym podpowiem iż w necie ,rzecz jasna, można znaleźć ogólny zarys przyznawania nr ISBN. IMHO pole do interpretacji ma powierzchnię Afryki. :classic_cool: "Wolny rynek"? :D

Gość otulona_snem
ustawiony wywiad w tvn-teraz sie szumnie zwie DEBATA :D

Gość gość
kto wie dlaczego Kukiz ma spore notowania?

Gość gość
Bo mafia marzy ze jak juz II tura musi byc to Komor z Kukizem bo Duda rozjechal by tych dwóch :-) Trwa pompowanie Kukiza ale chyba już za późno :-)

Gość barranek
nie wiem, czy ogladąliście jeden z najważniejszych dokumentów- oficjalnie nie dopuszczanych do TV tzw. półkowników postkomuny ...czyli " plusy dodatnie , plusy ujemne " 45 min. doskonałego dokumentu reż. Brauna na temat ...jak to sterowany prosty Bolek przechytrzył wszystkich wykształconych , mądrych i tworzących Solidarność ....i co z tego miał a jak nie -to polecam uzupełnić swoją edukację ogólna , co jest w tym przypadku zupełną przyjemniością

Gość Myrevin
Nawet w podręcznikach szkolnych mamy zakłamaną wersję historii. Kto by tam Brauna chciał słuchać. :P

Gość gość
skoro podręczniki dla polaczków pisali raczej niepolaczki oraz historycy europy typu Geremek ,Donek , Komorowski akurat sie składa , ze ten tercet to 'historycy ' europy

Gość gość
hej byliście już zagłosować na Niekomorowskiego? :classic_cool:

Gość gość
Mamy lepsze rzeczy do roboty,w niedzielny poranek.:classic_cool:

Gość Myrevin
Właśnie pokazali urny, są nieprzezroczyste chyba z papieru wykonane, zatem wiadomo kto wygra. Nie są nawet czerwono białe tylko całe białe. Chyba żeby łatwiej głosy było podmienić. Albo podmieniono by ktoś się w starych czegoś nie dopatrzył. :D

Gość barranek
po to , aby zebrać kasiorkę od tych bardziej niechętnych systemowi , albo ich przynajmniej postraszyć , aby nie szaleli w przeddzień wyborów - czy już oddaliście głos na B. ? ...czyli Bolka , Bronka , Brauna , Balikota , Balikonia , Babem z ogórkiem zamiast ... , Budę ....

Gość otulona_snem
mnie to jedna jeszcze rzecz zastanawia,trwa cisza wyborcza do godziny 21.00,do tej godziny urny z glosami sa zamkniete i nie da sie policzyc glosow( mam przynajmniej taka nadzieje)-,od 20.45 zazwyczaj w kazdych wyborach trwaja tzw" wieczory wyborcze" w kazdej liczacej sie na multiplexie stacji informacyjnej PL i sa podawane sondazowe wyniki wyborow,ale sondazy w czasie ciszy wyborczej nie wolno przeprowadzac,zatem jak mniemam te sondazowe wyniki wyborow na godzine 21.00 z dnia wyborow sa podawane,przy facjatach kandydatow sprzed ciszy wyborczej-czyli sa nieadekwantne tak naprawde,jezeli chodzi o % glosow jaki dostal poszczegolny kandydat i sa pewnego rodzaju manipulacja medialna,sprzed ciszy wyborczej na dzien wyborow,poniewaz jakas czesc wyborcow moze uznac te wyniki sondazowe,jako te na dzien dzisiejszy na godzine 21.00 p sprawa druga,nie przypominam sobie sytuacji,by w wyborach prezydenckich liczenie glosow trwalo az do wtorku, czyli 48 godzin od otwarcia pierwszego lokalu wyborczego w PL p pozostaje mi zywic nadzieje,ze standarty "liczenia" przez wydluzenie czasu dla owego sie poprawily,oraz ze moj post nie narusza reliktu ciszy wyborczej,ale nie moglam sie powstrzymac przed napisaniem tutaj tej refleksji 😴

Gość gość
otulona Exit poll (ang., /ˈeksɪt ˌpəʊl/ lub /ˈegzɪt ˌpəʊl/) – sondaż przeprowadzany przez agencję badawczą w dniu wyborów, w którym wyborcy wychodzący z lokali wyborczych odpowiadają na pytanie, na kogo głosowali. Na podstawie exit polls podaje się pierwsze, przybliżone wyniki wyborów zaraz po zamknięciu lokali wyborczych, na kilka lub kilkanaście godzin przed oficjalnymi wynikami podawanymi przez komisje wyborcze. Sondaże takie są zazwyczaj przeprowadzane przez prywatne firmy medialne, jak gazety i telewizje. W sondażach tych występuje naturalny margines błędu, nierzadko duży (przeważnie 2%), czego przykładem były wyniki wyborów prezydenckich na Ukrainie w 2004 r. - jeden z sondaży wskazał zwycięstwo Juszczenki nad Janukowyczem stosunkiem 58:39, gdy drugi, 49:46. Sondaże takie są niekiedy krytykowane ze względu na to, że w krajach, w których nie obowiązuje cisza wyborcza, opublikowanie wyników przed zakończeniem głosowania może wpływać na preferencje pozostałych wyborców. Nie mają one jednak wpływu tam, gdzie podanie wyników możliwe jest dopiero po zakończeniu głosowania we wszystkich punktach wyborczych (w Wielkiej Brytanii przedwczesne ujawnienie szacunków jest przestępstwem), aczkolwiek mogą się zdarzać wycieki informacji - przykładem były przecieki w Internecie wskazujące zwycięstwo Johna Kerry'ego w wyborach prezydenckich w USA w 2004 r.

Gość gość
zawsze w stacjach TV w Polsce są podawane minutę po 21 wyniki sondazy exit poll stąd często przekłamania tk jak chyba w 2005 PO wygrywała wg GFK Polonia chyba a potem na drugi dzień okazało się że jednak PIS widocznie ludzie kłamali wychodząc z lokali wyborczych i nie przyznawali się do głosowania na PIS generalnie dopiero koło poniedziałku wieczora spodziewać się możemy czegoś pewniejszego , ale wiadomo że będzie 2 tura

Gość gość
no widzisz a mnie pytali :-) kiedyś i powiedziałem prawdę także wiesz... każdy ma swoje doświadczenia, generalnie jak obserwuję wybory w Polsce od lat to exit poll z reguły sprawdza się z oficjalnymi wynikami oczywiście bywają przekłamania, masz więc odpowiedź skąd dzisiaj stacje podadzą wyniki a jutro porównaj sobie z oficjalnymi wynikami wg mnie będzie się z grubsza pokrywało

Gość gość
he he he "RESTAURACJA „ZACISZE” – typy do cennika - świeża krakowska z kaczymi skrzydełkami – 36 PLN - myśliwska w buraczkach po japońsku – 32 PLN - ciastka z procentowym dodatkiem – 12 PLN - krulewska z brukselką – 6,5 PLN - ogórkowa na starym zakwasie – 3,5 PLN - wiejska „od szwagra po znajomości” 3,3 PLN - lubelska grubo pakowana – 3,1 PLN - tradycyjna staropolska bez czosnku – 1,7 PLN - wędzona z kota na winie – 1,2 PLN - vicekrulewska z wilczymi jagodami 0,7 PLN Za 2 tygodnie drugie danie i dalej bijemy się o złotą patelnię Jeśli leśne dziadki znowu zaserwują lipę z recyclingu z opóźnieniem i na zimno, to się w końcu wkurzeni bywalcy skrzykną i pałeczkami skonsumują swoje prawo do posiłku. I wtedy nawet dania płonące są niewykluczone. Dobrze przynajmniej, że pasztet w panierce bezjajecznej się nie załapał do menu: jeszcze nam tylko GMO brakowało… Ruskich niby nie ma, a jednak na zapleczu się ciągle wałęsają. Są za to leniwe. Ogólnie dziadostwo, a lokal musi przecież trzymać jakiś minimalny standard żeby go nie zamknęli – zwłaszcza że już do jednej knajpy po sąsiedzku niedawno wjechał Sanepid. Najważniejsze żeby się klient bulu brzóha nie nabawił… Albo będzie tu porządny szef kuchni – albo zgaga i bezeceństwo."

Gość gość
exit poll pokrywający się z oficjalnymi wynikami to oczywiście może być "ustawka" jak ktoś tak uważa to ma prawo. Dla mnie aż takich przekrętów na gigantyczną skalę u nas nie ma przy oczywistych pprzekrętach tu i ówdzie. Mnie pytali po wyborach w 2011 roku zaraz po wyjściu z lokalu. Musiałby to być niezły przekręt by exit poll dostosować do sfałszowanych wyborów, nie mogło by być żadnej dokumentacji z takich sondaży albo byłyby sfałszowane ale wtedy fałszerze musieli by znać wyniki procentowe jakie poda PKW ( również sfałszowane ) Takie rzeczy to tylko w Erze :-P pozdrawiam po 21 kończy się chyba cisza bo chyba nie przedłuzyli

Gość gość
to była sondażownia Homo Homini co powoływał się TVN a nie GFK Polonia. Podawali zwycięstwo PO chyba w 2005 a potem okazało się że o wiele punktów procentowych się pomylili. To też pokazuje że ustawki raczej nie było. Ale to stare dzieje.

Gość gość
to nie do mnie pytanie :-) Możesz się tym tematem zainteresować i drążyć temat. Pewnie jest dokumentacja ale czy podlega ustawie o dostępie do informacji publicznej tak jak np nieutajnione ( np wosjkowe ) dokumenty przetargowe... nie wiem. W sumie ciekawe pytanie zadałaś. Dla mnie to że exit poll pokrywa się z grubsza z oficjalnymi wynikami daje pewien dowód na to że to uczciwe bo exit poll ogłaszają po 21 a wyniki wyborów kilkanaście godzin później . Musiałaby być od lat w Polsce gigantyczna ustawka i fałszerstwo. Nie wierzę że by to dało się ukryć. Oczywiście dla wielu ludzi takie fałszerstwa są możliwe tylko za rządów PO - i ok. niech tak twierdzą ich prawo. Mnie inne rzeczy martwią np to dlaczego wydaje się kasę na 2 turę wyborów prezydenckich, po cholere jest cisza wyborcza i dlaczego nie ma dwudniowych wyborów itd. , dlaczego wywalić chcą kasę na in vitro a na matki z dziećmi upośledzonymi kasy ni ma. To mnie martwi. A wybory całościowo sfałszowane wg mnie nie są.

Gość gość
No widzisz ale moja droga młoda kobieto... to też zależy statystycznie na jakiej próbie dokonywałaś swojego "badania" . Statystyka rządzi sie swoimi prawami. Jak widzisz w końcu trafiłaś na mnie i ja potwierdzam że takie badanie miałem . Pewnie jestem jedynym w Polsce bo reszta to jakaś ściema :D:D

Gość gość
Wg mnie musiałabyś się spytać co najmniej 100 osób w jednym okresie czasu a nie w ciągu 15 lat wyrywkowo kilka osób czy nawet kilkanaście itd.

Gość gość
W jakich miejscach ? Pod lokalami wyborczymi a którymi to nie wiem. Takie rzeczy są zanotowane w konretnej sondażowni. Takie sondaże robią znane sondażownie ale także gazety czy stacje TV chyba też. Dr google pomoże. Dzwonisz do sondażowni jaka zostanie dzisiaj podana np w TVN-inie i pytasz czy możesz zobaczyć protokoły z procedury exit poll. Na pewno ci pozwolą przyjechać i zobaczyć :D:D:D:D:D hahaha

Gość barranek
tlumaczac doslownie o co chodzi z ta 'kasiorka od niechetych systemowi ' , ktorzy sie burza czasami lamiac tzw. cisze wyborcza ...lopatologicznie tlumaczac - naklada sie dosc drakonskie kary na takich gosci , ktore maja ich doprowadzic do niewyplacalnosci wobec panstwa , skutkiem poniesionych strasznych wykroczen , grozacych zachwianiem rownowagi tego panstwa , a takze nieuszanowaniem prawa tego panstwa , ktore glosi , ze ...jak masz byc cicho , jak ci prawo nakazuje , to mordka w kubeleczek , bo jak nie - to 10 lat galer , albo pracy na rzecz jasniepanstwa rodem ze wzgorz golan :classic_cool:

Gość gość
"masz racje,zagalopowalam sie przepraszam,przeciez falszerstwa nie da sie ukryc,szczegolnie w takim panstwie prawa jakim jest Polska od 1945r" No troszkę żeśmy się od tego czasu zmienili :-) Pomimo wad naszego Państwa, przekrętów itd. , nie wierzę w tak gigantyczny przekręt ale nie zamierzam nikogo przekonywać. Rozumiem że to iż jesteśmy członkiem UE też cię nie przekona i taki szwindel na taką skalę w końcu ktoś by wywęszył na pewno jakiś niepokorny brat Karnowski czy inny Warzecha. Nie bój. ide zobaczyć te wyniki:D

Gość gość
zreszta gorale ze wzgorz golan wymyslili caly szereg roznych idiotycznych praw obowiazujacych powszechnie w Bolonii - gorale ci sa nie do przebicia pod wzgledem tworzenia absurdalnych praw dla gojkow , czyli bydla majacego sluzyc niegojkom czyli tzw. ludziom - goralom w zasadzie to z tego takze maja niezly geschaft

Gość barranek
no wreszcie cos sie zaczyna ruszac w zydolandii :classic_cool:

Gość gość
Kukiz sam się do tego przyznawał że popierał PO i że tego żałuje. A czy jest uczciwy czas pokaże

Gość otulona_snem
juz pisalam wczesniej,zupelnie nie przekonuje mnie czlowiek,ktory wczesniej doslownie pial na chwale PO i jest bardzo dobrym przyjacielem Schetyny,do tego czlowiek,ktory powoli wbija swoje lapy w publiczny geld i zaczyna z niego zyc-apetyt rosnie w miare jedzenia,a jak widac ludzka pamiec i ogolnie pojecie o polityce,sa tak mierne i nikle ze na kogos takiego oddali glos,myslac naiwnie,ze jest spoza ukladu,ale jak tygodnik kosztuje w PL tyle co godzina pracy,a ksiazka tyle co caly dzien pracy to co sie dziwic,ze ludzie nie wiedza na kogo stawiaja krzyzyk p wygrana Kukiza to wygrana Schetyny i opcji w PO,ktora po emigracji Tuska,nie ma juz ochoty tolerowac gospodyni domowej na stolku premiera