Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZA PODWÓRKOWA Z OBRÓŻKĄ

NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘDZANIE W DOMU

Polecane posty

Gość nabuki
Jesli chodzi o energię to najlepiej zainwestować w licznik kosztów energii (wychodzi to jakieś 100 zł, a można na bieżąco monitorować zużycie), przykładowy licznik można znaleźć np. na stronie conrad.pl albo allegro :)

Gość oj przemądrzałe dziewuchy
taki był fajny temat i zatrułyście go jadem w stylu otulonej głupotą. Szkoda że padł.

Gość bea bea
W mordę, lecę po olejki :)

Gość mydełka glicerynowe i kule
musujące: Ja ostatnio odkryłam na youtube jak zrobić samemu z olejkami: - MYDEŁKA GLICERYNOWE - z dowolnymi wzorami "w środku" (jak wpisze się na youtube "mydełko glicerynowe - jak zrobić" to z pewnością się znajdzie jakiś przepis) i - KULE MUSUJĄCE DO KĄPIELI - i znowu z sodą oczyszczoną :), Polecam - fajna zabawa :), szczególnie babeczki musujące z czegoś, co zwykle jest w domu (kwas cytrynowy 30g, soda oczyszczona 100g, oliwa tyle by osiągnąć konsystencję mokrego piasku, olejek zapachowy kilka kropli, ew. mąka ziemniaczana 13g, barwnik). Trzeba tylko uważać, bo ilość wody dodawanej do barwnika w proszku musi być minimalna (mojej córce "kula" w kształcie babeczki "wyszła" z foremki - tak urosła, jak drożdże).

Gość mydełka glicerynowe i kule
i potem te babeczki musujące muszą postać chociaż całą noc, albo i dobę, by stwardniały.

Gość wednera
Jeśli chodzi o energię to żaden licznik kosztów energii nie pomoże jak nie zmienimy dostawcy z korzystniejszą ofertą. Teraz widziałam promocje w Novum, dają nawet 12 miesięcy zniżki i opłatę aktywacyjną za 1,23 zł

Gość Polla987
pamiętajmy że oszczędności warto uczyć nasze pociechy od lat najmłodszych - z pewnością zaowocuje w przyszłości: http://www.damaztorebka.pl/artykul,106,niedaleko-pada-jablko-od-jabloni.html

Gość gość
To prawda, z wiekiem jest coraz gorzej:/ artykuł bardzo mądrze napisany

Gość betstu
Dobre nawyki zostają na całe życie. A dzieci przecież uczą się od rodziców, jak rodzice oszczędni to i dziecku będzie łatwiej :)

Gość kosma3
Zgadzam się z tą energią. Oszczędzanie trzeba zacząć od zmiany dostawcy prądu bo inaczej grosza nie zaoszczędzimy

Gość szymiii
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny

Gość derwojsza
My chyba też skorzystamy z jakiegoś promocyjnego pakietu od nich, bo coraz więcej naszych sąsiadów ich chwali. Rachunki mają niższe to chyba się jednak opłaca.

Gość GosposiaSamosia
To może ja podzielę się swoimi pomysłami na tanie sprzątanie w domu i inne oszczędności. Najlepszy środek do usuwania kamienia ze wszystkiego to ocet lub woda z octem. Do pojemnika z spryskiwaczem wlewam wodę i dolewam octu. Nadaje się do czyszczenia kabiny prysznicowej, pochlapanego lustra w łazience, baterii, zlewozmywaka. Ocet szybko traci zapach i po sprzątaniu jak tylko wysycha nie czuć go. Ocet to kwas i świetnie niszczy wszelkiego rodzaju grzyby i bakterie, dlatego jest super do sprzątania łazienki. Do czyszczenia zlewozmywaka na którym osadzają się kropki z kamienia najlepiej sprawdza się resztka po wyciśniętej cytrynie. Posmarować zlewozmywak, poczekać chwilę i spłukać. Kwas zawarty w cytrynie usuwa kamień. Ocet nadaje się do mycia lodówki, tzn. woda z octem, zabija bakterie i neutralizuje zapach lodówki. Do Prania Ciemnych jeansów też dodaje octu bo jest stosowany do utrwalania pigmentu indygo. Nie farbują w praniu i nie tracą koloru. Co do zapachu w szafkach na ubrania i pościel to w sklepie zielarskim kupuję ususzoną lawendę. W tych sklepach jest tania bo sprzedaje się ją jako zioło do picia. Uszyłam małe bawełniane torebki, sypie do nich lawendę i wkładam do szafy.

Gość isminna
A kupujecie tańszą spożywkę w sklepach internetowych? Ja w ten sposób tez sporo oszczędzam, nie tylko pieniądze ale i czas, który musiałam poświęcić na chodzenie po sklepach.

Gość adakrakow882
wedlug mnie najlepszy sposob to zmiana dostawcy pradu. trwale oszczedzanie bez wyrzeczen :) polecam wam firme Axpo jako dystrybutora - chyba sa najlepsi w PL!

Gość pigwa118
polecam zmiane dostawcy pradu na takiego co ma lepsza oferte :) wg mnie najlepsza oferte na polskim rynku na axpo. Z nimi oszczedzam na pradzie bardzo duzo ;)