Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZA PODWÓRKOWA Z OBRÓŻKĄ

NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘDZANIE W DOMU

Polecane posty

Gość czarne
Myszko, czekam na zdjęcia.

Gość ola z holandii,,,,
ekologiczne mycie okien : do wody dodac pokrojona cebule, okna sa lsniace i czyste bez smug.

Gość ola z holandii,,,,
tak na 2-4 czesci nie za drobno

Gość bukaaa
Ile tej cebuli potrzeba? I nic juz więcej? Dziwię wam sie, ze chce wam się męczyć z piaskiem w kuwecie. Mój kot ma żwirek drewniany zbrylający. Wyrzucam do ubikacji tylko zbrylone trociny, wystraczy co wilka dni dosypac troche nowych i choc opakowanie kosztuje 20 zł, to starcza na bardzo długo. zaszokowało mnie też dodawanie do piasku sztucznych zapachów. Zwierzęte nie lubia takiego czegoś, może zaczniecie je jeszcze tez kropic olejakmi, zeby ładnie pachniały. :o

Gość ola z holandii,,,,
ja daje pol cebuli na pol wiadra letniej wody

Gość ola z holandii,,,,
nie nic wiecej tylko woda i cebula. Okna sa bardzo czyste gabka ktora myje okna tez, tylko woda jest bardzo brudna ale nie zostawia smog.

Podnoszę!!!!!!! podzielcie się swoimi pomysłami ! Nie przejmujcie się złośliwościami ! Pomysły bardzo fajne,zwłaszcza ten na "aromaty" butowe ;)

Gość gvebaebharbh
Jak mnie śmieszą istoty, które piszą, że żeby z kuwety nie śmierdziało wystarczy sprzatać za każdym razem jak kot zrobi:D Siedzicie w domu 24h na dobę? Bo ja np. pracuję do 18.00, kuweta kotów stoi blisko drzwi wejściowych do mieszkania, przez co jak wracam, czuć smród odchodów, zwłaszcza, jak koty zrobiły np. o 12.00. Przecież nie powiem kotom, ze mają się załatwiać między 18.30 a 23.00 lub rano, a zdalnie, siedząc w pracy piasku nie zmienię. Więc kupuję żwirki zapachowe, bo dzięki nim nie wita mnie wieczorem odór kupy. Olejek wypróbuję, bo nie uwżam, żeby było w nim więcej chemii niż w zapachowym żwirku.

Albo "zgubiła" swój temat,albo masz rację,ale wszystkie wypowiedzi sie urwały,szkoda bo płyn na fugi wypróbowałam,jest super,wodę z cebulą do szyb też,są czyste i nie śmierdzą tą cebulą ;),olejek miętowy w butach męża bezcenne!!!!!!!!!!Fajne ludzie mają pomysły!!!!!!!!!!

Gość super pomysłyyyyy
najwidoczniej autorka miaął dość tych komentarzy negatywnych. ja wypróbowałam mycie z olejkiem, lawendowym, wymyłam szafkę w której są smieci teraz l;adnie pachnie i nie pchaja się muszki do niej, tak samo p[rzetarłam tym samym olejkiem płytki ścienne

szkoda, że temat sie skończył, przez jakies głupie komentarze :( ja dzisiaj robie mega porzadki po remoncie, więc już od razu tak przed świetami, i jak myłam ozdobe z muszelek skropiłam ja kilkoma kropelkami olejku czereśniowego, kurde jak pachnie w całym domu :) mąż jak wszedł, to myślał że to placek i szuka słodkiego :)

podnosze temacik zabawne niektore posty są, kto chętny do dopisania się :P na liste, bo ja takowych pomysłów nie mam :(

Fajny topik! A ile tego płynu do naczyń się stosuje do prania?? Czy mozna dodawac sody tez do ciemnych rzeczy?

Do kuwety do kota mozna podwiesic od wewnątrz woreczek z mieloną kawą, na sznureczku, kotu to nie przeszkadza, a w pomieszczeniu pachnie, oczywiscie sprzatam 2 x dziennie bo zaraz mnie tu tez zlinczują, a piasku uzywam benka zapachowego lub NIE ale ta kawa dodaje fajnego zapachu, ostatnio nasypałam mielonej sati czekoladowej kot nie prostestował :D

Gdzie autorka tematu ? Z checią bym poczytała co jeszcze wymyśliła, choc nie jestem za aby tak kombinowac z antyperspirantem pod pache, lub prac w płynie do naczyn ale nie krytykuje i z chęcią poczytam jeszcze inne pomysły.

Gość Kune-gunda
Olejki eteryczne, ale nie te sztuczne , zapachowe, tylko naturalne warto dodawać. Na przykład kilka kropel olejeku z drzewa herbacianego lub lawendowy dodane do wody ma własnosci dezynfekujace. No i ładnie pachnie..

Kupiłam na allegro orzechy piorące, torebkę 1kg, zapłaciłam z wysyłką 17 zł. Jakoś w lutym, do teraz zużyłam połowę! Za 7 miesięcy! A tak to na proszki szło w pisssdu i jeszcze trochę. Piorę dla 2 osób, średnio 2x w tygodniu ciuchy i 1x w tyg ręczniki i ścierki. Do załączonego woreczka wrzucam 5-6 połówek orzechów, i ten woreczek do pralki. Jak piorę w 30stopniach to jeden woreczek na 3 prania starcza, przy 40 stopniach na 2, a przy 60 i 90 na 1 pranie, potem wymienia się skorupki orzechów :) Dodaję tylko płynu do płukania dla zapachu, albo olejków eterycznych kilka kropelek na pranie - i wychodzi dużo taniej niż pranie proszkiem czy płynem :)

Gość fddfdddddddddd
wspanialy temat. ja dodaje olejki do odkurzacza, pieknie pach ie caly dzien

Gość semiramira1
Przeczytałam od deski do deski topik i ..............szacun dla autorki przetarłam wszystkie buty w domu olejkiem miętowym z apteki +włożyłam te woreczki no genialny i tani pomysł !!!!!!! Buty są świeże jak nigdy !!!!!! A wypróbowałam już tony i setki dezodorantów do stóp i dupa blada (majątek wydałam )a tu taki pomysł -rewelacja a co z autorką?

Gość ajaaaaaaa
Zczełam prać w tym płynie do naczyń i płukać w olejkach,dziewczyny tak czystych i zadbanych ubrań nigdy nie miałam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Noż kurde wychodzi na to że proszki niszczą ciuchy !!!!!!!!!!!!!!! A zapach w szafie noooooooooooooooo bajka :)Wszystkie płyny do płukania mogą się schować .Dzięki i autorko wróć plissssss:)

Gość otopik odżył
Wzystko przeczytałam i na początku wydawały mi się niektóre pomysły idiotyczne i co ??? A to że poleciałam na taki plac budowy gdzie fajny piasek leży taki sypki i biały (też zwinełam :)ale tylko 1 reklamówkę .Mm trzy koty więc z tym żwirem już finansowo nie wyrabiałam .Jak jeden się obrobił i sprzątnełam to za 15 minut drugi a potem trzeci.Na tydzień zużywałam 10 kg tego żwiru z Lidla to jest 40 zł na m-c.Więc do tego zwiniętego :)piachu dodałam olejek do ciasta wanilowy ,wymieszałam i nasypałam .DZIEWCZYNY REWELACJA !!!!!!!! Nawet jak kot się załatwi to nie wali tak w domu :)wogóle cały pokój gdzie stoi kuweta pachnie wanilią -kapitalny pomysł !!!!!! Teraz mam już załatwione co miesiąc 50 kg tego białego piachu za 10 zł !!!!!!!!! A moje koty bardzo chętnie chodzą do kuwety i łapy im nie walą żwirem rozmemłanym .To pomysł na miarę Nobla:) 30 zł co mies ląduje w skarbonce i za to kociaczkom kupuję coś dobrego do amciania.Dzięki za ten pomysł i czekam ,czekam jak inni na jeszcze:)

Gość kumciakumcia
Ten dezodorant to rewelacja ,próbowałyście jejku jak to ślicznie pachnie cytrusami takimi słonecznymi bajka !!!!!!!!!

Gość kumciakumcia
Ja sobie zrobiłam dośc mocną esencję i wlałam do opakowania z rozpylaczem (atomizerem po mgiełce) w pracy pytają mnie co to za śliczne świeże perfumy ?????????????:):):)

Gość kumciakumcia
Up . Autorko wróć :)

Moja mama używa pasty BHP do prania, mycia naczyń. Genialnie myje ręce np. ze smaru. Ubrania są czyste. No i jest tania, za kubelek, jakies 250ml zaplacisz 3zl. i starcza na miesiac.