Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZA PODWÓRKOWA Z OBRÓŻKĄ

NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘDZANIE W DOMU

Polecane posty

Bardzo podobają mi się te pomysły. Pospisywałam je i wypróbuję. Tylko muszę w poniedziałek kupic olejki eteryczne ;-)

Dziewczyny, kupiłam olejek eteryczny w Rossmanie. Teraz maja promocje, bo kosztuje tylko 6 zł zamiast 10. Ja kupiłam o zapachu magnolia. Połączyłam kilka kropel z woda i spryskałam tym firanki, dywany, poduszki w pokojach. Zapach jest super. Zrobiłam to wczoraj, ale dzis już ten zapach jakby mniejszy. Nie wiem czy to tak szybko "znika" czy juz sie zdąrzyłam przyzwyczaić. Jakie macie wrażenia?

Gość LEJLA1
Słuchajcie autorka topiku prawdopodobnie wyda książkę !!!!! Wiem bo pisałam maile do dziewczyny ,jednak nie jest to takie proste i stąd jej nieobecność ale obiecała że się pojawi ,więc piszcie.

super temat, ale niestety jak zwykle sie pojawiaja oszolomy typu otulona i rozwalaja temat, jak komus nie odpowiada to nie musi czytac...nie rozumiem takich ludzi...ale otulona niestety jest znana z innych tematow ze swoim poziomem...

Gość bardzo sceptycznie podchodziła
m do tego tematu, dopóki mi nie zabrakło proszku do prania - a musiałam koniecznie zrobić pranie (akurat nie miałam kasy ani grosza :-) ) Wyprałam w płynie do naczyń - powiedziałam sobie, że zawsze można wyprać jeszcze raz. I szok - chyba jeszcze nie miałam tak wypranych dobrze rzeczy! To działa! :-)

Nie wyobrażam sobie zeby prac ciuchy w płynie do naczyń hmmm... elektryzują sie potem napewno, sama nie wiem szkoda ze topik podupadł. Moze bym z jakiejs rady skorzystała.......

Gość bunga bunga ałaa
gdzie jest autorka !? fajnie sie czytalo topik ! podnoszę !

Gość Kune-gunda
Podaje tani sposób sposób na wyczyszczenie pokryć tapicerskich. Otręby, kropla płynu do mycia naczyń i ocet. Zrobić papkę i czyscić, następnie odkurzyć. Skuteczne i niedrogie, nie trzeba kupowa specjalnych, drogich, płynów

Gość a może toXZX
absolutnie podnoszę temat, niech się autorka nie zraża, na kaffe zawsze są trole i niedowiarki, na nich jest tylko jeden sposób... i g n o r o w a n i e !!! i mam nadzieję że jeśli osoby bywające na tym topiku i korzystające z rad autorki zastosują taką metodę, to topik ten ma szanse żyć i się rozwijać, bo takie rady są bardzo potrzebne. Pozdrawiam wszystkich.

Gość bardzo sceptycznie podchodziła
m - jeśli chodzi o ilość - to ja mam pojemniczek z takiej jakby gąbki dołączony kiedyś do płynu do prania - nalewam go do pełna i wrzucam razem z praniem - wykorzystałam też z tym płynem do naczyń. I serio - wyprało się bardzo dobrze, nic się nie elektryzuje, a biel dawno nie była taka biała. A płyn tani - giguś :-D zielony

Kupiłam sodę i wypróbuje w ktorys dzien na scierkach kuchennych pranie z płynem do naczyn, próbowałam wode ciepłą do płukania z paroma kroplami olejku eterycznego 10 kropli dałam (kupiony w rossmanie za 8 zł) ale nie czułam nic po wyjęciu prania moze za mało dałam ? Niektore pomysły próbuje sama ciekawosc, a mozna zaoszczedzic sprytnie.

Aaaaa zapomniałabym spróbujcie wyczyscic meble skórką od banana tym srodkiem potem wypolerowac suchą sciereczką faktycznie się meble swiecą.

Gość klocia plocia
podnoszę bo ciekawy temat , szkoda by tu już nikt nie zaglądał :(

Gość pedro perdro
PODAJCIE MI TANI SPOSÓB NA WYCZYSZCZENIE KURTKI Z ZAMSZU< BO KOSZT PRALNI TO 120 zł!

Gość a nie mozecie zrobic
skorzane zamszowe rzeczy czyszcze plynem do okien w sprayu, ale biore przezroczysty a nie np. niebieskawy

Gość pedro perdro
a nie możecie zrobić podaj konkretny płyn...nazwę

Gość fajna....
otulona.....TOBIE TO JUZ CHEMIA ANI BEZ CHEMI NIC NIE POMOZE IDZ DO PSYCHOLOGA BO MASZ POWAZNE PROBLEMY KOBIETO ....i nie pisz mi zebym nie krzyczala bo specialnie bede tak mi nerwa ruszasz ze normalnie szok.....typowo glupia babsko zazdrosna i pusta !!! pozdrawiam prawdziwe kobietki...:)

Gość angela.......
Podnosz ! Bardzo fajny temat

szukam ciekawych możliwości dorobienia w internecie. Od dziś postanowiłam spróbować swoich sił na http://ebrokerpartner.pl na start dają 50zł po zalogowaniu. Jeśli ktoś ma ochotę też spróbować będzie miło jeśli poda przy rejestracji mój kod: ZjQxN. Wtedy wpadnie coś na moje konto. Jeśli macie ochotę zobaczyć jak to wygląda już po zalogowaniu w programie polecam klik na http://www.storm.ebrokerpartner.pl nie mogę na razie powiedzieć nic więcej o działaniu tej strony, jednak mam nadzieję, że uda mi się coś uzbierać do skarbonki.

Jeśli ktoś ma ochotę mogę wysłać zaproszenie do strony gdzie uzbieranie kwoty 50 zł trwa od ok 1,5 do 3 miesięcy. Firma wypłacalna, jestem u nich od ok 2 lat. Kontakt do mnie:po1978@wp.pl proszę tylko wpisać, że chodzi o zaproszenie do programu/ankiety. Pozdrawiam,

Jeśli ktoś ma ochotę mogę wysłać zaproszenie do strony gdzie uzbieranie kwoty 50 zł trwa od ok 1,5 do 3 miesięcy. Firma wypłacalna, jestem u nich od ok 2 lat. Kontakt do mnie:po1978@wp.pl proszę tylko wpisać, że chodzi o zaproszenie do programu/ankiety. Pozdrawiam,

Gość klotyldaDD
a ja podnoszę topik, niech żyje i pozwala dodawać nowe pomysły🌼

Gość ANIGRANI
otulona_snem Ja mieszkam w Niemczech juz troche czasu i nie opowiadaj glupot jak tu swietnie. Moze kiedys tak bylo jak byly marki. Teraz to ludzie ledwo rachunki oplacaja a co do wakacji aby gdzies wyjechac, tak masz racje stac jak sie weznie pozyczke i splaca sie ja przez caly rok. Mnie tez stac na plyny, proszki itd. Jak mieszkalam w Polsce to uzywalam tylko persil i plyn lenor. W Niemczech to samo uzywalam, ale od pol roku sprobowalam proszku z Penny za nie cale 7 euro 6kg a persil 13 euro. I nie widze zadnej roznicy :) Tak samo jak plyn do szyb ktory duzo nie kosztuje a go nie kupuje tylko robie z wody , plynu do naczyn i octu. Tu taj pomysly sa super i napewno bede je probowac. Sposob na nie zbyt pachnace buty to wsypanie do srodka troche sody i pozostawienie na jeden dzien (moze byc dluzej) tez zabija zapachy.

Gość iwer07
Ostatnio mam problemy finansowe, ale muszę jakoś ogarniać dom. Poczytałam trochę na necie i zdałam sobie sprawę, że strasznie marnuję enegię co wiąże się z wyższymi rachunkami. Czynności takie jak gotowanie bez przykrywki to aż 30% zmarnowanej energii, czy nawet pozostawianie ładowarki od komórki w kontakcie po naładowaniu telefonu. Już zauważyłam pozytywne zmiany w rachunkach.

Gość czarnuleczka234
Od pewnego czasu postanowiłam zacząć oszczędzać nie z braku pieniędzy ale przede wszystkim z powodu bezmyślnego wydawania ich. Czytając pomysły autorki tematu uważam je za dość interesujące i warte wypróbowania :) . Ja swoje oszczędzanie zaczęłam od wody i prądu. Teraz spróbuje zminimalizować koszty na środki czyszczące. Jeśli chodzi o brzydkie zapachy z lodówki to polecam do mycia ciepłą wodę z octem + płyn do naczyń u mnie zawsze to działa. Do mycia podłóg zaczęłam używać płynu do naczyń podłoga czyściuteńka z tym ze brakowało mi zapachu wiec następnym razem na pewno spróbuje olejku :) Pozdrawiam

Ja mam sposób na wodę. Mam dom 300 m i żeby dużo nie nabierać wody to zimą np zbieram śnieg go wiaderka. Czekam aż rozpuści się dolewam płynu i mam wodę za darmo. Nie ma co się śmiać wiecie ile na tym można zaoszczędzić? To samo chusteczki, ręczniki zawsze biorę z miejsc publicznych dlaczego? Bo zawsze mogą przydać się w domu. Taka jest zasada jeśli coś jest to trzeba zabrać.

Gość mnjha
No to dorzucę kolejny sposób na zapach z lodówki. Kilka łyżek kawy mielonej wsypuję do płóciennego woreczka lub skarpetki i daję na szufladkę w lodówce.Szybko i na długo pochłania zapachy. Kawę można też użyc jako peeling do ciała. 2-3 łyżki kawy mieszamy z odrobiną oliwki dla dzieci lub balsamu. można dodać szczyptę cynamonu. Powstałą papką masujemy ciało.Pięknie pachnie, fajnie wygładza, a dzięki zawartości kofeiny także ujędrnia skórę.

Gość Ej, no.
Do kotki33. Branie chusteczek i recznikow z miejsc publicznych do domu, to nie oszczedzanie, tylko kradziez.