Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingaewa5

Oddam w dobre ręce.

Polecane posty

Gość kingaewa5
nie uspie zadnego psa ktos sie podszywa

Gość kingaewa5
"Całe zycie miałam zwierzaki i NIGDY nie oddałamz adnegho," Ty pijaczko najpierw wytrzezwiej zanim cos napiszesz bo tego belkotu nikt nie rozumie 🖐️

Gość mycha nie porównuj
jakiegoś tam psa do dziecka kretynko!

Gość Renata 19
Mycha jest znana wariatka Kafe. Tak samo jak Owca :-O

Debilizmem trąci twoje ograniczenie umysłowe :) nie moja wina, że nie ogarniasz, że dziecko jest tylko ssakiem takim samym jak pies co więcej nawet głupszym do 2 czy 3 roku życia - pies bowiem intelektualnie jest tak mniej więcej na poziomie takiego bobasa. Zerem jest dla mnie taki ktoś jak ty, który wywyższa się nie wiadomo na jakiej podstawie ponad inne żywe istoty. Tymczasem nie jeden pies będzie mądrzejszy od ciebie a bynajmniej nie wyrządzi krzywdy innemu stworzeniu takiej jak ty. Jakbyś nie wiedziała to pies czuje tak samo ból fizyczny i psychiczny jak ty czy twoje dziecko będzie czuło. Nie moja wina, że nie jesteś w stanie tego pojąć jeśli jesteś zbyt głupia. Nawet nie inteligentni, ale normalni ludzie o tym doskonale wiedzą.

Gość jhdkd
Wiesz co, urodziłam i wychowałam 2 dzieci i pies tylko pomógł mi wrócić do formy. Wiec się da :) Tylko naprawdę trzeba lubić zwierzęta, Myślę ze w Waszym przypadku lepiej dla wszystkich będzie jak pies znajdzie naprawdę kochąjący dom. Tylko upewnijcie się czy nowa Pani nie jest przypadkiem w ciąży :)

Przykro mi, że wśród debili nikt nie jest w stanie tego pojąć :) Wasze ograniczenie się równa także z tym, że skoro nic nie macie na obronę swojej głupoty zaczynacie wyzywać innych. Chyba, że masz podważalne argumenty potwierdzające, że człowiek NIE JEST zwierzęciem? Albo, że pies nic nie czuje? Hmm...

Gość a ja sie nie dam
znam taka rodzinke ktora ma duzego psa i jak dziewczyna urodziła dziecko to niegdy nie wyszła z psem na pole. Pies musiał czekac 10 h jak wrocił z pracy jej facet bo ta powiedzila ze to jego pies i ona nie ma zamairu z nim wychodzić:-( Jakim czlowiekiem trzeba byc zeby tak traktowac zwierzaka?

Gość a ja sie nie dam
ciekawe czy ona dałaby rade wytrzymac 10 h bez kibla????:-(

Gość xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo
W Chinach psy są przysmakiem. Uśpij boksera. to tylko tępe zwierzę.

Gość kingaewa5
wy nie macie pojecia co to znaczy a piszecie bzdyry!!!!!!!!

"ciekawe czy ona dałaby rade wytrzymac 10 h bez kibla???" jasne, że nie ale przecież jak jej się zachce to ruszy się i pójdzie do łazienki a pies jest uzależniony od łaski ''istoty wyższej''. Jak widać człowiek to jednak żaden lepszy gatunek bo nawet niektórzy nie potrafią z mózgu korzystać.

Gość Bgalaktozydaza
Ja mam dwa duże psy, jedno 3,5 letnie dziecko, drugie w drodze, mieszkam w bloku, mąż też pracuje do późna ale do głowy by mi nie przyszło, żeby psy pooddawać bo mam dzieci. Jak się bierze psa to się jest za niego ODPOWIEDZIALNYM!!!!!to nie zabawka, pies ma uczucie, jest do Was przywiązany. Wszystko można zorganizować ale trzeba chcieć. Ja po urodzeniu córki, jak męża nie było a trzeba było wyjść z psami prosiłam sąsiadkę, żeby została z małą na pół godziny czy godzinkę i szłam an spacer. Mnie to też dobrze robiło. Nie jestem w stanie pojąc jak można oddać psa tak po prostu.

Gość mycha nie porównuj
Ok zgoda człowiek jest zwierzęciem i pies jest zwierzęciem. Ale człowiek jest PONAD psem z kilku powodów: - posiada samoświadomość - umiejętność myślenia abstrakcyjnego - w ogóle najlepiej ze wszystkich istot rozwiniętą większość struktur umysłowych itp., itd. Poza tym między człowiekiem a psem istnieje relacja zależności - to człowiek opiekuje się psem, daje mu jeść i wyprowadza a nie odwrotnie - a nie równości. Wbij sobie to do pustej główki - CZŁOWIEK JEST ZAWSZE WAŻNIEJSZY OD ZWIERZĘCIA.

Gość a ja sie nie dam
a ja mam pytanie do ceibie autorko- czy ty nie wiedzilas ze ebdziesz kiedys w przyszlosci w ciazy??????czy tak trudno przewidziec ze wtedy pies moze być problelem????? trzeba byc kims bez serca zeby ot tak oddac psa! Psa kupuje się na co najmniej 15 lat a nie na rok czy dwa idiotko!

"wy nie macie pojecia co to znaczy a piszecie bzdyry!!!!!!!!" Wiemy. Jak moja mama urodziła mojego młodszego brata to nie mieszkałam już u nich w domu. Nie oddała psa, wychodziła z wózkiem i psem na spacery - pies był duży i miał swoje potrzeby. Teraz też mają psa, brat ma już prawie 4 latka i pies codziennie wychodzi po kilka razy dziennie.

Gość kingaewa5
ja nie potrzebuje z wami dyskutowac tylko jak ktos zechce przygarnac boksera to odpisze.zegnam!!!!!!

Gość kingaewa5
Psa kupuje się na co najmniej 15 lat a nie na rok czy dwa idiotko- idiotka to jest twoja matka glupia wiesniaczko! To tylko pies i jest czyms takim jak kazda inna rzecz ktora mam w domu i zrobi z nim co mi sie podoba smiecie!!!!!!!!!!!!!!

Gość Mycha , jestes idiotka
skonczona , skoro porownujesz czlowieka do psa :o Idz stad juz i nie kompromituj sie bardziej 🖐️

Gość jhdkd
Pies jest jak dzecko, z ta różnica ze nigdy nie dorasta...żeby opuścić dom.

Jak widać nie każdy człowiek jest PONAD zwierze skoro nie używa mózgu. Poza tym ŻADEN z tych argumentów nie upoważnia do poniżania zwierzęcia ponieważ pies CZUJE BÓL tak samo jak człowiek. Co z tego, że nie potrafi rozmawiać czy rozwiązać tabliczki mnożenia jeśli jak go kopniesz zaboli go tak samo jakby Ciebie ktoś kopnął? Jeśli chce mu się siku to tak samo go boli pęcherz jak Ciebie. Jesli żyje całe życie z jedną rodziną to się do niej przywiązuje, jest między nimi pewna więź i jeśli go oddają to tak samo nie rozumie tej sytuacji i tęskni jak małe dziecko. Dlatego, że pies jest na poziomie takiego 2 - 3 letniego dziecka można ich do siebie ''porównywać'' pod pewnymi względami. Jeśli takie dziecko oddasz to też nie zrozumie sytuacji, nie będzie wiedziało dlaczego, rozumowało jak Ty dorosła kobieta ale będzie w pewien sposób tęsknić. Oczywiste, że dziecko jest dla człowieka najważniejszym skarbem ale zwierzę trzeba szanować dlatego, że czuje identycznie jak to dziecko.

Gość ****Mucha
Jem pasztety z bezpańskich mieszańców :classic_cool:

Gość jhdkd
---------------->Ok zgoda człowiek jest zwierzęciem i pies jest zwierzęciem. Ale człowiek jest PONAD psem _____________> Skoro jest ponad to bierze odpowiedzialność za to co przygarnia i ma możliwość PRZEWIDYWANIA, MYŚLENIA czego Ci autorko zyczę w przyszłości. Mam nadzieje, że znajdziesz dla niego dom, chociaż nikt nie chce dorosłego psa...

"- posiada samoświadomość - umiejętność myślenia abstrakcyjnego - w ogóle najlepiej ze wszystkich istot rozwiniętą większość struktur umysłowych itp., itd." Jesteś pewna, że dwuletnie dziecko jest na tym samym poziomie co Ty? Nieee jest na podobnym poziomie jak Twój pies czy pies sąsiada. Z tym, że pies na tym poziomie zostaje a dziecko się rozwija. a co póki nie skończy 4 lat to traktujesz je jak rzecz? Bijesz albo coś? Nieee... gdybyś uderzyła takiego bobasa to by go bolało tak samo jak Ciebie, psa, kota. Skończony idiota to ten, który za wszelką cenę się zapiera nie mając żadnych argumentów i nie szanuje żywych stworzeń. Współczuje... szczekacie więcej niż nie jeden pies a nic mądrego tym nie wnosicie 🖐️

Gość Vadic Quo kociaku
Jestes glupia i ograniczona pies jest niebezpiecznym zwierzeciem, trzeba go ibc prewencyjnie aby cie nie rozszarpal mycha kretynko!!!!

"Skoro jest ponad to bierze odpowiedzialność za to co przygarnia i ma możliwość PRZEWIDYWANIA, MYŚLENIA " Dokładnie. Ci co drą ryja inaczej po prostu dają dowód na to, że nie wyszli poziomem nawet ponad glonojada 🖐️

"pies jest niebezpiecznym zwierzeciem, trzeba go ibc prewencyjnie aby cie nie rozszarpal mycha kretynko!!!!" No wiem mój już mi dwie nogi rozszarpał a teraz się czai na lewą rękę 🖐️

Gość mycha nie porównuj
Nie uważam, że psa powinno się traktować jak rzecz tylko dlatego, że jest istotą hmm "niższą" od człowieka. Nic nie usprawiedliwia bestialstwa ludzi wobec zwierząt. Ale autorka przemyślała sprawę i doszła do wniosku, że nie będzie w stanie zaopiekować się równocześnie psem i dzieckiem. Logiczne jest, że w tej sytuacji zdecydowała się oddać psa - bo jest on dla niej mniej ważny niż własne dziecko i to jest całkowicie zdrowe i normalne. Poza tym - to nie autorka "wymyśliła sobie", że weźmie psa tylko jej facet. To jego powinno się piętnować za to, że postąpił bezmyślnie - wziął psa, teraz nie jest w stanie o niego zadbać.

Gość looooooooo
wiem, jak pies potrafi kochać i oddanie go do schroniska jak niepotrzebnego mebla to barbarzyństwo. Widać, że Ciebie to nie rusza. Nie uspokajaj sobie sumienia, że znajdzie się inny właściciel, bo prawda jest taka, że pies przez lata będzie w klatce żył z pękniętym sercem, nie rozumiejąc co się stało.

Gość jhdkd
Mycha, nie przekonasz jej. Lepiej niech odda tego psa w dobre rece. Polecam Ci "Świat wg. psa" Doroty Szumińskiej, chociaż pewnie już czytałaś. Powinno być jak w Szwajcarii obowiązkowe szkolenie dla psa i właściciela