Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaautkoooo1111

Czy opłaca się kupić ten samochód? Doradzcie.

Polecane posty

Gość aaaaautkoooo1111
Tyle tych Fiatów jeździ na drogach a Wam zawsze nie pasuje ;) Widocznie tu sami bogacze siedzą na forum ;) Dla mnie ważne jest, by mimo wszystko auto było 5 letnie a nie 10 w chwili zakupu. Kilku znajomych jeździ Fiatem Punto i też powiecie, że beznadziejne auto i lepsze inne 10 letnie niż Punto, ale to Punto kupili, jak miało 5 lat a teraz ma 10 lat i prawie żadnych napraw i tak bezawaryjnego auta mogą pozazdrościć mu właściciele innych aut.

Gość fdsfds
po co wstawiasz linka meganki skoro jest 10 tyś droższa od mojej ? w mojej nic nie trzeba robić ma 6 poduszek powietrznych i jest dzięki temu przynajmniej bezpieczna, a nie taka puszka ja Panda. poczytaj sobie o zasadach 1 zadada Jesli samochod ma nizsza cene niz cena rynkowa to nawet nie bierzemy tej oferty pod uwage gdyz na 110 % jest w nim duzo do zrobienia i wiele rzeczy nie działa . oto przyklad : http://otomoto.pl/fiat-panda-van-C20340094.ht ml 2 zadasada . Jesli samochod osiagnał cene rynkową nie znaczy to ze jest w dobrym stanie , ale mozna go brać pod uwage .

Gość ZNALAZŁEM LEPSZĄ OKAZJĘ !
no to faktycznie meganka jest rok starsza od pandy :P

Gość Roman342
zgadzam sie z fdsfds . Nie kupuje sie samochodów których cena jest podejrzanie niska lub nizsza od sredniej z danego rocznika

a pozatym VAN ma tylko 2 miejsca z przodu to chyba wiesz ?

Gość Roman342
ale wiesz ze kiedys sie spotkałem z pajacem ktory oferował mi samochod po cenie rynkowej ? Okazalo sie ze klima nie działa auto jest do remontu . Ale oczywiscie go nie kupilem . Jedynie zwinełem mu z samochodu kilka rzeczy bo wzial 100 zł zaliczki za niego wiec stracił zagłowki i wybiłęm mu szybe .

Gość aaaaautkoooo1111
Tak, wiem ;) Dlatego kupno auta to trochę loteria. A jak wezmę taką Pandę na stację diagnostyczną to wszystkiego się dowiem? Tzn czy cofnięty licznik, czy powypadkowy i co do naprawy?

Gość Roman342
dowiesz sie jesli bedzie to stacja wybrana przez ciebie( jak kupujesz fiata - to jedz najlepiej do ASO fiata) , a nie przez tego ktory ci sprzedaje ten samochod .. Jesli handlarz podjedzie pod jakas stacje to nie sprawdzaj w niej auta tylko wybierz inna jaka jest w tym miescie

ta wy jesteście wielcy znawcy, takich nazywam frajerami okazje trzeba umieć znaleść, tanio kupić i dołożyć 1-2 tyś jest DUŻO lepiej niż kupić drogo i dołożyć tyle samo.

Gość Roman342
inaczej - nigdy nie sprawdzaj samochodu w stacji ktorą oferuje ci sprzedający samochod . Tylko zaproponuj inną .

Gość Roman342
w jakim sensie frajerami ? A mnie okazja nie interesuje . JA nie chce samochodu jak najtaniej bo mam kase . Chce tylko by był w idellnym stanie . MOge za niego dac nawet 40 tys zł .

Gość Roman342
nie wiem o co chodzi z tymi okazjami ???

ahah handlarz jak te auta co podałaś sprzedają FIRMY na VAT to są auta POFIRMOWE i gdzie tu handlarz ? jak pojedziesz i będziesz chciała pojechać do aso to koleś cie zabije śmiechem pozatym nie szkoda ci 350 zł na wizyte w aso ?

ja akurat mieszkam za granicą i tutaj zobaczyć punto albp pandę to jest bardzo rzadki wyjątek. Przeważają jednak samochody na drogach :)

Gość Roman342
no jak ktos jest biedny to mu szkoda . Ale przynajmniej ma pewnosc ze samochod ktory kupuje jest wart zakupu.

Gość 56564
racja , racja .

ludzie to nie chodzi że fiat to gówniane auto- ale chodzi o bezpieczeństwo. mój M jeździ do wypadków i niestety ale z takich małych gówienek mało kto przeżywa wypadek. wiadomo żadne auto nie jest niezniszczalne- ale pandy, punto, seic i ii cinq, matizy itp. to największe gówna. tam giną ludzie przy prędkości 50 km!

dobra ja rozumiem coś sprawdzać w aucie, które jest warte ponad 20 tyś i ma jakieś wyposażenie ! a ta panda nie ma nawet elektrycznych szyb to co tam sprawdzać czy działa ? skoro tam jest tylko silnik, skrzynia i podstawowe rzeczy przecierz odrazu widać czy to działa i czy jeździ ?

Gość 56564
zadne auto nawet nowe nie jest bezpieczne na czołowe zderzenie . W miescie przeważaja stłuczki i nikt nie ginie .. W praktyce bezpieczenstwo pandy na miasto jest wystarczajace, a malucha fiata 126 p rzeczywiscie za małe bo mozna zginac nawet przy 40 km/h

Gość aaaaautkoooo1111
To najlepiej w ogóle nie kupować auta i jeździć całe życie autobusami a ja mam taką pracę, że auto ułatwiłoby mi życie. Wiadomo, że chciałoby się mieć auto super bezpieczne, ale wybierając ze wszystkich w tej klasie aut (Punto, Panda, Matizy itp) wydaje mi się, że Panda jest najbezpieczniejsza.

Gość aaaaautkoooo1111
Jak mam wydać 10000 to nie zbiednieję, jak dołożę 300 zł i się dowiem, czy przebieg jest faktycznie taki, jak podaje sprzedawca i co jest do wymiany w najbliższym czasie. Przynajmniej nie będę sobie później wypominać, że wyrzuciliśmy kasę do kosza.

Gość 56564
nie ma aut super bezpiecznych !!! . Walniesz SUVEM w drzewo przy 100 km/h giniesz !!!

napisałam przecież że nie ma niezniszczalnych aut! ale znam masę przypadków że w takich małych gówienkach ludzie ginęli w niezbyt groźnych wypadkach podczas gdy ludzie z większych aut wychodzili bez zadrapania! takie są realia i choćbyście nie wiem co mówili i pisali takie są fakty. za te pieniądze można spokojnie kupić jakąś mazdę, toyotę itp. większe, wygodzniejsze, bezpieczniejsze...

w aucie pofirmowym raczej wszystko bedzie sprawne tylko co chwila będzie ci sie sypać bo jest ostro dojechane, a 300 to już lepiej [przeznaczyć na wymiane rozrządu, albo poprostu pojedz z kimś kto sie zna tak jak np. ja.

Gość 56564
sa auta bezpieczniejsze ale nie ma superbezpiecznych .. Super bezpieczny to jest czołg !!!