Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielki brzuchol od początku:(

Któraś przyszła mama mnie pobije? 80 CM W PASIE

Polecane posty

mierzone tak na wysokości pępka, gdzie brzuch najbardziej odstaje:O ludzie pytają mnie "kogo się spodziewam?" w sensie jaka płeć dziecka, a ja jestem dopiero w 11 tc :O Nie wiem co ja mam z tym brzuchem:(:(:(

ja mam 8/9 tc i tez mam wrazenie ze mam juz spory brzuch to moja 2 ciaza i moze to przez to hmm musze zmierzyc w chwili obecnej nie mam czym

Gość ale mane dere
ja Cię bić nie będę...:-)

Gość co???
w 11 tc? a moze Ty po porstu gruba jestes i tyle.

Gość mamimnka
a ja mam 200 w pasie i nikogo to nie dziwi, a dodam, że w ciąży nie jestem

no nie wiem, może ktoś uzna mnie za grubą:O mam 170 cm wzrostu pod biustem mam 69cm w biuście 92 cm, a w biodrach 92 cm więc faktycznie wszędzie już nieco przytyłam, ale ten brzuch wygląda przekomicznie jak na ten tydzień ciąży:O

Nie przejmuj się. Ja brzuch miałam już w 6tc. Nie pamiętam ile miałam w 11tc, ale tez coś koło 80cm. Teraz jestem w 22 i kolega do mnie dzwonił i pytał sie czy już urodziłam. Brzuch to bardzo indywidualna sprawa. Pytałam położnej, mówiła żeby nie porównywać się do koleżanek. Mi nawet lekarz powiedział że duży brzuch mam, ale dodał że mam też dużo wód płodowych. Dodam że jestem szczupła i drobna.

ja niestety mam też bardzo drobną budowę i boję się by nie powtórzyła się sytuacja z pierwszej ciąży, gdy kręgosłup odmówił mi posłuszeństwa w 9 miesiącu ciąży:( po prostu nie mogłam chodzić, bo coś się przesunęło w części lędźwiowej kręgosłupa:( lekarz powiedział, że to wina mojej drobnej budowy brzuch miałam monstrualnie wielki a jaki duży masz teraz ten brzuch, Mufi?

ja w dniu porodu mialam 98 cm w najszerszym miejscu i polozne mi sie pytały czy ja na pewno w 39 tc :)

Gość xdfgthyujkl
ja mam 172 cm wzrostu, 85 kg i 84 cm w pasie a w ciazy nie jestem

Gość mama babelkow
29 tydzien ciaza blizniacza 98 cm :) od miesiaca sie nie powiekszylam:)waga 59 kg:) ale brzuszek bylo wczesnie widac:)

Gość ja w ogóle się nie mierzyłam
bo przy swoich normalnych 45 kg przytyłam 20kg i wygladalam jak hipopotam. Wszyscy mi wrózyli co najmniej bliżniaki a było tylko jedno dorodne dziecko. Wiec nie przejmuj sie, bo po 3 miesiacach wrocilam do wyjsciowych 45 :)

xdfgthyujkl----------> to ja ważę prawie 30 kilo mniej i mam te 80 cm w pasie więc wyobraź sobie jak wyglądam z tą piłką z przodu;)

o to czy wrócę do wagi sprzed ciąży, to raczej nie martwię się, bo za każdym razem wracałam (to moja 3 ciąża);) w pierwszej ciąży też przytyłam 20 kg mnie martwi ten wielki brzuch już od samego początku, bo co to będzie później?:(

Gość annaklaudia
ja jestem w 36 tygodniu i w pasie mam 112 cm.. w sumie 14 kilo przytylam

Dziewczyny,ale piszcie ile miałyście w pasie przed ciążą,bo co innegojak jedna miała 70- na koniec100,a co innego jak inna miala 80,a na koniec tez 100. Ja przed ciążą 75 w pasie. Do porodu (koniec 37tc) 110cm więc miałam 35 cm na plusie w pasie :)

Gość ale problemyyyyyyyy
a ja mam w pasie 88cm, w ciązy nie jestem, jestem proporcjonalna i zwalało mnie ile mam w pasie jak byłam w ciązy, poszło mi i tak wtedy tylko w brzuch, bo przytyłam tyllko 7kg, a wy widzę większych problemów nie macie??? zacznijcie sobie mierzyć jeszcze w ciązy tyłek, cycki i kostki i do psychologa :D

Gość ale problemyyyyyyyy
aaa zapomniałam to kafeteria, tutaj wszystkie wyjściowo miały 60, no max 70cm przed ciążą buahhahaha dziwne że ja takich tylko kobie to nie widzę, ale widzę od 60cm do i 100 i więcej w pasie u kobiet które jeszcze nie rodziły :D ale samych modelek to nie

Gość ale problemyyyyyyyy
:P

Gość oakakaka
5 raczki

a w 3 m-cu zaczęłam się obmierzac i miałam 88 - wlosy mi dęba stanęły ak pomyślałam co będzie dalej :) Ostatni raz zmierzyłam się na samym poczatku 8 m-ca i było 101 cm. To było za wiele na moje nerwy i do kńca ciaży tylko się ważyłam :P Przybyło mi ok 18 kg z czego w 7 m-cy po porodzie został kilogram Nie martwcie się wymiarami - oby wszystko się dobrze układało, a po porodzie dziecko zapewni wam sporo ruchu :)

ale problemyyyyyyyy--------> gdybyś nie mogła chodzić od wielkiego brzucha, to inaczej śpiewałabyś, a ja mam kim zajmować się w domu i nie mogę sob ie pozwolić na leżenie dlatego ten brzuch mnie tak martwi

Gość ale problemyyyyy
no ok. tylko co to da jak będziesz tu "badolić" na forum?? ano nic. Ściskać się pasem też nie będziesz, wciagnąć brzucha też nie możesz. pozostaje poprosić męża, rodzinę o pomoc przy sprawach domowych i przy opiece nad tym dzieckiem które masz, skoro masz problemy z chodzeniem.....