Gość kavita evita Napisano Listopad 27, 2011 21:08 ... gdy on zarabia 100 000 zł, to ile powinien płacić alimentów na dziecko ? Dobrze by tak mieć takiego rodzica. A ile musiałby na mnie płacić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też szukam pomocy Napisano Listopad 30, 2011 A ja zapytam, może ktoś będzie orientował się jak to jest. Z moim byłym chłopakiem mam dziecko, ale z nim już nie jestem, mieszkam z rodzicami którzy dość dobrze zarabiają. Ja studiuję i dodatkowo pracuję w wolnym czasie, a mój były nigdzie nie pracuje, mieszka z rodzicami, którzy go utrzymują, wiem, że mają dość ciężko, czy w związku z tym jest sens występowania do sądu o alimenty, bo może się skończyć tak, że sąd nic nie przyzna ze względu na to że mój były ma ciężką sytuację, bo ponoć ma problem ze znalezieniem pracy, a ja już nie chcę ciągle prosić rodziców o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Z Zniecierpliwiony Napisano Listopad 30, 2011 To jest kolejny argument za likwidacją instytucji alimentów.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość araa Napisano Grudzień 4, 2011 W takim przypadku powinnaś wystąpiś do sądu. W Polsce niestety jeszcze w zakresie alimentów jest wolna amerykanka. Porządne Państwo Prawa powinno samo ci wypłacić alimenty wg tabeli, a następnie Państwo powinno ścigać zobowiązanego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kameeleon Napisano Grudzień 20, 2011 tiaaa Państwo powinno ci wypłacać, na ten tychmiast, z urzędu, stawkę ustaloną raz przez Sejm, potem sciągać od osoby zobowiązanej, tak od kobiety, jak i od mężczyzny. Tylko byłby kłopot z bezrobotnymi prawnikami, ale to już inna bajka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wielmożna Pani. Napisano Grudzień 27, 2011 Prawnicy straciliby pracę, mniej byłoby cyrków w sądach, ale na pewno urzędnicy zaczęliby mnożyć w Polsce nowe stanowiska do prowadzenia spraw związanych z przyznawaniem alimentów. A może to byłoby lepsze od obecnych cyrków na salach sądowych ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wielmożna Pani 0 Napisano Grudzień 27, 2011 i tu znowu...hah tylko sie ośmieszasz-jak malutkie dziecko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pierdzielisz Napisano Grudzień 29, 2011 wielmożna czerwona, Prawnicy straciliby pracę, mniej byłoby cyrków w sądach, chyba śnisz ? Prawnicy są wszędzie - nawet w sejmie i sobie poradzą. Pracy nie stracą i takich jak ty udupią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie przesadzaj pierdzielisz Napisano Grudzień 29, 2011 nikogo nie udupią. A alimenty były , są i będą. Tego nie zmienisz ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kameeleon Napisano Styczeń 2, 2012 Czytając te różne spory dochodzę do wniosku, że Zniecierpliwiony miał rację: Należy zlikfidować instytucję alimentów. (A tej wielmożnej nie czytajcie i jej nie odpowiadajcie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 17, 2017 Masz tu wszystko o alimentach w jedym miejscu - jeśli chodzi o podstawy oczywiście http://www.adwokat-alimenty.warszawa.pl/alimenty-poradnik/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 21, 2017 Jeśli chcesz szybko i sprawnie ściągnąc alimenty, to najlepiej zgloś sie do komornika. Ja w tym zakreie korzystalam z usług http://www.tarnow-komornik.pl/ , świetny fachowiec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach