Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskadaaa

Pampers a pampers to jest różnica!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kaskadaaa

Wkurwiają mnie kobity co każdemu zwracają uwagę że np pampersy gaga to nie pampersy!!!! Zrozumcie wreszcie, że Pampers pisane przez dużą literę to nazwa pampersów!!!!!!!!!! A pampers pisany przez małe p to po prosty jednorazowa pieluszka!!!!!!

Gość jedna taka ka
Dokladnie, tak samo jak adidasy i Adidasy :)

Gość D.BillI
pisane to pisane, ale jak to powiedzieć dużą literą;)?

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
"oryginalne pampersy"? ;)

Gość phi phi phi
nie ma czegoś takiego jak pampers gaga, nazwa pampers wzięła się od firmy która je produkuje i tak nazwała. To tak samo jak byś powiedziała libero dada... Pieluszki Pampers, pieluszki Dada - tak jest prawidłowo.

Gość do kaskadaaa
Pieluchy bywają potocznie nazywane „pampersami od nazwy wiodącej światowej marki - Pampers, produkowanej przez Procter & Gamble. To jest na tej samej zasadzie co Adidasy i adidasy jak słusznie zauważyła jedna taka ka. kaskadaaa-zwróć uwagę, że na pieluszkach innych firm niż Pampers nie ma nazwy "pampers" tylko nazwa konkretnej firmy.

Słownik ortograficzny pampers, tego pampersa; tym pampersom Słownik wyrazów obcych rodzaj jednorazowej pieluszki w kształcie majteczek: Różnorodność na rynku pampersów umożliwia mamom wybór tego, co im odpowiada cenowo i jakościowo. ironiczne określenie młodych dziennikarzy, niedouczonych, słabo przygotowanych zawodowo, ale zarozumiałych: Mówią na nich "pampersi" nie tylko dlatego, że tacy młodzi, ale także dlatego, że "nieumoczeni" w komunistycznej przeszłości: zawsze susi, zawsze pewni (siebie), zawsze czyści. ang. pampers, liczba mnoga od: pamper, pierwotnie pieszczoszek Słownik języka polskiego rz. mnż I, D. -a rodzaj pieluszki z majteczkami do jednorazowego użytku

Gość Hmmmmmmmm :)
Wszystko się zgadza, znaczenie dosłowne z ang, różnież ale niestety jako osobne słowo uzywane dla siebie samego , antomiast nazywać pieluszkę pampersem która jak wiadomo nie jest pampersem tylko pieluszką (bo przecież nie pieszczoszkiem) to już inna rzecz. Firma nazwała tak swoje pieluchy (pieluchy a nie pampersy) , to jest nazwa dla pieluch a nie odwrotnie więc jeżeli kupujemy dadę , wickies czy jeszcze jakieś inne to kupujemy pieluchy (rzeczownik) a nie pampersy które są tylko nazwą dla pieluch firmy protect & gamble

Gość zgodzę się z hmmmmm
bardzo logiczne że pampers to taka sama nazwa dla PIELUCH jak i dada czy inne więc nie można nazwać pieluchy dada pampersem bo zarówno jedno jak i drugie to tylko nazwa a nie sam rzeczownik czyli pielucha.

Gość lkajshdbsn
mam adidasy pumy:D:D:D tak to dziala??? :D

Gość adidasy PUMA
to typowo polskie określenie. Nigdzie na zachodzie nie używa się takiego okreslenia , zawsze mówi się buty sporotowe Puma bądź Nike ale wiadomo że skoro się przyjęło to będzie w użytku i z tym nie polemizuję, chodzi tylko o to że to nie jest właściwe określenie .

Gość lkajshdbsn
wlasnie o to chodzi w polsce adidasy wziely sie od nazwy firmy i to po dzis dzien funkcjonuje a jest totalnie zenujace i nieprawidlowe ale polska to polska u nas sa pampersy dada i tyle!

Gość adidasy PUMA
pamiętam jak przyjechałam poraz pierwszy do Niemiec do rodziny i zapytałam siostrę (mieszkająca tam już 20 lat) czy wygodne są te adidasy (miała Nike) a ona zdziwiona pyta jakie adidasy i że to są Nike :D....cóż po 20 latach zapomniał wół jak cielęciem był ...ale co prawda to prawda , za granicą nie ma czegoś takiego jak pampersy babydream, czy lidlowskie Elmo (to są miejscowe pieluchy różnych marketów) tak samo jak nie ma adidasów Nike czy Puma . Ja się tam adidasów nie czepiam ale używanie nazwy Pampers dla innych pieluch już by mi przeszkadzało troszkę.