Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATKAA JAK

ZALEGLI ALIMENCIARZE-ŚMIERC GŁODOWA!

Polecane posty

Gość MATKAA JAK

witam ex maż wisi mi alimenty na syna od ponad roku,nasze państwo ściga faceta również od ponad roku,tym samym koszt utrzymania dziecka całkowicie spada na mnie.To mój syn dam mu wszystko bo to moje dziecko i mam nie tylko taki obowiązek ale i miłość mnie do tego sprowadza. mam dość tego ze zdrowy fizycznie i psychicznie(chyba?) facet nie płaci alimentów na dziecko które spłodził w 10 letnim związku małżeńskim,mam dość tego ze muszę go scigac ,udawadniac ze tatus dziecka ma się doskonale ,ze znów kupil nowy samochód,ze znow pojechal na wakacje a dziecko nie, kwota alimentow na dziecko to 500 zl z mojej strony rówzniez powinna byc taka kwota to daję 1000 zł z czego oczywiscie ojciec się nie wywiązuje!!!! co oznacza ze w tym miesiącu dziecko powinno umrzec z glodu poniewaz tą kwotę wydałam niemal w całosci na wydatki szkolne!!! dlatego uwazam ze faceci tego typu-uwazający ze alimentów płaci nie będą gdyz bierze je matka na swoje fanaberie a nie dla dziecka-powinni byc SKAZYWANI NA ŚMIERC GLODOWĄ-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!----------------------- TYLE W TEMACIE!

Gość Donata00
to tak jest jak się pójdzie do łóżka z pierwszym lepszym

Gość MATKAA JAK
PROSZĘ O NIEWYPOWIADANIE SIĘ W TEMACIE DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!! A TY DZIECKO IDZ DO SZKOŁY DZIECKO NAUCZYĆ SIĘ CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM----------BYŁAM Z MĘZEM 10 LAT!!!!!!!!!!!!

Gość Walczaca ze swoim wazeniem sie
Ile lat ma syn?

Gość Donata00
chodziło mi że się z pierwszym lepszym matołem chajtnęłaś jak mogłaś z takim frajerem zrobić sobie potomstwo twoje dzidzi też ma jego geny i też chujem będzie współczuje twojej synowej

Gość popieramaTAK
donata poczekaj na to co ciebie z twoim słoneczkiem w przyszlosci czeka o ile je masz:D

Gość MATKAA JAK
moj syn jest moim dzieckiem i dbam o niego jak mogę kocham jak mogę jest dzieckiem z związku małżenskiego a nie bękartem:) co nie oznacza ze jego ojciec jednak okazał sie frajerem i uwazam ze powinnien zginąc z glodu----utopienie by bylo zbyt szybkie!

Gość lxxl,,x
jeśli nie możesz ściągnąć od niego alimentów to zwróć się do sądu o przeniesienie alimentów na kogoś z jego rodziny, brata, siostre, matke masz takie prawo, bo alimenty są zasądzone i musisz je dostawać (znaczy sie twoje dziecko) spytaj prawnika on ci wszystko wytłumaczy

Gość lxxl,,x
idź do jego matki i powiedz je o wszystkim, zapytaj czy jej nie wstyd że nie umie wychowywać swoich dzieci takim mendom powinni obowiazkowo ucinać chuje żeby wiecej nie mogli społodzić kolejnego nieszczęśliwego dziecka

Gość MATKAA JAK
mieszka za granicą-więc komornik go nie obejmuję-ścigam go z sadu okręgowego by znalesc go za granicą.podałam im wszystko-jego adres zamieszkania włącznie!!!!!!!!!! a długu ściągnąć nie można-tłumaczy się trudną sytuacją finansową!!!!!!!!!!!!!!!!! facet który wkleja fotki na nk jakie to zajebiste spędził wakacje,czasem wpłaci po 50 zł czym uniemożliwia mi otrzymanie pieniędzy z FA bo każda wplata powoduje natychmiastowa blokadę wypłaty świadczeń!!!!!!!!! facet który świadomie skazuje swoje dziecko na trudną sytuację------------sam powinien być skazany jak morderca z premedytacją!!!!!!!!!!!!!

Jego postępowanie (ma pieniądze i nie płaci) świadczy o tym, że chce Cię za coś ukarać. Ma powody?

Gość do Randmana
Nie placi na dziecko!!! Uwazasz, ze ma prawo karac za cos dziecko w ten sposob ze nie zapewnia mu srodkow do zycia?! Jesli chodzi o zone, to nie ma prawa karac ja za cokolwiek, odmawiajac tego, co jest jego psim obowiazkiem. A powod, powod zawsze sie znajdzie. Na przyklad dlatego, ze za niego wyszla, albo, ze jej loczki po 10 latach malzenstwa nie staly sie proste. Tylko niedojrzale smiecie argumentuja, jak Ty, Randman. Smieciu.

o, wreszcie mój post kogoś poruszył. Słonko, jeśli myślisz, ze obelgami wyprowadzisz mnie z równowagi to jesteś w grubym błędzie. Póki co dziecko z głodu nie umiera a jak by naprawdę była taka sytuacja, to dziecko zostanie matce odebrane. Tak czy siak, przede wszystkim on dowala jej a nie dziecku. Myślę, że ma poważne powody by tak robić bo żaden facet (w przeciwieństwie do kobiet) nie krzywdzi swoich bliskich bez powodu.. Oczywiście prawo jest przeciw niemu ale koleś jest przy tym i kumaty, wie jak sobie poradzić.

Gość bukaaa
Myslę, że tez jesteś alimenciarzem i w ten sposób szukasz dla siebie usprawiedliwienia. Czy robi matce na złóść? tak, bo ona musi więcej dać na dziecko odmawiając sobie. Czy krzywdzi dziecko? Tak, bo musi z pewnych rzeczy zrezygnowac, bo matki nie stać. To nie tylko prawo stoi przeciw takim ludziom. każdy porządny, uczciwy człowiek ci powie, ze tylko smieci nie płacą na swoje dzieci i jeszcze uważają, ze maja rację.

Gość MATKAA JAK
Randman a jednak krzywdzi najblizsza mu osobę-syna-co wiecej- po wyjezdzie za granicę do nowej pani calkowicie o synu zapomnial i nie kontaktuje sie z nim.wbrew temu co piszesz nie jest kumaty bo krzywdzi w ten sposob syna nie mnie!!! ja poczekam i kasę odzyskam ale to co dziecko moglo by miec wiecej gdyby na niego byla i kasa od tatusia-to traci dziecko i nigdy nie odzyska - bo to on nie moze jechac na wycieczki wakacje!!! wyzywic i ubrac dziecko mnie stac niestey na rozrywki juz nie!

Gość MATKAA JAK
zresztą co to za sposób myślenia???? by ukarać matkę nie dać WŁASNEMU dziecku????????????????????????? nie pojmuję:???

Gość do Randmana
Znam wielu facetow - na szczescie nie z autopsji - ktorzy krzywdza bliskich bez powodu. Choc, jak juz powiedzialam, powod zawsze sie znajdzie. Np.bo dzis jest poniedzialek. Wiem, ze Ty jestes macicielem i prowokatorem, ale sa idioci, ktorzy mysla, jak Ty. To infantylne, co robisz. Zalosny jestes.

Gość akldjfk
"Znam wielu facetow - na szczescie nie z autopsji - ktorzy krzywdza bliskich bez powodu. Choc, jak juz powiedzialam, powod zawsze sie znajdzie. Np.bo dzis jest poniedzialek. Wiem, ze Ty jestes macicielem i prowokatorem, ale sa idioci, ktorzy mysla, jak Ty. To infantylne, co robisz. Zalosny jestes." randmana pewnie skrzywdziła jakaś kobieta(która moze i miała powód ale ten prostak o nim nie wiedział) dlatego uważa ze wszystkie krzywdzą bez powodu, ale takie myślenie moze mieć tylko ograniczony jełop z chorobą umysłową, który nie dopuszcza do siebie informacji ze moze być inaczej

Gość ja juz nie ścigam
skąd ja to znam ? i niech ktos nie pisze bzdur póściła się z pierwszym lepszym to cierp (pewnie to facet) :) a pozatym co znaczy cierp? to dziecko cierpi ,nie matka. mnie spotkało to samo, i nie póściłam się tylko byłam w normalnym formalnym związku 18 lat, kiedy się rozwodziliśmy nasze dzieci były nieletnie, tatuś rzucil pracę,stał się nieściągalny a komornicy i prawnicy to sobie mogli pogadac i tyle ! poniewaz nie żyłam z alimentów tatusia (jak robi to wiele kobiet) tylko pracowałam nie dostałam od państwa NIC !!!!!! ani zaliczki !!!!!! ani rodzinnego! !!!!! w dupie z takim państwem, tatus miał się całkiem dobrze, extra samochodzik (nie na niego), ciuszki i wogóle miał się całkiem całkiem, według mnie w takich przypadkach powinno się zmuszać do pracy , nakaz prac publicznych jesli nie chce pracowac i tyle, no... ale nasz kraj chyba jako jedyny jest rajem dla lewusów, patologii i pijaków dzisiaj moje dzieci są już pełnoletnie i cieszę się że mam to za sobą, mimo to żal pozostał, żal że w Polsce nie warto być uczciwym obywatelem i normalnym samotnym rodzicem lecz menelem co robia dzieci dla państwowej kasy Cała prawda o naszym kraju i ojcach niepłacących alimentów liczę na łaskawość losu że kiedyś się odpłaci, chociażby w wieku emerytalnym kiedy staty tatuś nie będzie miał na chlebek :)

Gość amellia_
nasz kraj jest taki że jak przcujesz to wycisną cie jak cytrynę, podatki i opłaty od tego że oddychasz, a jak jesteś nierobem i masz dziecko to jakieś zapomogi, socjale, itd, reszta społeczeństwa musi zarabiać nie tylko na siebie i swoje rodziny ale też na tych nierobów

Gość klfjeifjefie
plakac mi sie cche jak to czytam moj ojciec byl taki sam identyczny w dupie mial swoje dziecko, nigdy nie zapytal jak sie czuje, mialam operacje jako nastolatka nigdy go to nie obchodzilo a mieszkal w tym samym mescie!!! alimentow nie chcial placic, migal sie jak sie dalo ja jestem sama bo nie wierze i nie ufam mezczyznom mimo ze mam 30 lat aktualnie

Autorka tematu nie odpowiedziała na moje pytanie. Czy ten facet ma powody by się na Tobie odgrywać? Piszesz, że ma inną kobietę za granicą. Jak do tego doszło? To, że milczysz na ten temat utwierdza mnie w przekonaniu, że coś jest na rzeczy. Zdradziłaś go i się wkurwił?

Gość klfjeifjefie
ty wyzej myslisz ze mezczyzne trzeba zdradzic zeby sie migal od placenia?? on nie karze !!! po prostu woli miec wiecej kasy na swoje zachcianki niz placic moj byl identyczny a matka to aniol widac sie skurwiel nudzil w normalnym zwiazku was to po mordach trzeba lac!!!!

Gość MATKAA JAK
Lookrecja Przecież jeśli ojciec nie płaci alimentów, to masz je wypłacane z urzędu. co ty mówisz??? powtarzam ze wpłaci od czasu do czasu 50 zł a to automatycznie uniemozliwa wypłatę z FA bo COS płaci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! druga rzecz--jesli pracujesz a przekraczasz limit -----------nic nie dostajesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość MATKAA JAK
Randman czy ty jestes powazny??????????? czy ty potrafisz doczytac prosty tekst w ktorym piszę dokladnie ze poszedl do innej pani??????????????? mimo wszystko huj mnie interesuje czy ma cos do mnie!!!!!!!!!!!!JA nie jestem jego dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!!!!! na mnie nie ma wyroku orzekającego alimenty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość MATKAA JAK
przeciwniczka faszyzmu smierci glodowej jej sie zachcialo,gorsza jestes od Hitlera.On mial taki sam tok myslenia. Za morderstwo dostaja po 2 lata a ta za alimenty chce smierci glodowej -------------------------- dokładnie smierc glodowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gdybym nie miala pracy i olewala wlasne dziecko mialabym je w dupie ----bylabym suką i wyrodną matką -------------- on odbierając dziecku to co mu sie nalezy ,za co dziecko moglo by lepiej zyc i przeznaczając to na swoje ubrania wakacje samochod--------------jest nietykalny??????????????? jest gnojem i taki gnoj nie ma prawa do zycia by powolywac kolejne na ten swiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość klfjeifjefie
mezczyzni maja lepiej przyjdzie orzeni sie dla picu,poudaje dobrego meza, tatusia jak sie znudzi do widzenia:D i kawalerskie zycie a kobieta ?? zostaje z dzieckiem , ma przejebaNE!!, jest traktowana gorzej, bieda, pogarda innych facetow, az zal ze jestem kobieta!!!!!!!!

Gość MATKAA JAK
klfjeifjefie--wiesz pogardę facetów mam w dupie-daję rade bez nich ale bardziej boli pogarda i chamstwo kobiet,które są matkami i za kilka lat mogą mieć tez sam problem lub tych które matkami nie są a znają cale mądrości tego świata:(

Do wszystkich feministek którym się zdaje, że facet ma lepiej. Zamieńcie się z nimi miejscami. Nie widuj wcale lub prawie wcale swego dziecka i płac po 500 zł alimentów. Do autorki topicu Starannie unikasz jasnej odpowiedzi na moje pytanie. To, ze on teraz jest z inną kobietą nie wyjaśnia, jak do tego doszło. Jeżeli bez żadnego powodu was porzucił i teraz nie łoży na dziecko mając kupę kasy to istotnie jest świnią. Ale co jeżeli ty mu te powody do odejścia dałaś? W takim razie musisz zostać ukarana. I nie obchodzi mnie, ze polskie prawo stoi za Tobą. Głupie prawo wcześniej czy później można zmienić.