Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATKAA JAK

ZALEGLI ALIMENCIARZE-ŚMIERC GŁODOWA!

Polecane posty

Gość kjabc
"bukaaa"--przeczytalas moj post?Mi sie nie wydaje.Znam kilku z nas-ktorzy byli w pierdlu za nieplacenie.Jeden nawet cztery razy.Wiec nie pieprz swoich seksistowskich dyrdymalow.Zadna z facetek-nie cierpiala nedzy-jak twierdzisz.Pisz po prostu PRAWDE,tak jak ja to robie. Jest tez prawda jak ktos napisal ze facetek w ogole "prawo"nie sciga za nieplacenie.W takim przypadku ojciec musim sie sam zmagac z problemem utrzymania dziecka a dla nas jest to trudniejsze chocby ze wzgledow biurokracyjnych.

Gość sexi blondiD***
Autorko masz 100% racji. Co to za ojciec, że go dziecko nie obchodzi ;/ Niech jego rodzice płacą alimenty, może wstyd mu się zrobi że muszą pracować na niego.

Gość kjabc
"kurde jak to??????????? bukaaa-- olej go kanczaks+kjb+kjabc=Randman sama widzisz ze facet ma roztrojenie jazni" --oooo,widze ze mamy tu jasnowidze !!! O kurde !!! Tyle ze jasnowidza ma jazdy.Wszystko PUDLO !!!!!

Gość kjabc
jajniki!!!!!!!! jajniki!!!!!!!!! jajniki!!!!!!!! to słowo smakuje jak owoc:D

Gość kjabc
kjabc widze ze tu solidarnosc jajnikow jak sie patrzy .... kanczaks Uwielbiam wrecz w tak rozpasanej rozbujanej solidarnosci jajnikow.... ########## oto dowód mojego roztrojenia jazni:D wybaczcie nie wziolem dzis leków:D

Gość kjabc
"taki kutas jak Randman"-sluchaj-JAK TY MOZESZ PISAC TAK NA INNA OSOBE???!!! Takze na badz co badz TWOJEGO WLASNEGO OJCA !!!! Poza tym my tu nie dyskutujemy o poszczegolnych przypadkach.Wiadomo ze sa one rozne.Chodzi o zjawisko jako takie-w ktorym sa DWIE STRONY MEDALU.Wy facetki widzicie niestety tylko jedna.To jest wlasnie wasze zaklamanie,seksizm,rasizm i co nie tylko.

Gość kjabc
""kurde jak to??????????? kjabc widze ze tu solidarnosc jajnikow jak sie patrzy kanczaks Uwielbiam wrecz w tak rozpasanej rozbujanej solidarnosci jajnikow powtarzasz się z tym jajnikami impotencie :"" znow-PUDLO.Nie jestem impotentem-co moge tobie udowodnic.Poza tym-nawet gdybym byl-to jest to CHOROBA z ktorej wysmiewanie sie jest typowym swinstwem.W srodowisku facetskim-oczywiscie nie-bo dotyczy nas.Ale gdybym ja tu zaczal cie wyzywac od np.zgwalconej-to od razu solidarnosc jajnikow odniesie sie do tego jak do-swinstwa-no oczywiscie!!!!

Gość a ja powiem tak***************
srałabym na takiego faceta. Sama mam dziecko i jak facet by sam mi nie dał, to hak mu w smak. Ja nawet alimentów bym nie ustanawiała. Niech daje, jak chce, a jak nie to spada. Dziecko mu kiedyś wystawi rachunek. Tak jak ja swojemu, widuję się z moim ojcem alimenciarzem, ale nie mam do niego żadnych uczuc, wisi mi on i powiewa. Chciałam miec dziecko, nie mogę powiedziec, że mąż mi zrobił.., tylko to była moja świadoma decyzja. I jakbyśmy się rozstali, to jego sprawa, albo je kocha i martwi się jego utrzymaniem, albo niech się wypcha.

Gość TY MULE ZGWAŁCONY
wywal sie na plecy i powiedz KU KU :O

Gość kjabc
"kjabc kjabc widze ze tu solidarnosc jajnikow jak sie patrzy .... kanczaks Uwielbiam wrecz w tak rozpasanej rozbujanej solidarnosci jajnikow.... ########## oto dowód mojego roztrojenia jazni wybaczcie nie wziolem dzis leków" wszystko co tu piszecie facetki.Kadzy najdrobniejszy szczegol.Rowniez podszywy.To wszystko potwierdza tylko to o czym napisalem przed chwilka-wy nie chcecie widziec drugiej strony medalu.Solidarnosc jajnikow,wasz seksizm itd blokuje wam mozliwosc trzezwego,bezstronnego spojrzenia na problem.

Gość D.BillI
znam takiego jednego erystę, któremu się wydawało, że zawsze ma racj ę - nawet jeśli ją mial to gnije teraz samotny w barłogu:) facet, który krzywdzi własne dziecko, zeby dowalic ex nie płacze? owszem płacze i pała zemsty i też czuje się bezsilny, tylko nie wylewa żalów na forum - aczkolwiek wielu innych już to robi... a dzieje sie tak tyko dlatego, ze zaniedbał kiedys ex, nie wie czym mozna ją dosięgnąć, więc wybiera jedyny pewny sposób - dziecko - to jest ta najmniejsza linia oporu - nie przekrecaj moich wypowiedzi... chociaż w przypadku 80% mężczyzn to nadinterpretacja, bo da nich jak kobieta odchodzi to i dziecko przestaje być ich - tak mają w głowie nasrane - pamiętajcie o tym kobiety! kobieta, która potrzebuje marnych 500zł na dziecko to materialistka... taaaa nawet mi się śmiać nie chce to o czym piszesz w ostatnim akapicie nie ma nic wspólnego z honorem, ani z jego starym pojmowaniem, ani z nowym:(

Nigdy bym nie poszła, ani do sądu, ani do komornika. Nie prosiłabym sie o pieniądze. Zapewniłabym dziecku życie, takie jakie bym dała radę. Dziecku bym powiedziała prawdę, żeby potem taki chuj - ojciec nie zgrywał kochanego tatusia.

Gość kjabc
"TY MULE ZGWAŁCONY wywal sie na plecy i powiedz KU KU " uderzam w czule punkty.Zdaje sobie z tego sprawe.Wy jednak NICZEGO nadal nie chcecie zrozumiec.To jest i przykre i tragiczne a zarazem pokazuje to-ze trzeba cos z tym zrobic.Np.wy nie mozecie w zadnym razie byc sedzinami,pracowac w roznych organizacjach itd.Przynajmniej nie te ktore tu pisza.

Gość kjabc
" [zgłoś do usunięcia] a ja powiem tak*************** Nigdy bym nie poszła, ani do sądu, ani do komornika. Nie prosiłabym sie o pieniądze. Zapewniłabym dziecku życie, takie jakie bym dała radę. Dziecku bym powiedziała prawdę, żeby potem taki ch*j - ojciec nie zgrywał kochanego tatusia." wiekszosc z nas wie jak wyglada taka"prawda zeby ...".Dokladnie wiemy to z opowiadan naszych bliskich i dalszych,przyjaciol,sasiadow,znajomych.Niestety.

Gość TY MULE ZGWAŁCONY
a powiedz mi ile twój tatuś na ciebie płacił? z tego co widze chyba złamanego grosza...

Ale najbardziej mnie wkurzają takie podpowiedzi typu idź zaządaj alimentów od jego rodziców, siostry czy rodziny. Niby dlaczego? Człowiek wychowuje dzieci do 18 roku i potem ma ponosic odpowiedzialnośc za nie. To może jak synek czy córka coś przeskrobie to rodzice powinni iśc np za 40 letnie dziecko do więzienia, bo przecież urodzili i ich wina że tak wychowali. Ja rozumiem fakt ze facet powinien płacic, ale jak nie płaci to nie można szukac kozłów ofiarnych!

Gość ale mnie rozwaliłas :O
"...najbardziej mnie wkurzają takie podpowiedzi typu idź zaządaj alimentów od jego rodziców, siostry czy rodziny. Niby dlaczego? Człowiek wychowuje dzieci do 18 roku i potem ma ponosic odpowiedzialnośc za nie." ALE NIESTETY TAKIE JEST PRAWO,ZE OBOWIĄZEK ALIMENTACYJNY PRZEJMUJĄ DZIADKOWIE JESLI SYNEK NIE PŁACI!

Gość D.BillI
kanczaks: ad1: kobiety im to robią? oj biedne misie... ach nieee robią im to inni mężczyźni zapewne dla swoich samic buhahahha ad2: no jak się komus nie chce uczyć to i bat nie pomoże ad3: chlanie, palenie, dziwki - co tu badać? w sumie trzeba by faktycznie jakieś specjalne karetki stworzyć, zabierające delikwentow do lekarza, jak im zona grzecznie mówi - jesteś chory idź się zbadaj... niestety faceci mają krótkie włoski i nawt Agata Wróbel nie da rady takiego zaciągnąć do gabinetu ad4: tu też mam mieszane uczucia, bo jednak odpowiedzialnośc za dzieci w dużym stopniu hamuje je przed popełnianiem głupot, ale gdyby faceci mieli chociażby w połowie czasu tak zapierdalać jak matki ich dzieci to ilość samobójstw jeszcze by wzrosła ad5: opracujcie projekt sztucznej macicy, brzucha i piersi i nie będzie argumentu - będziecie mogli dostać nawet l4 jak się będziecie źle czuć w ciązy:) ad6 i 7: i to zapewne kobiety, których jest większość w sejmie zrobiły wam takie kuku? ad8: czy można pomóc komuś kto nie chce pomóc sobie? ad9: patrz ad 6 i 7 ad 10: to też wina kobiet??? ad 11: w ilu rodzinach wychowują się dzieci tej 1/3 mężczyzn?

Prawo polskie przewiduje, że dziadek lub babcia mogą być zobowiązani do płacenia alimentów na rzecz swoich wnuków. Są to tzw. alimenty uzupełniające, których wysokość jest niższa niż wysokość alimentów zasądzonych rodziców. Z pozwem o alimenty od swoich dziadków, może wystąpić tylko, kiedy rodzice: - nie żyją, - gdy nie są w stanie uczynić zadość swemu obowiązkowi lub - gdy uzyskanie od niej na czas potrzebnych uprawnionemu środków utrzymania jest niemożliwe lub połączone z nadmiernymi trudnościami.

Gość D.BillI
do : a ja powiem tak: masz rację, ale Twój honor nie uratuje dziecka przed obowiązkiem alimentacjynym wobec rodzica, jesli mu się noga powinie, nie odłoży z tej pracy na czarno na emeryturę i pewnego dnia zapuka do drzwi... jeśli Twojemu dziecku będzie się wtedy dobrze powodzić to i babska solidarność jajników w sądzie nie pomoże... pamiętaj... bardzo niewielu mężczyzn wie co to honor, chciaż sobie słówkiem wycierają usta chętnie

i masz jeszcze drugą możliwość Do widywania dziecka nie zmusi go żaden nakaz sądowy, ale do płacenia owszem. Musisz miec najpierw zasądzone alimenty w Polsce (nie wiem czy masz?).Potem idziesz do sądu cywilnego i tam jest taka komórka do ścigania alimentów z zagranicy. Powiedzą Ci jakie masz złożyc papiery,oni je przetłumaczą na angielski i wyślą do sądu w kraju gdzie mieszka dłużnik alimentacyjny. Procedura jest długa, ale skuteczna. Życzę powodzenia.

Gość bardzo bzdurna teoria -pudło
"""".....jesli mu się noga powinie, nie odłoży z tej pracy na czarno na emeryturę i pewnego dnia zapuka do drzwi... jeśli Twojemu dziecku będzie się wtedy dobrze powodzić to i babska solidarność jajników w sądzie nie pomoże..."""" JESLI OJCIEC NIE WYWIĄZYWAŁ SIE Z OBOWIĄZKU ALIMENTACYJNEGO TO DZIECKO NIE MA OBOWIĄZKU POMAGAĆ MU W TAKIEJ SYTUACJI ! Nie odrobiłes lekcji kolego .Juz ktos pisał wyżej o podobnej sytuacji !

Tak najlepiej jest się zgłosic do dziadków, którzy wychowali synka, wykarmili, a potem nie mają wpływu na to co on robi, i niech z marnej emerytury płacą. Dla mnie to prawo jest chore, nieudolne, nie potrafi wyegzekwowac od faceta, to znajdźmy kozła ofiarnego. Przecież to prawo jest po to, aby państwo samo nie pomogło, a poszukało sobie innych co zrobią to za państwo. Z resztą skoro mamy dzieci i staramy się jaknajlepiej je wychowac a może się nie uda, może do nas kiedyś ktoś się zgłosi zażąda kasy na alimenty. Różnie to bywa, zobaczymy jak wtedyPanie-Babcie będą zachwycone, że zrobiły wszystko by dobrze wychowac, harowały całe życie i zamiast spokojnej emerytury, alimenty trzeba płacic na wnuka, a może wnuki bo sym czy córka może miec ich całe stado.

a ja uwazam ze prawoi jest dobre ,,,,bo prawo próbuje zmusić synka aby przez rodziców swoich zaczął własnie płacić

Gość D.BillI
bardzo bzdurna teoria - ma, przecież byłam w sądzie, miałam rozprawę...

niedawno w tv własnie był taki reportaż ,dziadkowie płacili alimenty za swojego synalka który uciekł od tego obowiazku za granice i dziadkowie lata płacili aż kiedyś nie bardzo mieli jak i przestali to dziadek poszedł za to na 5 m-cy do więzienia !Było w TVN w Uwadze ! JA UWAŻAM ZE BARDZO SŁUSZNIE !!!!JAK WYCHOWALI DZIADOSTWO TO TERAZ NIECH ZA TO PŁACĄ!

Gość rtgertertr
prawo jest dobre...dokladnie poprzez rodzicow zmusza sie synalkow do placenia aliemntow....zwykle smieckie ktore nie maja racji bytu

Super sprawa, to może zacznijmy rodziców też wsadzac do więzienia jak mają dzieci kryminalistów, zmuśmy ich w ten sposób przez karanie rodziców, by zaczęli życ poprawnie..

w orzeczeniach Sądu Najwyższego dość precyzyjnie wskazuje drogowskazy, do których należy się dostosować, między innymi taki drogowskaz można zauważyć w uchwale Sądu Najwyższego z dnia 16 grudnia 1987 r. (sygn. akt. III CZP 91/86): „W razie rażąco niewłaściwego postępowania osoby uprawnionej do alimentów, budzącego powszechną dezaprobatę, dopuszczalne jest oddalenie powództwa w całości lub w części ze względu na zasady współżycia społecznego (art. 5 K.c.). koniec tematu

znaczy ze ojczulek rażąco zaniedbał wychowanie dzieci i te mają go teraz w głębokim powazaniu 🖐️