Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATKAA JAK

ZALEGLI ALIMENCIARZE-ŚMIERC GŁODOWA!

Polecane posty

Gość D.BillI
ach, ciągle ten stary przedruk, więc tylko przekleję - ubliżacie swojej inteligencji, naprawdę ad1: kobiety im to robią? oj biedne misie... ach nieee robią im to inni mężczyźni zapewne dla swoich samic buhahahha ad2: no jak się komus nie chce uczyć to i bat nie pomoże ad3: chlanie, palenie, dzi**i - co tu badać? w sumie trzeba by faktycznie jakieś specjalne karetki stworzyć, zabierające delikwentow do lekarza, jak im zona grzecznie mówi - jesteś chory idź się zbadaj... niestety faceci mają krótkie włoski i nawt Agata Wróbel nie da rady takiego zaciągnąć do gabinetu ad4: tu też mam mieszane uczucia, bo jednak odpowiedzialnośc za dzieci w dużym stopniu hamuje je przed popełnianiem głupot, ale gdyby faceci mieli chociażby w połowie czasu tak zapie**alać jak matki ich dzieci to ilość samobójstw jeszcze by wzrosła ad5: opracujcie projekt sztucznej macicy, brzucha i piersi i nie będzie argumentu - będziecie mogli dostać nawet l4 jak się będziecie źle czuć w ciązy... zresztą macie taką przewagę w Sejmie, ze nie widze problemu uchwalic nawet 100% tacierzynskiego, ale koledzy w sejmie prawdopodobnie wiedza lepiej co to za miód i z dobroci serca wam tego nie robią ad6 i 7: i to zapewne kobiety, których jest większość w sejmie zrobiły wam takie kuku? ad8: czy można pomóc komuś, kto nie chce pomóc sobie? ad9: patrz ad 6 i 7 ad 10: to też wina kobiet??? ad 11: w ilu rodzinach wychowują się dzieci tej 1/3 mężczyzn? czy to może lesbijki moczyły kijka gdzie nie trzeba?

składaj o FA jeżeli przez dwa miesiące pod rząd nic nie wpłacił to EGZEKUCJA JEST BEZSKUTECZNA! poza tym wplata 500 zł to też skuteczne nie jest!

Gość MATKAA JAK
setunia-tu nie chodzi o rozwiązanie -fundusz! dlaczego wszyscy obywatele maja płacić za gnojków uchylających się od płacenia alimentów??? tu chodzi o to by to tatuś dziecka płacił alimenty tak jak to być powinno i by matka nie musiała ścigać takiego gnoja latami!!!!!!!!!!!! matka swój wolny czas i energie powinna przeznaczyć dziecku- a nie bieganiu po urzędach i błaganiu by odnaleziono jej ex!!!!!!!!!!!

Gość zgadzam sie z powyższym
Matka -nie wazne jaka i czy ją stac czy nie POWINNA dostawac od faceta kase na utrzymanie dziecka !Bo dziecko powstaje przy pomocy ojca i matki a jak sie gnojkom nie podoba no to niech nie wsadza gdzie popadnie

Gość ja to od razu takiego tatuśka
postawiłabym pod ścianą !:O gnoje zajeba ne !!!!Ciekawe jak poradziłby sobie tatulek jakby matka zostawiła go np z 2 dzieci i poszła w pizduu ?! Wtedy zaraz zryw narodowy JAK ONA MOGŁA CO ZA KOBIETA,JAKA Z NIJ MATKA ...a jak skoorwiel alimenciarz nie interesuje sie czy dziecko ma co jeść to jest ok!!!Do kamieniołomów !!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja to od razu takiego tatuśka
dodam ze około 80% alimenciarzy kombinuje ,pracuje na czarno ,nie wykazuje dochodów itd itp WSZYSTKO aby tylko nie zapłacić SWOIM dzieciom ...ale kiedyś to dziecko może stanąć z tobą oko w oko i podziękować ci za te lata...będziesz starym schorowanym dziadkiem :) wtedy "dziecko" celnym kopem usunie ci laskę do podpierania i obyś sobie wtedy ryj rozbił !:O

Gość bukaaa
Myślę, że takich faceów powinno sie piętnować jak w dawnych czasach. Wypalic na czole A i wszystkie kobiety będą wiedziały, że nalezy go unikac. No chyba, że znajdzie się taka "mądra" jak wypowiadająca się tu wcześniej szczęśliwa kobieta, która uważa, ze to wina kobiety, że facet nie płaci alimentów. Tak, kobieta ma dbać o dom, wielbić pana męża i całować po stopach, aby tylko nie poszedł w świat. A jak poszedł - to jej wina i na dzieci nie musi płacić. Nie rozumiem logiki wypowiadających się to osób. Dziadkowie na wnuka nie muszą płacić, bo to nie ich wina, że wychowali syna na gnojka, a dzieko ma cierpieć, że matka "nie potrafiła zatrzymać faceta". Jakaś dziwna filozofia. :o

Gość MATKAA JAK
wczoraj dostałam pismo z policji.Mam się zgłosić jako świadek ponieważ FA wytoczył przeciwko ex postępowanie o uporczywe uchylanie się od alimentów. nie wiem czy coś pomoże kubeł zimnej wody na jego łeb o ile się tym przejmie ale ja nie mam zamiaru siedzieć z założonymi rekami! walczę o dziecko i dla dziecka.

Gość czytam sobie
MATKAA JAK -jestem w podobnej sytuacji co ty-nie siedzę z założonymi rękoma-pracuję,dorabiam a jednak mi nie starcza na życie,na opłaty... Z FA nie otrzymuję alimentów bo przekraczam próg dochodowy-zarabiam 1700 zł Zgłosiłam alimenciarza do komornika,zgłosiłam do prokuratury,wystąpiłam z wnioskiem do Sądu Okręgowego-póki co-CISZA podam tobie mój mail gdyż myślę,że istotnie należałoby z "tym" "coś" zrobić może jakoś wspólnymi siłami mogłybyśmy zapoczątkować jakąś "walkę" z przepisami z nieudolnymi ustawami.. może znalazłoby się więcej kobiet które zechciałyby "powalczyć" tu na forum znajdą się krytykanci i złośliwcy więc myślę,że nie ma co tu i teraz sie rozpisywać kawka64@tlen.pl mail ten jest utworzony na potrzeby kafeterii

Gość MATKAA JAK
kawka na pewno skorzystam i odezwe się -mojego ex "szuka " sąd okręgowy od ponad roku-przy czym podałam im miejsce zamieszkania dokładnie-egzekucja bezskuteczna gdyz mimo iz tam przebywa -nie jest zameldowany!!!!!!!!!!!!!1 ręce opadają:(

Gość czytam sobie
fajnie by było-wiesz co dwie głowy to nie jedna wpadaj tu i cos napisz aby temat był stale na wierzchu -może znajdą się inne kobiety które włączyłyby się w ta walkę kilka lat wstecz gdyby kobiety sie nie skrzyknęły nie byłoby FA więc może warto....

Witajcie kobietki. Mój były mąż też ma sprawę o uchylanie się od alimentów. Prawdopodobnie sprawa zostanie umorzona.Ponoć w Sądach mało kiedy zapadają wyroki jeśli ojciec udowodni ,że chce płacić , a nie ma z czego. Mój były mąż oficjalnie nie ma z czego.Kiedy 15 lat temu zapadł wyrok o alimentach stał się bezrobotny i pozostał bezrobotnym do dziś :-) Byłam przesłuchiwana na Policji jako świadek , a w rezultacie czułam się jakbym to ja była podejrzana. Musiałam przedstawiać swoje dochody, majątek. Nie rozumiem tego. Czyli co ,jeśli mnie stać na utrzymanie córki to ojciec nie ma obowiązku łożenia na dziecko ? Zaznaczam,że nie mam jakiejś wygórowanej kwoty alimentów .Tylko 300 zł i tylko na papierze niestety, który pożółkł ze starości :-). Nigdy nie liczyłam ,ile wydaję m-cznie na córkę, ale myślę,że minimum 1500zł .Wczoraj np za okulary zapłaciłam 359zł.Drugie już w tym roku. Coś nie tak jest z tym naszym prawem. Ojciec może nie mieć, może więc nie płacić...a matka???? ....Matka nie może powiedzieć,że nie ma.Musi mieć i zrobić wszystko, aby mieć...Czy nie powinno być odwrotnie?

Do szczęśliwej kobiety: Dziś jesteś szczęśliwa żoną, ale za 15-20 lat mąż znajdzie sobie 20-letnią blondynkę z długimi nogami i wtedy zobaczymy ile ci z tego szczęścia zostanie:-) Ja też dziś jestem szczęśliwa, ale nie wiem co czeka mnie za kilkanaście lat....

Gość wariacccje
Odświeżam, bo problem i mnie dotyczy

Gość asdfasfas
Dobrze wam tak, a ściąganie alimentów od rodziny to szczyt chamstwa i bubel prawny. :classic_cool:

Gość gość
Witam serdecznie jestem ojcem dwoch corek na ktore place alimenty i ciezko czyta sie wasze wpisy nie ma ludzi lepszych i gorszych.ja na swoim przykladzie powiem tak przez caly okres od rozwodu place ale bylem na tyle glupi ze przez prawie 5 lat wiezylem w uczciwosc bylej zony i na chwile obecna z odsetkami mam ok 60 tys dlogu.teraz juz wplacam od 3 lat na kato ale i tak juz mam wyrok i zabrali mi prawo jazdy..staram sie tez miec jak najlepszy kontakt z corkami co mi sie udaje.tak mysle.pewien prawnik powiedzial ze da sie o te pieniadze zawalczyc ale ja nie chce nikomu robic krzywdy.jestem debilem wiem ale kocham swoje dzieci i nie mam zamiaru sie od nich oddalac.

Gość gość
JAK POZBYŁEM SIĘ EGZEKUCJI KOMORNICZEJ - darmowy poradnik do pobrania tp://wydaje.pl/e/poradnik-czyli-jak-pozbylem-sie-egzekucji-komorniczej2