Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATKAA JAK

ZALEGLI ALIMENCIARZE-ŚMIERC GŁODOWA!

Polecane posty

Gość D.BillI
toteż nie płacę:)

Gość a ja powiem tak***************
Ja tu absolutnie nie bronię facetów,bo sama jestem córką faceta, który nigdy nie płacił. Im mam go w dupie. I nie przyszło mi do głowy nigdy za to winic dziadków, bo niby dlaczego,czy to ich wina ze mojego ojca nie obchodziło czy mam co jeśc. Sami wiemy jaki wpływ na nas i na nasze decyzje mają nasi rodzice. Tyle co mogą sobie pogadac.

A inna sprawa jak się łączymy w pary to widac jakie ktoś ma podejście do życia, wspólnych opłat i można przewidziec czy taki jegomośc nadaje się na ojca czy nie. Bo jak ciągle jest bezrobotny, albo ciągle odpowiada że nie ma na rachunek a idzie kupic sobie piwo, to można przewidziec że na alimenty też będzie miał wywalone.

Gość D.BillI
a najlepiej jak się łączymy w parę z takim co nie płaci alimentów swojej ex...;) dobra...do roboty:)

Gość takie wiadomości wysyłane
a ja mysle ze dziadkowie płacą w skrajnych przypadkach i chyba nikt nie robi takich cyrków kiedy ma co jeści za co ubrać dzieciaka :O juz dajcie spokój ...piszą niektóre ze one nie chciałyby ,ze nie potrzebowałyby itd A SKĄD WIESZ JEDNA Z DRUGĄ JAK UŁOŻYŁABY CI SIE SYTUACJA!??po drugie alimenty są dla dziecka a nie dla matki -jeśli matke stać na utrzymanie to ok ale alimenty powinny wpływać co miesoiąc na konto i jak dzieciak ma 18 lat to sam zdecyduje czy odda tatusiowi czy przehula :O 🖐️

Kończąc swoje wywody. Moje dziecko jest największym szczęściem jakie mnie w życiu spotkało i jest mi wszystko jedno czy jakbym się z mężem rozstała czy płaciłby czy nie. Wiadomo miło jak się martwi, kocha i przejmuje utrzymaniem. Nie - to cieszę się że mam swoje szczęście i hak mu w smak. To tyle.

Gość MATKAA JAK
nie wiem o czym tu wogole dyskutować!!! nie ma zamiaru dyskutować z cienkim bolkiem olewającym własne dziecko czy ma płacić alimenty czy nie!!! wyrok sądu jest jednoznaczny,a dziecku się należy!!! dziecko ma prawo zyc na tym poziomie na jakim żyją rodzice i rodzice powinni się starać by dziecko miało wszystko co potrzebne w życiu!!! facet nie płacący alimentów pokazuje co tak naprawdę jest sam wart i ile jest dla niego warte dziecko!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kobieta szczęśliwa,,.,.;
ciekawi mnie dlaczego nie mogłaś utrzymać swojego męża przy sobie? dlaczego nie chciał być z tobą albo ty z nim? dlatego cierpi twoje dziecko i ty. Nie zadbałaś o rodzinę, o cały dom. jest teraz źle. Jestem kobietą , mam męża o którego dbam a on o nas. Nie widzisz w tym żadnej swojej winy?

Gość MATKAA JAK
Kobieta szczęśliwa,,.,.; ciekawi mnie dlaczego nie mogłaś utrzymać swojego męża przy sobie? dlaczego nie chciał być z tobą albo ty z nim? dlatego cierpi twoje dziecko i ty. Nie zadbałaś o rodzinę, o cały dom. jest teraz źle. Jestem kobietą , mam męża o którego dbam a on o nas. Nie widzisz w tym żadnej swojej winy? NIE MAM ZAMIARU ODPOWIADAĆ NA TEKSTY I KOLEJNE PROWOKACJE PEWNEGO DURNEGO PANA BO PROSTE JEST I LOGICZNE ZE GÓWNO KOMUŚ DO TEGO CO I DLACZEGO BYŁO PRZYCZYNA ROZWODU:) TOPIK DOTYCZY FACETÓW ALIMENCIARZY KTÓRZY POWINNI BYĆ SKAZANI NA ŚMIERĆ GŁODOWĄ ZA TRAKTOWANIE WŁASNEGO POTOMSTWA JAK ŚMIECI BY UKARAĆ TYM MATKĘ DZIECKA!!!!

Widze, że topik ładnie się rozwinął bez mojego udziału :-) "TOPIK DOTYCZY FACETÓW ALIMENCIARZY KTÓRZY POWINNI BYĆ SKAZANI NA ŚMIERĆ GŁODOWĄ ZA TRAKTOWANIE WŁASNEGO POTOMSTWA JAK ŚMIECI BY UKARAĆ TYM MATKĘ DZIECKA!!!!" Na początku topiku nic nie wspominałaś, że mężowi chodzi o to by cie ukarać, teraz już to sama przyznajesz. NA CO SKAZAĆ MATKĘ DZIECKA KTÓRA PRZEZ SWÓJ OŚLI UPÓR SKAZUJE SWOJE DZIECKO NA ŚMIERĆ GŁODOWĄ!!!!

Gość MATKAA JAK
to ty człowieku wciąż mówisz o karach ja mowie o tym ze taki facet jest niczym i nikim:) zupełnie jak ty:) pokazałam czym są alimenciarze,jak niskie są ich pobudki i jak chorzy psychicznie sa to ludzie:) a ty potwierdziles wszystko swoim zachowaniem:D to ty mscisz się na ex zonie mimo ze mineło 5 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a ona od dawna robi loda innemu:D ty wciąż zyjesz w świecie fantazji ze wróci i ukorzy się przed mistrzem:D hahahha bosche jakie leki bierzesz lub jakich nie wziołes:D:D:D przy okazji niszczysz wlasne dziecko ,zal mi ciebie a twojej córki jeszcze bardziej!!!!!!!!!!!!! :):) a dyskusja była z twoim ukrytym udziałem i wszyscy to wiedzą :) zmykam zając się własnymi sprawami a nie takim zerem jak ty!!!!!!!!!!

Gość mamaAniołków
ludzie o co ta dyskusja ?tu cierpi tylko dziecko a matka gllupia i ojciec zamiast jak dorosli ludzie porozmawiac i dojsc do porozumienia to ciągle walki ale fakt faktem ze ojciec tez powinien łożyc na utrzymanie

Gość szczęśliwa kobieta;,;,
ale dlaczego zwalać wszystko na ojca, widzę jak reaguje matka i z całą pewnością ona ponosi cześć winy za to jak ma się jej dziecko dziś w rozbitej rodzinie, unikanie tego kierunku rozmowy tylko to potwierdza. Nie jestem jakimś Randamem ale kobietą w normalnej zdrowej rodzinie i matką dwóch córek, nie wyobrażam sobie samotnego życia mimo że sama pracuję i też duzą część zarabiam ja. Ale matka zrobić moze dużo żeby utrzymać dom w całosci i powinna też zadbać aby nie wygasło to co się nazywa cała rodzina. Chyba ze facet jest pijakiem bije ją, ale z tej dyskusji tutaj to nie wynikło. Ona ponosi część winy za to ze nie ma męża przy sobie ( nie znamy sytuacji- może całą winę) Zrobiłaś wszystko co moglaś zeby mąż nie był teraz z inną kobieta i miał nowe dzieci??? nie znamy sytuacji, a ona nie chce powiedzieć.

znam takie przypadki że kobieta nie chciała być z mężem a teraz tylko wyciąga ręce po alimenty, nie chciała być z nim a ma 2 dzieci, ma nowego męża - dla którego odeszła od męża. Jeśli nie chce być z mężem( zdradza go, zaniedbuje ) to dlaczego ma potem żądania finansowe? To była jej decyzja. A teraz są konsekwencje. Chyba nie tak powinno to być.

Gość co ma piernik do wiatraka?
Pieniądze są dla dziecka, a nie dla matki, więc czy matka zaniedbała męża czy nie to nieważne, bo pieniądze się dziecku należą, a nie matce.

Gość D.BillI
tak, matka może zrobić dużo - jak ci napisał Rcośtam - głównie loda, korzyć się, boze broń miec własne zdanie czy zachciankę... i dużo kobiet tak robi zanim odejdzie jest banałem stwierdzenie, że pewnie też tym jej wina, że się związek rozpadł, bo w większości przypadków tak jest - pytanie co zaniedbał ten facet, że autorka zechciała się z nim rozstać? i tak by można bez końca winić jedno lub drugie, ale po co? skoro prawdy nie dojdziesz, bo każdy ma swoją? facet, który nie daje dziecku pieniędzy i naraża je tym samym na np. poniżenie jest małym chujkiem

jeśli kobieta ma dziecko- dzieci to musi być odpowiedzialna żeby i jej dziecku i jej dobrze w życiu było. Jeśli myśli że może zdradzać męża odejsć od niego a potem liczyć ze on będzie ją we wszystkim wspomagał to chyba się grubo myli- co widać po tej tutaj historyjce. A potem tylko złość na męża, a może trzeba pomyśleć o sobie? czy ona zrobiła wszystko żeby jej dziecku było tak jak w pełnych rodzinach.?

a co musi mężczyzna, jeśli ma dziecko?

musi być przy rodzinie, jesli żona chce go. A co jeśli go nie chce?

Rozumiem, że według Ciebie sąd RP powinien zajmować się sprawą kto kogo pierwszy nie chciał? Prawo, które teraz nas obowiązuje z założenia stawia na pierwszym miejscu dobro dziecko, stąd dążenie do zapewnienia mu bytu bez względu na kłótnie i osobiste wzajemne pretensje jego rodziców. Tym samym zresztą powinni się kierować owi rodzice.

nie wyobrażam sobie ze to ja odchodzę od męża, albo zdradzam go, a potem tylko dzwonię co miesiąc po alimenty. Mam swój honor, skoro go nie chcę, to czego żądam? czy mam prawo żądać? sama muszę poradzić sobie z utrzymaniem dziecka, dzieci albo szukam nowego męża który zechce mi pomóc w utrzymaniu moich dzieci. Absurd. Dramatyczna sytuacja. Szanujcie swoje rodziny i swoich mężów. Bo potem złość płacz, zamiast myślenia.

Gość kkbbkk
szczęśliwa kobieto, idź ty lepiej do swojego męża cieszyć się swoim szczęściem, a nie wypowiadaj się na forum. Nie musisz dołować innej kobiety, która nie jest tak szczęsliwa jak ty. Pilnuj swojego szczęścia , bo niedługo może się okazać, że będziesz w takiej samej sytuacji jak autorka tematu i znajdzie się inna mądralińska, która ci powie, że to twoja wina

Gość D.BillI
szukanie nowego męża, zeby pomógł utrzymac dzieci hehehe - to jest honorowe???

Gość MATKAA JAK
szczęśliwa kobieta;,;, jeśli kobieta ma dziecko- dzieci to musi być odpowiedzialna żeby i jej dziecku i jej dobrze w życiu było. Jeśli myśli że może zdradzać męża odejsć od niego a potem liczyć ze on będzie ją we wszystkim wspomagał to chyba się grubo myli- co widać po tej tutaj historyjce. A potem tylko złość na męża, a może trzeba pomyśleć o sobie? czy ona zrobiła wszystko żeby jej dziecku było tak jak w pełnych rodzinach.? randman wez spierdalaj i nie udawaj teraz baby by udowodnić swoje racje!!!! kombinujesz by nie placic na swoje dziecko wiec jestes glupim hujem i nie gadaj glupot ze zona cie zdradziła!!!!!!!!!!!!! ona się uwolnila od takiego gnoja jak ty a to juz zasadnicza różnica:D tyle ze ty od 5 lat bolejesz nad tym jak tak można było boleśnie kopnąć cie w dupę?:D:D:D co ma piernik do wiatraka? Pieniądze są dla dziecka, a nie dla matki, więc czy matka zaniedbała męża czy nie to nieważne, bo pieniądze się dziecku należą, a nie matce. masz w zupełności rację ale taki glupi huj jak randman nie potrafi tego zrozumieć:D a dlaczego??? bo ma honor:D taki honor jak z koziej dupy trąbka:D

Gość HAAALO HALLO
bo najpierw się kobieta musi wyspowiadać czy aby zasłużyła na alimenty dla dzieciaka!!!!!!!!! bo jak panu mężowi kapci w zębach nie nosiła to dzieciak niech zdycha z głodu!!!!!!!!! jej wina szmaty jednej!!! jak dzieciak zdechnie z głodu to się nauczy !!!!!!!!!!

Gość szczęśliwa kobieta.;.;.
jestem szczęśliwa bo mam pełną rodzinę i potrafię utrzymać męża przy sobie i nie biadolę już po fakcie jak bardzo mi źle. Na swoje szczęście trzeba zapracować, ale do tego trzeba mądrości. A ta żałosna złośnica potrafi tylko snuć teorie spiskowe jakobym to była innym facetem. Masz tak jak sobie zasłużyłaś. Jak sobie pościeliłaś tak teraz śpisz. Znikam bo do takiej nic raczej nie dotrze zamiast myśleć wcześniej szukasz teraz kółka wzajemnej adoracji równie nieszczęsnych co ty, które nie potrafią zadbać o swój pełny dom. Potem nie ma już co zbierać, same zgliszcza...i płacz. Szanuj męża. Nie ma innej rady dla kobiet, aby nie biadoliły tak jak owa autorka albo tak zadbaj o swoją pracę abys była samowystarczalna wtedy szalej sobie ile chcesz i miej odwagę żyć w pojedynkę bo będzie cię na to stać. Myslenie i przewidywanie nie boli. znikam

Gość D.BillI
szczęśliwi bez wyobraźni... oby się kiedyś nie zdziwili:)

Gość MATKAA JAK
szczęśliwa kobieta.;.;. jestem szczęśliwa bo mam pełną rodzinę i potrafię utrzymać męża przy sobie i nie biadolę już po fakcie jak bardzo mi źle. Na swoje szczęście trzeba zapracować, ale do tego trzeba mądrości. A ta żałosna złośnica potrafi tylko snuć teorie spiskowe jakobym to była innym facetem. Masz tak jak sobie zasłużyłaś. Jak sobie pościeliłaś tak teraz śpisz. Znikam bo do takiej nic raczej nie dotrze zamiast myśleć wcześniej szukasz teraz kółka wzajemnej adoracji równie nieszczęsnych co ty, które nie potrafią zadbać o swój pełny dom. Potem nie ma już co zbierać, same zgliszcza...i płacz. Szanuj męża. Nie ma innej rady dla kobiet, aby nie biadoliły tak jak owa autorka albo tak zadbaj o swoją pracę abys była samowystarczalna wtedy szalej sobie ile chcesz i miej odwagę żyć w pojedynkę bo będzie cię na to stać. Myslenie i przewidywanie nie boli. znikam mister randman idz się lecz bo znow zmieniasz się wab ę:) mało ci?? :)nie moralizuj mi tu bo głęboko w dupie mam twoje rady:) twoja ex tez by cię nie kopnęła w jaja gdybyś ją kochał szanował o nią dbał i korzył się jak na tak głupiego samca jak ty przystało.inaczej nie masz racji bytu u boku żadnej kobiety!!!!!!!!!! a gdybys zdechł przynajmniej twoja corka by miala po tobie rentę i na cos bbys sie przydal nara