Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAPTURIKAPTURA

Matka zmusza mnie żebym poszła do pracy

Polecane posty

Gość KAPTURIKAPTURA
wczesniej robiłam szkołe policealna

Poszukaj pracy w sklepie odzieżowym albo jako kelnerka, to mimo wszystko lepsze niż spożywczak. Ewentualnie gdzieś, gdzie znajomi cie nie będą mogli spotkać. Np w kuchni albo w hotelu jako sprzątaczka

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
A co robiłaś w tej policealnej? Jakies biuro może?

Gość kałamarnica bez cyca
ja pierdziele...matka ja utrzymuje do 24 r. ż. a tej sie w d.. poprzewracało

Gość fiku
Myślę, że zrób tą magisterkę. I przy okazji ucz się jeszcze czegoś. To da Ci lepszy start w przyszłości. A ta szkoła policealna to jaka? Może jakaś praca w tamtej dziedzinie?

eee nie - niech się nastawia na wyjazd to coś znajdzie - to jest Polska. I NAGLE - praca - a już miałam wyjeżdżać. Oczywiście po studiach gdzieś tam i tyle. Ale pracodawcy tak może napisać - czemu nie?

Gość KAPTURIKAPTURA
pracuje odkad skończyłam liceum a matka utrzymuje mnie miesiac czasu i panikuje i kaze isc do biedronki sory ale to nie jest normalne

Gość Błękitna Róża
a ja znam 2 języki, angielski-certyfikat i włoski(certyfikat się robi) ukończone studia wyższe na Państwowej. Pracy brak i co tez mam iść do biedronki?

Gość fiku
A co was ta biedronka tak w oczy kole? Co to hańba jakaś i skaza na honorze?

Gość KAPTURIKAPTURA
niestety w Polsce sie przyjeło że to hańba ;)

Idż stąd kałamarnico - jak durna matka to nie takie rzeczy się dzieją. Bez sensu wszystko i tyle. Durna matka gorsza niż 2 wojna światowa i tyle. jedyna prawda o życiu. A co ja mam zrobić w mojej sytuacji? Tez nie wiem. Wyjazd- wolałabym do kurew jechać niż do pracy fizycznej, a tu co? Bez zatrudnienia kiepsko. Ale naprawdę tak sie przejechałam na tej pracy fizycznej za granicą wiecie, że naprawdę COS STRASZNEGO. Siedzę w domu, myślę co dalej - naprawdę kurwy lepsze od Polek za granicą. Kurwy ichnie. I poglądy mają i wszystko, a te? I jeszcze braci spotkałam - ło matko. takich jak mój promotor na uczelni i taki koniec , że nic mi się nie udało. Jedynie Iwonka była moralna - jak na policji dupę dawała w podstawówce. Ło matko powiem wam i cały wyjazd przez to, że nie miałam dyplomowania w szkole i nie wiedziałam co to z tą moralnością w szkole. A tu Wojciech Korfanty CHYBA samobójstwo popełnił aczkolwiek niekoniecznie, ale czy tylko on? I tak sie zajechałam wiecie. Nie inaczej. A matematyczka z podstawówki widziała , ze matmę mam z państwa tylko jak i ZA TO ODDAŁA ŻYCIE, że nie wiedziała jak mam tę matmę z państwa - czy dobrze stoję o to państwo? I tak co lekcja i się powiesiła. Bo ja ją zabiłam. Akurat. I wystarczyło podejść do mnie i zapytać - dziewczynko z zapałkami jak ty masz matmę z panstwa. I bym powiedziała jak stoję o Polskę. Oczywiście bez kościoła. A oni mi kazali grać. I wiecie ja w tej szkole DZIŚ normalnie na stałe mogę być. Ja powinnam być w pracy dziś, przeproszona PRZEZ NAUCZYCIELI i tyle. No ale... za dużo wymagam, prawda? Proszę, dziekuję, przepraszam. Jak to dużo kosztuje ...czasem...

Gość werka spod poderka
Błękitna Róża praca jest tylko dal tych którym zależy i potrafią szukać 🖐️

Gość Błękitna Róża
Werka to mi znajdź tą pracę !!!

Cały ten zachód powinien być wykastrowany i tyle. Jak to możliwe, że jest jak jest? Ja nie wiem. Jakoś to jest ...możliwe i tyle. I koniec :(

No naprawdę widać, że niedojrzałe dzieciuchy jesteście. Jak was życie przyciśnie naprawdę, to i do biedronki pracować pójdziecie i do knajpy kible sprzątać.

Gość werka spod poderka
ja mam ci prace szukać ? chyba żartujesz. po prostu tak jest łatwiej siedzieć całymi dniami na kafe i użalać się nad sobą ,ze pracy nie można znaleźć 🖐️

Powiem wam co jest najważniejsze w życiu - tak naprawdę. Myślciie matma - możecie ją stracić, Bóg - może was osmolić. A wiec najważnieijsze to jest UMIEĆ NIE STRACIC TEGO CO MAMY. Np. Hiob -miał tak duzo i nie miał nic. Dlaczego i tyle. I to jest najważniejsze i krzyż. I tyle. I tak sie nawraca , a reszta to bzdury. Że mam coś i mam to cały czas. I tyle. I tego nie tracę. Dlaczego?

Ocalić to co mam - materialnie, UCHRONIĆ to, a także ocalic wspomnienia, pamięć o wydarzeniach. to jest najważniejsze. I tak planować przyszłość. Może ważniejsze jest jeszcze znalezienie sensu zdarzeń, jakiegoś punktu O. Ale tego bez Boga nie znajdziemy. Ludzie tylko się plączą i nic więcej. I cos im się wydaje a prawda? I tyle. Gdzie jest prawda?

Gość anexxis
DZIECKO drogie, powiem Ci schowaj dumę do kieszeni Ja miełam nieskonczone studia na fil. angielskiej, wielkie ambicje ( nie moje), marzenia i wstydziłam się pracy w sklepie Ale zdecydowałam się, bo wpadałam powoli w depresje, poszłam do pracy w markecie budowlanym. Byłam dobrym pracownikiem, rzetelnym, uczciwym, nic nie kombinowałam, pracowałam sumiennie za grosze Jeden kierownik mnie olewał, ale kolejny zauważył , że się staram. Dostałam mały awans, przeniesiono mnie ze sklepu do biura na fakturzystka. Jeszcze pózniej kierowałam biurem kasy głównej, kasjerami i obsługiwałam klinetów ( faktury , reklamacje itd). A rozchodzi mi się o to, że od czegoś trzeba zacząć, prawda jest taka że dzisiaj w PL magister nic nie znaczy, bo magistra ma prawie każdy...

Gość kałamarnica bez cyca
iiiiiiiiiiiii...jesteś osobą chora psychicznie - nie wiem czy juz tak miałas wcześniej czy od przesiadywania na kafe tak ci sie porobiło:P lecz się , bo zasmiecasz każdy topik swoimi nieskładnymi wypocinami. Skoro autorka do tej pory pracowała , to faktycznie paniki matki nie rozumiem - ale wiem , że im dłużej siedzi sie na bezrobociu tym trudniej potem podjąąc pracę. A rejestracja w PUPIE?

I to wszystko anexiss osiągnęłaś dziękowi temu, że nie skończyłaś anglistyki i tyle. Niesamowite. A ja mam tytuł, ale to dawne czasy. Oprócz tego 9 lat w szkole i ZAWSZE ZŁA OPINIA nie wiadomo za co. Po co mi te oceny ktoś powie? No ale wiecie - NIE KAŻDEMU pasują szkoły. Bo szkoła jest obowiązkowa, a przeciez nie kazdemu pasuje. Mnie nie pasowała i tyle. Po co ja w szkole?

Gość anexxis
tak, tak napisałam, że osiągnełam szczyt swojej "kariery" bo nie ukończyłam studiów :D:D:D Morał był inny , przeczytaj jeszcze raz

Idż stąd kałamarnica bo twoje ksywka mowi sama za siebie i tyle. Oceny są po to żebym sie nie zastanawiała nad każdym uczniem czy jemu W OGÓLE bo to nie ma co pytać. Po prostu lista obecności i się odhacza GŁÓWKĘ i tyle - ŁEBKA i tyle. A reszta? Kogo to obchodzi. Kiedyś ludzie nad tym myśleli, a teraz? Ale wtedy mieli rodziny, a teraz OCENY zastąpiły rodziny. Niestety. Taka jest prawda. Nie ma rodzin, są oceny :( Im lepsze tym gorsza rodzina. Bo pierwsze pytanie czy ja muszę iść do szkoły? Po co?

Gość lihy
anexxis- gratulacje

nad każdym uczniem się zastanawiać czy jemu w ogóle szkoła pasuje. A ten mój brat - on miał W ODPOWIEDNIM WIEKU POOGLĄDAĆ te Keviny - bo o co mi chodzi. O te Keviny. I on tym Kevinem miał być. I tyle. A on? Co on robił? Chcielibyście wiedzieć jaki był ogrinał Kevina w jego wieku? Też uciekać ale nie tak. Taki miał być. Miał chodzić ze spluwą. Jedyny błąd. Już ja byłam mądrzejsza, ale... co z tego? :(

Gość anexxis
hahaha jakim Kevinem ?????