Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojtek36

Usuneła ciąże bez mojej wiedzy ani zgody!!!

Polecane posty

Gość Prawnik zmęczony życiem
Zgadzam się w 100% ze zdaniem" poczekaj, przede wszystkim" to było twoje dziecko, a jak byś chciał z nią rozwodu, jeśli było to legalnie robiona aborcja w UK bez problemu udostępnią dla sądu papiery i dostaniesz rozwód z orzeczeniem o winie:)

Gość poczekaj, przede wszystkim
do Little coś tam ogarnij się kobieto... Twoje teorie są doprawdy żałosne.

I to jest to co mnie wkurza, na temat aborcji wypowiadają się faceci i stare babcie, czyli osoby, które nigdy nie urodzą dziecka.

Prawniku co próbujesz osiągnąć takim zdjęciem? Nie masz takiego ze spiralką antykoncepcyjną w główce dziecka?

haha widac ze ktos tutaj prawa w uk nie zna. dziecko nalezy tylko do matki, po co mi kazecie sie znowu powtarzac? a tym bardziej dziecko nienarodzone, ktore jest jej i tylko jej czescia. kto byl w ciazy wie, ze te 9 miesiecy to jedyny czas kiedy dziecko nalezy w 100% do kobiety.

Gość Wojtek36
Była to legalna aborcja, od ponad miesiąca jestem z nią w separacji, przy czym jej wlasna rodzina też ją zganiła, i staneła po mojej stronie

Gość Prawnik zmęczony życiem
Związek został zawarty w Polsce?

z całym szacunkiem, ale nie jestem starą babcią, a ciążę mam dopiero w planach :) uwierz, że Panowie również mogą wypowiadać się w tej kwestii zwłaszcza, że sami przyczyniają się do poczęcia dziecka i mają do niego takie samo prawo jak matka :) jeśli nie chcesz wychowywać dziecka, wystarczy zrzec się doń praw, nie trzeba posuwać się do aborcji... zresztą kobieta zdaje sobie sprawę, że współżycie jest nakierowane na zapłodnienie i nawet przy najlepszym zabezpieczeniu nie ma 100% pewności. Bierze więc na siebie odpowiedzialność za ewentualne "skutki uboczne".

Gość matacz...,.,.,.,.,.
co ona robiła tyle tygodni ? dlaczego tak pózno podjeła decyzje o aborcji ? Dla mnie chore , ale jestem zdania , ze to kobieta decyduje jak i ponosi konsekwencje w tej kwesti

do ZŻD swoją drogą prawo brytyjskie bardzo kuleje w tej kwestii. Wielokrotnie poruszano problematykę podmiotowości prawnej, niemniej w każdej sytuacji sądy przychylały się do woli matki. zauważ, że WB jest w tej kwestii odosobniona, a od dłuższego czasu Parlament Europejski stara się wpłynąć na wewnętrzny system jurysdykcji w odniesieniu do interesów poczętego dziecka. To, że istnieje jakieś prawo, nie oznacza, iż musi być do końca moralne. Czasami warto słuchać się głosu sumienia.

poczekaj faceci będą mogli decydować, jeśli sami będą nosić dziecko w sobie. Póki co, natura nie wymyśliła nic takiego, więc niech siedzą cicho. I tu nie chodzi o to, że ona nie chciała wychowywać dziecka, ona nie chciała go urodzić, więc po co piszecie takie głupoty, że mogła oddać?

ja absolutnie nie popieram tego, ze zona trzymala fakt aborcji w tajemnicy. na miejscu autora bylo by mi jak najbardziej przykro. ale nie potrafilabym byc z kims kto wyraza albo nie wyraza zgode na to co zrobie z wlasnym cialem. wyslucham - owszem, ale decyzja w tej kwestii jest tylko i wylacznie moja.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ciekawe że jakby był tu watek o facecie który zmusił kobiete do aborcji to by było git, no bo jak baba smie złapac kolesia na dziecko, to nie do pomyslenia !! Wojtek bardzo dobrze zrobiła twoja zona, głupio tylko zrobiła ze Ci o tym powiedziała

Gość mam cie dosc
natura wlasnie oddaje mlode matkom. samce nie maja zadnych praw. a odpowiedzialnosc finansowa lezy po stronie dwojga. nie spotkalam pary gdzie tylko ojciec utrzymuje dziecko - no chyba ze na to przystal. Nie jestes zdesperowana tylko popierdolona

Gość mental cut
ładny szacunek do mężczyzn z którymi się JEBIECIE. :) ruszcie główką i postawcie się na miejscu facetów

Gość życzliwa_)#$^%
Gdybyś ojcem był ty, nie podjęłaby takiej decyzji bez wcześniejszych konsultacji. Masz rogi jak stąd do marsa, lepiej zrób żonie audyt wierności. :D

Gość mental cut
to by dla niego było nawet dobre..

Gość temat stary jak świat
dziwię się, że po wałkowaniu aborcji na kafe nikt nie udzielił autorowi najprostszej odpowiedzi: jeśli aborcja była legalna, to nic nie możesz zrobić, a jeśli była nielegalna, możesz ukarać lekarza, który jej dokonał.

Gość do wojtka 36
widocznie z ciebie wielkie gowno, skoro wolala usunac i plod i ciebie ze swojego zycia. Nie wpierdalaj sie w cos, co nie nalezy do ciebie. Popieram ja.

Gość do wojtka 36
Ma prawo decydowac o sobie i plodzie. Tym bardziej, ze nie bylo miedzy wami ok. A fakt, ze wychowales 3 mlodszego rodzenstwa o niczym nie swiadczy i nie licz, ze ktokolwiek poszedlby na to :) I nie badz takim katolickim gburem. A do twojej i jej rodziny..to coz...brak slow. Pilnujcie swoich nosow i nie weszcie sensacji u innych. Byloby milo, gdyby kazdy mogl w siebie bez winy rzucic kamieniem.

Gość Killerus
Rozwód bez dwóch zdań:( nie rozumiem jak można być tak okrutnym mordując nowe życie. Wytłumaczenie że matka nie poczuwa się do macierzyństwa i gadka że nie będzie dobrą matką do mnie nie przemawia. Taka osoba jest mordercą bez sumienia. To dziecko miało również ojca! Usprawiedliwiłbym te kobietę jedynie gdyby to dziecko byłoby z gwałtu albo urodzenie go zagrażałoby życiu matki lub gdyby to dziecko miałoby się urodzić warzywem nie potrafiącym funkcjonować bez szeregu aparatur. A w takim przypadku jaki opisuje autor jest ona ostatnią szmata. Ja bym ją podał do sądu by oprócz przyszłej spierrdolonej psychy (czego jej z całego serca życzę) powinna jeszcze ponieść prawną odpowiedzialność za swój czyn. Jest tyle kobiet które bardzo by chciały mieć dzieci a nie mogą a taka kurrwa sobie je zabije:-( mogła je lepiej oddać do adopcji takiej kobiecie dla której macierzyństwo jest cudem którego mieć nie może:-(

Gość a dziecko z gwałtu jest gorsze
Jak znajdują denata, to nie sprawdzają czy był z gwałtu, tylko karają mordercę i już. A jednak płodu z gwałtu czymś się rożnią od urodzonych z gwałtu, że można je od od biedy zabić?

Gość Killerus
Mówię że uprawiedliwiłbym kobietę która podjęłaby się aborcji dziecka z gwałtu bo taka osoba może nie chce mieć dziecka z jakimś potworem mordercą czy innego rodzaju zwyrodnialcem.

Gość a dziecko z gwałtu jest gorsze
A czy usprawiedliwiłbyś mordercę 20-latka, który został poczęty w wyniku gwałtu? Jesli nie, to jednak dostrzegasz subtelną różnicę między płodem a człowiekiem.

Gość ona_wi
Dowiedziałem sie że żona usuneła ciąże.Opadlem z sił,zrobila to bez narady ze mną, bez mojej wiedzy, bez mojej zgody a ty sie naradzales z nia jak to dziecko specjalnie robiles bez jej wiedzy??? hee......nastepnym razem uzgadniaj takie rzeczy a nie pozniej masz pretensje.....moj ex tez mi to zrobil 2 x nie usunelam (dzieki bogu)ale drugie bylam blisko.......po kilku latach odszedl do innej a ja zostalam z dziecmi,zreszta nie wazne,nastepnym razem uzgadniajcie wspolnie ,nie popieram, ale to taka nauczka na przyszlosc dla ciebie