Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

polacy - smutny, szary narod

Polecane posty

tak sobie czyta i czytam ten temat i mimo tych wszystkich uszczypliwości niestety, uważam że żona ma rację. W zeszłym roku przez miesiąc byłam w Danii. Ogólnie jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny, to przedstawiciele tej nacji do urodziwych raczej nie należą, ale potrafią mimo to jakoś ożywić swój wizerunek. A tam nawet widziałam rysunek w stylu A. Mleczki ukazujących smutnych i nijakich Polaków. Tłumaczył mi to kolega Duńczyk - obrazek był malowany tylko czernią i szarością i podpis brzmiał: Wakacje w Polsce czy jakoś tak. Też mieliśmy na ten temat dyskusję ale muszę niestety przyznać rację. Wiadomo że gdyby np zarobki były w Polsce inne i stopa życiowa lepsza to i ludzie byliby pogodniejsi. A tak, każdy niesie swój krzyż w milczeniu a ci odważniejsi, tak jak żona próbują szczęścia gdzie indziej. I tylko pogratulować. Nie widzę w jej postach zawiści a jedynie smutny fakt, który niestety niektórzy wciąż negują.

I żeby zaraz nie było - mieszkam w centralnej Polsce, w mieście, pracuję w budżetówce i sama dopiero zbieram odwagę na wyjazd. Mam nadzieję że jak już ją zbiorę to nie będzie dla mnie za późno. Może spróbuję odmienić swoje losy, może i mi się uda.:)

POlacy są weseli jak popiją! Bardzo dojrzałym narodem jesteśmy! Polki już rzadziej dają zada murzynom i ciapatym! Poleczki! Żeńcie się z Niemcami zamiast z arabusami, ciapatymi czy murzynami najlepiej!

W centralnej Polsce są dobre koty :classic_cool: Ja na co dzień jestem mieszkańcem uśmiechnięty, ale nie jestem przystojny i wysoki :D Pochodzę z małego miasteczka w okolicach Warszawy.

Gość tyś może ładna
ale co z tego jak pusta i glupia jak but

smieszy mnie powielane tysiac piecset te same obrazy typu pusta i glupia? pusta bo co? glupia bo co? latwo powiedziec jak sie nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia... ty nie dosc ze jestes pusty i glupi to jeszcze do tego lysy i krepy - i chuj z tym ze cie nawet nie znam, ale ci dojebalam :)