Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca.,.,.,.,.

chodzi o soczewki,pomozcie

Polecane posty

a te boutsch & lomb na szkla.com to do jakiej marki one naleza?

Gość lola _lola
gdzie mieszkasz?

Piła

Gość lola _lola
B&l to wlasnie jest marka soczewek, sprecyzuj sie bardziej bo nie wiem o co ci chodzi

Gość lola _lola
muyslalam ze ci poece dobrego okuliste ale pila to nie moj rejon:)

Przyczyn może być wieele, udaj się do tego lekarza i powiedz mu o tym i przede wszystkim poproś o wynik badania, żebyś nie była uzależniona od niego i jego sklepu... Jak wracasz do domu to ściągaj soczewki i zakładaj okulary, szczególnie do czytania, siedzenia przed kompem i tv, bo nawet najlepsze soczewki nie są w stanie zastąpić oczom komfortu jaki gwarantują okulary. Znam przypadki ,ze długie siedzenie w soczewkach przed laptopem kończyło się znacznym pogorszeniem wzroku. Możesz też mieć nieodpowiedni płyn, ja ostatnio się przekonałam na własnej skórze, co dziwne, że nowość jakaś Bio(nie pamiętam producenta ale chyba B&L) wysusza mi oczy i je podrażnia!!

Gość lola _lola
pure vision

Gość lola _lola
Masz na mysli BIO TRU?

juz znalazlam,wlasnie mi chodzilo o to pure vision

Gość lola _lola
Czytaj uwaznie; Popularne marki.Ja mam dobrane soczewki odpowiednie do moich oczu wiec w ,,popularne marki,, nie zagladam Nie podali wszystkich. Moje znajdziesz wybierajac obcje: Miesieczne

Gość lola _lola
znalazlam tam jest PUREVISION

ok,dzieki za cenne informacje :)

Gość lola _lola
HALSZKY- moze ten plyn zawiera konserwanty na ktore twoje oczy zle reaguja, sprawdz jak bedziesz miec opakowanie kiedys w reku od nich czy jest napis PRESERWATIV FREE ( bez konserwantow)

Gość lola _lola
Lata praktyki moja droga, polecam sie na przyszlosc:)

lola_lola - z pewnością sprawdzę, ale przez 10 lat używam różnych płynów i dopiero Bio True mnie uczulił, który to podobno jest super och ach prawie jak naturalna łza...ironia;)

może źle je pielęgnujesz! po zdjęciu na dłoni polej płynem popoleruj włóż do pustego pojemniczka zalej świeżym płynem 1 mnei takie cos pomogło bo tak to przeżywałam koszmar!

Gość noszę soczewki 15 lat
Bausch and Lomb to najgorsza firma. Wywaliłam soczewkę od razu po założeniu. Okuliści wduszają te soczewki bo chcą sobie zarobić. Ja noszę tylko johnsony albo Ciba wisin. A ty Koliberek to okulista ci nie powiedział, że w soczewkach nie wolno siedzieć przed komputertem?! Tylko w okularach musisz gapić się w monitor. Soczewki mozna nosić po 8 godzin a potem w domu należy wsadzić okulary!!!!! Oko musi odpoczywać. A krzywizna to jest różna w różnych firmach dla tych samych wartości.

Gość blablabla....
Spróbuj też na stronie Twoje soczewki.pl (czy jakoś tak), wprawdzie ja kupuję w ich sklepiku ale możesz ze strony. Nigdy nie noś soczewek dwutygodniowych przez miesiąc, jak Ci się kiedyś stara soczewka rozwarstwi na oku to będziesz wiedzieć czemu. Dobre są soczewki jednodniowe ale drogie, nie każdego stać. Rodzaj i markę soczewek powinno się dobrać do oka, w zależności od jego nawilżenia (na przykład bo suche oko wymaga innej soczewki niż oko prawidłowo nawilżone) Soczewka powinna być słabsza niż wada wzroku. Jak masz mały astygmatyzm, nie musisz mieć "cylindrów", soczewka sama się ułoży. I jeszcze jedno, soczewki nie powinno się nosić cały dzień (chociaż ja noszę) tylko zdejmować po 8-10 godzinach (nie cierpię okularów więc i tak noszę soczewki cały czas)

Gość blablabla....
noszę ultra HD - aqua monovision

Koliberek to okulista ci nie powiedział, że w soczewkach nie wolno siedzieć przed komputertem?! Tylko w okularach musisz gapić się w monitor. Soczewki mozna nosić po 8 godzin a potem w domu należy wsadzić okulary!!!!! Oko musi odpoczywać. co za piedolenie! MITY, MITY i jeszcze raz mity! może i 15lat temu takie były zalecenia:P

Ja mam podobną sytuację. Noszę soczewki od kilku dni. Nie czuję ich na oku, jednakże na dworze słońce mnie razi. (to już było do samego początku). Oczy mi sie strasznie w nich mecza przy komputerze i czytając. Czasami obraz mi się rozpływa.. Po południu jak wracam z pracy niemoge sie juz doczekac az je zdejmę i założe okulary. W czym tkwi problem? Czy może mam za mocne te soczewki czy oko moje ich nie toleruje? KUP KROPLE DO OCZU SPECJALNE DO SOCZEWEK! NA SŁONCE okulary przeciwsloneczne!

A czy to że jak czytam tekst czasami mi sie rozpływa czy to jest wynik zmeczenia oczy a moze soczewki sa za mocne? z daleko widze bdb. Jestem krotkowidzem.

setunia - nadal są i jako wierna 'nosicielka' soczewek od lat 10 muszę się z nimi zgodzić , bo właśnie dzięki nim mam cały czas taka samą wadę, nie pogłębiła mi się. Jak już napisałam wcześniej znam osoby którym od ich nieprzestrzegania drastycznie wzrosła krótkowzroczność, potwierdzili to okuliści , którzy je badali. Nie ważne jakie soczewki, jaki płyn- to zawsze ingerencja w naturę i neleży ją dawkować i wykorzystywać rozsądnie i ostrożnie. Pewnie i są osoby które noszą szkła 24/7 i nic im nie jest, ale jak widać są i takie , którym jest i to dużo, nieprzyjemnie i niepotrzebnie.

koliberek_86 - może masz astygmatyzm? Mi dopiero któryśtam lekarz z kolei to uświadomił:)

chodzę w okularach już kilka lat i zawsze było dobrze. Tylko krótkowzroczność. Astygmatyzmu nie mam. A odnośnie tej mocy soczewek, czy to może być przyczyna, iż po dłuższym czytaniu, obraz czasami mi się zamazuje i muszę częściej mrugać, aby znów było wyraźnie. a po 6, 7 h mam już ich całkowicie dość

Co do rażenia słońca: Na dworze jak jesteś w soczewkach to ty bardziej jesteś narażona że cię słońce oślepia - czy okulista ci nie powiedział, że jak wyjdziesz z domu i świeci mocne słońce to musisz nosić okulary słoneczne, bo słońce bardzo razi tych ludzi co noszą soczewki. A ty koliberek nie wymadrzaj tak się bo co było 15 lat temu to i dziś jest to samo. Gumka na oku to tylko gumka na oku. A w domu możesz nosić lekkie okulary zainwestuj w leciutkie oprawki i plastikowe szkła wycieniowane, to nie będziesz nic czuć na nosie. Do komputera nie wolno siadać w soczewkach!!!!Tylko specjalne okulary z filtrem na komputer. Zainteresuj sie trochę medycyną i poczytaj o oczach i ich funkcjonowaniu przy komputerze.

Obraz ci się zamazuje i częściej musisz mrugać - a czy to nie jest to, że soczewki ci zjeżdżają na dół i dlatego źle widzisz, może masz źle dobraną krzywiznę i ci spadają.