Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vianna

19.09.2011 Ostrzeżenie od Boga

Polecane posty

Gość 6h057
tak się teraz zastanawiam czy strona duchprawdy.com jest wiarygodna bo na niej została umieszczona ta data, samo wydarzenie jak najbardziej nastąpi, ale na tej stronie ni z gruszki ni z pietruszki pojawiła się jakaś prorokini która otrzymała datę ostrzeżenia, może to jest celowe zagranie złych sił, ludzie przeczytają, data sie nie sprawdzi i wtedy już w ogóle nie uwierzą bo sobie pomyślą że kolejna data końca świata która się nie sprawdziła, a potem sru ostrzeżenia z nienacka ich zaskoczy w lutym 2012:P

Wiem,że jestem grzesznikiem,ale też wiem,że jestem dzieckiem Bożym 19-przyjdzie a wtedy jeszcze bardziej będę kochał Ojca w niebie!

Gość afirycyk
szczerze? bardzo bym chciała aby Bóg przyszedł na Ziemię

Gość xenox
ale w sensie koniec świata czy żeby poczuć jego obecność?

Gość marzenna20111
O DACIE RZEKOMEGO OSTRZEŻENIA (19.09.2011) Apelujemy do tych, którzy dali się ponieść emocjom i szerzą informacje o niezwykłych wydarzeniach, jakie mają rzekomo nastąpić 19.9.2011, aby ZAPRZESTALI ich zestawiania i kojarzenia z Vassulą Ryden oraz z orędziami "Prawdziwe Życie w Bogu". Przypominamy więc, że Vassula NIE MA NIC WSPÓLNEGO z tą datą. Wyjaśniamy też, że nigdy nie posługujemy się takim sposobem docierania do czytelników. W tej sytuacji, w imieniu Vassuli, jesteśmy zmuszeni ingerować, aby bronić jej misji i prawdy. Pan Bóg wielokrotnie nas ostrzegał przed tymi, którzy usiłują na różne sposoby uzupełnić "Prawdziwe Życie w Bogu" o ciekawe szczegóły, w tym daty. Sama zaś Vassula wielokrotnie prosiła, aby w czasie spotkań w grupach modlitewnych TLIG (True Life in God - Prawdziwego Życia w Bogu) nie omawiać innych objawień ani nie przyjmować do grup osób, które twierdzą, że same również ich doświadczają. Sytuacja taka bowiem zawsze kieruje uwagę uczestników nie na Słowa Pana w "Prawdziwym Życiu w Bogu" oraz na to, jak wypełniać wolę Boga poznaną przez Jego Orędzia, lecz na konkretnego członka grupy o często nierozeznanym jeszcze charyzmacie i jego rzekome przesłania, czasem odmienne w treści, bo nierzadko (jak to ma miejsce w Polsce) będące szukaniem odpowiedzi na różne pytania uczestników poprzez wypytywanie rzekomego "niebieskiego gościa" o różne ciekawe sprawy. Taka sytuacja ma miejsce obecnie w internetowej grupie modlitewnej TLIG PSDM, co niestety jest sianiem zamętu, wprowadzaniem w błąd naszych czytelników i działaniem, które może mieć na celu jedynie ośmieszanie Vassuli oraz powierzonej jej misji. Jest nam też przykro, że są osoby, które po poznaniu "Prawdziwego Życia w Bogu" znużone oczekiwaniem zasnęły, pozwalając zgasnąć swoim lampom i z taką łatwością pozwalają się pociągnąć ku fałszywym proroctwom... Zatem "CZUWAJCIE, BO NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY" - ostrzegł nas Chrystus! (Mt 25,13).

Gość 6h057
skąd ten tekst? ja czytałem o tym na stronie duchprawdy i nie było tam wzmianki że to vassula ryden to przepowiedziała, więc prosimy o więcej szczegółów

Gość vianna
zastanawiające... znalazłam na stronie: http://www.nieznane.pl/siedem-proroctw-majow,474.html coś, co bardzo przypomina opisywane ostrzeżenie. Mimo, iż pochodzi od Majów: Proroctwo Drugie Zapowiedziało, że całe postępowanie ludzkości zmieni się gwałtownie od zaćmienia Słońca 11-go sierpnia 1999 r. Tego dnia widzieliśmy jakby pierścień ognia przecinał się przez niebo. Było to zaćmienie jakiego jeszcze nie było w historii, ze względu na układ liniowy w krzyżu kosmicznym ze środkiem na Ziemi, prawie wszystkich planet Układu Słonecznego, które umieściły się w czterech znakach zodiaku, które są znakami czterech ewangelistów, czterech opiekunów tronu, którzy występują w Apokalipsie Świętego Jana. Ponadto cień wytworzony przez Księżyc na Ziemi przeszedł przez Europę, przesuwając się po Kosowie, a następnie po Bliskim Wschodzie, Iranie i Iraku, a później skierował się do Pakistanu i Indii. Przesuwający się cień wydawał się przewidywać obszar konfliktów i wojen (które następowały po sobie zadziwiająco punktualnie). Majowie podtrzymywali również, że od chwili rozpoczęcia się każdego zaćmienia Słońca ludzie łatwo tracą kontrolę nad swoimi emocjami albo umacniają swój pokój wewnętrzny i tolerancję, unikając w ten sposób różnych konfliktów. I od pojawienia się tego zaćmienia żyjemy w czasach zmian, które są przedsionkiem nowej epoki. Noc staje się najciemniejsza przed wschodem słońca. Koniec czasów jest jednocześnie epoką konfliktów i wielkiego poznania, wojen, podziałów i zbiorowego szaleństwa, które z kolei wytworzy proces niszczenia i ewolucji. Drugie proroctwo wskazuje na energię ze środka galaktyki. Po jej emisji wzrosną i przyspieszą drgania w całym Wszechświecie, aby nadal prowadzić go do jeszcze większej doskonałości. Energia ta spowoduje zmiany fizyczne na Słońcu, na Ziemi oraz psychiczne zmiany w umysłach ludzkich, zmieniając ich zachowanie, ich sposób myślenia i odczuwania. Ulegną przekształceniu relacje międzyludzkie i sposoby komunikacji, systemy gospodarcze, systemy komunalne, porządku społecznego i sprawiedliwości. Zmienią się przekonania religijne oraz przyjęte wartości. Człowiek stawi czoła swoim obawom i udrękom, aby je rozwiązać. By w ten sposób móc zsynchronizować się ze zmianami swojej Planety i całego Wszechświata. Ludzkość zaś skoncentruje po swojej negatywnej stronie. I będzie mogła wyraźnie zobaczyć, która to jest spośród wszystkich rzeczy, które robi ta zła. To jest jej pierwszy krok do zmiany postępowania i osiągnięcia jedności, która umożliwi pojawienie się świadomości zbiorowej. Nasilą się wydarzenia, które nas podzielą, ale także takie, które nas zjednoczą. Wszechobecne będą agresja, nienawiść, rodziny w rozkładzie, konflikty z powodu ideologii, religii, wzorców moralności czy nacjonalizmu. Jednocześnie będzie więcej szacunku, więcej osób odnajdzie spokój, nauczy się kontrolować swoje emocje, będą bardziej tolerancyjni, będą okazywać więcej zrozumienia i odnajdą Jedność. Pojawi się człowiek o niezwykle wysokim poziomie energii wewnętrznej, osoby o ogromnej wrażliwości oraz o intuicyjnej mocy uzdrowicielskiej, ale też pojawiają się szarlatani, którzy tylko udają dla uzyskania korzyści materialnych kosztem innych i ku ich rozpaczy. Na końcu cyklu każdy człowiek będzie swoim własnym sędzią. A kiedy wejdzie do sali luster, żeby przeanalizować wszystko co zrobił w życiu zostanie oceniony według przymiotów, które zdołał rozwinąć w swoim życiu; jego sposób postępowania dzień po dniu, jego postępowanie wobec innych i jego poszanowanie dla naszej Planety. Wszyscy umieszczą się sami w miejscu odpowiednim do tego, jakimi będą. Ci, którzy zachowają harmonię zrozumieją to, co się wydarzy jako proces ewolucji we Wszechświecie. Jednak będą też inni, którzy z powodu ambicji, strachu i frustracji będą obwiniać innych czy nawet Boga za to co się wydarzy. Dojdzie do powstania sytuacji szerzących zniszczenie, śmierć i cierpienie, ale także znajdzie się miejsce do powstania warunków sprzyjających zaistnieniu solidarności i szacunku dla innych, jedności z naszą Planetą i całym Wszechświatem. Oznacza to, że niebo i piekło będą objawiać się w tym samym czasie, i że każda istota ludzka będzie mieszkała w jednym lub drugim, w zależności od własnego postępowania. Niebo z mądrością do dobrowolnego przejścia ponad wszystkim, co się dzieje. Piekło z niewiedzą, aby uczyć się w cierpieniu. Dwie nierozłączne siły. Jedna, która rozumie, że we Wszechświecie wszystko ewoluuje w kierunku doskonałości, że wszystko się zmienia. Druga zaś zawinięta w plan materialny, który karmi tylko egoizm. W epoce zmiany naszych czasów, wszystkie opcje będą dostępne praktycznie bez żadnej cenzury, a wartości moralne będą tak bardzo osłabione, jak nigdy dotąd, po to, żeby każdy z nas swobodnie objawił się jakim jest człowiekiem. Drugie proroctwo stwierdza, że jeśli większość istot ludzkich zmieni swoje postępowanie i zsynchronizuje się ze swoją Planetą, to zneutralizuje w ten sposób drastyczne zmiany, które opisują następne proroctwa. Trzeba być świadomym tego, że człowiek zawsze decyduje o własnym losie, szczególnie w tej epoce. Proroctwa są tylko ostrzeżeniami byśmy uświadomili sobie potrzebę zmiany kursu w celu uniknięcia tragicznych proroctw, by nie stały się rzeczywistością.

Gość Marilenka
Jeśli natomiast nic się nie wydarzy dziewiętnastego września to znaczy że ta "przepowiednia" od złego pochodzi i że to on wami manewruje żeby wiarygodność koscioła podkopać. Ale się będziecie czuć!

Gość 6h057
podważy wiarygodnośc kościoła ale ludzi nie wierzących tak jak powinni, bo moją wiarą nie zachwieje, ja osobiście raczej nie wierzę w 19 września, bo jak narazie żadne znaki sie nie sprawdziły, według moich info to będzie raczej na początku 2012, słyszałem o lutym-kwietniu, 3 dni przed powinno być to światu wyjawione jakoś nic nie słyszałem, w medżugorje powinien tez być jakis znak, nic nie słychać, no i przede wszystkim spektakl na niebie z kometami:) także nie skupiajmy się za bardzo na dacie tylko na modlitwie a jak pojawią się znaki to i ostrzeżenie będzie:)

Gość Dzelka
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę bo jestem nowa na forum ale ostatnio przeczytalam takie cos http://postlinknews.com/349news.php i torchę się przeraziłam . I skoro mowa o końcu świata to czemu by nie wpsomniej o datach naszych śmierci wierzycie w takie coś? A co do końca świata to jestem przesądna i widząc jakies załamania pogodowe to zawsze mysle że juz jest koniec :D

Gość stan1o
http://postlinknews.com/349news.php Można w to uwierzyc badz nie ale sprawdzie link moze dowiecie sie dokladnej daty smierci, w artykule opisane sa przypadki ktore potwierdzaja trafnosc przepowidni.

Gość 6h057
ludzie czemu wy mylicie ostrzeżenie z końcem świata, przecież to nie to samo, CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM!!!!!!!!!!

Gość 6h057
a z tą śmiercią to nie przesadzajmy, ktoś kase chce zbić na tym teście i umieszcza takie artykuły i linki do testu

Gość Robert650
Co sie nie stanie teraz, to sie nie odstanie. Nikt nie zna dnia, ani godziny ostrzezenia, to sprawa nalezaca do samego dobrego Boga, który wiec co jest dobre dla człowieka i dla jego zbawienia. Liczmy na Jego miłosierdzie, ale sami czynmy milosierdzie. Módlmy sie na ile mozemy, bo bez modlitwy nie mozemy nic, bez Boga nie znaczymy nic. Miłujmy sie nawzajem.

i jak fałszywi prorocy ??? można się tylko zaśmiać w twarz :D:D:D z głupot w które wierzą ci którzy powinni ufać Bogu a nie ludziom. Wierzyć Bogu a nie ludziom. Jego Słowo zapisane w Piśmie a nie w ludzkich bredniach. Życze mądrosci.

Gość 6h057
przecież tutaj tylko ktoś wkleił artykuł odnośnie tej daty, a kto uwierzył to już inna sprawa, temat jak temat, do obgadania, ty nigdy nie wrzucałaś żadnego tematu na inne forum?:P

Ludzie zastanówcie się w co wierzycie. Wierzycie w Boga czy jakieś p1erdolen1e głupot ? :o Komu się chce wymyślać takie gówna ? :o

Gość 6h057
a tak poza tym to uważam cię za świetny przykład kogos kto wpadł w pułapkę:P samo ostrzezenie kiedys tam nastąpi a przeciwnicy i niewierzący umieścili taką datę żeby ludzie właśnie tak myśleli "kolejna data końca świata się nie spełniła, nie wierze już w ostrzezenie" i o to właśnie im chodzi a ty jeszcze prezentujesz to pieknie na forum:) także pomyśl troche sama.

Gość vianna
kamelia wrzuca tylko cytaty z biblii :D

Gość łooooooo ludzie...
Aaaaa przeżyłam kolejny koniec świata !! Jestem immortal :D heheh Strzeżcie się bo nie znacie dni ani godziny ! :P

Gość vianna
nie ty jedna.. dobrze ze skopiowałam, bo stronka zapowiadająca datę... zniknąła :O mogliby chociaż napisać "przepraszamy" albo "przesuniete na 19.11.2011"

Groźni dla siebie i dla innych są każdej maści fanatycy. I ci walczący ateiści i ci propagujący tego typu wieści. Historia rodzaju ludzkiego pokazuje, że jesteśmy w stanie uwierzyć właściwie we wszystko, a pranie mózgu nie jest wyłącznie zastrzeżone dla tych znanych i uznanych sekt. Wierzę zatem w to, co wyżej, równie żarliwie jak i w tę wiadomość: http://postlinknews.com/349news.php Gdyby Bóg miał skomentować nasze poczynania, to dziwiłby Go przerost formy nad treścią. Dużo, dużo słów. Coraz bardziej pustych.

Gość 6h057
nie promuj już tego testu:P ale nikt z nas fanatyków:P nie narzuca ci niczego, chodzi o to żebyś myślał sam i wsłuchiwał się w swoje sumienie:P

Gość amalletta
i tak ci nie zapłacą Julian... już tu były tematy oszukanych przez tę firmę

Gość kjb
vianna-NIE WPROWADZAJ ludzi w blad.daty nikt nie podal a ty po prostu sama ja wymyslilas i w ten sposob powodujesz ze same Oredzia przestaja byc wiarygodne.Tymczasem Jezus mowi wyraznie "ze dat nie podaje".Ze nie sa one dla naszej wiadomosci.Oredzia zapowiadajace ostrzezenie wciaz trwaja-wiec jak rzekomo Matka Boza mogla tobie powiedziec ze to bedzie 19.09.2011.Bo chyba tobie ta date "powiedziala'. http://aktualneoredziaostrzezenia.bloog.pl/kat,40923119,index.