Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vianna

19.09.2011 Ostrzeżenie od Boga

Polecane posty

Mnie uczyli, że Chrystus głosił naukę o miłości. Dlaczego więc murdocku odnosisz się do koleżanki z taką nienawiścią i pogardą??? Czyżby najważniejsze przykazanie, przykazanie miłosci bliźniego ciebie nie dotyczyło???

gościu rozmydlasz dyskusje skacząc z tematu na temat . Gdybym chciała odpowiedzieć tak samo , netu by ci nie starczyło , ale jako madrzejsza , powstrzymam sie , bo nie bawia mnie takie dziecinne gierki :) Rzuciłeś oskażenie ,że kłamię to albo pokaż moje kłamstwo - albo dobranoc .

Gość murdock
Znow klasmtwo-protestantko:my sie nie" modlimy do zmarlych".To jest KOLEJNE Z SERII OSZCZERSTW ktorych ucza was wasi pseudoduchowni.My modlimy sie za ich posrednictwem(zmarlych)do Boga.tak samo jak nie "modlimy sie do figur"=ale do swietych ktore one wyobrazaja a figury te nam w tym tylko maja pomoc zebysmy sobie mogli ich lepiej wyobrazic.

Gość Menel*z*ławeczki
Podaję !!! CHCE MI SIĘ SRAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To mało ????????????

nawet słowem nie odezwałam sieo tych nieszczęsnych figurach a ty po raz któryś do nich powracasz , co z tobą ? a po co ci pośrednik i to jeszcze martwy ?

Gość Menel*z*ławeczki
Gdzie jest sracz??????????????????????

Gość murdock
"iftar Mnie uczyli, że Chrystus głosił naukę o miłości. Dlaczego więc murdocku odnosisz się do koleżanki z taką nienawiścią i pogardą??? Czyżby najważniejsze przykazanie, przykazanie miłosci bliźniego ciebie nie dotyczyło??? Salam Al-Kutz" ty jako ty mowisz takie slowa?Ja sie nie odnosze do niokogo z nienaiwscia-zupelnie odwrotnie niz ty piszac caly czas tu na cafeterii.Ja staram sie ja pouczyc,wyprowadzic z bledu.Oczywiscie ty-jako ty nie widzisz tego co robi belle-bo akurat samej tobie to odpowiada.Jezeli jej jezyk jest jezykiem milosci-to ja bardzo dziekuje wam obu.

Gość Menel*z*ławeczki
A czy wskazanie kierunku do sracza ? To miłość bliźniego ? czy litość ? czy współczucie ?

Gość ciesze sie bo byłam
u fryzjera nie wiedząc nic a nic że taka impra sie szykuje na dniach :D :P chce ładnie wyglądać przed Jezusem w końcu to facet i to całkiem przystojny jak widać na obrazkach w kościołach nawet przybity na krzyżu ma tyle męskości w sobie ... choć Go przecież ukrzyżowali życia Mu nie darowali godność odebrali szydzili włócznią Mu bok przebili ... i kasę ciągle na Nim zarabiają ! czy Oni Boga w sercu mają ? komu pokłon oddają ? Kto od Nich tego oczekuje ? kto dzięki temu dobrze się czuje ?!

Gość murdock
czyli twoim zdaniem-zmarli nie zyja w niebie czy w czysccu-sa zmarli w ziemi-tak?My wierzymy w Swietych obcowanie. W ogole po cos sie tu przyczepila ze swoim protestantyzmem?Tu ktos pisze o Ostrzezeniu.

Gość Menel*z*ławeczki
Al Kutz?????????????????? wolę Kukiza :)

* ale niestety część ludzi umrze, dlatego Jezus poleca, aby już teraz odmawiać za nich Koronkę do Miłosierdzia Bożego, co możne uratować ich przed potępieniem no tak,klepanie jakiejs wyuczonej regułki ma przebłagać srogiego i nieubłaganego ojca,który może robić z ludźmi i tak tak jak mu sie podoba... co ten katolicyzm robi z ludźmi ;/ zastrasza,wode z mózgu robi...to mnie przeraża a nie te wątpliwej jakości ostrzeżenia

Gość murdock
"iftar Mnie uczyli, że Chrystus głosił naukę o miłości. Dlaczego więc murdocku odnosisz się do koleżanki z taką nienawiścią i pogardą??? Czyżby najważniejsze przykazanie, przykazanie miłosci bliźniego ciebie nie dotyczyło???" -w nienawisci i pogardzie to akurat ty jestes mistrzynia.Nigdy sie nie przyznalas kim jestes.To takie szatanskie samo w sobie.Ot i cala iftar.W podpisie-muzulmanka.Piszaca o...Jezusie... .

Gość Menel*z*ławeczki
GUPKI !!! Gównem jesteście :)

Gość vianna
To kłamstwo i to kłamstwo szatańskie . Poczytaj co Biblia mówi o Marii , poczytaj co mówi o śmierci i o tym czy ktokolwiek po śmierci moze sie komunikować ze światem żywych . No, protestantko, widzę spore luki w twojej znajomosci Biblii zacznijmy od zmarłych: 1Sm 28:11-16 Bw „Rzekła kobieta: Kogo mam ci wywołać? I rzekł: Samuela mi wywołaj.(12) Gdy ta kobieta ujrzała Samuela, krzyknęła wielkim głosem i rzekła do Saula: Dlaczego mnie oszukałeś? Wszak ty jesteś Saul!(13) I rzekł do niej król: Nie bój się. Lecz co widzisz? Kobieta odrzekła Saulowi: Widzę nadludzką istotę wychodzącą z ziemi.(14) I rzekł do niej: Jaki wygląd jej? I rzekła: Starzec to, który wychodzi otulony w płaszcz. I poznał Saul, że to Samuel, i pochylił się twarzą ku ziemi, i oddał pokłon.(15) Samuel zaś rzekł do Saula: Czemu mnie niepokoisz, każąc mi przyjść? A Saul rzekł: Jestem w ciężkiej niedoli, Filistyńczycy wojują ze mną, a Bóg odstąpił ode mnie i już nie daje mi odpowiedzi ani przez proroków, ani przez sny; przywołałem więc ciebie, abyś mi oznajmił, co mam czynić.(16) I rzekł Samuel: Dlaczego tedy pytasz mnie, skoro Pan odstąpił od ciebie i stał się twoim wrogiem? A na deser Maryja: Pismo św. bardzo wiele mówi o Maryi. Tylko nieudaczna interpretacja nie pozwala im dostrzec roli, jaka spełnia Ona w Kościele. 1. Tylko o Niej Biblia mówi, że jest błogosławiona przez wszystkie pokolenia (Łk 1:48). Słowa te wypowiada sama Matka Boża. 2. Jej błogosławi: a) Bóg Ojciec: "pełna łaski, Pan z Tobą, błogosławiona jesteś między niewiastami" (Łk 1:28); b) Syn Boży: "błogosławieni ci, którzy słuchają słowa Bożego i zachowuje je" (Łk 11:28). "A Matka Jego wszystkie słowa te zachowywała w sercu swoim" (Łk 2:51), (ks. Dąbr,); c) Duch Święty: "Duch Święty napełnił Elżbietę. Wydała ona okrzyk i powiedziała: Błogosławiona jesteś między niewiastami" (Łk 1:41-42). 3. Błogosławieństwa te są akceptowane tak przez ludzi (Łk 1:42), jak i przez aniołów (Łk 1:28). 4. Maryja jest jedyną osobą wybraną przez Boga na zrodzenie Syna Bożego. Jej misję i ważność dzieła uznaje św. Elżbieta w słowach: "A skądże mi to, że Matka mojego Pana przychodzi do mnie" (Łk 1:43). 5. Pismo św. stawia Jej błogosławieństwo w jednym rzędzie z błogosławieństwem Syna."Błogosławiona jesteś między niewiastami błogosławiony jest owoc Twego łona" (Łk 1:42). 6. Zarówno Ona poprzez swego Syna, jak i On są pełni łaski Bożej (Łk 1:28; J 1:ł4). 7. Jezus Chrystus poucza nas, że "między narodzonymi z niewiast nie powstał większy od Jana Chrzciciela" (Mt 11:11). Ponieważ sam był zrodzony z niewiasty (Ga 4:4), nie wlicza do tego pouczenia tym samym siebie, jak i swojej matki. Powyższym stwierdzeniem Chrystus wyróżnia osobę Maryi i swoją Osobę. Również Dzieje Apostolskie odróżniają Maryję od innych niewiast (Dz 1:14). 8. Maryja, będąc Matka Chrystusa, jest również Matką Kościoła, z którym Chrystus się utożsamia, a który jest "Jego Ciałem" (1 Kor 12:27; Kol 1:24). 9. Chrystus przekazuje nas Jej poprzez przedstawiciela św. Jana w słowach "Niewiasto oto syn Twój" (J 19:26). 10. Ją wskazuje nam jako Matkę nowego stworzenia w słowach "Oto Matka twoja" (J 19:27). 11. To Ona nam sługom Chrystusowym (1 Kor 4:1), wskazuje swego Syna; "powiedziała do sług: Zróbcie wszystko cokolwiek wam powie" (J 2:5). 12. Ona wypełnia obok Syna wielką misję, za którą odbiera utrapienia. "A Twoją duszę miecz przeniknie, aby na jaw wyszły zamysły serc wielu" (Łk 2:35; J 19:25). 13. Szczególne przywileje należą się Maryi, pochodzącej z królewskiego rodu Dawida (Rz 1:3), która jest Matką Króla: a) Ona koronuje Syna "w dniu jego zaślubin, w dniu radości jego serca" (Pnp 3:11; typ Maryi i typ Chrystusa); b) Ona zasiada na tronie obok Syna (1 Krl 2:19). "A wtedy postawiono tron dla matki Króla, aby zasiadła po Jego prawej ręce" (patrz Ap 3:21); c) Jej życzenia spełnia Syn. "Proś moja matko, bo tobie nie będę odmawiał" (1 Krl 2:20; patrz J 2:1-5); d) Ona odbiera chwałę i cierpienia wraz z Synem (Jr 13:18; patrz Łk 2:34-35; J 19:25); e) Ona Królową-Matką (2 Krl 10:13). 14. To o niej przede wszystkim mówił Chrystus: "Kto we Mnie wierzy, będzie także dokonywał tych dzieł, których Ja dokonuję, owszem i większe od nich uczyni, bo Ja idę do Ojca" (J 14:12).

wy , jak wy :) ale ty to wierzysz dosłownie we wszystko :) i Ofiarę i czyściec co jest sprzeczne ze sobą i nawet nie chce mi siejuż rozpisywać . to jest wystarczające .

Gość Menel*z*ławeczki
To jak ? Jest tu sracz w tym burdelu ?

Gość Menel*z*ławeczki
vienna ? Mówiłem ! wytarmoś pieroga :D a przejdzie ci :D

Gość murdock
"""Tęczowy Księżyc * ale niestety część ludzi umrze, dlatego Jezus poleca, aby już teraz odmawiać za nich Koronkę do Miłosierdzia Bożego, co możne uratować ich przed potępieniem no tak,klepanie jakiejs wyuczonej regułki ma przebłagać srogiego i nieubłaganego ojca,który może robić z ludźmi i tak tak jak mu sie podoba... co ten katolicyzm robi z ludźmi ;/ zastrasza,wode z mózgu robi...to mnie przeraża a nie te wątpliwej jakości ostrzeżenia""" --kolejny atak na religie ktora kocham-czyli obrazanie mnie.Jezeli ktos uczciwy-moze taki tu jest z protestantow-zacznie czytac od poczatku moje wpisy to latwo dojdzie do przekonania ze nie piszalem NICZEGO na temat zadnej WIARY.Samk zostalem zaatakowany-moja RELIGIA zostala zaatakowana przez protestantow.Stad moje odpowiedzi w temacie.Mysle jednak ze tu akurat uczciwych nie ma.jak sadze-niestety.Tutaj iftar-moze odpowie jak to widzi w zwiazku z sianiem nienawisci.

Gość vianna
Ja też Cię kocham menel 😘 🖐️

Gość murdock
Maryja jest Matka samego Boga jakim jest Jezus.Aniol archaniol Gabryel przyniosl jej slowa od Boga podczas zwiastowania:"Zdrowas Maryjo Laskis Pelna,Blogoslawiona Jestes miedzy niewiastami ... .

Gość Grzegorz Kleszcz
okej okej a 20go września odszczekasz ten bełkot??? czy może podasz nową "pewną" datę?:D

Gość murdock
Czysciec jest miejscem przejsciowym zanim dusza przejdzie do Wiecznej Chwaly zeby ogladac Boga musi oczyscic sie z najmniejszej zkazy.Po to jest czysciec.My wierzymy nie:we wszystko".My Katolicy wierzymy w Nauke Kosciola Katolickiego oparta na Biblii i na Tradycji Kosciola. Temat jednak byl inny.Niestety-protestanci ze swoimi klamstwami zasmiecili go.Szkoda.

murdock - ja nikogo nie obrażam,na pewno nie Ciebie bo ani jednej wypowiedzi Twojej nie czytalam i nie zamierzam,wybacz,szkoda mi czasu.Odpowiedzialam tylko na pierwszy post.A religii tez wcale nie atakuje tylko stwierdziłam przykry fakt.A obrażanie? wyzwałam gdzieś katolika czy jak? Wydaje mi sie,że jesteś przewrażliwiony.Bo nie zamierzam zachwalać i popierać KK tylko po to,żeby ktoś sie nie czuł urażony i atakowany.Zapamiętaj,że odmienne poglądy i nawet krytyka nie równa się atakowaniu.I zdania nie zmienię - KK to pranie mózgu,dziwie sie że ktoś sie przejmuje tym ostrzeżeniem i w to wierzy..dla mnie to nie pojete jest.

Gość xenoks
Ty Murdok to strasznie musisz być niepewny tej swojej wiary skoro tak łatwo Cię zaatakować czy obrazić. Ktoś kto czuje siew temacie mocny nie histeryzuje tak jak TY . Wyluzuj chłopie trochę a może nawet coś uda Ci się sprzedać.

Gość Menel*z*ławeczki
vianna? mnie wszyscy kochają :) ja to ma w doopie ten temat bo jestem nawalony jak stodoła :) ale powiedz ? ty jechowitka jesteś ?, tak ?

"Ty Murdok to strasznie musisz być niepewny tej swojej wiary skoro tak łatwo Cię zaatakować czy obrazić. Ktoś kto czuje siew temacie mocny nie histeryzuje tak jak TY . Wyluzuj chłopie trochę a może nawet coś uda Ci się sprzedać." no nie dziwie sie,że czuje sie niepewnie,też sie czułam jak jeszcze byłam wierząca dlatego po prostu..przestałam w to wierzyć :) i już nie czuje sie niepewnie.

Gość xenoks
I może nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich katolików , bo z tego co wiem ,wielu z nich odrzuca tradycyjną naukę Kościoła Katolickiego skłaniając sie bardziej ku Pismu ŚWiętemu . A Ty taki bardziej moherowy jesteś w swoich poglądach i nie chciałbym,żebyś był moim reprezentantem, bez obrazy .

Gość murdock
AL: Lutra mysmy natchneli, a Zwinglego stary (Lucyfer). Zwinglem musial sie juz zajac stary, az ten mógl sie tak rozwinac, jak roslina w cieplarni, która rosnie w góre jak chwast (burczy zlosliwie). Chwast taki nie potrzebuje nawet wiele deszczu, zlo jak wiadomo strzela (rosnie) o wiele szybciej w góre, anizeli dobro. Rozrasta sie gwaltownie i mozna go zaledwie obciac. Dobro jest zawsze twardsze i ciezsze, dobro nie rozwija sie tak latwo, a nawet wtedy, kiedy juz wyroslo, a ten, którego to dotyczy gdy sadzi, ze juz jest wysoko w górze, moze spasc do polowy góry i zaczynac od nowa. Zlo strzela natomiast jak chwast i rozwija sie gwaltownie bez upadku w dól. Strzela w góre i rosnie i nikt tego nie moze zatrzymac. Zlo podobne jest do ogromnej góry, która wszystko zaciemnia, zaraza, zageszcza, zapowietrza. Jezeli zlo sie raz zagniezdzilo, podobne jest ono morowemu powietrzu, które kladzie cale masy. Cnota natomiast wyrasta z trudem. Nie jest ona taka latwa, przyciagajaca i masowa,