Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vianna

19.09.2011 Ostrzeżenie od Boga

Polecane posty

Gość Grzegorz Kleszcz
a ty niedouczony kmiotku weź katechizm KK , Biblię i poczytaj czym się różni 10ro przykazań w ks wyjścia i w KK :O same bałwany :O!

chętnych prosimy o rezerwację biletów na świętojebliwi.plKoszt biletu 100pl + vat-Jeśli chcesz odmówić różaniec wyślij sms o treści różaniec na nr 7223-Jeśli chcesz wygrać złoty krzyż, który zleci z nieba wyślij sms o treści LOS na nr 7223- jeśli chcesz wziąć udział w teleturnieju boskim wypełni formularz na świętojebliwi.plŁączny koszt nagród to aż 50. 000 zł nie czekaj! graj już teraz! niech Bóg będzie z Tobą!

Gość murdock
"Tęczowy Księżyc murdock - ja nikogo nie obrażam,na pewno nie Ciebie bo ani jednej wypowiedzi Twojej nie czytalam i nie zamierzam,wybacz,szkoda mi czasu.Odpowiedzialam tylko na pierwszy post.A religii tez wcale nie atakuje tylko stwierdziłam przykry fakt.A obrażanie? wyzwałam gdzieś katolika czy jak? Wydaje mi sie,że jesteś przewrażliwiony.Bo nie zamierzam zachwalać i popierać KK tylko po to,żeby ktoś sie nie czuł urażony i atakowany.Zapamiętaj,że odmienne poglądy i nawet krytyka nie równa się atakowaniu.I zdania nie zmienię - KK to pranie mózgu,dziwie sie że ktoś sie przejmuje tym ostrzeżeniem i w to wierzy..dla mnie to nie " ----ty naprawde nie rozumiesz chyba co piszesz.Bez obrazy ale takie stwierdzenia jakma napisalas o tu-powyzej sa zniewazajace dla KK czyli takze dla mnie jako czlonka tej wspolnoty.Nie wolno tak pisac bo takimi wypowiedziami obrazasz uczucia religijne osob dla ktorych KK jest czyms jak skarb: "KK to pranie mózgu,dziwie sie że ktoś sie przejmuje tym ostrzeżeniem i w to wierzy..dla mnie to nie ".

Gość xenoks
Wątpię więc w Twoją wiarę przyjacielu , skoro tak ławo cię wytrącić z równowagi . Wyobrażasz sobie jakby wyglądało zachowanie Jezusa gdyby chciał zachowywać sie tak jak TY teraz ? A czy nie mówił On o nadstawianiu drugiego policzka ? Czy nie uczył cierpliwości w znoszeniu przeciwieństw ? A TY sie żalisz i rozczulasz nad swoimi uczuciami religinymi jakby były ze szkła . Nie są , wierz mi .

Gość kjgvh,
Nie balwan-Polak.Oswiecony i bardzo madry pisze do kmiotow ,ciemniekow i w ogole idiotow. ..Grzegorz Kleszcz a ty niedouczony kmiotku weź katechizm KK , Biblię i poczytaj czym się różni 10ro przykazań w ks wyjścia i w KK same bałwany !.. dzieki ci o oswiecony zes zechcial nam durniom wyjawic swoje jakze wielkie przeogromne skarby umyslowe.Oooo dzieki ci po tysiackroc o miejski mieszkancu wielkiej metropolii.My kmioty zza miotel,wiesniacy spod krowich cyckow skladamy ci wielkie podiekowania zes zechcial na s ciemniekow oswiecic swoim wielkomiejskim swiatlem mundrosci.Dzieki ci o dzieki.

Nikt nie musi przyjmować objawień za pewnik. Nikt, nawet katolik. Jedyne objawienie jakie obowiązuje chrześcijanina, to te które dokonało się w Jezusie.Przy takim samym stanowisku stoi KK. Poczytaj sobie Katechizm, a później pisz głupoty

Gość murdock
"xenoks Wątpię więc w Twoją wiarę przyjacielu , skoro tak ławo cię wytrącić z równowagi . Wyobrażasz sobie jakby wyglądało zachowanie Jezusa gdyby chciał zachowywać sie tak jak TY teraz ? A czy nie mówił On o nadstawianiu drugiego policzka ? Czy nie uczył cierpliwości w znoszeniu przeciwieństw ? A TY sie żalisz i rozczulasz nad swoimi uczuciami religinymi jakby były ze szkła . Nie są , wierz mi ." ---jak latwo przychodzi co niektoruym osadzac innych-i ty mowisz o wierze w Boga?Jezus tez byl wytracony z rownowagio.To nastepny dowod.Zgadnij przeciw czemu.A tak w ogole-to czemu i ty mnie atakujesz?""bracie""?

Rozumiem co piszę.Po prostu Ty to źle odbierasz..za bardzo bieresz to do siebie skoro tak Cie to obraża.A tu już nie mój problem,wybacz. Ale wypowiedzią "nie wolno" to mnie rozwaliłeś człowieku :D od kiedy ustalasz co mi wolno a czego nie? W Boga sie bawisz?

Gość murdock
"smutną mam twarz :("-dobrze jest napisac do kogo odnosi sie swoje slowa.Poza tym-nie pisz ze ktos inny "pisze glupoty"-bo to jest niegrzecznie.Mowiac delikatnie.

Gość murdock
teczowy-nie chce sie z toba klocic.Nie wolno obrazac czyichs uczuc religijnych.NIE WOLNO.

Gość Ostrzeżenie od Boga
NIE OSTRZEGAĆ ! czas czuwania trwa od zarania dlatego nikt nie zna dnia oni godziny przyjścia Bożej Dzieciny PROPONUJE :D :P róbmy rząd chodźmy stąd A GDZIE ?! ano do Nieba po kawałek chleba :D :P

murdoct, zanim zaczniesz mi tu robić jakieś uwagi i mnie pouczać, przyjrzyj się swojemu postępowaniu. Jestem katoliczką, i nie rozumiem jak można wierzyc w takie głupoty. Ja zawierzam Pismu Św a nie zjawom niewiadomego pochodzenia

Gość xenoks
--jak latwo przychodzi co niektoruym osadzac innych-i ty mowisz o wierze w Boga?Jezus tez byl wytracony z rownowagio.To nastepny dowod.Zgadnij przeciw czemu.A tak w ogole-to czemu i ty mnie atakujesz?""bracie""? Wydaje mi się ,zę nie bardzo już wiesz o czym piszesz , tak bardzo sie zacietrzewiłeś. Jestem katolikiem , ale nie zwalnia mnie to od myślenia i przynajmniej starania sie ,żeby jak najlepiej poznać istotę mojej wiary . A nic jej lepiej nie przybliży niż natchnione Słowo Boże , dlatego lepiej jest skupić sie na nim niż na bardzo dwuznacznych objawieniach, nie uznawanych nota bene przez Kościół Kat . O jakich dowodach piszesz ? nie mam pojęcia . I nie osądzam Ciebie a tylko to co piszesz , nie znamy sie przecież.

Gość murdock
Mowienie ze"KK robi ludziom wode z mozgu-obraza moje uczucia religijne.Jestem mocno zwiazany z moim KK i dlatego NIE WOLNO.To jest nawet w kodeksie karnym.Jest za to kara.To wlasnie o Nergalu i jak ktos tu pisal-ze zostal uniewinniony.Niestety osoba to piszaca nie miala pojecia o calej sprawie a przepisala jedynie klamstwa ateistow na ten temat.

ale ja nikogo nie obrażam,sam sie obraziłeś.To raz..a dwa...ciekawe,że nie wolno,bo nie ma takiego przykazania :P Zresztą..co ja bede mówić komuś kogo życie własnie tak prawdopodobnie wyglada..na zasadzie wolno i nie wolno.Tak zostałes wytresowany,to lata tresury ja tego w 2 minuty nie wyprostuje...masz racje.JA też kłócić sie nie zamierzam

Gość murdock
Kolego-wyluzuj i przestan mnie atakowac.Piszesz oczywista nieprawde-atakujesz mnie i osadzasz.napisales ze watpisz w to ze jestem wierzacy-to jest osadzanie.Przestan pisac na moj temat.Ja nie jestem tutaj powodem-tematem topiku.Skup sie na Ostrzezeniu.ja tobie nie bede udowadnial ze nie jestem woelbladem.Odnos sie do TEMATU tego topiku.Wiem ze namieszly tu protestantki ale czas wrocic do tematu.Ja sie nie bede klocil z nikim.Jezeli nie na temat-to ja juz nie odpoaiwdam zadnym zaczepkom.Chcesz sie bic w piersi-to sie bij tyle ze w swoje wlasne.Poszukaj belki w swoim oku zanim wypomnisz drzazge w oku blizniego.Nie przyczepiaj sie do mnie.

Gość xenoks
Wracając parę stron do tyłu zauważam z pewnym rozbawieniem ,że NIE WOLNO obrażać uczuć katolików , Twoim zdaniem ale również Twoim zdaniem ludzi z innych kościołów już wolno ?:D

popracuj nad samooceną.Ja też moge powiedzieć że mnie obrażasz bo naruszasz moje prawo do wolności.Ale ja w przeciwienstwie do Ciebie potrafie sobie radzic z odmiennością innych i krytyką .Poza tym nie jesteś pępkiem świata.A ja nie żyje pod Twoje dyktando :P wiec obrazanie sie to Twój problem a nie mój bo to Ty sie obrażasz

Gość Menel*z*ławeczki
No dobra ? A gdzie tu można się wysrać ???????????? :(

Gość murdock
"Tęczowy Księżyc ale ja nikogo nie obrażam,sam sie obraziłeś.To raz..a dwa...ciekawe,że nie wolno,bo nie ma takiego przykazania Zresztą..co ja bede mówić komuś kogo życie własnie tak prawdopodobnie wyglada..na zasadzie wolno i nie wolno.Tak zostałes wytresowany,to lata tresury ja tego w 2 minuty nie wyprostuje...masz racje.JA też kłócić sie nie zamierzam 00:00 [zgłoś do usunięcia] murdock" znow mnie obrazasz-ale za chwile napiszesz ze nie widzisz gdzie.Koniec dyskusji z toba.Kropka.Nie chce cie obrazic wiec wole zakonczyc to bezsensowne tlumaczenie tobie po kolei kazdego slowa ktore napiszesz.zapewne z tego powodu odeszlas od KK ze nie rozumialas w ogole o co tam chodzi.

Poszukaj belki w swoim oku zanim wypomnisz drzazge w oku blizniego.Nie przyczepiaj sie do mnie. - święte słowa,można to powiedzieć Tobie. ale również Twoim zdaniem ludzi z innych kościołów już wolno ? - no cóz,mentalność katolików,taka tam hipokryzja..normalka. A ta wolność chyba też kolege boli,bo on jest zniewolony to i chcialby zeby inni też byli.Katolicy to nie pępek swiata,zapamiętaj sobie.

Gość xenoks
" wiara bez uczynków jest martwa " znasz to ? Jak na razie tylko piszesz ,że jesteś wierzący , ale Twoje uczynki a konkretnie to jak odnosisz sie do innych świadczą przeciwko Tobie . Wiesz co Jezus mówił o tych , którzy tylko mówili ,że w Niego wierzą ? Weź to sobie do serca . Powodzenia i pozdrawiam .

Zrozumiałam aż za dobrze o co chodzi.Dlatego uciekłam...Ty nie rozumiesz więc katolicyzm uważasz za święty.A to iluzja i manipulacja..katolicyzm wiecej zła przyniosi niż dobra.Krzywdzi ludzi..i wyznawców i "niewiernych"

Gość murdock
Teczowy ksiezyc...To juz ostatnia odpowiedz.naprawde to nie ma sensu.taka dyskusja niczego nie daje "Tęczowy Księżyc popracuj nad samooceną.Ja też moge powiedzieć że mnie obrażasz bo naruszasz moje prawo do wolności.Ale ja w przeciwienstwie do Ciebie potrafie sobie radzic z odmiennością innych i krytyką .Poza tym nie jesteś pępkiem świata.A ja nie żyje pod Twoje dyktando wiec obrazanie sie to Twój problem a nie mój bo to Ty sie obrażasz " ---ty mi mowisz nad czym ja mam pracowac-czyli mowisz mi co ja mam robic.To jest smieszne.Nazywasz moj KK klamca i tym co robi ludziom wode z mozgu i jeszcze mowisz mi ze mam sie nie obrazac.To moze ja ci napisze porownanie ktrym moze dotre do twojej swiadomosci:twoja matka jest ... .Obrazasz sie na cos takiego?Boli cie to?Teraz dotarlo?

wiesz co,murdock..to jest smutne jak Ty widzisz świat.Współczuje Ci.Nie potępiam,nie jestem obrażona ani wkurzona..tylko jest mi zwyczajnie przykro.Szkoda że katolicyzm Cie zniszczył

Gość murdock
"""""Tęczowy Księżyc Zrozumiałam aż za dobrze o co chodzi.Dlatego uciekłam...Ty nie rozumiesz więc katolicyzm uważasz za święty.A to iluzja i manipulacja..katolicyzm wiecej zła przyniosi niż dobra.Krzywdzi ludzi..i wyznawców i "niewiernych"""" ---no comment.

Gość Menel*z*ławeczki
No dobra ? A gdzie tu można się wysrać ??????????

Gość Menel*z*ławeczki
.... .... ......no i ..... się....zesrałem .... mogę iść do domu ....