Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mało sprytna

czy poziom niemiecki B2 bardzo różni się od C1?

Polecane posty

moze mi ktoś zprientowany powiedzieć, czy na C1 jest dużo wyzszy poziom?

Gość hgfghf
duzo wyzszy nie , ale jest wyższy

C1 to zasób słownictwa wykształconego Niemca, pozwalający na płynne wypowiadanie się na różne, szerokie tematy. B1-B2 słownictwo pozwalające na swobodne wypowiadanie się. Między poziomami jest różnica 10tysięcy słów, czyli sporooooo... B2 to średnio-zaawansowany C1 zaawansowany c2 biegły Także różnica jest.. B2 to nieco mniej niz rozszerzona matura z niemieckiego

a czy jeżeli zdawałam maturę z języka niemieckiego- ustna 100%, podstawa 90%, rozszerzenia jednakże nie zdawałam, myślicie, ze to wystarczy na C1, czy nie ma co sie porywać z motyką na słonce?

ok, dzięki:)

tzn. B2 to nieco więcej niż matura rozszerzona:) C1 to się nie mówi!:D Proponuję przystapienie do matury rozszerzonej po przygotowaniach .. Bądź od razu do B2. (zawsze jakis certyfikat) Na pewno nie z marszu..

chodzi o to, że mam sobie na studiach wybrać język.. nie chce zaczynać od podstaw, bo uczyłam się tego języka 10 lat,jednakże zawsze na poziomie podstawowym, niby jest to długo,więc dlatego waham się jaki poziom jest odpowiedni. dziekuje B2 mi chyba zdecydowanie wystarczy!:) pozdrawiam!:)