Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmienie naturalne jest cudne

Do mam butelkowych które wolą mm zamiast cyca :)

Polecane posty

Gość urodzilam moje dziecko we
Francji bo tu mieszkamy od lat. I tu kazda kobieta dostaje zastrzyk w pupe na zatrzymanie laktacji. Wszyscy karmia mieszanka, matki odzywiaja sie normalnie a nie gotowana piersia z kurczaka i marchewka. I co jakos Francja sie rozwija, dzieci sa zdrowe. Takie gadanie ze mleko z piersi jest lepsze. Uogolnienie.

Gość chora francja
nie no bravo zastrzyk i juz,rzeczywiscie super sprawa!chora ta francja i tyle.

Gość chora to jest Polska gdzie
kazdy debil ma "wlasne zdanie" nie majac pojecia o temacie, i im wiekszy idiota tym mocniej jest przekonany ze ma prawo mowic innym co maja robic, albo co jest lepsze. jesli komus sie tak wydaje to moja dobra rada - niech sie ta osoba zglosi do psychiatry moze jeszcze da sie takiej osobie pomoc

Gość urodzilam moje dziecko we
ja wiem czy chora? jak tu sie rodzi ludziom dziecko a nie maja mieszkania to panstwo im przydziela mieszkanie. latwiej sie tu zyje. dzieci maja lepsza opieke medyczna, szczepienia o w ogole w Polsce mozna o tym pomarzyc niestety. Wg mnie wiedza co robia rowniez jesli chodzi o karmienie.

Gość wspolczuje autorce tematu
tego ze jest sfrustrowana zyciem:D bo trzeba byc naprawde mocno niezadowolona z zycia osoba aby zakladac takie tematy obliczone na to aby komus ublizyc w dodatku bez powodu. i osobom ktorych sie nie zna i igdy nie pozna. i jeszcze w swojej hipokryzji (albo glupocie?) udawac ze tylko sie tlumaczy zalety karmienia piersia. mam prawo w te zalety nie wierzyc by the way.

Gość chora francja
no oczywiscie takie rady to zadne rady.i mowa tu o mleku,a nie ogolnie o zyciu.po co ta cala dyskusja.zawsze beda niestety zwolennicy podrobek dlatego ten caly biznes sie kreci.i nikt i nie powie,ze producenci martwia sie zdrowiem malych klientow.im wiecej mamusiek karmi mm tym wieksza kasse im napedzaja i o to chodzi.

Gość no tak ale laska moze sobie ty
lko na forum popisac i sie powkurzac. tyle jej.zal

Gość no tak ale laska moze sobie ty
do chora francja - nie tobie oceniac - "niestety zawsze beda zwolennicy podrobek" a moze na szczescie ktos idzie z postepem? kiedys jak nie bylo czym dzieciaka karmic to pewnie ze mleko z piersi bylo niezastapione ale teraz? roznie mozna spojrzec na taka sprawe. niech kazdy zyje tak jak sam zdecyduje.

Gość ollllaaaaaaaaaaaaaaaaa
Zastanawiam się, dlaczego zwolenniczki karmienia naturlanego nie mogą zrozumieć, ze ktoś moze nie karmić piersią z czystej wygody? Przecież butelką nakarmić może każdy:)

większych bzdur już dawno nie czytalam, wychowalam dwoje na cycu a trzecie podaję mm i nijak ma sie do rzeczywistosci to co piszecie, tak jakby dziecko z mlekiem matki nie wysysało toksyn z jedzenia które spożywacie, pierwszy syn na cycu najdłużej po prawie 3 lata, a chorowity był bardzo, dostał wszystkie przeciwciała bo nie udało mi sie uniknąc infekcji przez te 3 lata, drugi syn rok czasu i okaz zdrowia, who jak trabiło 10 lat temu, że dziecko 1 rok powinno byc na mleku matki, potem zmniejszyło do 6 miesiecy a teraz juz po 4 miesiacu zeby wprowadzac pokarmy stałe, co do artykulacji i rozwoju mowy, dzeci rodza sie z odruchem z ssania i obojętnie czy ssie piersi czy smoczki, a te drobrych firm sa profilowane jak sutek a karmienie piersia wygodne nie jest ani karmienie mm, moze do w swiadomosci oredowniczek karmienia zmieni sie cos za 10 lat, bo nie zawsze co od mamy to zdrowe, a niektóre karmić nie mogą dzieci piersia, a starsze pokolenie było karmione sztucznym a pokolenie teraz oredowniczek karmienia jest słabsze ciekawe z jakich powodow skoro to takie zbawienne, jedna wielka bzdura co posane w pierwszym poscie przez autorke

i co dziwne na zachodzie(czytaj cywilizowanych krajach)nie ma rezimu laktacyjnego anie w szpitalach ani nigdzie tylko w Pl

szkoda,że niektórzy ludzie nie potrafią uszanować czyjegoś odmiennego zdania.No tak bo jeśli ktoś ma inne zdanie,to trzeba z blotem zmieszać...

Gość chora francja
no rzeczywiscie postep karmienie mm,wez przestan.oby jak najmniej takiego postepu.ja tam mam gdzies kto jak karmi,tylko takie sa fakty,ze powinno sie karmic mlekiem matki,a nie jakim ssztucznym tworem z laboratorium.na szczescie kazdy ma wybor,wiec robta co chceta,a ja pedze nakarmic mojego smyka cyckiem!

sorry za literówkę, ale to ze zmeczenia mały ma dopiero miesiąc a karmiąc mm padam na pysk:)nie ma to jak dac cyca i nie musiec miec zarywanych nocy, bo trzeba przygotowac ze swiezej przegotowanej, schlodzic a potem butelki sterylizowac, ale taki los, bo nie wszystkie mogą karmic piersia, ale mając szkołe z poprzedniemi synami na cycu zalety karmienia piersia sa niewidoczne, wiec róznić niema, widza je tylko te które widzieć chcą, pozdrawiam te które zachwile jechac po mnie będą

Gość naciq
nie rozumiem dlaczego jest taka tendencja zeby karmic koniecznie piersię. jesli chodzi o mnie wykarmiłam piersia coreczke przez 4 miesiace,potem na zmianę a potem juz tylko mm, zakladałam ze bede karmic przez rok(piersia) ale coreczka się nei najadala a dla mnie byłą to meczarnia siedziec co pol godziny na fotelu z nieruchoimym cycem,owszem chcialam ale w praktyce wygladało inaczej,myslalam,ze jak dam cyca to sie naje i bedzie spokojna 3, 4 godziny,tymczasem ona sie nie najadala i dopiero jak podawałam butelke to najadala się i zasypiala spokojnie,i mialam spokoj,to znaczy musialam się brac za dom itd... ale nei rozumiem takiej oceny, a moze niektore matki zajmuja się dzieckiem cały czas mi mo ze mają mezow to mezowie sieda w pracy wracają wieczorem i sa zmeczeni by pomagac przy dziecku i matka praktycznie zajmums ei non stop,tak jakby byla samotna,jeszcze mezowie wymagają obiadu,posprztania i zeby jeszcze sie w nocy poprzytulac,na to trzeba miec siły, wiec matka ktora ma karmic tylko peirsią,według autorki tematu, to mkiedy ma odpoczywac? chyba ze ma armię do pomocy mamek,nianiek i one zajmuja sie dzieckiem i domem a ona tylko siedzi na fotelu i karmi co pol giodziny. nie powinno sie naciskac jak ma kobieta karmić, a ja tez spotkalam się i w szpitalu i potem z pogromna presją ze trzeba tylko karmic piersia i jakie szantaze bo tylko jak piersia karmi matka to jest dobra matką,co za ciemnogród.

Gość D.BillI
taaa... niedługo 'naukowcy' dojda do wniosku, ze wcale nie warto karmić piersią...sprzedaż mm musi rosnąć:)

Gość ollllaaaaaaaaaaaaaaaaa
w sumie to zacietrzewienie nawracających na karmienie naturalne jest nawet zabawne.. :)

Gość malamiiii
wiesz co głupia pindo autorko tego postu? A nie rozumiesz,że niektóre NIE mogły karmić cycem jak np ja? Nie dało się. A mm kosztuje i to sporo. !! Wieć sory memory ale n iestety idż z tego forum i dalej chwal się, jak twoj obwisły cyc ratuje dziecko buźkę. Moja mała w wieku 3 msc jadła papki już sram na to co pisza fora.. Przykładna mamuśka się znalazła, Co nie możesz zdzierżyć, że inne karmią butelką czy co? Ja BARDZO chciałam karmić piersią , płakałam z twego powodu ale niestety mleko ZANIKŁO. tak pierdolnięta autorko mleko ZANIKŁO. I właśnie przez takie osby jak ty , kobiet,które karmią butelką mają niską samoocenę. Musiałaś się dowartościować bo jestes grubaską czy jak ?? idż ciągnij mężowi laskę lepiej a nie zaśmiecasz forum.

Gość malamiiii
A i dodam jeszcze ,że pewnie karmisz do 3 roku życia a na twoje cyce nawet mąż nie będzie mógł patrzeć :D sory ,że jestem taka świnia i suka ale nie lubię pustych bab , co myślą ,że są mądre a taka kurwa prawda nie jest. Rusz dupę gdzieś, albo mów swoim koleżankom te swoje wypociny . Są rożne koleje różnich ludzi. Ja miałam depresję poprodową nie tylko z tego względu,że nie mogłam karmić, bo to mały procent był. Ty nie rozumiesz , jak taka kobieta się czuje. Patrzysz z wyższoscią. ? Jak bym ciebie spotkała w pysk byś dostała bo jesteś głupia na tyle,że mój pies jest mądrzjeszy od ciebie bo łapę chociaż poda. Wiem, suka jestem i świnia no ale sory , przykro mi . Strzyka mnie w dupie jak czytam upośledzone wypociny upośledzonej matki polki , która tylko potwierdsza smutną opinię,że my matki jesteśmy głupie

Gość D.BillI
'myslalam,ze jak dam cyca to sie naje i bedzie spokojna 3, 4 godziny,tymczasem ona sie nie najadala i dopiero jak podawałam butelke to najadala się i zasypiala spokojnie,i mialam spokoj' - no właśnie miałaś jakieś określone wyobrażenia na temat co małe dziecko powinno, ale nie podpasowało, więc dałaś mm i problem z głowy i kolejna butla mm, bo matka nie ma kiedy odpoczywać... i następna butla mm, żeby się piersi nie rozciągnęły i jeszcze jedna, żebym mogła sobie wyjść wieczorem 'szczęśliwa matka, szczęśliwe dziecko' - piękne hasło, jedyny problem, że tym matkom coraz więcej do szczęścia potrzeba...śliczny obrazek idealnej mamy i pani domu kształtowany przez reklamy... trochę kobiet mogłoby uniknąc raka piersi dzięki karmieniu, ale to też ich prywatna sprawa? woda w mózgu (ani tu, ni nigdzie nie piszę tu o tych kobietach, które nie mogły karmić)

Gość ollaaaaaaaaaaaa
Malaniii, dlaczego przejmujesz sie opinią obcej, niezidntyfikowanej osoby, która nie ma żadnego wpływu na Twe życie?

Gość moja sprawa i wara!
a karmcie sobie ile chcecie,nawet i do 18-tki waszego dziecka! kogo to obchodzi? podobno kobiety,które tak gorliwie karmią piersią czują się zaniedbywane przez swoich partnerów/mężów,a ssanie piersi przez dziecko w jakiś sposób zastępuje im seks:/ to chore i obrzydliwe!

Gość D.BillI
kupy dziecka tez są obrzydliwe, ciekawe czemu na to nikt sposobu nie wymyslił...

Gość ollaaaaaaaaaaaa
A moze by spuentować to cytatem z Autorki: butelka jest wygodniejsza :) A w życiu chodzi o to, by je sobie ulatwiać, a nie utrudniać :)

Gość to i ja i jaaa
bzdura.karmilam cycem 10 miesiecy,moje dziecko ma teraz prawie dwa lata i nie mowi

Ja nie wspominam dobrze okresu kiedy karmiłam piersią. Nic z wygody też nie widziałam. Mleko leciało w najmniej odpowiednich momentach, wkładki przeszkadzały. Siedziałam półprzytomna jak mały jadł ( nie mogłam karmić na leżąco bo mam bardzo małe piersi). Z pieszczot z mężem też nici, bo mleko leciało. No i ta dieta. Dla mnie wygoda to mm. Moje dziecko wyczuło chyba, że dla mnie karmienie piersią to męczarnie, bo w pewnym momencie odmowiło ssania piersi. Przeszliśmy na mm i wszystko zaczęło się układać. Mleko jest wygodne w przygotowaniu, więc nie zajmuje to wiele czasu. Woda zawsze przygotowana czekała tylko na podgrzanie. Butelki wyparzone wcześniej ( a nie w nocy jak ktoś pisał!!!). Minuta i już dziecko je. Każdy co innego uważa za wygodę. Nie ma co się wyzywać z tego powodu.

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
w zeszłym roku znajoma osierociła troje dzieci, zmarła po porodzie na raka piersi, a karmiła poprzednia dwojkę tylko cycem wiec dr.bill co ty pierdzielisz a na mózg to chyba tobie padło

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
do po pierwsze WODY DO MM NIE WOLNO PODGRZEWAC TYLKO DAJE SIE TA KTÓA BYŁA DO 30 MIN GOTOWANA WCZESNIEJ wiec popełniłas bład