Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmienie naturalne jest cudne

Do mam butelkowych które wolą mm zamiast cyca :)

Polecane posty

Gość anexxis skad wiesz,ze tylko
odpowiedzalna matka, ktora rodzi swiadomie , chce jak najlepszego rozwoju dziecka - chyba logiczne? Wiez czemu ma uzywac podrobek, chemii, ktora nie wiadomo przez ile maszyn i rak przeszla, do tego nie wiadomo jaka woda, ssanie gumy( tez chemia)...

Gość anexxis
A mamy nie -cycowe są nieoczytane i nieracjonalne? Ba , ja nawet nie umiem pisać, pisze za mnie mąż :P:P Nie-cycate ;) mamy są o niebo mądrzejsze a wiesz dlaczego? bo niczego nikomu nie narzucają, zarzucają i szanują siebie na wzajem, czego Wam terrorystkom laktacyjnym brakuje Podpisuje się pod tym co napisała Olllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i znikam do swojego nieoczytanego świata :D

a ze butelkowe maja w dupie niebutelkowe to wiemy i akurat nas najmniej wzrusza, bo to o wasze dzieci chodzi, nie nasze. My na waszych butelkach nic nie tracimy, wiec sobie karmcie, jak chcecie.

gdzie napisalam, ze butelkowe sa nieoczytane? Wskaz, proszę, jako ta, co umie czytac:). Pisalam o niebutelkowych.

Gość anexxis
Swiadome cycowe mamy sa na ogól oczytane, racjonalne, wolą oryginały niz erzac, wybieraja to, co lepsze." a to zdanie nie sugeruje, że te co karmią butelką są nieoczytane ? jakbyś była taka oczytana, to wiedziałabyś droga mamo że kobiety nie karmią z różnych względów o których Ci się nawet nie śniło.

Gość askasj
sorry ale nie czaje matek które dla własnej wygody zaczynają karmić noworodka mlekiem modyfikowanym. "bo brzydzą się własnych piersi","bo się męczą"- co z Was za matki?

Gość askasj
wyrodne!

i nikogo nie terroryzuję, jak juz napisalam, mam dokladnie gdzies, kto czym karmi, mikomu niczego nie każe, tylko rozwala mnie twierdzenie ze butelkowa podróbka jest lepsza. Perfumy Diora i bazarkowa podróbka - co lepsze? Choc przecież mozna wyżyc perfumujac sie jednym i drugim...

Gość Anja442
oczywiscie że MLEKO MATKI JEST NAJLEPSZE, a te wszystkie matki które sie bulwersują tym że karmimy piersią są po prostu zazdrosne, żal im dupe ściska że wpychają w swoje dzieci taka chemie (bo nie oszukujmy sie ale to mm to syf straszny..) Pozdrawiam serdecznie wszystkie butelkowe mamy które są z siebie dumne że karmią butelką! :)

Gość tez lubelszczyzna
przeciez ta dyskusja do niczego nie prowadzi - ani jedne ani drugie nie zmienia pogladow, bez sensu

wypowidz pod nickiem "ciekawy artykul " tez jest moja Pisałam tam : Nie napadam na matki karmiace butelkowo, jesli nie wiem, jakie sa tego przyczyny, ale nikt mi nie wmowi,ze podrobka jest lepsza od oryginału Jasne,ze matki moga byc chore, pod wpływem leków moga miec dziecko adoptowane - nikt nie bedzie myslal wtedy o naturalnym karieniu - ale to raczej wyjatki.

Gość tez lubelszczyzna
skoro mamy od cyca maja gdzies, jak karmia mamy butelkowe, to po co ten temat i ponizanie???? kto gorszy a kto lepszy????? Nie ma tak, dla kazdego cos innego i tyle w temacie.

Najgłupsze są te matki, które wtrącają się w życie innych matek... Sory taka prawda. A co jak odciągam pokarm i podaję w butelce? Albo jeżeli mam zapalenie kanalików mlekowych? Głupota totalna. Masz swoje dziecko? To martw się o swoje a nie cudze... Do tytch które zaraz na mnie naskoczą, nie mam dzieci, jestem w ciąży i planuję karmić cycem.

dziś leciał program na tvn rano o materiałach drogich i tych tanich. Robili analize tego i tego, i co sie okazało nie zawsze złote jest to co sie świeci, czyli nie zawsze to co sie wydaje oryginalne jest lepsze od podróbki.

w moich wypowiedziach mowie tylko ,ze mleko matki jest NAJLEPSZE dla dziecka - a wybor nalezy do matek .

Gość ollllaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ale numer!!!!!!!!!!!! Piramidalna głupota! Są zazdrosne, że ktoś inny karmi piersią???????????????????? Oszalałaś? One karmią butelką, bo taką decyzję podjeły i kropka. Uswiadomscie sobie, że one niczego Wam nie zazdoszczą - po prostu nie mają czego! I są wyrodne, wygodne i nie chcą dla swych dzieci tego, co najlepsze!!!! :))))))

W szególności jeżeli jestem nosicielem HIV, mam różne infekcje albo ropijące kanaliki... Faktycznie mleko matki jest najlepsze w każdym przypadku

Gość Gosiaczkowo-
widać, że większość wypowiedzi jadących po "butelkowych" mamach pisze ta sama osoba. anexxis skad wiesz,ze tylko- a kto w tym temacie napisał, że mm jest lepsze? Nie widzę ani jednego zdania na ten temat. Dla mnie i mojej rodziny złe było karmienie piersią, odbiło się to na moim zdrowiu bardzo i relacje z dzieckiem karmionym piersią mam gorsze niż tym karmionym mm. A dlaczego? Bo się męczyłam, był to dla mnie koszmar

zacytujcie słowa , w ktorych kogos ponizyłam, piszę wyłącznie o jakosci mleka naturalnego. Arszenika - czywiscie, ze jesli odciagasz i karmisz butelka , jest to lepsze od mieszanki. I pisalam,ze jesli ktos jest chory, czy bierze leki , to wiadoo,ze nie ma sensu,zeby karmił PGDNjasne,ze torebke od Gucciego ( i inne "złota" co sie swiecą) mozna nosic rownie dobrze, jak podrobke, nikt jej nie zjada przecież:)

gosiaczkowa - przeciez nie polemizuję, tylko stwierdzam fakt( noż jak mantre powtarzam, ze jest lepsze i NIC ponadto na tym topiku nie mowię - kto ma jak karmic itd.)

Gość bzdury.........
Naprawde uwazacie ze mleko matki jest 'naturalne'???? A zastanawialyscie sie ad tym ile chemi zjadacie kazdego dnia a wasze dziecko wysysa ja wraz z pokarmem????? Bo w to ze spozywacie same ekologiczne produkty nie uwierze.

Gość Natalia19891111
Moja mama byla karmiona butelką ;p pracowała w radio, oraz swego czasu była wokalistką, także............... 🖐️

Gość blablablaaa
jak się ktoś nie ma czym pochwalić, to zrobi z karmienia cycem życiowe osiąknięcie :D a wiecie, że są kobiety, które nie karmią cycem, ale piersią? i nie wywalają tych piersi na forum, tak jak wy waszych cyców :)

Gość blablablaaa
*osiągnięcie

super że jest tu grupka popierająca tylko cyca, ale niektóre bardzo CHCIAŁY karmić a NIE MOGŁY. z różnych powodów.

czemu znów zaczyna się jeżdżenie po butelkowych matkach że leniwe,że odbierają dziecku to co najlepsze,że takie,srakie,owakie i że jak podjęły decyzję o butli to na sznur z nimi?:/ ludzie to jak mama karmi swoje dziecko to tylko i wyłącznie JEJ decyzja.Czasami karmienie piersią jest niemożliwe,nie da się,dziecko piersi nie chce,nie ma mleka(nie miałam pokarmu 4 dni i co miałam syna wyżywić samą matczyną miłością??) a czasem matka podejmuje decyzję o butli i uważam że nikt nie powinien jej o to obrażać,wyzywać.I tak samo butelkowa nie powinna wyzywać piersiowej że dojna krowa,cyce jak donice itp. Każda z nas ma wybór i powinna pilnować swojego nosa. autorko ciekawy artykuł,ale nawiązuję do wypowiedzi obrażających matki które karmią butelką...

Gość milutkamisia
Rozumiem, że karmienie cycem jest zdrowe, że mleko matki ma w sobie wszystkie składniki odżywcze do rozwoju maleństwa i, że żadne mleko mm nie zastąpi tego ale po co się wpieprzacie w to co was nie dotyczy???!!! Chcecie karmić cyckiem to karmcie i zostawcie w spokoju tych którzy nie chcą. Co was to kurwa interesuje, że ktoś inny nie karmi??? To wasze dzieci??? Nie, więc po co to całe gadanie, że te które karmią są lepsze??? Lepsze bo co??? Bo dają cyca??? Głowno prawda!!! Ja karmiłam synka tylko przez tydzień w szpitalu, później ze względów moich zdrowotnych nie mogłam go karmić i w sumie nie żałuję, bo nie podobało mi się to całe leżenie z cyckiem na wieszku prawie przez 24h bo mały co chwile przysypiał i za raz się budził bo znów był głodny. I to jest moje zdanie! I wcale się nie czuję gorsza od tych co karmią, bądź karmiły! To mój wybór. Może i jestem wygodna i egoistyczna ale przynajmniej się nie wpierdalam w życie innych ludzi tak jak wy pieprznięte matki polki!!!

Gość ollllaaaaaaaaaaaaaaaaa
A mnie się zwyczajnie nie chce wstawac w nocy :) I co mi zrobicie? :)

Gość no to karmcie sobie cyckami
wielkie mi cos. kogo obchodzi co sobie myslicie? dla mnie karmienie cyckiem to SREDNIOWIECZE, ale to moj poglad, i co mam teraz mowic innym babkom jak maja karmic? nie bo to nie moja sprawa. zajmijcie sie jedna z druga czyms sensownym. moze warto jakas ksiazke przeczytac?

Gość Karmienie naturalne jest cudne
dochodzę z palcem w dupie