Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmienie naturalne jest cudne

Do mam butelkowych które wolą mm zamiast cyca :)

Polecane posty

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
jako ktos ma 3 butelki to moze i w nocy musi sterylizowac, bo noworodkom butelek sie nie wyparza a gotuje!!

Gość brzydze sie Wami
jestescie takie elokwentne ale zamiast piersi mowicie cyce? korwa jak ja nienawidze was jebane matki polki :-O za granica zadna kobieta nie obsluguje sie takim rynsztokowym jezykiem, na zadnym zagranicznym forum nie widze by kobieta pisala ze karmi cycem. tylko wy jestescie takie glupiomadre.

ale ale ... Skąd takie informacje? To znaczy, że co: mam gotować wodę 30 min. wlać do butelki i ostudzić. I dopiero wtedy robić mleko? Hmm...

Gość A ja czegoś nie rozumiem
W tej całej nagonce na pewno nie chodzi o to, co dla dziecka najlepsze, bo jakoś nie najeżdża się z taką werwą na matki, które dają dzieciom chipsy, batoniki i obiady w McDonaldzie. Więc o co chodzi? O zazdrość, że mamy butelkowe mają więcej czasu i nie są tak sfrustrowane :D

Gość karmie mlekiem modyfikowanym
Karmienie piersią to jakaś totalna obsesja,kobiety są wręcz zmuszane, a gdzie miejsce na wybór? Urodziłam syna 5 miesięcey temu, przez 2 miesiące karmiłam wyłącznie piersią, niestety sama się rozchorowałam co wymaga leczenia do dnia dzisiejszego,wiec naturalnie pierś poszła w odstawkę i przeszliśmy na mm. Synek rozwija sie prawidłowo, ale szlag mnie trafia jak ciągle każdy , na ulicy sąsiadka, ciotka, "przyjazna"znajoma, zadają standartowe pytanie-karmisz piesią?Jak mówie,ze nie to oczewiście wielki potok żalu, jak by bez znaczenia było, że przyjmuję leki i zwyczajnie nie mogę...niektóre baby są tak zacofane ,że szkoda komentować. I ciągle te śmieszne artykuły, ze tylko pierś itd. Mam 2 braci wszyscy karmieni byliśmy mm, i nik z nas w dzieciństwie nie chorował,wrecz okazy zdrowia. Nie mozna uogólniać i bez przerwy krytykować matki które z różnych powodów zdecydowały się na karmienie mm, to ich prywatna sprawa i wara pseudo matkom miłosierdzia od tego!

woda moze być odstana tylko do 30 min a nie 0 min gotowac, zagotowana woda moze stać nie dłuzej niz 30 min jesli stoi dłuzej i ostygnie to nie podgrzewamy a gotujemy na nowo, w wodzie mnozą sie bakterie

a nie 30 min gotowac

Gość wy z tymi waszymi
przestance ludzie. Polska to tak pojebany i zacofany kraj ze szkoda slow. Nikomu do tego czy karmisz dupa czy piersia, niech sie wala wszyscy.

Gość D.BillI
tak, zacofany, ale tak będzie dopóki się nie będzie czytac ze zrozumieniem zresztą zachodowi cały postęp też zaczyna bokiem wychodzić

Gość mamuśki niedopieszczone
więc chcą żeby im chociaż dzieciak cycka possał, bo mąż się brzydzi spasionych krów

Gość ldmsl
weźcie się same zapchajcie tym mlekiem modyfikowanym!

Gość ldmsl
zazdrościcie kobietom które karmią piersią i sa zadowolone, bo was na to nie stać, na takie poświęcenie dla dziecka, najlepiej od urodzenia wpychać chemie (mm)... gratuluje!

karmiłam długo i nie uważam by było to poświecanie, karmiłam bo byl reżim od pierwszych dni, karmiłam bo tak było wygodnie i mało kosztownie, ale za to nie dla mojego zdrowia, to żadne poswiecenie i nie widze w zaden sposób róznicy po 14 latach u syna starszego miedzy młodszym karmionym piersia krócej, ŻADNYCH!! wiec choc sama karmiłam piersią nie ma dowódów na cuda wypływajace z piersi, a wrecz starszy bardziej chorowity, aparat bedzie miał zakładany, wiec tez bzdura co napisała autorka,a dziecko zwyczajnie karmienia piersia nie pamieta wiec kontakt z matka wiekszy zalezy od matki a nie od karmienia

Gość fcdvcfdvdf
jeebane krowy z cycami na wierzchu lepiej napiszcie wprost, że wam szkoda pieniędzy na mleko modyfikowane, więc jesteście darmowymi mleczarniami dla swoich dzieci. Pewnie jeszcze używacie najtańszych pieluch z biedronki, tesco itd "bo są najlepsze". Apel! Dwunożne krowy oszczędzajcie! Oszczędzajcie na czym możecie, żeby odłożyć na operację sflaczałego biustu! Właśnie założyłam mojemu dziecku oryginalnego Pampersa, a teraz podaję mu sztuczne podrobione chemiczne mleko prosto z butelki i dobrze mi z tym. A wy z zazdrości co najwyżej się możecie ugryźć w mleczne cyce

Gość D.BillI
powiedzcie tym matkom jakie karmienie mm jest zajebiste: 6000 Babies Taken ill And 3 Die After Drinking Contaminated Formula More than 6,000 Chinese babies have been taken ill and three have died after being fed contaminated milk formula, with the scandal deepening as it was revealed that a fifth of China's infant formula producers have made tainted powder. Local officials knew about the problem for more than a month before they alerted central authorities, it emerged yesterday. The safety scare began last week with reports that dozens of babies in Gansu province had developed kidney stones after drinking a formula that contained melamine, a chemical normally used in plastics. Officials said that subsequent tests found affected batches at 22 of China's 109 milk powder manufacturers, including its two biggest dairies, Mengniu and Yili Industrial Group. The number of affected infants has soared. The health minister, Chen Zhu, said that 6,244 babies had fallen ill, 1,327 were in hospital and 158 were suffering from acute kidney failure. He expected the number of cases to rise. Chen said that so far all the sick infants had consumed milk powder made by the Sanlu group, the country's biggest formula producer. The Guardian, 18 September 2008. o a tutaj ofiary postępu: 6000 Babies Taken ill And 3 Die After Drinking Contaminated Formula More than 6,000 Chinese babies have been taken ill and three have died after being fed contaminated milk formula, with the scandal deepening as it was revealed that a fifth of China's infant formula producers have made tainted powder. Local officials knew about the problem for more than a month before they alerted central authorities, it emerged yesterday. The safety scare began last week with reports that dozens of babies in Gansu province had developed kidney stones after drinking a formula that contained melamine, a chemical normally used in plastics. Officials said that subsequent tests found affected batches at 22 of China's 109 milk powder manufacturers, including its two biggest dairies, Mengniu and Yili Industrial Group. The number of affected infants has soared. The health minister, Chen Zhu, said that 6,244 babies had fallen ill, 1,327 were in hospital and 158 were suffering from acute kidney failure. He expected the number of cases to rise. Chen said that so far all the sick infants had consumed milk powder made by the Sanlu group, the country's biggest formula producer. The Guardian, 18 September 2008.

O kurcze, ile wyzwisk! Dziewczyny opamietajcie się! do ale ale ale... Moje dziecko pije mleko przygotowane na wodzie zagotowanej dużo wcześniej niż 30 min. temu. Nic mu nie jest. Nigdy nie miał najmniejszych problemów z brzuszkiem. Pewnie masz rację, ale na szczęście mój bobas nie jest delikatnym dzieciaczkiem, tylko kawał z niego chłopa:) do Idmsl: Jesteś niezwyke agresywna. I nie rozumiem dlaczego napisałaś, że mamy karmiące mm zazdroszczą tym, które karmią piersią. Ja napisałam wtraźnie, że mnie zupełnie nie cieszyło karmienie piersią. Czułam się źle. Paradoksalnie wiekszą i lepszą wieź ze swoim synkiem złapałam od kiedy przeszliśmy na mm. Odsapnęłam, poczułam się choć trochę wolna. Ja nie zazdroszczę, uważam, że nie ma czego.

do D.Bill: wybacz, może jestem zacofana, ale nie umiem przeczytać tego co zamieściłaś. Rozumiem tylko pojedyńcze zdania. A tłumaczyć mi się nie chce. Jesteś na polskim forum i jeśli chcesz podyskutować to pisz po polsku.

d bill podajesz co w chinach?? wez sie puknij w łeb, przeciez u nich jak było promieniowanie to tez było ok, a co powiesz na temat kobiet z rakiem piersi, innym nowotworem czy hiv które nie mogą karmić piersia, te sa niemądrymi matkami? a co powiesz wczesniaczkom które musza byc odyzwiane a matka dopiero w 4 dobie ma zazwyczaj nwal mleczny a wczesniak nie moze przez pierwsze 4 doby nie jesc nic to tez jest chore ze mm dostaje?

i nie ma czego zazdrościć co karmią bo mało ciesza sie macierzyństwem nie mówiąc o braku zorganizowania reszty zycia, a kiedy ma se wiecej dzieci to ma sie je poswiecic dla watpliwego dobra plynacego z mleka? i jeszcze jedno, jak dziecko ma przedłuzona fizjologiczna zółtaczke ponad 14 dni, crp wysokie i poziom bilirubiny to wrecz każą zaprzestać karmienia piersią bo to ono powoduje problemy z bilirubina, wiez sie kobieto dokształc najwierw a potem opiewaj korzysci

o matko i znowu się zaczyna;/ Dla mnie matki polki, które piszą,ze mleko z piersi jest najlepsze i atakują matki co karmia mlekiem mm to prostaczki, którym jedynym osiągnieciem w życiu jest karmienie piersią. Fakt, mleko matki może i jest lepsze od sztucznej mieszanki, ale przeciez nie jecie samych super zdrowych potraw, a to wszystko przenika do mleka! poza tym, co wam daje atakowanie innych? podnosi wam to samoocene? ja byłam karmiona piersią rok czasu, a byłam bardzo chorowitym dzieckiem i miałam krzywy zgryz korygowany aparatem. A jeszcze jedno pytanie do matek polek, dajecie smoczki swoim dzieciom? pewnie tak, wiec nie badzcie hipokrytkami, bo smoczki tak samo psują zgryz

Gość goniazkonia
a dla mnie matki które szczycą się karmieniem mm i tym że dzięki temu mają lżej w życiu to prostaczki!

Gość goniazkonia
n ie dość że wpychacie w dzieci od urodzenia mm to pewnie zapychacie je też obiadami i deserami ze słoików bo wam się dupy nie chce ruszyć i dziecku ugotować! biedne dzieci..

Gość ldmsl
fcdvcfdvdf - kretynko, moje dziecko ma wszystko co najlepsze od pampersów, ciuchów po mleko, bo ma mleko matki a nie chemiczny proszek mleko modyfikowane!

Gość uwielbiam czytać wypociny
tych wszystkich męczennic które uwielbiają się umartwiać i prowadzić trudne życie bo każde ułatwienie, wygoda, korzystanie ze zdobyczy techniki itd to hańba. A umartwiajcie się do usranej śmierci wierząc w swoją misję. Normalni ludzie korzystają z tylu wygód ile się da i nie mają z tego powodu wyrzutów sumienia. I przyjmicie do wiadomości że reszta świata ma wyjebane na to czy karmicie piersią, butlą, wężem ogrodowym czy chuj wie czym jeszcze. I z ajkich powodów to robicie.

Gość taaaaaaaaaaa
żal, tyle tu agresji a kim sa matki ktore chcialy karmic a nie mogly?

OOOO matko! Ale autorka ma problem... MM jest wygodniejsze, prawda. Dlatego też na nie przeszłam. I nie mam wyrzutów sumienia, bo ja też byłam karmiona butelką i nie choruję, mam proste zęby, mówię wyraźnie... Więc o co ci chodzi???? Po to są udogodnienia, żeby z nich korzystać!

A propo przygotowania mleka... Odkąd przeszłam na mm kupiłam 2l dzbanek, do którego wlewam przegotowaną wodę i w razie potrzeby podgrzewam.... Córka nie ma kolek, z brzuszkiem ok więc po co przesadzać???? Powiedzcie jeszcze że do 1,5 roku butelki wyparzacie....\

Gość hmmmmmmmmm....
nie wiem, które z was gorsze... wiekszość - bez względu na sposób karmienia dzieci - brzmi, jakby mnóstwo kompleksów miała i za wszelką cenę chciała dokopać tym, które karmią inaczej... Widać poziom frustracji nie zależy od rodzaju mleka... :)