Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odźwierny

Czy są tu osoby o odmiennej od przyjętej za normę orientacji seksualnej ?

Polecane posty

Gość ty taki jesteś
?

Chyba tak . Jestem chyba biseksualny . Do niedawna myślałem, że czuję pociąg tylko do kobiet , ale od roku zauważyłem, że pociągają mnie typowi geje . Pod względem fizycznym i pod względem zachowania . Nikomu o tym jeszcze nie mówiłem . Dziwny lęk przed tym czuję . Dlaczego pytasz, jeśli można spytać ?;)

Gość Ilooon
tak naprawde każdy z nas po części jest biseksualny, tylko jeden się z tym godzi a drugi na siłę próbuję wyzbyć się takich myśli :) ja jestem bi :)

Gość ty taki jesteś
Z ciekawości. Nie każdy jest biseksualny.

Ilooon Należę do tych co próbują na siłę pozbyć się tych myśli . Chyba przez to zaszczucie na odmieńców . Chyba za bardzo przejmuję się co powiedzą inni . Irracjonalne to. A czy ty walczysz ze sobą ? Mógłbyś napisać w której płci najpierw byłeś zakochany i co spowodowało zmianę ? Jeżeli zbyt intymne pytania , to napisz proszę, że przekraczam granicę .;)

Gość Ilooon
podświadomie każdy, no ale nie u wszystkich to się objawia, nie dochodzi do tego, że zadają sobie o to pytanie Odźwierny nie walcze z tym, był taki moment, że się wystraszyłam, ale po pewnym czasie zrozumiałam, że nie ma sensu tego zwalczać pierwsi byli mężczyźni (jak na kobietę przystało :)), ale jak miałam 18 lat po prostu zauroczyłam się w dziewczynie swojego kumpla i jakoś tak już się dalej potoczyło :)

Ilooon Przepraszam jeżeli zmieniłem Ci płeć . Nie wiem dlaczego od razu stwierdziłem, że jesteś mężczyzną . ty taki jesteś :)

Gość Ilooon
tak zmieniłeś- jestem kobietą :)

Gość ty taki jesteś
Wg mnie nie każdy. Ja nie mam żadnego problemu z lesbijkami, gejami czy bi. Ale jako osoba hetero nie chciałabym zabawiać się z inną dziewczyną. Nie wypieram tego, mnie to nigdy nie interesowało.

Ilooon Dziękuję za odpowiedź . Mam wrażenie, że w przypadku kobiet jest ciut większa tolerancja niż dla mężczyzn . Ale oczywiście i tak gratuluję odwagi , bo trzeba być odważnym żeby nie kryć się z tym. ;) Jeszcze raz przepraszam za gafę .

Gość ty taki jesteś
Nawet nie ciut. Dużo większa.

Gość Ilooon
to jest fakt- kobieta pod tym względem ma dużo łatwiej w życiu i tak jak już pisałam- nie każdy zastanawia się nad swoją ewentualną biseksualnością, jednak uważam, że coś w tym jest

ty taki jesteś Dlaczego ludzie wtrącają się w życie seksualne innych . Dlaczego piętnowane jest coś co jest odmienne ? Czy nie moglibyśmy żyć w zgodzie ? Może wiesz ? ;)

Gość ty taki jesteś
A skąd ja mam wiedzieć? Nie przeszkadza mi, że za ścianą mieszkają geje. Ich życie. Jeśli ktoś tego nie akceptuje to problem tej osoby. :) A wracając do biseksualizmu. Kiedy patrzę na faceta to stwierdzam, że podoba mi się, pociąga mnie i chcę go znać albo nie. Do kobiet tego nie czuję, więc się nie zastanawiam.

Pewnie będę wracał do tematu, ale już nie dzisiaj . Dziękuję koleżance w pomarańczy i Ilooon . Dobranoc Wam.

Gość Różowy polo koszulek
ja jestem gej :)

Gość Różowy polo koszulek
w dodatku mam faceta od kilku lat i dzieci z nim (to znaczy jedno moje drugie jego) i nie w głowie mi inni faceci nigdy go nie zdradziłem :) jestem z siebie dumny ;) wszystkie zwiazki sie sypią a my trwamy

Gość ty taki jesteś
Dobranoc, Odźwierny.

Gość lillijolijolli
A nie sadzicie ze to teraz troche taka jakby "moda" na homoseksualizm? Wszedzie to promuja, w filamch, teledyskach itp. Modnie jest miec przyjaciela- geja, fryzjera- geja, samemu byc gejem... A skrytykowac?- absolutnie niedopuszczalne! Kurcze przepraszam was ale moim zdaniem 2 facetow wyglada po prostu... Smiesznie, karykaturalnie... A zniewiesciali faceci w obcislych ubrankach rowniez wygladaja dla mnie nie za fajnie... Przepraszam ale to tylko moja opinia w dyskusji. W kazdym razie mysle ze to tez troche kwestia mediow- potrafia wszystko wmowic, ze jest modne! Ja mysle ze nie warto tego w sobie pielegnowac, chyba ze naprawde czuje sie to od urodzenia.

A ja kocham bez podziału na płeć ,wiek , kolor skóry itp. No może kocham to za duże słowo ,ale w większości ludzi umiem znaleźć coś atrakcyjnego. Im jestem strasza tym bardziej doceniam piękno odmienne od tego z kolorowych magazynów itp.

Gość lillijolijolli
Nie no, to nie tak, ja tez umiem docenic oiekno tej samej plci, bardzo podobaja mi sie niektore kobiety, lubie na nie patrzec, lubie np ogladac nawet poekne akty kobiet, ale tski prawdziwy zwiazek czy sex jed ak tylko z facetem ;)

Gość lillijolijolli
Przepraszam za literowki ale korzystsm z internetu w telefonie ;)

Gość jdsnfłsadjkafn
Ja jestem bi. A tak ogólnie zastanawiam się jakim prawem ingeruje się w życie seksualne ludzi. Co to kogo powinno obchodzić kto z kim sypia i w kim się kocha?!!! Człowiek to człowiek i nic nam do tego co robi we własnej sypialni. Dziś widziałam ankietę, było tam pytanie, czy osoby homoseksualne powinny oficjalnie mówić o swojej orientacji w pracy i były do tego propozycje odpowiedzi, coś w rodzaju: tak oczywiście, lepiej tak aby nie było dyskryminacji, nie bo nie chce pracować z gejem i takie tego typu. Nie było odpowiedzi, którą mogłabym zaznaczyć, bo wszystkie były na tak lub na nie z uzasadnieniem, a nie było np. opcji, że w pracy pracujemy i nie powinno nikogo obchodzić NICZYJE życie seksualne a tym bardziej orientacja. Wkurza mnie to.

A co do mody to chyba nie tyle moda co w końcu wiele osób ma odwagę się do tego przyznać , kultura i sztuka promują homoseksualizm , przez co hetero zaczynają się z tym oswajać a jak wiadomo agresja bierze się często z niewiedzy, więc geje nie muszą już się tak obawiać. Ostatnio przeczytałam ,że osoby homoseksualne to ok.10%. Nie wiem na ile to wiarygodne dane ,ale jednak to o wiele więcej niż można by się spodziewać.

jdsnfłsadjkafn - dokładnie. Pracodawca nie ma prawa spytać nawet o to czy mamy dzieci , bo możemy wtedy oskarżyć go o dyskryminację jeśli nas nie przyjmie ,wiec z jakies racji mielibysmy odpowiadać na temat swoich preferencji seksualnych?

Gość lillijolijolli
Mnie wogole denerwuje u osob homoseksualnych to, ze albo strasznie sie z tym obnosza i absolutnie wszyscy musza wiedziec jaka jest ich orientacja albo z znowu odwrotnie, ukrywaja to, czesto zeniac sie, majac dzieci i krzywdzac ich!

Gość Killerus
Dla mnie niech sobie są pedały ale wkurrwia mnie to że iszczą sobie prawa do potomstwa:( nie róbcie kurva krzywdy dzieciom:( -cześć widziałem wczoraj Twoich rodziców. Bardzo mili panowie -jak ma na imię Twoja mama? -zdzichu. Powiedzcie jak taki dzieciak ma iść przez życie wytykany palcami przez wszystkich:-( -ooo patrzcie!!! Syn stefana i romana idzie!!! I salwa śmiechu. Walcie się w anusa róbcie se lache koło chooja mi tam to lata ale nie krzywdzcie dzieci

Gość jdsnfłsadjkafn
Oni się nie obnoszą, ale jak mają ochotę pocałować się chwilę, tak jak robią to dziewczyny z chłopakami, to przecież takie normalne... że dziewczyna się pocałuje z chłopakiem i pocałowanie się lesbijek czy gejów to żaden szok. To też ludzie i gdzie w tym obnoszenie się, że np. chcą sobie też pospacerować za rękę. Ludzie dyskryminujący osoby homoseksualne same przyczyniają się do tego, że jest o nich coraz głośniej, bo oni wychylają się wtedy, gdy jest niesprawiedliwość. Nigdy żaden gej czy lesbijka nie byli wobec mnie niemili, ani nigdy nahalnie nie demonstrowali swojej seksualności, a mam sporo znajomych homo obu płci. Nigdy nie wtajemniczali mnie w swoje erotyczne życie i spoko, bo ja chociaż jestem bi, też nie zamierzam nikomu spowiadać się co robię prywatnie w sypialni, sorry...ALE gdyby ktoś chamsko mnie potraktował z powodu mojej seksualności, jak bóg mi świadkiem zaczęłabym walczyć o swoje prawo do mojej własnej seksualności.