Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noootak

WYGODNICKIE MAMUSIE

Polecane posty

Gość noootak

Przekladajac wypowiedzi i dzialania niektorych mam proponuje im: Przy okresie nosic jedna podpaske caly dzien zamiast umyc dupe to wytrzec ja mokra chusteczka tak jak one swoim dzieciom jeden pampers na caly dzien i wycieranie chusteczkami (po co mydlo i woda?) proponuje nie gotowac jesc wszystko ze sloika dzien w dzien kazdy posilek raz łowicz raz pudliszki na zmiane zamiast spac na lozku podwiescic sie pod sufitem w kocu albo spac na fotelu (do mam katujacych dzieci nosidelkami) Nasze matki stosowaly tetre (postep technologiczny spoko-ale na litosc boska myjcie tym dzieciom pupy przy kazdej zmianie pampersa uzywajcie mydelka albo wlewajcie do wody srodki myjace) i nie dawajcie tylko sloiczkow gerbera czy innych gotujcie same a nie wiecznie sloiczki...

Gość przerażona maMA02
nudzisz się?

Gość przerażona maMA02
rozumiem, że Ty stosujesz ten zalecany przez siebie format życia? Jak wrażenia? Podziel się z nimi nami

Gość już bez przesady
dziecko - z wyjątkiem noworodka!... ma się jak najszybciej oduczyć pieluch więc chyba doborze że czuje dyskomfort.... ja tam specjalnie po roczku dziecko w mokrym przetrzymywałam i bardzo szybko wolała siusiać do nocnika i nosić mięciutkie majteczki zamiast plastikowej śmierdzącej pieluchy :P Co do kupowania gotowego jedzenia- to ja np najchętniej jadłabym tylko na mieście- nie lubię gotować- co w tym złego skoro ma się na to pieniądze? więc nie rozumiem porównania...

Gość tratatatatratatatat
ahahahahahahahahah autorka ma jakis problem.

Gość noootak
oczywiscie po to mam wolne i nie pracuje dziecko 3mieisieczne czy 5miesieczne nie sika do nocnika zawsze sie mowi ze smacznie jak u mamy a nie smacznie jak na miescie

Gość asopfjapfafaaf
tak ma - z sobą i to poważny :-)

Gość asopfjapfafaaf
to zależy czy twoja mama dobrze gotuje, bo nie każda jest kucharką :-)

Gość już bez przesady
moja mama dobrze gotuje, ale ja i tak nie lubię u niej jeść, bo jest dość tłusto a mi na figurze zależy :D wolę zjesć na mieście, skomponować sobie sałatkę .. w domu na pewno by mi się nie chciało kroić 10 rodzajów warzyw :P

Gość bardzo fajna mama
a ja myślę, że ciebie po prostu nie stać na dwie pieluszki dziennie dla dziecka i dwie podpaski dla siebie, na jedzenie w słoiczkach(gwoli formalności:teraz wszędzie jest chemia) i dlatego wylewasz tu na forum swoje żale :-)

Gość bardzo fajna mama
wypowiedz kieruję oczywiście do autorki postu

Gość bardzo fajna mama
w ogóle to zastanawiam się po co korzystasz z postępu cywilizacji jakim jest internet, skoro jesteś taka konserwatywna?

autorko, a co Cie obchodzi jak inni wychowują dzieci? zazdrościsz czy co? gotuj swojemu dziecku, zakładaj tetrę, za każdym razem jak sie załatwi kąp go, używaj całej paczki podpasek i miej z tego satysfakcje :)

Ja nie myłam pupy dziecku po każdej zmianie pampersa i przy drugim dziecku też nie będę tego robić, bo nie widzę takiej potrzeby. A co do osób noszących cały dzień jedną podpaskę/ pieluchę to współczuję towarzystwa, ja nie znam nikogo takiego :D

Gość huwaiei
oj tepe baby nie zrozumialyscie przekazu tematui-jak zawsze chodzi o to ze powinno sie korzystac z tych rzeczy w sposob umiejetny pampers-spoko ale czesto zmieniany-regularne podmywanie dziecka a co do jedzenia sloiczkow-poperam samodzielne gotowanie a co do podpasek i pudliszek to byla metafora dlaczego tak was boli ze ktos wklada wiecej pracy w wychowanie wlasnego dziecka niz wy,nie potraficie wyciagnac wnioskow z tej wypowiedzi kogo czego zazdroscic?osranego pampersa i sloiczka? hehehehehe dobre a co do gotowania to co z was za zony matki jak wy nie umiecie ani dzieci wychowywac ani gotowac ani nic?próżniaki i tyle,lenie śmierdzące

Ja jestem wygodna ale nie znaczy to ze zaniedbuje dzicko... papmpersa ma całą noc, w dzien zmieniam max co 3 godz. Wycieram husteczkami, nie widze potrzeby gimnastykowac sie z dzieckiem pod kranem czy nad miską. Wieczorem kąpię dziecko ... poza tym przytyk z podpaskami - używam tamponów a jesli juz podpaska to mam husteczki do higieny i tez nie podmywam sie po kazdej zmianie bo czasami nie mam jak - np w pracy, czy w sklepie. Moje pierwsze dziecko było na jedzeniu słoiczkowym, bo mojego jedzonka jesc nie chcialo, poza tym oszczedzalam czas, podajac takie jedzenie. Młodszy tez bedzie "jechal" na słoiczkach. Co tam jeszcze nawymyslalas ? Moje dzieci nie spią w foteliku, mają od tego wózek lub łóżeczko.

Gość tylko co to jest wychowanie
piszesz "dlaczego tak was boli ze ktos wklada wiecej pracy w wychowanie wlasnego dziecka" ...gotowanie i przebranie to raczej CHÓW a nie wychowanie :P

Gość huwaiei
CALA NOC W JEDYM PAMPERSIE co za podlosc... biedne dziecko cala noc w gownach i siurach co za matka

W siuskach jak juz :) Nic mu nie jest spokojnie --- gdyby było cos nie tak, to pewnie nie spalby grzecznie tylko płakał ... poza tym nie mam zamiaru rozbudzac dziecka co 3 godz by zmienic pieluche :) I nie załuj mojego dziecka bo mu to zupełnie nie potrzebne, jest szczęsliwym, radosnym dzieckiem :)

moje dziecko też śpi całą noc w pampersie od 20 do 7. Nie wstaje, więc specjalnie go nie budzę

Gość owca wygodnicka
Idąc dalej To moze zrezynowac z prania w pralce,masło trzymac w słoiku z wodą(lodówka bedzie słuzyła jako szafa),cerować skarpetki.Po co internet?Szkoda kasy.Bez prądu tez da się życ. Nie stosowac lekarstw,przeciez grype czy angine mozna wyleczyc czosnkiem a na wrzody sok z ziemniaka.Pampersy?Po co?Tetra?Po co?Stare reczniki lub scierki na pupy i wystarczy. Itd

tratatatatratatatat nie ma problemu pisze samą prawdę ja nigdy słoika z obiadkiem dziecku nie dałam,na początku tylko deserki ze słoika,bo nie miała blendera.Jak kupiłam robiłam sama a nie ładowałam w dziecko słoików,bo dla mnie to lenistwo,zrobienie obiadku dziecku to nie kilka godzin a tyle samo co przygotowanie sobie a nawet krócej... porównanie pieluchy jest trochę głupie ale obleci,ja dziecku po kazdym siku zmieniałam pieluchę,nie czekałam az bedzie pełna...

Temat śmieszny. Tylko taka mi się refleksja nasuneła i pomyślałam z dugiej strony. Jako dziecko swoich rodziców. I co ? I w DUPIE mam czym karmiła mnie moja matka, w dupie mam ile razy mnie przewijała, totalnie mnie nie obchodzi czy spałam całą noc w jednej tetrze. Moja mama jest kochana bo poświęcała mi czas, bo zawsze była jak jej potrzebowałam, bo stawała na rzesach dla nas jak było trudno i żle. Bo wychowała mnie na dobrego człowieka. Więc idąc tym tropem dla mnie wychowanie to nie jest jedzenie, mleko i pampki. Moja mama może się pochwalić czymś rzeczywistym i trwałym i mam nadzieje że ja też będe mogła. Więc ani domowy obiad ani też wspomniany pampers nie jest dla mnie synonimem wychowania i powodem do chwalenia. Można robić inaczej i być wspaniałym rodzicem. Więc skończcie leczyć swoje kompleksy kosztem innych i zacznijcie te dzieci wychowywać żeby mieć rzeczywisty powód do dumy.

Gość noootak
A ty odrozniasz to zze jest kilka aspektow wychowywania dzieci? wyobrebnij zabawe z dzieckiem,pomoc a prozaiczne zmienianie pieluch Uwazam ze dziecko nalezy tak traktowac i pielegnowac jak tylko mozna najlepiej A wy z ugotowania obiadku i zmielenia blenderem robicie przygotowanie do swiat i spedzenie kilku godzin w kuchni. Jak mozna czekac az pamper bedzie wazyl 10kg pozniej pupa czerwona i piecze ale nie was piecze tylko dziecko,i co z tego ze bedziesz robic cicicici jak dziecko piecze gowno w pamperku I tu nie chodzi o zacofanie,smieszne jestescie zeby nie korzystac z internetu i lodowki hehe tylko nasuwa mi sie mysl ze nasz matki gotowaly tetre w pralce a wam sie nie chce zmienic pampersa zenujace i dziecko nalezy myc bo w kupie sa bakterie ktore moga np u dziewczynki do problemow z pipsia bo jak wetrzecie dziecku to gowno no do pochwy to dopiero jest wstretne leniwe wywloki jedna wie jaki jest moj przekaz saleminkaa8 pozdrawiam

Gość noootak
A ty odrozniasz to zze jest kilka aspektow wychowywania dzieci? wyobrebnij zabawe z dzieckiem,pomoc a prozaiczne zmienianie pieluch Uwazam ze dziecko nalezy tak traktowac i pielegnowac jak tylko mozna najlepiej A wy z ugotowania obiadku i zmielenia blenderem robicie przygotowanie do swiat i spedzenie kilku godzin w kuchni. Jak mozna czekac az pamper bedzie wazyl 10kg pozniej pupa czerwona i piecze ale nie was piecze tylko dziecko,i co z tego ze bedziesz robic cicicici jak dziecko piecze gowno w pamperku I tu nie chodzi o zacofanie,smieszne jestescie zeby nie korzystac z internetu i lodowki hehe tylko nasuwa mi sie mysl ze nasz matki gotowaly tetre w pralce a wam sie nie chce zmienic pampersa zenujace i dziecko nalezy myc bo w kupie sa bakterie ktore moga np u dziewczynki do problemow z pipsia bo jak wetrzecie dziecku to gowno no do pochwy to dopiero jest wstretne leniwe wywloki jedna wie jaki jest moj przekaz saleminkaa8 pozdrawiam

Gość noootak
poprawiam sie gotowaly tetre w garach a mnei sie pralka nasunela ze teraz ja gotuje i mam wygode dzieki pralce

Gość serduszko :)
a wez mi powiedz co ci inne mamy i ich dzieci obchodza?? zajmij sie wlasnym zyciem nadgorliwa wariatko:O

Gość serduszko :)
aha i napisz koniecznie co to jest "pipsia":O:O ps.od wywloki leniwej wyzywaj swoja matke:O

Gość noootak
nazewnictwo intymne nienacechowane:)psipsia,cipcia,pipka pewnie ty uzywasz nazw medycznych lub wulgarnych