Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rabbit 25

Stoje z magisterką:( a czasu tak mało...N

Polecane posty

Gość Rabbit 25

Mam do napisania jeszcze dużo stron, a przez wakacje mi się tak strasznie nie chciało, nie moglem sie za to zabrać, a teraz mam problem i sam jestem sobie winien...i co mi po mgr?Czasami nie wiem po co szedłem na te dwuletnie magisterskie;/...Jeszcze moja promotorka to taka jędza ,że głowa mała...nie wiem jak się dalej za to zabrać- jestem w kropce!

Współczuję. JA poszłam na 2-letnie mgr (drugi kierunek) i kuźwa muszę napisać jakąś popierniczoną pracę przejściową... Czujesz to? Mam do połowy napisaną magisterke, a przejściówkę muszę pisać...

Gość M_M_M
Odwieczny problem studencki ;) Ja swoją inżynierkę napisałem w tydzień. Fakt faktem spałem tylko przez kilka godzin. Cisnąłem aż do bólu. Weź się w garść to jedyne rozwiązanie. Miałem na szczęście wyrozumiałą promotorkę - pracę miałem oddać w poniedziałek, wysłałem ją w niedzielę i w ten sam dzień odesłała mi ją poprawioną i z uwagami co mam jeszcze dopisać. Poza tym mgr to długa nie powinna być - około 30-40 stron. Masz też analizę wyników (znaczy się czy praca zawiera elementy badawcze)?

Gość Rabbit 25
Ja już 3 lata temu broniłem licencjacką- miałem prawie 90 stron bo tyle mi wyszło z badaniami. 30 40 stron mowisz? Wolne żarty:) Myśle ze powinno mi wyjsc tak koło 80 właśnie, bo badanie oczywiscie robię, co to za mgr bez badań....no musze się wziać w garść nie mam wyjścia!!

Gość Rabbit 25
A na kiedy masz tą przejściową napisać? na teraz? Czy dopiero za rok? Oj wymyślają na tych uczelniach....jak by nie mieli co do roboty...na szczęście ja już zakończyłem swoją przygodę z nauką 16 maja br:) I tak miałem rok przerwy pomiędzy licencjatem a mgr, nie wiem...moze ktoregos dnia zdecyduje się pojsc do jakiejs szkoły rocznej(jedną już skonczylem w tej przerwie) i miec jakis następny papier....tylko sam nie wiem na cholere mi on???W dzisiejszych czasach to można sobie nim.....no wiecie;)

Gość M_M_M
Ja jestem na uczelni technicznej i dochodzi mi dodatkowo robienie badań a później ich analiza i porównanie wyników z literaturą ;/ Na szczęście praca ma mieć max. 40 stron (promotorka tak narzuciła). Trzeba wziąć się w garść :-/

Moja inzynierska miała 38 stron, oceniona na 5... Suche fakty, troche samodzilnych badań i tyle. mgr też ma mieć tak koło.

Gość Rabbit 25
No ja nie byłem na żadnych technicznych studiach(Pedagogike) ale badania tak czy siak musze mieć, najgorsze ze muszę je sfingować, bo tak wyszło, o dziwo na licencjacie ładnie wszystko zrobiłem i na prawde nie wiem co teraz się stało....szlak mnie juz trafia, obecnie nie pracuje, ale marze juz o tym zeby znalezc jakas normalną prace miec ten cały tytuł mgr ktorym i tak nie bede sie chwalił nigdzie jak niektorzy moi znajomi na FB- żenujące...kto się chwali mgr w dzisiejszych czasach?lol

Gość agsyhsai
Szlak? :O

Gość Rabbit 25
U mnie ludzie mieli po 120- 150 stron czasami tak jest że tyle wychodzi...same badanie zajmują około 40 stron więc suma sumarum 40+40 daje 80...ile bym dał zeby już je mieć:) Jak się obronię to się upije!!!ktoś chętny poświętować?:) haha

Gość Rabbit 25
SZLAG oczywiscie;P

idzie ciężko dlatego, że: 1. jesteś kiepska językowo 2. nie masz pojęcia co piszesz 3. nie jesteś oczytana - także w temacie 4. nie potrafisz pisać dłuższych tekstów - ciekawe czy z krótszymi jest lepiej? jeśli to praca humaniastyczna to jak Ty trafisz do uczenia dzieci to tragedia straszna :( biedne dzieciaki :( :(

Gość Rabbit 25
@dyrektorke jak nie masz nic mądrego do napisania to lepiej nie pisz...Biedne dzieciaki? A co? Myslisz że jak ktos studiował pedagogike to musi uczyć dzieci? hahaha tak się akurat składa że skończyłem resocjalizację, oszczędź wszystkim głupiego pisania, dzięki!

chwała Bogu że nie będzies...naprawdę kamień z serca... w sumie narkomanom i tak będzie wszystko jedno ;) zresztą z takim podejściem do obowiązków pewnie i tak roboty nie znajdziesz :) 🖐️

Gość Rabbit 25
A kiedy masz zamiar się bronić? W tym miesiącu czy w październiku?A może jeszcze później?...Ja postaram się wyrobić na październik...najgorsze jest to że pracę trzeba złożyć 2 tygodnie wcześniej do dziekanatu...;/

Gość Rabbit 25
@ dyrektorke kiepska prowokacja:) naprawdę...cóż:) Są ludzie i parapety....współczuje i pozdrawiam bo to był ostatni post do Ciebie

ależ jasne jasne ;) popisz sobie na forum - zaczniesz pisać od piątku :D albo jeszcze lepiej po łikendzie się dopiero weźmiesz - będziesz wypoczęty itp. itd. :D 🖐️

nie wiem czy do mnie pytanie ale odpowiem: bronic sie bede w drugiej polowie pazdziernika, juz zalatwialam przedluzenie terminu skladania pracy u dziekana. chcialabym we wrzesniu ale jak sie ma promotora ktory dostepny jest tylko raz w tygodniu to wiele zdziałać nie mozna

Gość Rabbit 25
Tak, to było do Ciebie....no ja też muszę sobie załatwić to podanie....Damy radę!!

Gość Rabbit 25
Jeszcze nie mam wyznaczonego terminu....promotorka mi powiedziała że będę się bronił w październiku, ale nie wiem jeszcze dokładnie kiedy

Gość Rabbit 25
Ostatnio napisałem 12 stron metodologii:D a potem mi się już nie chciało....i teraz tylko muszę tylko się zebrać i zacząć pisać! Tak naprawdę to jest kilka dni siedzenia po 12h i pisania...ale tak cholernie się nie chce!

Gość Rabbit 25
Dzięki za radę, ale zdecydowanie wolę zostać w domu, licencjat napisałem w domu i mgr też tu napiszę:D

magisterka nie jednego "wykańczała" i muszę przyznać że też byłam w tej grupie... W mojej pracy były badania naukowe (kier. ścisły), na które poświęciłam mnóstwo czasu... w dodatku mój promotor strasznie się ociągał, musiałam czekać aż zamówi odczynniki, aż oceni każdy etap badań, czasem potrafił z dnia na dzień potrafił zmieniać kierunek badań ;] temat pracy mi kilka razy uległ zmianie... i ofc przez te wszystkie perturbacje nie mogłam pisać części teoretycznej... Literatura nie dość że była po angielsku to trudno dostępna... Poza tym, badania musiałam opracować, dyskusje, obróbka statystyczna, oczywiście jeszcze w trakcie pisania komputer mi wysiadł ....Ciężko mi było to wszystko ogarnąć ale przycisnęłam i obroniłam się w czerwcu... Nie jestem humanistą, ale chociaż dobór słów jako tak mi szedł :D Pomimo magisterki na głowie pracowałam i czasami doby nie starczało na to wszystko.. a teraz, czuję się doskonale po zakończeniu tej męczarni :)