Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

małaCzarna0202

jak zwrócić koleżance uwagę żeby ściągała buty jak wchodzi do mojego domu

Polecane posty

Gość gość
Dla mnie jest oczywiste ze sie buty sciaga chyba ze wchodze do duzego fomu z ktos prost mnie informuje zebym niesciagala obuwia. Ludzie co niesciagaja butow w domu wiecie co macie na nich po przjsciu sie chodnikiem .psy sraja ludzie szczaja gdzie popadnie pluja wszedzie wala sie szklo i inny syf.bloto to maly pikus przy niepogodzie.

Gość gość
A mnie wkurza jak ktos wyzywa od brudasów ludzi ktorych stopy nie pachna lawenda.sama mam problem z potliwoscia stop mimo ze myje je w ciagu dna nawet klka razy urzywam specjalnych sprejow czy zasypek to nie zawsze dziala.nie kazdego stac na buty z oddychjacej super skory za 400zl a ten chinski szajs ktory sprzedaja w obuwniczych do tego doprowadza wlasnie.

Gość gość
A Ty jesz z podłogi, czy Jesteś leniwą p***ą, która sprząta raz w tygodniu?

Gość gość
Ja mowie wprost,do kumpli ,siagac buciory albo wypad tu nie chlew na sprzataczke mie niestac. To dziala:-)

Gość gość
w naszym kraju i brudnym klimacie ludzie taką mająĘCZ TRADYCJE aby zdejmować , ja zawsze patrze na taką osobe miłym okiem wiem wtedy ze szanuje mój dom , moją prace nie robi mi kłopotu umorusanymi buciorami i masą zarazków , nie rozumiem tych nowobogackich wieśniaków którym ten zwyczaj przeszkadza , jesli tak jest jesteś zwykłym prostakiem buraczannym pozującym na niby swiatowe g***o a słoma z butów wyłazi

Gość gość
Ale nie unoś się wieśniaku... jeden pokój miałaś w chlewie na elegancko, zamknięty, folią przykryty hahaha

Gość gość
Autorka ma na podlogach plytki,czy cos tam.W kazdym razie nie dywan.Toz umycie tego to kwestia paru minut,nie kumam o co wiec taki raban.Phi!

Gość Nie popieram!!!

Ja uważam, że ludzie którzy nie ściągają butów wchodząc do czyjegoś domu są bez kultury, tym bardziej jak ja mam 2-jkę małych dzieci.

Miałam również u siebie taką sytuację, że przyjechali do mnie znajomi razem z dziećmi. Ani młodzi, ani starzy nie ściągają butów. Dzieci skaczą mojej córce po łóżku i pościeli w butach, matka im nie zwraca uwagi. Jak ja mówię spokojnie, że po łóżku nie wolno skakać w bucikach, to ich mama mówi, że buty mają czyste... Nosz kur.... Nie popieram wchodzenia do domów i mieszkań jak do baru czy chlewa. Buty to buty, chodzi sie w nich po piasku, ziemi (po prostu na dworze). Jeśli ktoś sam stosuje obuwie wyjściowe w domu to już jego sprawa.

mnie zawsze jedno zastanawia - czy po swoim mieszkaniu też chodzą w butach i czy jest im zwyczajnie wygodnie siedzieć w butach np. przy stole czy w ogóle w mieszkaniu przez kilka godzin - dla mnie nie jest to normalne

co innego lokal - wesele czy inne przyjęcie, - wiadomo, jest kreacja, są do niej buty, ale bez przesady, zwykli goście na zwykłym obiedzie czy imieninach domowych nie popsują sobie wizerunku zdejmując buty

to już nawet nie chodzi o błoto, ale przecież wiadomo, co jest na chodnikach, potem masz to z butów przeniesione na dywan, potem chodzisz po tym goła stopą w lecie i sprzątanie  na bakterie z psiej kupy czy pijackiego rzygu nie pomoże