Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dagulek.Dagus

niechciana, nieplanowana ciąża :(

Polecane posty

Gość megmeg
Nie mów jej że pokocha bo nie koniecznie musi tak być.

"bądź dobrą mamą pokochasz jak tylko zacznie cię leciutko kopać .Ojcu dziecka możesz powiedzieć że zamieszkacie narazie osobno do póki nie zdecydujesz czy chcesz z nim być,musi to przyjąć do wiadomości.trzymam kciuki" ato juz jest daleko posunieta naiwnosc, tak sadze;/ co ma piernik do wiatraka - autorka zastanawia sie nad aborcja, ale je brak nie rowna sie automatycznie bycie z tatuseim- co za absurd. jedno co by chciala autorka a dwa czy on bedzie tego samego zdania, zreszta jest rozwiazanie jeszcze trzecie - ludzie majac przypadkowo dziecko wychowuja je wspolnie nie bedac razem

Gość bądź dobrą mamą
z koro się zastanawia czy je urodzić i bierze taką opcję pod uwagę to już je kocha tylko o tym nie wie ,jest to szok i gubi się,bo nie wie co z ojcem dziecka czy z nim być czy nie? znasz przypadek normalnej zdrowej kobiety która nie kocha swojego dziecka?

Gość bądź dobrą mamą
pewnie że tak można się dogadć, przecież ojciec ma takie same prawo jak matka.Tworzenie sztucznej rodziny to największy błąd

bądź dobrą mamą "z koro się zastanawia czy je urodzić i bierze taką opcję pod uwagę to już je kocha tylko o tym nie wie" "z koro"?! Naucz się pisać. A to, że dziewczyna zastanawia się nad wszystkimi opcjami to chyba normalne, prawda?

Gość mahito-,
Ja też nie miałam sumienia usunąć ...

@ bądź dobrą mamą: dziękuję za wsparcie. jesli miałoby byc tak kolorowo jak mówisz to sadze, ze zdecydowałabym się urodzić... @ mahito: żalujesz? eh ogólnie do tego wszytskiego dochodzi jeszcze to, że póki nie wiedziałam, że jestem w ciąży piłam alkohol, paliłam fajki, czasem zioło. Nie wiem czy już nie zaszkodziłam dziecku i czy nawet dla niego nie jest lepiej, żeby się nie urodziło...

" znasz przypadek normalnej zdrowej kobiety która nie kocha swojego dziecka?" nie znam przypadku zdrowo umyslowej kobiety w XXi wieku ktora o kilkunastotygodniowym plodzie mowi "per dziecko" , nawet ginekolodzy wiedza ze to dopiero "material" na dziecko

moim zdaniem nieplanowane dzieci - to zawsze przeogromny klopot dla rodzicow, nikt tego otwarcie nie powie - zwlszcza w spoelczenstwie ktore za to gotowe jest "wyklnac" , kazdy szuka pozytwow (w sumie to madre - bo sytuacji i tak juz nie cofnie) i koniec koncow - takie niaplanowane dziecko okazuje sie byc "najwspanialszym" przezntem od losu - to tak na poczatku, a potem przychodzi zycie - w ktorym mamy nowego czlowieka, odpowiedzialnosc a gdzies tam daleko za sterta pieluch (w cudzyslowei bo obecnie sa pampersy;) na horyzoncie bujaja sie niespelniowe marzenia, nie takie zycie zawododowe a czasem i nie ten partner itd. takie jest moje zdanie podparte obserwacjami przytpadkow ale jesli zdecydujesz sie urodzisz autorko - to pewnie dasz rade, tak jak tysiace przed toba, nie ty pierwsza nieostatnia, finansowo sie ulozy - zobaczysz pytanie tylko czy chcesz byc jedna z nich?

bądź dobrą mamą "pokochasz jak tylko zacznie cię leciutko kopać" To są takie same brednie jak to, że ojciec dziecka pokocha je jak tylko się urodzi. :) Ale moje ulubione (trochę nie na temat) to "on się na pewno zmieni po ślubie, będzie lepiej". :)

Gość kafeterianinka
Najpierw zastanow sie czego chcesz, a potem podejmij decyzje. Czy jesli urodzisz, to udzwigniesz ciezar wychowania. Jesli usuniesz, to czy udzwigniesz to psychicznie.

ROR jestem zdrowa na umysle, żyje w XXI wieku a jednak od początku mówię dziecko. MAteriałem na dziecko jest komórka jejowa i plemnik. Później to naukowo zarodek i płód. Ale dal kogoś kto dziecka chce to to jest dziecko.

Gość syluśka
Często popełniamy kuoe błędow.I nie dla tego,że jesteśmy nie odpowiedzialni-ale dlatego,że takie wlaśnie jest zycie. ale to od nas zalezy jakimi jesteśmy ludzmi. Nie od ludzi którzy tylko mówią a nie rozumieja naszych wyborow i sytuacji. Nie jestem za aborcja ani za oddawaniem naszych dzieci! Ale to ty decyduszej jaki los zgotujesz komuś kogo nosisz pod sercem. Tacy ludzie. Jednym zależy na pieniądzach innym na karierze a jeszcze innym na szczęściu ukochanego dzieciątka. Moja ciaża też nie była planowana-wpadka . Chciałam urodzic ale biłam się z myślami które dotyczyły nie tego-czy mam oddać usunąć ale z tym -jak sobie poradze sama . Dzis mam 3 letnią córkę ktore jest wszystkim co mam. Wszystkim co kocham i kimś dla kogo jestem w stanie zrobić wszystko. Nigdy nie mialam instynktu maciezynskiego. Całą ciąże nie obudził się we mnie ,po porodzie tak samo. Ale z biegiem lat stwierdzam.Skomplikowało mi to życie-wszystko się zmienilo-ale nie oodala bym tego wszystkiego za nic w świecie. Ale to Twoja decyzja.Musisz robic to co czujesz i to z czym pózniej będziesz musiala żyć. Zastanów się czy po podjeciu takiej decyzjii będziesz umiała;-) 🖐️

Gość bądź dobrą mamą
jeśli się boisz o dziecko możesz zrobić badania prenatalne. ja jako 18 latka zaszłam w ciąże bałam się strasznie ale mimo wszystko chciałam urodzić dbałam o siebie jak mogłam niestety córka urodziła się z ogromnymi wadami i zmarła( lekarze twierdzili że to tylko przypadek że kolejne będzie zdrowe),po 2 latach postaraliśmy się o drugie,niestety zmarło z tych samych powodów co poprzednie byłam załamana zrezygnowałam ze starania się o kolejne minęło 6 lat i wpadka i właśnie w takim momencie kiedy piłam, paliłam,w 3 miesiącu ciąży jeszcze brałam extazy(nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży) ,przez przypadek poszłam do wróżki ,ta powiedziała że widzi syna w niedalekiej przyszłości,jakież było moje zdziwienie jak za parę dni zaczęły się wymioty.Piwo piłam nadal do końca ciąży, tak mi się chciało że nie mogłam się opanować ,stwierdziłam że co ma być to będzie. Nie wierzyłam że urodzę zdrowe dziecko,nawet nic nie szykowałam ani jednej pieluszki nie miałam(nie wspominając o reszcie) a tu nagle urodził się syn zdrowy jak ryba. Ma już 3 latka rozwija się prawidłowo jest pięknym zdrowym dzieciakiem :)

Gość ty bądź dobrą mamą
to jakas poyebana jesteś chyba...Walisz piguły i się dziwisz, że upośledzone i chore płody robisz :O

Gość Jaroslawe-84
to prowo zyeby :O🖐️

Gość bądź dobrą mamą
czytaj ze zrozumieniem jak rodziłam pierwsze i drugie dziecko nawet nie wiedziałam o istnieniu piguł,byłam normalną nastolatką nawet fajek nie paliłam,zaczełam pić jak miałam 25lat

Uwazam , ze w XXI wieku mamy na tyle rozwiniętą wiedze jak i szerego środków antykoncepcyjnych, że niechciana ciaza brzmi jak oksymoron. Jedynie w przypadku gwałtu moze byc" niechciana", jezeli kobieta naprawde nie chce miec dziecka, to stanie na rzesach, zeby ciązy nie było, nie mowiac o dylemacie usuwac czy nie. Inne przypadki to zwyczajne niedbalstwo , ignorancja i postawa na zasadzie" a moze sie uda" A skoro jestesmy na tyle dorośli , ze uprawiamy seks, to niestety trzeba miec świadomosc tego konsekwencji. Proste.

Gość a nie chcesz usunąć ?
na Słowacji to legalne

Gość bądź dobrą mamą
Te środki antykoncepcji też nie do końca działają, poza tym nie mamy tu nikogo oceniać czy obrażać tylko doradzić.znajoma zaszła w ciążę ze spiralą też nie chciała dziecka,lekarz poradził wyjąć spiralę w tedy ciąża zostanie poroniona samoistnie,jednak przetrwała.Koleżanka urodziła córeczkę a teraz puka się w głowę jak mogła myśleć o pozbyciu się płodu.

"[zgłoś do usunięcia] ROR to ścierwo i babpochłop jak i zj** 90-210 A cwelicha ror i tamtego nikt nie lubi " o widze ze argumenty "ciezkiego" kalibru wyciagnieto;-))) jak zwykle - nieumiejetnosc dyskusji=atak na rozmowce;-) " ROR jestem zdrowa na umysle, żyje w XXI wieku a jednak od początku mówię dziecko. MAteriałem na dziecko jest komórka jejowa i plemnik. Później to naukowo zarodek i płód. Ale dal kogoś kto dziecka chce to to jest dziecko." sama napisalas ze naukowo to plod - ja trzymam sie definicji/terminologii meducznej aczkolwiek znane tez mi sa przypadki "fasolek" i innej infantylizacji

"kiedy piłam, paliłam,w 3 miesiącu ciąży jeszcze brałam extazy(nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży) ,przez przypadek poszłam do wróżki" no coz ja jednak sadze ze autorka kieruje sie nieco innymi zasadami w zyciu niz ty.. " ty bądź dobrą mamą to jakas poyebana jesteś chyba...Walisz piguły i się dziwisz, że upośledzone i chore płody robisz " ;-)

Gość facio z kaffe..
ROR i Aneta 9020 to typowe babochłopy z Kaffe. -racja 🖐️ Szcególnie ta 90-210 to ściera która pisze na poród macierzyństwo-skąd takie śmieci się biorą, nie nadaje się to ani na żonę ani na nic--tylko do zruchania i to " na RAZ"

"[zgłoś do usunięcia] facio z kaffe.. ROR i Aneta 9020 to typowe babochłopy z Kaffe. -racja" o kolejni "dyskutanci" wyszli ze swoich krain szczesliwosci - pozbawieni jadu;-)))))))) "ror ma kutasa albo przerost łechataczki, stąd ich obojnactwo" o sa tez i erotomani sliniacy sie na mysl o mich genitaliach;-))) "Na Kaffe pełno szurniętych które zostaną starymi pannami. " o i nie zabrakalo ofiar patriarchatu;-0)) "Do ich kobiecości daleka droga , wulgarne, niemiłe , aroganckie feministki, najbardziej ta 90-210,niejeden jej już to pisał,oszukujcie się dalej" oj rzeczywiscie wulgarnych tutaj nie brakuje;-))

Gość bądź dobrą mamą
do pierdol... ROR - czytaj ze zrozumieniem jak rodziłam pierwsze i drugie dziecko nawet nie wiedziałam o istnieniu piguł,byłam normalną nastolatką nawet fajek nie paliłam,zaczełam pić jak miałam 25lat i brać piguły i w tedy urodziłam zdrowego syna!

Moja droga roznimy sie i inaczej nas wychowano "[zgłoś do usunięcia] bądź dobrą mamą do pie**ol... ROR - czytaj ze zrozumieniem jak rodziłam pierwsze i drugie dziecko nawet nie wiedziałam o istnieniu piguł,byłam normalną nastolatką" dla mnie "normalna" nie bylas - nie znam nastolatek kt rodza dzieci i brak im wiedzy o antykoncepcji;/ "zaczełam pić jak miałam 25lat i brać piguły i w tedy urodziłam zdrowego syna!" i co z tego wynika? ze zeby urodzic zdrowe dziecko nalezy zaczac pic i chodzic do wrozki?

Gość ror --soierdalaj już stąd
.

Gość ROR jest na liście babochłopów
wpiszcie kobieta babochłop " buahahhhhaa