Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Dziewczyny a może warto zapytać się lekarza czy nie mogą przepisać zamiast tego Lutinus zwykłej luteiny. Jeśli te tabletki kosztowały by 200 zł ale starczały na miesiąc no to ok, ale 3szt na dzień a tabletek jest 21 :/ masakra jakaś :(

Gość Catarina5677
Kochana ja biote 3x po 2 tabletki i to jest dopiero masakra... To teraz która będzie pierwsza niech zapyta z łaski swojej :)

Hej Hope :) wysłałam zapytanie odnośnie fragminu a co do lutinusa to ja go mam dopiero od dzisiaj. W pierwszym transwerze miałam luteine, na ostatniej wizycie mówiłam dr M , że mam jeszcze 2 opak luteiny, powiedział żebym ją sobie brała a po trans da mi kolejns recepte. Dziś zapytał czy mi jej starczy, ale potem na recepcie okazalo sie lutinus a nie luteina czyli wydaje mi się, że nie ma aż takiej roznicy..no w cenie kosmiczna. Teraz zapytam czy trzeba brac lutinus skoro wczesniej miałam luteine.

Gość Catarina5677
Iwcia to ja pytałam :) Gdzieś wyczytałam już nie pamiętam gdzie, ale Lutinus ma mniej substancji toksycznych o lepiej eis wchłania.

No to kochane musimy pytać :)) mnie to dopiero będzie czekało więc muszę wyostrzyć swój wzrok i słuch przy wypisywaniu leków.

Gość malinkaa76
Catarina czuję się całkiem normalnie poza pęcznieniem ;) Zobaczymy jak będzie za jakiś czas. A jakie Ty bierzesz leki oprócz tego lutinus? Bo ja mam progesteron w zastrzyku (prolutex na noc - 7 szt 199 zł.) i lutinus 2 tabletki na noc (opakowanie na 10 dni za 169,90). Iwcia te pałeczki kupisz bez recepty w każdej aptece (Iladian 10 szt ok 23 zł, a lactovaginal za 10 szt 29,90). mnie powiedziała, że to jest wskazane, a szczerze to te 20-30 zł to już żadna różnica:/ A ja po zwykłej luteinie miałam problemy, a po tym lutinusie nie. Fakt cena zawrotna ale może nie trzeba tego brać cały czas. Hope super że już po zastrzyku jesteś, oby ładnie pęcherzyki rosły:)

Gość Catarina5677
Ja biorę tak....: Zamur co 12 h (antybiotyk) Lutinus 3x2 tableTY Fragmin na noc 1 zastrzyk Erkorton 1,5 tabletki rano (musiałam się upomnieć u dr M, bo mi dr. Cz . zalecała-pomaga w zagnieżdżeniu jest to steryd) Kwas foliowy, zwykły Fiolik , ale jego już biore non stop od 2 lat

Gość Catarina5677
Ja naprawdę czuję duużo mądrzejsza odkąd tu jestem :) wiemy już na co zwracać uwagę itd. No co to Hope, my się będziemy z Iwcią testować, Ty pewnie będziesz w okolicy punkcji, a Malinka będzie już słuchać serduszka. A Merch może już do nas wróci...

No to może Catarina dlatego masz taką dużą dawkę lutinusu że nie masz innego progesteronu, ja go mam w lutinusie i tym zastrzyku Prolutex. Fragmin mam znowu na rano. Jednak leki podobne ale nie wszystkie.

Gość Catarina5677
Pewnie tak Malinka :) Hope no to czekamy.... a Ty idziesz długim czy krótkim protokołem?

Dziewczyny mnie już odbija;) właśnie sobie z nudów policzyłam dzienny koszt moich wszystkich leków na dzień dzisiejszy i wychodzi tylko....ba 60 zł ;)

Gość Catarina5677
Świruska... ja od razu wyrzucam paragony, mam dość stresu w życiu ;p A właśnie wcinam ananaska ... mniaaam jaki słodki! Zaproszam :)

Catarina ja nawet nie wiem hihi jakim idę. Chyba krótkim stymulacja od 2 dc. Długi się chyba zaczyna jeszcze przed miesiączką. Malinka czyli bagatela 1800 zł 30 dni ;)

Ha ha ha no jestem świruską ;) nic na to nie poradzę, ale lubię wiedzieć na co idą nasze pieniądze. Czasem człowiek nawet nie wie gdzie mu te pieniądze przeleciały tzn nam ostatnio tylko przelatują na leczenie;) No ale ważne, żeby był wymarzony efekt :) :) :) Ps. gdyby Was interesowały jakieś ceny leków to ja paragony akurat mam ;p ;p

Gość Hope dies last
Malinka nie wiem czy wolę wiedzieć czy raczej żyć w nieświadomości co mnie czeka ;)

Hope ja żartuję, po prostu mnie czasami odbija, a tak jak pisałam wzięło się to z nudów i tej dyskusji o kosztach lutinusu no to "se policzyłam" ha ha ha ;) Odpoczywajcie dziewczyny i spokojnego wieczoru, ja zmykam:) pa pa

Malinka wiem :) ja też tak mam każdy paragon chowam nawet z USG a mój oczywiście wszystko wywala :). Jak się podliczy wszystko to człowiek się zastanawia w sumie jak tych pieniędzy na to wszystko starcza! Tak jak piszesz byle żeby były efekty :)

A mi głowa pęka i zasnęłam :( niezłe jestescie z tymi paragonami ;) ja wolę je wyrzucić niż patrzeć ile już poszlo ;) ja biore od 2dc encorton i estrofem, od 12dc luteine, od dzis lutinus i jutro rano fragmin. Ta głowa to chyba z braku kofeiny ;) Catarina ja na betę zasuwam piątego tak jak chyba Ty, 6 to sobota a wtedy u siebie jej nie zrobie. Wcześniej pewnie i tak u mnie sikacz będzie bo ja do cierpliwych nie należę ;) po nas czas na Hope j Tasie .

Ten lutinus jest mega wielki do luteiny, tez mam 3x2 tabletki...jutro po te pałeczki wyślę męża. Jak uslyszy "akcja" apteka i idz po kolejne leki to się pewnie ucieszy;)

Cześć dziewczyny...od wczoraj czuję się okropnie :( głowa jak mnie zaczęła boleć wieczorem to dzisiaj musiałam wypić kawe bo myślałam że mi ją rozsadzi :( ogolnie samopoczucie do bani..oby przeszło bo dobrze to pewnie nie wróży:( a jak tam u Was ?

Gość malinkaa76
Iwcia nie strasz nas! Ja po transferze też się fatalnie czułam, nie pamiętasz? Przeleżałam plackiem 4 dni, wszystko mnie bolało i byłam śpiąca, może głowa mi nie dokuczała, ale mnie w ogóle rzadko boli głowa. Nie stresować mi się tam, a kruszynki tym bardziej, proszę odpoczywać i myśleć pozytywnie!!! I nie krakać!!! Czy Ty WRONA jesteś??? ;) Uściski ogromniaste:)

Wrona to mało powiedziane;) po pierwszym transwerze czułam się świetnie a teraz jakaś porażka. Ty malinka już chodzisz do pracy czy na L4 ?

od poniedziałku pracuję już, jest nawet ok, a dziś mam dużo pracy przy kompie bo koniec miesiąca i wypłaty, ale chwilkę przerwy sobie zrobiłam i coś mnie podkusiło, żeby na kafe zajrzeć...i dobrze, bo ktoś Cie musi ustawić do pionu!!! A nawiązując do tego co napisałaś, że ostatnio dobrze się czułaś to pomyśl, że może coś w tym jest..jak się wtedy skończyło? No więc koniec marudzenia i myślimy pozytywnie i głaszczemy się po brzuszku, zrozumiano? :)

Hej Kobitki :) To dzięki Lutinusowi takie jesteśmy ospałe. Ja pierwszego dnia po też zdychałam na głowę, pisałam Wam, sądziłam że to po ERkortonie, ale dziś już spoko. Pomogło mi świeże zimne powietrze i godzinna drzemka. No to skoro po pierwszym czułaś się dobrze a nic nie zaowocowało to teraz jak się męczysz będzie .... :D Ja tam sobie mdłości i bóle głowy czy podbrzusza tłumacze jako pierwsze oznaki ciąży. Bo tak jest , prawda Malinka?

Cześć Catarina :) trzeba odpowiednio się nastawić i koniec. Na innych forach dziewczyny pisały właśnie, że często pierwsze oznaki zagnieżdżania są takie jak na okres. Ale u was jest teraz chyba etap dzielenia zarodka. Pamiętacie, kiedyś wkleiłam ten link o etapach zarodka po transferze. Teraz nie wstawię bo jestem w pracy a to mam na laptopie w domu, jak nie znajdziecie to wieczorem wrzucę. Tam jest fajnie pokazane co się dzieje dzień po dniu. Mnie cały czas bolał brzuch, nawet nauczyłam się spać na plecach bo tak mi było lżej. W ogóle tak mnie ciągnął dziwnie. Teraz to ma tylko od czasu do czasu takie jakby chwilowe wbijanie szpilek do brzucha, czasem nawet muszę kucnąć i za kilka chwil przechodzi. Innych oznak nie mam;) Oby do środy.. :) a Wy mi tam pozytywnie myśleć:)

Gość iwcia10
Odnalazłam tego Twojego linka Malinka ;) wynika z niego, że skoro mam podane 5 dniowe blastusie to dziś juz powinny wychodzic z otoczki, jutro zacząć się zaczepiac i w 5 dniu juz powinno być po zaimplantowaniu :) chyba dlatego w niektorych sytuacjach juz mozna robic w 6 dniu hcg. Wczesniej nie widziałam, że wstawilas tego linka. Muszę go przestudiować ;)

Gość malinkaa76
Iwcia ja Ci powiem, że mi czytanie co się dzieje w poszczególnych dniach bardzo pomagało i sama sobie na głos mówiłam np."o jutro będziemy się już ładnie wczepiać, tylko proszę mi się skarbusie postarać, żebyście już zostały na dłużej". Wiem, że jak to czytacie to może pomyślicie że świruję, ale mnie to pomaga:) i teraz tez po cichu proszę, żeby ładnie rosły...

Ja od dzisiaj też to będę przerabiać ;) zresztą już przestudiowalam co w danym dniu te maleństwa będą robić. Już się lepiej czuję tylko podbrzusze mnie czasem pobolewa. Jak dajecie te pałeczki mlekowe? Najpierw lutinus a potem tamtą tabletke ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować