Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

A tutaj masz info z Novum warszawskiego Opierając się na badaniach opisanych w literaturze medycznej, można wyciągnąć wniosek, że skuteczność obu protokołów jest porównywalna. W jednej z prac (Givens CR, Markun LC, Ryan IP, Chenette PE, Herbert CM, Schriock ED: Outcomes of natural cycles versus programmed cycles for 1677 frozen-thawed embryo transfers Reprod Biomed Online 2009, 19:380-384.) autorzy konkludują, że nie ma statystycznie znaczących różnic w odsetkach urodzeń dzieci po transferach rozmrożonych zarodków przeprowadzanych w cyklach naturalnych (28,1%) w porównaniu z transferami przeprowadzonymi w cyklach sztucznych (27,8%). W Novum w 2012 roku skuteczność kriotransferów w cyklu naturalnym wynosiła 32,8% (ogółem 524 cykle), w cyklu z zastosowaniem estrogenu i progesteronu – 29,4% (w sumie 204 cykle), co nie jest różnicą statystyczną. Ogólnie przy prawidłowych owulacyjnych cyklach zalecamy transfery rozmrożonych zarodków w cyklach naturalnych, natomiast w przypadku cyklów bezowulacyjnych – cykle sztuczne. Alternatywą mogłoby być wywołanie owulacji lekami, ale wtedy to nie jest cykl naturalny i skuteczność takiego postępowania jest mniejsza; szczególnie, jeśli do stymulacji owulacji jest stosowany antyestrogen. Jeśli przy jednym sposobie przygotowania nie uzyskuje się pożądanego efektu, należy spróbować innego. W Pani przypadku, jeśli nie ma problemów z owulacją, można rozważyć przygotowanie w cyklu naturalnym, bez leków. Niekiedy decyzję o sztucznym cyklu przygotowawczym do kriotransferu lekarz podejmuje w obliczu trudności z monitorowaniem cyklu (np. gdy regularne wizyty u lekarza nie są możliwe); dodatkową zaletą tego typu cykli jest także łatwość ich „zaprogramowania”. Embriolog novum

linka trzymam kciuki za komoreczki, zeby duuuzo bylo i dojrzale ! Lauretta, tak, jak pisaly dziewczyny, antki nie mogly przeszkodzic, tylko pomagaja. A jezeli chodzi o Panią Dr to cos musi byc w tym, ze z tego co kojarze tylko jena z nas byla z niej zadowolona w miare, chyba ani_ani. reszta ma takie samo zdanie na jej temat. Ja tez jestem pacjentka dr M i tak radizalbym zmienic. Jest naprawde fachowceam, a do tego jest ludzki. Twoje AMH nie jest rewelacyjne, ale skrajne tez nie jest.

Gość Laurenta
Linka28 trzymam kciuki POWODZENIA!!! Iza82 byłam raz u dr P na usg i uzupełnienia dokumentacji i wtedy powiedziała mi że tutaj raczej będzie zastosowany protokół długi, jednak tylko przy kolejnej wizycie wróciłam do dr Cz i ona wdrożyła mi tzw. protokół krótki. Może to miało znaczenie. Tak jak radzicie zgłoszę się do dr M. Dr Cz jak zapytałam czy inne dziewczyny mają tak pod górkę jak ja to powiedziała mi obcesowo że tylko ja, po tej wizycie się załamałam. Cieszę się że jesteście. Nie możemy się poddawać...

Gość Sylwiasta159
Fif :* nie bylas ty czasem na OF? :) Kolezanko, dokladnie- twoje amh nie jest zle :))

Gość Laurenta
Lilaaaa 3mam kciuki :)

Sylwiasta, jezeli piszesz o OFF festival to tylko w jego czasie bylam w okolicy na kawie ;-)

Gość malamii89
Linka, Kochana jak tam?:*

Dziewczyny jestem juz w domku i odpoczywam pobrali 8 komórek, mało bo poprzednio było 2xpo 12 ale mam nadzieję ze jakościowo się okazą lepsze dlatego dalej proszę o kciuki:-) punkcję robił dr Polaczek ale konsultował dr M no i będzie transfer, będzie nacinanie otoczki i klej :-) dostałam lutinus nie było problemu z wypisaniem na osobnej recepcie no i od razu do Bytomia podjechałam do apteki i na moje szczęście były ostatnie 3 opakowania:-P na pewno przez ok 1-2 tyg nie będą mieli nowej dostawy trzeba dzwonic i pytac. To teraz z niecierpliwością czekam na jutrzejszy telefon z laboratorium :-) ja miałam dwa razy w 3 dobie transfer więc moze Catarina w piątek będziemy miały razem :-D Lilaa trzymam kciuki za betę! :-)

linka super :-), mysle, ze moga byc dobrej jakosci, ja mialam 10, z czego 6 dojrzalych. Teraz kciuki za zołnierzy!

Gość malamii89
Linka to super ze w tym cyklu transfer:)) nacinanie otoczki dr M sam Ci zaproponowal? 3mam kciuki aby ladnie sie zaplodnily :))

Fif mam taką nadzieję ze są dobrej jakości:-) Małami sama zapytałam o ten klej i nacinanie i powiedział ze ok i od razu zanotował:-)

Gość Laurenta
Linka28 Super 3mam kciuki dalej :) Ja dzwoniłam do kliniki zapytać czy jeżeli kwalifikację miałam u dr Cz to czy mogę się przenieść do innego lekarza i w Bielsku powiedzieli że raczej nie powinno być problemu. Mam tylko nadzieję że dr M też tego źle nie odbierze...

Laurenta, dr M ma bardzo duzo takich pacjenetk, a Ty nie musisz sie z niczego tlumaczyc. Dziewczyny sa w Bielsku bardzo mile (bylam wczoraj ), ale ja te katowickie tez bardzo lubie :-)

Laurenta ja tez chodziłam na początku do dr Cz i nie było zadnego problemu z przeniesienie, bez zadnych tłumaczeń umawiasz się i tyle:-)

Gość malamii89
Laurenta tylko dr M przyjmuje w Czestochowie...a w Bielsku dr P i Cz...bo trz chcialam do bielkska jechac Linka to do jutra znowu czekac:**ale jestem dobrej mysli:))bedziesz miala silne zarodeczki:)) Hmm o kleju ostatnio mu pow to nie mial nic przeciwko to teraz o nacinaniu tez wspomne:))jak ma pomoc:))

Gość Laurenta
Dziękuję dziewczyny bo nie wiedziałam jak on to może odebrać. dr M przyjmuje chyba też w Katowicach. Mam nadzieję że nie będzie problemu z umówieniem terminu, a jeżeli wypadnie mi kontrola w dzień w którym on akurat nie przyjmuje to kogo jeszcze polecacie ???

Gość Laurenta
Muszę przeczytać Wasze wcześniejsze wpisy bo nie mam pojęcia o nacinaniu i o kleju ;)

Linka28 kochana trzymam dalej kciuki zeby sie ladnie zaplodnily i oczywiscie juz za transwer. Teraz masz kochana full opcje i musi sie udac! :) Lilaa ty dzisiaj robisz bete? Witam nowa koleżanke :) Grania co tam słychac? Jak sie czujesz? Ja mam od sb. Mdłosci, oj nieprzyjemne jest to, ale dla mojej kruszynki wszystko mamusia przetrzyma ;)

Laurenta tak, dr przyjmuje glownie w Katowicach i nie powinno byc problemu. Co do kleju i nacinania to w duzym skrocie Klej-embryoglue, glownym skladnikiem jest kwas hialuronowy, jest jednoczesnie pożywka i "klejem" pomagajacym zagniezdzic sie zarodkowi, zwieksza szanse na przyjecie sie maluszka. Jest bezplatny w programie. Nacinanie otoczki zarodka pomaga wydostac sie zarodkowi z otoczki, jezeli ta jest zbyt gruba. Nie zawsze ejst to potrzebne, ale rowniez bezplatne w programie

Gość malamii89
Tak w Katowicach glownie przyjmuje:)) Ja sie staram do niego umawiac ale jak juz maja przerzucac to przewaznie do dr Cz:// dziewczyny dr P tez polecaja w trakcie stymulacji do IVF przyjmuje pacjentki:) raz bylam do niej umowiona ale jednak dr M zdarzyl mnie przyjac:))

Gość Sylwiasta159
Fif myslalam o ovu friend :)

Gość Laurenta
Helen86 miło mi :)

Laurenta polecam Ci dr M. Ja na prawdę musiałam dużo sobie poprzestawiać w głowie, żeby do faceta chodzić ale nie żałuję. U nie byłam 2 razy i nie wspominam ich miło. Na pewno się dr M nie obrazi. Dziś pierwszy raz mnie rozpoznał :) To miłe. Linka, na pewno teraz będą super te komóreczki ;) Trzymam kciuki za piękne zarodki! Czekamy na telefon razem z Tobą. Dobrze wiedzieć, że można się u dr upomnieć o dodatkowe procedury. Helen na innym forum dziewczyna miała mdłości i jakieś czopki jej pomogły, spytam się o nazwę.

Gość malamii89
Iza noi jak po wizycie?:) Jak pecherzyki?kiedy kolejny podglad:)

jestem po wizycie, pierwszej podglądowej. Mam około 6 pęcherzyków ładnych - ok 8 mm w lewym jajniku i jakieś 2 boroki w prawym i chyba nic z nich nie będzie :( Oby jeszcze coś urosło. Boję się, że z tych 6 będą 3 :( W piątek mam wizytę i chyba wezmę L4 bo o takiej porze, że nawet jakbym odrobiła spóźnienie to nie będę miała gdzie zaparkować. Trudno. 1 dzień rekompensaty hehe Poszłam do tej złodziejskiej apteki na dole przychodni i Pani sprawdziła receptę i oddała mi 60 zł. Tłumaczyła się że w opakowaniu Menopuru 600 nie wykorzystam wszystkich "porcji" dlatego dała mi po 8*75 licząc jak 2*75... Nie wiem czy to prawda (dziewczyny czy to prawda), ale tak czy siak powinna mi to wyjaśnić i spytać o zgodę.

Gość Laurenta
Iza82 ja nie mam blokady aby pójść do lekarza M wcześniej leczyłam się u Panów :) Dziękuję Wam za radę na następną wizytę zapisuję się do dr M :)

Małamii w piątek. Miałam propozycję wizyty w piątek u dr M albo sobota u dr Cz, i chociaż mi o wiele bardziej pasuje sobota, to zdecydowanie wybrałam piątek :) Laurenta to fajnie, że nie masz z tym problemu. Wiele kobiet nawet woli facetów. A ja chciałam, podkreślić, że z moimi poglądami, mimo to jednak wybrałam dr M, bo jest o niebo lepszy od dr Cz :)

Helen, już wiem - czopki są przeciw wymiotne (nie na mdłości) chociaż po zaaplikowaniu mdłości tez nie bylo. Nazywają sie Torekan

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować