Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Klej to embrioglue który wspomaga implantacje koszt 350 zl a intralipid to wlew dozylny, który też ma b.dobre efekty przy akceptacji płodu koszt 350 zł podają dzień przed transferem...ovitrelle 110 zl na pekniecie, po transferze dr wypisuje fragmin 2 op jedno to koszt 109 zł to kolejne 218 zl i 4 op. Lutinus w aptece pod gyn koszt 165 zł za jedno op to 660 zł ...także masakra..nie wiem co to będzie jak się nie wyrobimy do czerwca bo tylko do tego czasu leki są refundowane także np.my 1 cześć wyjdzie nie 600 tylko -->1.872,8 zł bo tyle by kosztowaly gonale na 100%...ja jestem przerażona..tez siedzę i liczę. ..:((

masakra;/..ty jesteś w rządowym programie tak?my niestety sie nie dostaliśmy;/..sądzilam że liki sa tańsze;/..teraz Madzia jestes w trakcie stymulacji ?co ile jeździsz do gyn. na monitoring?

Mi wyszło 2280 zl i z takim kosztem się liczę. .:(( bo wiem ze napewno wezmę ten klej i ten wlew..choć można z tego zrezygnować, ale wiem ze to zwiększa szanse :(( A u Was dziewczyny jakie były koszty?

Jeśli nie ma przestymulowania, to transfery mogą odbywać się co miesiąc, choć często lekarz zaleca, by ten jeden miesiąc po punkcji i pierwszym nieudanym transferze odczekać. Między stymulacjami odstęp musi być. I 2 miesiące to absolutne minimum nie do przeskoczenia. Ja wam powiem dziewczyny, że jestem po II nieudanej stymulacji, w programie rządowym - do tej pory na leki, badania, zabiegi itp. wydałam 7.500 zł.

My czekaliśmy od wrzesnia żeby usłyszeć w styczniu ze nie ma szans :( wzięliśmy program 2+1..

Allessa to po co kazał ci przyjść za 3 tygodnie? Dopiero wtedy będzie myślał co dalej? Czy skierować was na jakieś badania itp?

7500??o matko ;(..straszne...ta Polska nic nie oferuje takim młodym osobą jak my..;/ Madziu my tez czekaliśmy bo mieliśmy obiecane przez dr.M ze sie dostaniemy i du.. nie dostaliśmy sie zostaliśmy na liscie rezerwowych...trudno tez bedziemy brali udział w tym programi jak bedą jeszcze miejsca...

tak szczerze mówiac jak juz sie płaci te 13900 to powinno być wszystko w cenie ..a nie ze za ten klej,mrożenie itp trzeba płacić...;/...a tak wogóle jak jest z tym mrożeniem ono kosztuje 1000 zł ale co jak trzeba bedzie na nowo mrozić to co znowu kolejne 1000 zl?

Sil tak - dopiero wtedy zobaczymy co dalej - nie wiemy, czy czekać na rządówkę w marcu, ruszać z 2+1 czy odmrażać komórki jajowe i rezygnować z programu - a nóź widelec będzie jeszcze kasa w marcu (OBY!). Na razie 3 tygodnie antków a później zobaczymy. A Ty bierzesz 2 opakowania bez przerwy? Czy wywołujesz miesiączkę? Między nami SIl jest tylko tydzień różnicy - ty betowałaś w jeden wtorek a ja w drugi - jeżeli miałabyś długi protokół to ja nawet szybciej wejdę w punkcję i transfer. Bardzo liczę na to, że będą w marcu fundusze. Helen strasznie się cieszę, że u Ciebie w porządku - dbaj o Was :)

ania, ja miałam podawane 2 chociaż nie było takiej opcji na początku (nie mam 35 lat) i dr nie chciał się zgodzić. Dopiero jak wyszło, że brak komórek to dr zaproponował 2 i wzięliśmy bez zastanowienia byłoby od razu rodzeństwo :) No i jeden jest z nami. <> Madzia, ja tak nie miałam. Mam nadzieję, że wszystko OK i okres będzie lada moment. <> Madalinka, Już trzymam kciuki za 4.02!! Też tak myślę, że możesz już wrócić do pracy, tym bardziej, że chyba tak wolisz. Ja prawie do bety byłam w domu ale potrzebowałam po prostu odpoczynku. <> Maniofranio, jak nie pękają to faktycznie chyba nie ma na co czekać. Tym bardziej, że inseminacja ma ogólnie dość niską skuteczność. A w Angeliusie trzeba było brać. Ja tam miała histero i laparo - pełna profeska. Ale rozumiem Cię, że byłaś w zła że tak od razu Ci doradzili. A u kogo byłaś? U mnie nie było gadki o ivf, cały czas dr mówiła, że badamy się, leczymy ale ona trzyma kciuki, żeby się udało naturalnie. W ogóle bardzo byłam zadowolona z leczenia u nich. Mam wrażenie, że wszystko robili jak trzeba, nie za dużo badań i nie za mało itd. No i wizyty trwały tyle ile ja chciałam pogadać z dr. <> małamii szkoda, że dr tak mało powiedział i Cię nie uspokoił :( Też nie znam tej dr. Ale może będzie bardziej rozmowna i się dowiesz chociaż wszystkiego. Na pewno endometrium będzie jakie trzeba na transfer. Który masz dzień cyklu? Kiedy możesz się spodziewać transferu? <> ania, smutasek, to dr proponuje w uzasadnionych przypadkach podanie 2 zarodków. Ale chyba dość często ma to miejsce. <> Baśka, maniofranio - miałam tak samo jako Baśka. Zapisałam się po pierwszej nieudanej IUI i o dziwo za 3 tygodnie już nas zaprosili na kwalifikację!!! Musiałam odmówić, nie chciałam nic przyśpieszać, zajmować komuś miejsce jak chciałam jeszcze do 2 iui podejść. W ogóle na ivf nie byłam gotowa. A potem już nas nie chcieli przyjąć (choć mówili, że miejsce mamy już zaklepane, chociaż odroczyliśmy kwalifikację)- brak kasy :( <> Smutasek, pytanie nie do mnie. Ja byłam tam na wizycie i teraz chodzę tam na prenatalne :) <> Ewela, ja miałam wolne od pracy ale w domu plackiem nie leżałam. Robiłam różne rzeczy i codziennie spacerowałam :) Ale wrzuciłam na luz i robiłam tylko to co było lekkie i dawało mi przyjemność. Słyszałam, że właśnie wskazany jest nawet ruch. Ale z pewnością, trzeba wyluzować bo stres z pewnością szkodzi. <> Melka, najlepiej to mieć przygotowaną listę i wtedy nie zapomnisz a dr nie może Cię wyrzucić. Ja zadawałam pytania siedząc obojętnie czy dr wstawał czy nie. Wtedy nie wyjdzie. Bardzo bardzo ale to bardzo jest nie fajne, że oni tak na wizytach się zachowują, tym bardziej, że kasę kroją słoną. <> gość co prawda nie rozpoczęłam teraz programu 2+1 ale to nie ma znaczenia. Na leki przed i po stymulacji wydałam około 2000 zł. Dużo można zaoszczędzić biorąc Luteinę zamiast Lutinusa (jak co to tanio można dostać Lutinus w aptece w Bytomiu - podam tel i adres jak chcesz). Powodzenia. <> helen właśnie miałam pisać jak badania. Cieszę się, że wszystko OKej :) Powiedz mi, co się bada na 3 prenatalnych i jak widać dzidziusia. Masz fotki 3d? <> ciociakachna trzymam ile sił!! Muszą być same piękne zarodki! <> Dobrze napisałaś Sil. Trzeba bardzo wierzyć ale zakładać też, że nie jest to 100%, tylko 30 max 40% i że walka może być dłuższa niż się zakładało. Ale na pewno się uda! Bardzo niewielki odsetek ludzi starających się wszelkimi sposobami nie doczeka się własnego potomstwa. Trzymam kciuki za Was wszystkie staraczki w tej ciężkiej walce! Mi się udało za pierwszy razem i każdej to życzę. Mimo to zdawaliśmy sobie sprawę jakie mamy szanse. I bardzo mnie zabolało, że teście podeszli do tego z zerowymi emocjami bo oni byli pewni, że się uda i przyjęli transfer jako ciążę. A mówiliśmy jakie są szanse. Nie rozumieli naszego szczęścia. Tok myślenia moich teściów może być zabójczy :/ Lutinus można kupić taniej (125 zł) w aptece w Bytomiu, ul. Olimpijska 1, tel. 32 389 40 19, 692 31 41 23. Najlepiej zadzwonić i poprosić, żeby zarezerwowali tyle opakowań ile chcecie.

Podobno przy lutinusie jest więcej ciąż i mniej poronien, że lepiej się wchłania itp.

Madziu mam problem z niedrożnymi jajowodami i mam PCO u męża w miare ok...ja mam 27 a mąż 29 a wy?

Iza a co u Ciebie - odpisujesz wszystkim a sama się nie chwalisz :) Jak dzidzia i jak się czujesz?

smutasek, brałam Lutinus miesiąc i było wszystko ok. Od kiedy przeszłam na Luteinę miałam co chwilę podrażnienie albo infekcję. Chociaż już od miesiąca nie biorę Luteiny to jeszcze czuję jej konsekwencje :( Nie wiem co by było gdybym brała Lutinusa tyle czasu ale od razu po zmianie na Luteinę zaczęły się nieustające problemy.

Iza możesz podać nr tel i adres do tej apteki w Bytomiu? ..tam wszystkie leki są tańsze niz w gyn? one są dostępne od ręki?

dzięki, że pytasz Allessa . U mnie dziś znacznie lepiej, czuję się zdrowo i wyglądam zdrowo (nie jak śmierć). Jadłam dziś już prawie normalnie i z brzuchem okej. Mała fika co mnie za każdym razem cieszy niesamowicie.

Ja 27 maz 30 lat. Mąż nasienie ma b.dobre nawet test hba miał który sprawdza czy plemnik napewno widzą jajeczko wyszedł ok..ja miałam juz histero i masę innych badan wsztstko ok amh 3...stawiam ze to immunologia może nam przeszkadzać bo mam wysokie anty-Tpo.

ania Bytom, ul. Olimpijska 1, tel. 32 389 40 19, 692 31 41 23. Kupowałam tam tylko Lutinus i witaminy. Leki do stymulacji (refundowane) wszędzie mają taką samą cenę i ogólnie to ciężko je dostać w aptekach, które nie są przy klinikach lecz. niepł. <> Madziia, może masz endometriozę? Ja ją mam, poza tym wszystko super, mąż też.

Iza ale nie mam żadnych objawów endometriozy miałam histeroskopie, badanie droznosci moze juz tam by cos bylo co by moglo dac lekarzowi do myslenia a zawsze ładnie wsztstko roslo wszystko pekalo..dr nigdy nie podejrzewał tego u mnie bynajmniej nic nie mówił na ten temat...

Iza a u Ciebie jak to było dopiero przy laparoskopi się okazało bez żadnych objawów i podejrzeń? Ja już sama nie wiem...podobno endometriozy można się dopatrzec na zwykłym usg ale żeby ją potwierdzic to ino laparoskopia czy jak to jest?

Allessa dr M przy takim wyniku jajeczek robi ci 2 miesięczną przerwę w stymulacji? Dr Cz nie zgodziła się na to Catarinie... Ja robię przerwy między antykami, 9 marca wezmę ostatnią tabletkę i wtedy powinnam zacząc gonapeptyl, nie ważne czy w rządówce czy nie. Ale jeśli będą jeszcze wtedy środki - to rozpisanie gonapeptylu jest już rozpoczęciem procedury. Ania609 - klej jeśli jest wskazanie, jest w cenie. To samo nacięcie otoczki. Z mrożeniem jest noby tak, że oni tego nie wliczyli w cenę programu, ale kliniki mrożą na swój koszt. Dlatego też jak skończy się program wszystkie pary które będą miały z rządówki zamrożone zarodki będą musiały zacząć płacić. Ania609 leki do stymulacji, te refundowane, muszą wszędzie kosztować tyle samo. U mnie np. w aptece Lutinus kosztuje 220 zł. Więc już nawet 170 z GynC okazuje się niewielką kwotą.

sil ciekawe jak jest w programie 2+1 czy jak jest wskazany ten klej to tez bedzie darmowy?czy to dotyczy tylko programu rządowego?

Trudno jest mi stwierdzić, wg mnie powinniście mieć to zapisane w umowie. Jak podchodzisz komercyjnie, płacisz za wszystko. Nie wiem jak oni konstruowali ten program. W programie 2+1 są np. badania krwi (w rządówce w cenie jest tylko wirusologia i potem progresteron i estradiol w trakcie stymulacji). W rządówce płacimy za test beta hcg, z tego co wiem z 2+1 jest to cenie. W rządówce darmowa jest tylko pierwsza wizyta po dodatniej becie, w 2+1 wizyty przez pierwsze 3 miesiące... Są więc spore różnice.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować