Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viva los dj

mamy! dlaczego przegrzewacie swoje dzieci? Przeciez robicie im krzywde

Polecane posty

Gość prerabka
poza tym żal to może być dziecka, które jest zaniedbane, bite, mające rodziców pijaków, a nie dziecka,które ma o jedną bluzę za dużo na sobie.

Gość mama zaraz dwojeczki
prerabka - poza tym ZALISZ? :D A ty znasz w ogole znaczenie tego slowa? :) Pokaz mi, w ktorym miejscu ja sie ZALE :D

Gość tralalala 123
:) Jasne,jasne. Bardzo spostrzegawczym trzeba by byc i niezle w wozki pozagladac,zeby dostrze c takie szczegoly o jakich Viva Los Dj pisze. Pewnie cos widziala,reszte sobie dopisala i dopowiedziala a teraz udaje mądra:D

Gość do prerabka
prerabka "poza tym żal to może być dziecka, które jest zaniedbane, bite, mające rodziców pijaków, a nie dziecka,które ma o jedną bluzę za dużo na sobie." Taaak? To sama zaluz sobie kurtke, czapke i nakryj sie kocem przy 23-24 stopniach. Ciekawe jak bedziesz sie czula pani przemadrzala :o

Gość prerabka
a co Cię obchodzi jak ubrane cudze dziecko ?Nie wciska się nosa w nie swoje sprawy.

Gość sej maj nejm
łohoho ale te mamusie koffane od kocyków i czap agresywne są :) autorka ma racje, a wy sie wsciekacie ona sie nie chce wtracac, ani ratowac tych biednych przegrzanych dzieci. po prostu skomentowala te chore zjawisko i tyle - kazdy ma prawo do wyglaszania opinii na jakis temat - zwlaszcza na internetowym forum, ktore po to jest

o matko... kobity co się z wami dzieje? Przecież większość z was wyraża się gorszym językiem a tutaj nagle takie cnotki? Naparwde uważacie, że takie przegrzewanie jest ok? bo wg mnie większość matek jest po prostu nieuświadomiona... nie można już swojej opinii wyrazić, bo od razu jedziecie po człowieku, kurcze, niektóre z was to frustratki i hipokrytki może i zareagowałam nerwowo, ale nie moge sie patrzeć jak dzieci się męczą i nie zaglądam do wózków, bo jak napisałam wszystkie te dzieci były już ok 7 miesiąca, więc siedziały w spacerówkach i wszystko bylo widac;/

Gość prerabka
ja nawet nie wiem, jak ubrane są dzieci z mojego otoczenia, nie wścibiam się w to, tylko czasem mija mnie jakaś młoda dziunia 20 letnia z dzieckiem i widzę, że się gapi na mnie i dziecko wścibsko, to zaraz myślę sobie" o, to pewnie jedna z kafeterianek". Ja ubieram stosownie do pogody tak na marginesie i moje dziecko spocone nie chodzi.

Gość do prerabka
Ale ty jednak strasznie ciezkomyslaca jestes :o Sto razy pisza ci tu PO CO, a ty dalej swoje. Masz problemy z rozumieniem czy z czytaniem? A moze jedynym i drugim, bo cie mama za grubo ubierala w dziecinstwie :o

Gość prerabka
jak na siedzące się gapisz, to też wścibstwo, bo ja nawet nie wiem, jak te siedzące i chodzące są ubrane, nie przypatruję się.

Gość nie bede widoczna
No i jeszcze rajstopy do tego załóżcie. Niestety, to częsty widok. Wiecie co, wbrew pozorom takie topiki są potrzebne. Może któraś mama, która nie lubi zwracania uwagi, która czuje presję do ciepłego ubierania (same wiecie, jaki wpływ mogą mieć matki, teściowe, sąsiadki itd) zastanowi się nad tym i nie przegrzeje dziecka. Niech chociaż jedna zmieni swoje nastawienie pod wpływem tego tematu i będzie fajnie. Ja tylko RAZ zwróciłam uwagę dobrej koleżance, że jej dziecko chyba nie powinno leżeć w wózku przy 20 stopniach i słońcu w zimowym kombinezonie - był kwiecień. Na drugi dzień koleżanka zrobiła mi na złość (a raczej sobie!) i dołożyła małemu szalik i koc... Więc ja wolę swoje opinie zostawić dla siebie a na forum każdy może wyrazić swoje zdanie, czemu nie?

Gość prerabka
wg. mnie większość z \was to dziunie 20 letnie co dzieci porodziły , dlatego macie tak durne problemy.

Gość prerabka
otóż żadna mądra matka nie przejmie się głupimi dyskusjami na forum i pod ich wpływem nie będzie ubierać dziecka. Kto wychowuje dziecko pod wpływem opinii z forum, ten głupi.

Gość sej maj nejm
ty prebabka, a jak ty sie poruszasz po ulicy to nie przewracasz sie czesto i nie wpadasz na latarnie ?

"dziunie", co to w ogole za wyraz? Co to znaczy?? :) Sorry, ale strasznie mnie rozsmieszylas i musialam to napisac :D Poza tym psychologa to z ciebie nie bedzie, bo ja np. 20 lat mialam ponad 10 lat temu :D:D

Gość FIREFOX NA ROŻOWO:)
Mieszkalam długi czas za granica i uwierzciemi,ze tam nikogo inne dzieci nie obchodza. Nie ma takich wscibskich ludzi jak autorka,mozesz dziecku zalozyc kozuch w 30 st upal i nikogo to nie ruszy. Ale w Polsce co druga czuje sie upowazniona do pouczania innych.

Gość prerabka
zresztą co tu pisać, był kiedyś temat "W jakim wieku urodziłyście 1 dziecko", to 70% pisało,że w wieku 19-22 lata, to co tu się dziwić, jak takie dzieciaki tu piszą, rozum płytki w takim wieku często.

Gość te ktore tak ..
wyzywaja autorke to pewnie z tych co przegrzewaja dzieci i po prostu prawda ich w oczy kole !

Gość prerabka
psychologiem nie będę, ale doskonale Ciebie znam mamo dwójki z forum i wiem, ze masz ponad 30 lat , 2 letniego syna i czekasz na córkę, więc mnie nie zajechałaś !Mam na myśli inne dziunie.

Gość nie bede widoczna
Tego nas nauczyły nasze matki i babki. Taką mamy mentalność. Jedne pouczają drugie, że nie mają przegrzewać dzieci, te drugie pouczają te pierwsze, że nie mają się wtrącać, potem te co pouczały idą do koleżanki i nadają na drugą, jednocześnie myśląc, że nie pouczają i że pilnują swojego nosa. Akurat taka opinia na kafe jak ubieranie dzieci stosownie do pogody jest warta do naśladowania.

Gość FIREFOX NA ROŻOWO:)
napisz mi prosze, gdzie wyzywam autorke

prerabka - i wcale nie chcialam, ale musze przyznac, ze rozmieszyl mnie twoj styl piasania :) (bez obrazy, po prostu rozbawily mnie te dziunie :) )

prerabka hah śmieszna jesteś:) jasne, w końcu jesteś najmądrzejsza i pozjadałaś wszystkie rozumy, straszna zrzęda z Ciebie heheh niby taka dorosla, a takie słownictwo :) bardzo śmieszna jesteś z tym Twoim zarozumialstwem :)

Gość nie bede widoczna
prebabka no dziunią też nie jestem, ale miło od czasu do czasu usłyszeć o sobie, że się taką dziunią jest :D (odmłodzić się zawsze warto ;) )

Gość prerabka
mamo dwójki, znam twe wypowiedzi i wiem, że nie jesteś typem małolaty, co mało wie i głupio gada, ale wkurza mnie,jak ktoś się wścibia w to, jak kto ubiera , karmi czy wychowuje dziecko.Dlatego się rzucam na temacie.

Gość julkajulka33
prebabka dobrze pisze:) te "dziunie" nie maja zadnych zainteresowan,nie czytaja,malo kumaja z otaczajacego ich swiata,to chociaz sobie humor poprawia tym,ze wydaje im sie ze inne mamy sa glupsze od nich-bo inaczej ubieraja, inaczej zywia,inaczej podchodza do wychowania!

Gość oj, uśmiałam się
ja znałam panią, samotnie wychowującą dziecko, króta swemu synowi gazety pod spodnie upychała, żeby mu cieplej było :) historia miała miejsce jakieś 20 lat temu pani chyba miała problem z głową

prerabka, a co zazrościsz młodości innym?, pewnie jesteś już pewnie stara, samotna i zgorzkniała, bo normalna zadbana kobieta by tak nie pisała

Gość do autorki...///
jestes pedagogiem viva?nauczycielem?