Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viva los dj

mamy! dlaczego przegrzewacie swoje dzieci? Przeciez robicie im krzywde

Polecane posty

Gość prerabka
ja tępej strzały nie komentowałam, coś Ci się pomydliło.

Gość skad taka agresja?
jak juz wam tych przegrzewanych dzieci zwyczajnie nie szkoda, to moze was ruszy, ze sa leczone z waszych podatków. Mnie rozwala, jak matki jeczą, z ktorys tam antybiotyk z kolei, zamiast pomyslec o profilaktyce. Np jakies przesad ,zeby zawsze zakrywac uszy - laryngolodzy twierdza kompletnie co innego ( nie mowie o mrozach)

skad taka agresja? zgadzam się z tymi czapkami, ludzie to i w domu dzieciom czapki by zakładali :o

Gość dolarka5
Po co się kłócić wystarczy trochę poczytać naukowych publikacji na temat przegrzewania dzieci i jak to wpływa na ich układ termoregulacji i immunologiczny w późniejszym wieku. Niestety w Polsce jest mały popęd do wiedzy i nieuświadomienie. Nic się nie zrobi z takimi matkami które przegrzewają swoje pociechy to ich decyzja.

Gość ugly kid joe
Viva, a ty sie dowartosciowalas tym topikiem?A skoro oczekujesz od innych poziomu,sam tez go pokaż.

Gość mvvvvvvvvvvvvv
mamy! dlaczego przegrzewacie swoje dzieci ?---zeby glupi mial zagadke-i koniec tematu :P

Gość skad taka agresja?
podsumowujac - autorko - widze,ze jednak twoje niby niefortunne okreslenie, bylo trafne - okazuje sie,ze swiat jest pelen "tepych strzał" - malo,ze tepych, to i nieczułych dla dzici tak swoich i innych ( bo co mnie cudze dzieci obchodzą), Smutne.

Gość do dolarka
no,to ze jest maly popęd do wiedzy najlepiej widac po autorce:O

Gość dolarka5
Wystarczy trochę poczytać i jak autorka koniecznie chce coś zmienić to niech uświadamia takie mamusie co przegrzewają dzieci w sposób naukowy nie ktytykując ich tylko mówiąc im jakie mogą być tego skutki, bo matki nie muszą wszystkiego wiedzieć.

Gość o prosze typowa dziunia
Dobrawka88 "Nie przegrzewam swojego dziecka ale dajcie spokoj o nie jest jzu lipiec by ubrac dziecko w krotki rękawek" Ty Dobrawa, a lato w tym roku bylo fatalne, w lipcu bywalo 14 stopni i co, wtedy tez wypuszczalas swoje dziecko w samych kapielowkach, bo to przeciez lipiec??:o I dziecko wlasnie na pewno przegrzewasz, skoro takie bzdury piszesz i nie masz pojecia o tym, ze dziecko ubiera sie stosownie do pogody, a nie miesiaca :o

Gość do wybitnie tępej autorki
lecz sie kretynko,tylko tyle ci napisze nadęta, wredna, wscibska krowo!

Najgorsze są babcie - w sensie starsze panie. My niestety mamy taką nianię - ja jej tłumaczę, że mam małej dwóch par spodni (!) nie zakładać na podwórko jeszcze, bo ciepło jest, a ona następnego dnia, co robi? Rajstopy i grube getry małej wkłada...Masakra.

do wypowiedzi wyzej : żal mi Ciebie, skoro jedynym Twoim sposobem obrażanie innych jest wulgaryzm :) słaba psychicznie jesteś na szczescie mnie to nie rusza przegrzewajcie dalej swoje dzieci i idzie na inny temat obrazac innych i leczyc swoje kompleksy czesc i czołem

Gość skad taka agresja?
mam to do siebie ( choc stara juz jestem) ze jak trafie na jakas dyskusje , na kafe chocby, na temat ortografii, szkodliwosci jakichs produktów - jakąkolwiek , gdzie zdania sa rozne - mobilizuje mnie to do pogrzebania w necie i dowiedzenia sie wiecej na temat. Mysle,ze dziewczyny naskakujace na autorke dobrze zrobiłyby poszukawszy wypowiedzi autorytetów w necie - sa przeciez strony redagowane przez fachowców Wrzucam pierwszy lepszy link : .http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/104/pielegnacja/niebezpieczne-przegrzewanie

Gość skad taka agresja?
drugi link sie kiepsko otwiera, wiec skopiuje w czesci: Jednym z najczęstszych błędów popełnianych przez niedoświadczonych rodziców jest przegrzewanie dzieci. Tymczasem nie ma powodu, by ubierać malucha cieplej niż siebie. Jedynie kilkutygodniowe, leżące w wózku niemowlę dobrze jest okryć jedną (ale tylko jedną!) dodatkową warstwą. W letni dzień lub gdy kaloryfer mocno grzeje w zupełności wystarczy, jeśli włożysz mu cienkie bawełniane body bez rękawów i przykryjesz cienkim kocykiem albo miękkim ręcznikiem. Raczkujące dziecko także trzeba ubierać lekko, bo jeśli się spoci, może się przeziębić. Jeśli masz wrażenie, że maluchowi jest chłodno, zanim go opatulisz, sprawdź, czy ma zimny kark (chłodne ręce, stopy czy nos nie świadczą o tym, że maluch przemarzł!). Jeśli nie, to daj sobie spokój z ubieraniem. Natomiast spocony i gorący kark malucha to znak, że jest mu za ciepło. Jeśli jesteście na spacerze, trzeba odkryć lub opuścić budkę albo przestawić wózek w chłodniejsze miejsce, a w mieszkaniu - zdjąć wierzchnią warstwę ubrania i czym prędzej zakręcić kaloryfer.

Gość do skad taka agresja
dziewczyny nie przyczepisły sie do przegrzewania jak takiego, tylko do wscibstwa i chamstwa autorki! pojelas?

Gość mama zaraz dwojeczki
skad taka agresja? - super, ze to wkleilas! I wlasnie o to chodzi!!

Gość autorka może i była wcibska
patrzac na cudze dzieci, ale wy jestescie takie same kretynki, a chamstwo to wy pokazałyście żmije

Gość do skad taka agresja
pokaza gdzie ...:O

Gość skad taka agresja?
czy dostrzezenie waznego problemu to wscibstwo? Niby w jaki sposob autorka ma zasygnalizowac temat, jesli nie na przykladach? jesliby wszyscy chodzili z zamknietymi oczami , nie patrzyli, co wokól, to swiat stanalby w miejscu.

Gość skad taka agresja?
Przegrzewanie dzieci, potówki moge wklejac dainne: http://www.modne.biz/ciaza/przegrzewanie-dzieci-potowki.html Uważajmy, aby nie przegrzewać niemowląt. Organizm dziecka nie wykształcił jeszcze w pełni mechanizmów chroniących go przed przegrzaniem, dlatego tym bardziej musimy zwracać uwagę na przegrzewanie dziecka. Przegrzewanie niemowlęcia to chyba najczęstszy grzech w pielęgnowaniu. Ileż to razy widzimy na spacerze w upalne dni matkę ubraną w lekką przewiewną sukienkę, wiozącą w wózku niemowlę ubrane w gruby wełniany sweterek, przykryte puchową kołderką i kocem, oddzielone od świeżego powietrza szczelnym pokrowcem. A tymczasem młody i niedojrzały jeszcze organizm dziecka nie umie skutecznie bronić się przed przegrzaniem. Jest to spowodowane m. in. niewydolnością gruczołów potowych w skórze. Przegrzanie niemowlęcia może stać się przyczyną nie tylko jego gorszego samopoczucia, rozdrażnienia i utraty apetytu, ale również groźnych czasem zaburzeń ogólnoustrojowych, objawiających się gorączką, wymiotami, oddawaniem luźnych stolców. Często wskutek przegrzania powstają na skórze potówki. Są to drobne, różowe plamki i grudki zlokalizowane najczęściej w przykrytych częściach ciała, a więc na plecach, pośladkach, na szyi, pod pachami i w okolicy pachwin. Potówki łatwo ulegają zakażeniu i zamieniają się w ropne krosty. Razde zwrocic uwage na słowa : Przegrzewanie niemowlęcia to chyba najczęstszy grzech w pielęgnowaniu. Czy to zle,ze autorka zwraca uwage na najczestszy grzech w pielegnowaniu? raczej chwała jej za to!

Gość klaudusia1523
Cóż niestety w naszym społeczeństwie jest takiego typu myślenie, że dziecko musi być ciepło ubrane nawet jeśli jest na dworze 25 stopni ciepła bo inaczej zachoruje. Ja osobiście mojego dziecka nie przegrzewam, ubieram stosownie do pogody, bo uważam, że jeśli mi jest ciepło i chodzę na krótki rękaw to moje dziecko to samo. Ale już moja teściowa i jej matka są innego zdania. I tak w ten sposób dziś dostałam opierdol bo dziecko kaszle i dostało antybiotyk i jak ja śmiałam, że zakładałam mu krótki rękaw jak było 25 stopni na dworze, i teraz właśnie mam. Takie poglądy są jak za czasów dwudziestych ubiegłego wieku, ale cóż nie każdemu się da wytłumaczyć. A moje tłumaczenia odnośnie tego, że dzieci czasem chorują i to normalne niczego nie zmieniają. Popieram w 100% zdanie autorki. A te co tu najgłośniej krzyczą na kafe, że co kogo to interesuje to pewnie te które dzisiaj pozakładały swoim dzieciom czapki, szaliki i kurtki.

dzieki kochana, ale te babe są tak zgorzkniałe, że w dupie mają problem, byle by po kimś pojechać, zaraz się Tobie dostanie

Gość ugly kid joe
potwierdzasz tylko moje wczesniejsze wnioski dlaczego, jesli oczekujesz kultury i nieobrazania Ciebie, dlaczego teraz obrazasz innych? inne kobiety sa zgorzkniałe bo nie zgadzaja sie z toba?dziewczyno, nie osmieszaj sie!

sa zgorzkniałe, bo mnie atakują zamiast dyskutować o problemie, tak jak Ty teraz znowu atak, uspokój sie dziewczyno, policz do 10 i rozmawiaj na temat

Gość ugly kid joe
kiepski to argument napisac o kims "zgorzkniala baba" czy to według ciebie cos wnosi do tematu? wczesniej poróbowalas zdyskredytowac czyjes zdanie piszac "jestes, stara,niezadbana itp" A nawet jesli ktos jest stary ( Ty tez kiedys bedziesz!) to co to ma do rzeczy? Kurcze naprawde nie rozumiem tego Twojego topiku,nie rozumiem dlaczego jesli masz swoja opinie na jakies temat,nie napiszesz tego normalnie,spokojnie,bez posilkowania sie takimi tekstami,o jakich wspomnialam wyzej!

Gość ugly kid joe
:O dobra,mysle ze koniec topiku bo nie rozumiesz,o czym pisze:O dyskusjato nie atak,sama nie przebierasz w srodkach,obrazasz,dlaczego ktos wobec ciebie ma tego nie robic? Milego dnia :) przemysl sobie to co Ci napisalam.