Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Kobita kt贸rej ju偶 zabrak艂o si艂

Potrzebuj臋 opinii silnych Kobiet

Polecane posty

izus to ja - DZI臉KUJ臉!!!!!!!!! Kobietki wierzcie lub nie ale czytam Wasze wypowiedzi i p艂acz臋. Taki balsam dla duszy. Czuj臋 zrozumienie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
tak...l臋k.... bo zadawa艂am sobie tez pytanie (ca艂e szcz臋艣cie 偶e szybko mi przesz艂o), typu "co艣 ze mn膮 nie tak?"....czy taki pech? czy o co chodzi??? Ma艂o brakowa艂o a zosta艂abym z zaci艣ni臋tymi pi臋艣ciami i z臋bami, oparta o mur bez wyj艣cia...broni膮c si臋 przed wszystkimi. Dlatego tak wa偶ne by ci膮gle m贸c ufac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S艂abo-silna
I ja nie czuje nienawi艣ci. Nie mam zadnych z艂ych odczuc. Sta艂o si臋. I znam ten strach co Ty Kobieto. Dobrze go znam. Pisz tutaj kiedy bedzie 藕le. My艣l臋, ze znajdziemy czas zeby z Toba pogada膰 :-) I wesprze膰 na tym nie艂atwym etapie.

Udost臋pnij ten post

Taka tam jedna dziewczyna - przeczytam. Tylko mo偶e nie dzi艣. Z zapuchni臋tym nosem i mokrymi oczami ci臋偶ko sie czyta d艂u偶sz膮 lekture... ;)

Udost臋pnij ten post

i moim zdaniem Kobita nie powinna ba膰 si臋 pustego domu. Bo dom to azyl, to miejsce bezpieczne, daj膮ce zawsze wsparcie. Nawet je艣li teraz pusty, to co z tego? to jest DOM. Nie wychod藕 na si艂e do ludzi, r贸b to co uwa偶asz za stosowne w danej chwili, towarzystwo i zaj臋cie na si艂臋 nie pomog膮 nic a nic, tylko wp臋dz膮 w gorszy nastr贸j... co innego zadbanie o siebie - po prostu dbaj o siebie...i nie mam na my艣li tylko cia艂a (cho膰 to te偶 :)

Udost臋pnij ten post

S艂abo-silna dobrze b臋d臋 pisa膰. Nie opuszczajcie mnie! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S艂abo-silna
Dok艂adnie tak! P艂acz. A 艂zy kiedy艣 w ko艅cu wyschn膮. Zegarek- masz 100% racji. Alkohol nie pomo偶e. Mo偶e tylko zaszkodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fruzja
Autorko, jak ja doskonale Ci臋 rozumiem, jakbym sama o sobie czyta艂a ! Przechodz臋 przez to samo co Ty, ju偶 5 tygodni trwa moja m臋ka i w og贸le nie jest lepiej. Poch艂on臋艂a mnie totalna pustka, 4 艣ciany, ja i 艂zy. I MILARDY wspomnie艅 o nim, wspomnie艅 kt贸re zadaj膮 b贸l tak niemo偶liwy, 偶e cz艂owiek si臋 rozsypuje, wariuje, odchodzi od zmys艂贸w. Ka偶de miejsce w moim mie艣cie jest nim naznaczone, nasza 艂膮weczka, nasza uliczka, nasz park, nasz las, nasz sklep itd, ka偶dy k膮t w moim mieszkaniu, wszystko mi go przypomina, nawet w nocy nie ma wytchnienia, bo 艣ni mi si臋 codziennie. Jestem wyniszczona psychicznie. Inni m臋偶czy藕ni dla mnie nie istniej膮, nie interesuj膮 mnie, nie chc臋 nikogo innego ! Moje 偶ycie to wegetacja i zastanawiam si臋 co zrobi膰, bo naprawd臋 w ko艅cu albo si臋 zabij臋, albo trafi臋 do psychiatryka.

Udost臋pnij ten post

Zegarek bez wskaz贸wek - obiecuje dba膰 o siebie wewn臋trznie i zewn臋trznie. Nie poddaje sie rozpaczy. Tylko sie boje tego przez co musze przej艣膰. Nie mam poj臋cia czy mam wyrzuci膰 jego zdj臋cia, prezenty, sms-y. Mam sie pozby膰 tego wszystkiego? Kompletnie nie wiem czy ca艂kowicie oczyszcza sie atmosfere w takiej sytuacji czy zostawi膰 to na pami膮tke czy jak. Dlaczego nie ma takiego guzika i nie mo偶na wy艂膮czy膰 my艣lenia na dany temat.

Udost臋pnij ten post

fruzja - nie zabijaj sie, ja te偶 sie nie zabij臋. 呕ycie jest TYLKO JEDNO. Chodzi o to by zacz膮膰 na nowo 偶y膰. Nie ma co szale膰. Zakr臋t w 偶yciu jest i to cholernie trudny. Szukam tu wsparcia. Fruzjo razem poszukajmy.

Udost臋pnij ten post

Kobita, zostaw na razie Jego rzeczy. Ale nie dotykaj ich teraz, nie napawaj si臋 wspomnieniami....za kilka tygodni zrozumiesz co zrobi膰. Mozesz je w艂o偶y膰 gdzie艣 do pud艂a, pud艂o do piwnicy. A potem mo偶e je po prostu wyrzucisz, ale zrobisz to z przekonaniem i u艣miechem na twarzy, teraz to b臋d膮 tylko gesty rozpaczy. Z przesz艂osi膮 nale偶y nauczy膰 si臋 偶y膰, tak jak m贸wi艂y艣cie nie ma klawisza DELETE, ale przesz艂o艣膰 ju偶 nie mo偶e decydowa膰 o teraz i potem....ona by艂a i na serio jest wa偶ne to co b臋dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fruzja
Ale jak dalej 偶y膰 ?? I po co ? Kiedy mi艂o艣膰 okaza艂a si臋 oszustwem ? Nie chce mi si臋 ju偶 nikogo szuka膰, zaczyna膰 wszystkiego od pocz膮tku, to nie ma sensu. ON by艂 i jest moim jedynym, nikt mi go nie zast膮pi, i nie wierz臋 偶e istnieje na 艣wiecie facet, kt贸ry m贸g艂by mu dor贸wna膰. A nawet je艣li istnieje, to ja nie mam si艂y go szuka膰. Dzisiaj niedziela, le偶eliby艣my teraz na 艂贸偶ku i ogl膮dali filmy, podjadaj膮c pizze, bo偶e, o bo偶e, jaki to jest b贸l :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S艂abo-silna
Pochopne decyzje nie sa dobre. Prezenty, to co wywo艂uje wspomnienia schowaj na poczatek gdzies g艂eboko. Spakuj i wynies np. na strych, do piwnicy. Kiedy emocje opadna i bedziesz silniejsza, zdecydujesz co z tym zrobi膰. Przecie偶 by艂o tyle dobrych chwil, kt贸rych wcale nie trzeba si臋 pozbywa膰 z pami臋ci. Tylko teraz, kiedy bardzo boli utrudniaja proces "uzdrowienia".

Udost臋pnij ten post

Zegarek bez wskaz贸wek - jak sie ciesze 偶e wesz艂a艣 tu o tej samej porze co ja. Przesz艂a mi przez g艂owe taka my艣l troche g艂upia... takie odej艣cie to chyba to samo co 艣mier膰... i tu i tu 偶egnasz na zawsze cia艂o i dusze. :(

Udost臋pnij ten post

S艂abo-silna tak zrobi臋. Nie bede tego wszystkiego ogl膮da膰. No w艂a艣nie z zaufaniem to bedzie tragedia. M贸j limit zaufa艅 ju偶 sie wyczerpa艂 raczej.

Udost臋pnij ten post

tak Kobita...to co艣 takiego...nast膮pi teraz czas 偶a艂oby, tak powinna艣 traktowa膰 tego cz艂owieka. Po偶egna膰 czas kt贸ry by艂 wam dany razem i tyle. Wesz艂am wesz艂am tutaj, a nie za cz臋sto si臋 to zdarza rzek艂abym ;) przyku艂y mnie Twoja s艂owa bo znalaz艂am w nich wiele moich my艣li i ten san spos贸b podej艣cia - to nie by艂a rozpacz zawiedzonej kobiety, tylko pytanie "ale o co chodzi w tym 偶yciu?" i dlaczego tak si臋 ma dzia膰?

Udost臋pnij ten post

Zegarku dok艂adnie dok艂adnie tak. Nie chodzi o wylewanie pomyj, o znienawidzenie rodu m臋skiego itd. Tylko zastanowienie si臋 jak dalej 偶y膰, jak to pokona膰, jak nie zesmutnie膰 ca艂kowicie, jak膮 droge obra膰 i dlaczego musia艂o sie tak sta膰 a nie inaczej. Zegarku przyjd藕 tu jeszcze kiedy艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka tam jedna dziewczyna
oczywi艣cie ze na pocz膮tku trzeba si臋 wyp艂aka膰 itd ale trzeba w ko艅cu zacz膮膰 wychodzi膰 jak cz艂owiek co艣 robi to nie my艣li o tym, po co ca艂e dnie siedzie膰 i p艂aka膰 mi pomog艂o wyj艣cie do ludzi, ale dopiero jak zm臋czy艂am si臋 p艂aczem.. Autorko on jeszcze b臋dzie tego 偶alowa艂 jak zauoczenie minie przypomni sobie co straci艂 (i dobrze !)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bola艂o i teraz mniej boli
Rok temu przechodzi艂em to samo. Z dnia na dzie艅 kobieta z kt贸r膮 my艣la艂em, 偶e sp臋dz臋 reszt臋 swoich dni stwierdzi艂a, 偶e w niej si臋 wszystko wypali艂o, 偶e nie czuje motylk贸w i ju偶 nie kocha. Odesz艂a. Uszanowa艂em jej wol臋. Kilka razy pr贸bowa艂em si臋 z ni膮 spotka膰. Jednak by艂a nieugi臋ta. Podzi臋kowa艂em za wszystko co mi przez te lata da艂a i odpu艣ci艂em. Nadesz艂y trudne dni. Dni pracy jako艣 mija艂y, ale weekendy by艂y "zab贸jcze". Postanowi艂em nie siedzie膰 w domu. Zacz膮艂em poznawa膰 mn贸stwo nowych ludzi, wi臋cej pi艂em (ale panowa艂em nad tym), desperacko szuka艂em innej kobiety. Po kilku miesi膮cach pierwsza fala min臋艂a. Po drodze zrani艂em jedn膮 kobiet臋 i si臋 otrz膮sn膮艂em. Powiedzia艂em, 偶e musz臋 to sam prze偶y膰. Rozpocz膮艂 si臋 drugi etap. Dalsze poznawanie nowych ludzi. Powr贸t do starych nawyk贸w - si艂ownia, sporo ruchu, wsp贸lne wypady ze starymi znajomymi, robienie szale艅stw, o kt贸rych zawsze marzy艂em, a kt贸re odk艂ada艂em na p贸藕niej. Rozpad mojego zwi膮zku wiele mnie nauczy艂. Mo偶e mnie zbesztacie, ale winne s膮 zawsze dwie strony. Co mog臋 Ci zagwarantowa膰. On b臋dzie chcia艂 wr贸ci膰! To jest pewne i tutaj nie ma wyj膮tk贸w. Ty z kolei nie mo偶esz na niego czeka膰! Im bardziej b臋dziesz czeka膰, tym jego powr贸t p贸藕niej nast膮pi. Co masz robi膰? 1. Skasuj z telefonu jego numer telefonu! Aby艣 czasem w chwilach s艂abo艣ci do niego nie dzwoni艂a! 2. Zacznij uprawia膰 jaki艣 sport! Cokolwiek ale regularnie 3 razy w tygodniu. 3. Ogl膮daj tylko i wy艂膮cznie weso艂e filmy i s艂uchaj radosnej muzyki. Gdy tylko co艣 us艂yszysz smutnego w radio, od razu prze艂膮czaj na inn膮 stacj臋! 4. Postaraj si臋 odnowi膰 stare znajomo艣ci! 5. Wychod藕 do ludzi i poznawaj nowe osoby! 6. Zacznij czyta膰 ksi膮偶ki! 7. Ja na pocz膮tku sporo spa艂em. Dzi臋ki temu nie my艣la艂em. Mam jednak ten komfort, 偶e nigdy nie mia艂em problem贸w z zasypianiem no i mog臋 sporo spa膰 :) 8. Wylewaj tutaj swoje 偶ale ile wlezie! Masz wi臋cej pyta艅. Pytaj! :)

Udost臋pnij ten post

autorko ile masz lat ?

Udost臋pnij ten post

:)) Odpowiadam: wiek potrzydziestkowy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S艂abo-silna
Fruzja- to bardzo trudne. Rozmyslanie o tym co by艂o zam臋czy Ci臋 a czasu nie wr贸ci. Zr贸b co艣 dla siebie. Co艣 naprawd臋 prostego. K膮piel, maseczka. Co艣 co da Ci odrobin臋 zadowolenia. Poprawi troch臋 nastr贸j. Nie zatracaj sie w tej rozpaczy.

Udost臋pnij ten post

Do bola艂o i teraz mniej boli. Dzi臋ki za obszern膮 wypowied藕. Masz racj臋. Trzeba sobie zrobi膰 plan. Teraz chyba nie czas na spontaniczno艣膰 tylko na przemy艣lane dzia艂anie. Postaram sie o tym pami臋ta膰 i wdra偶a膰 te rady jako艣 w swoje codzienne funkcjonowanie. Tylko te cholerne my艣li!!!! Co chwile mi przebiega przez g艂owe: "a po co mi to m贸wi艂, a po co zapewnia艂, dlaczego tak sie cieszy艂 偶e mnie ma skoro..., po co mi m膮ci艂 w g艂owie i czy w takim razie by艂 szczery.... Jak trudno zapomnie膰 o drugim sercu kt贸re kiedy艣 by艂o obok a teraz tak daleko. Obiecuje jutro obejrze膰 weso艂y film

Udost臋pnij ten post

Do pastafarianka reaktywacja. Haha! :)) Co艣 w tym jest. Racja. Nie widzia艂am jej ale mo偶e to prawda skoro taki piorun w niego uderzy艂. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S艂abo-silna
Kobita, Zegarek- tak w艂a艣nie jest. Nie ma sensu piel臋gnowa膰 w sobie z艂ych uczu膰. Trzeba tylko znale藕膰 drog臋 do wyjscia z tej trudnej sytuacji. Spos贸b na "odbudowanie" siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka sobiexzxz
witam was wszystkie. zazwyczaj niewypowiadam sie ale jakos nie moglam cos nie dorzucic od siebie. znam doskonale ten bol kiedy ktos pyta czy zostaniesz moja zona a potem bez ostrzezenia mowi ze to juz koniec. a najlepsze ze potem dowiadujesz sie ze z ta nowa wzial slub. kazda milosc jest inna i kazda z nas przezywa ta milosc na swoj sposob. jedno jest wspolne. bol jak sie ta milosc konczy, powiadaja ze czas leczy rany. moje rany lecza sie baardzo dlugo i choc uplynelo duuuzo wody w rzece to zawsze serce boli. nie umiem zaufac ponownie. pomoc moga przyjaciele, skupienie sie na pasji lub stworzenie nowych pasji. nie pozwol sobie na zrezygnowanie z siebie, nie zaniedboj siebie. ja sie zaniedbalam i to byl blad. nie pozwol by sie nad toba litowano bo to nie pomaga. walcz o siebie bo cala walka dopiero przed Toba. jedna przegrana walka nie oznacza przegranej wojny. niestety ta wojne musimy stoczyc same z soba. powodzenia...

Udost臋pnij ten post

jeszcze b臋dzie mia艂 dosy膰 rozkapryszonej dziewczynki :D

Udost臋pnij ten post