Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

Mamuska samochod nadal w naprawie, trzeba silnik wymienic :( Mnie tak pachwina boli ze naprawde jest mi ciezko chodzic i wstawac z łóżka. A wczoraj jeszcze zgaga mnie meczyla. Musze po wyplacie wybrac sie na porzadne zakupy kocyki, laktator, pieluchy tetrowe i flanelowe, kosmetyki dla maluszka, rzeczy do szpitala dla mnie bo mam narazie tylko 1 koszule do karmienia. Jak tylko M wroci to jedziemy po wozek :)

A kiedy Twój M wraca? Z autem współczuje:(, po ostatnich przejściach mam nadzieję że nic już podobnego nas nie spotka, obecne jeździ i na razie się nie psuje, oby tak dalej. Ja nie mam jeszcze nic dla siebie, ale tak jak pisałam chęci na zakupy nie mam:(. Mnie pachwina boli jak pochodze trochę, ale to rozciągająca się macica. Idę na drzemkę;) może zasnę.

Przed chwila z nim rozmawiałam i ma zarezerwowac bilet dokladnie na 19 stycznia. Ostatnio jak bylam u gin to pytala czy czesto stawia smi sie macica, powiedziala ze jezeli nie czesciej niz raz na godzine to jest ok ale od kilku dni mam coraz czesciej twardy brzuch zdarza sie 2 i 3 razy na godzine, boje sie ze jest cos nie tak a nastepna wizyte mam dopiero 30 stycznia.

hej dziewczyny mamuska zazdroszczę Ci tych wszystkich rzeczy dla dziecka, ja dostałam od koezanki na wszelki wypadek laktator i kombinezon taki ciepły na wyjście ze szpitala a i nosidełko od brata. a resztę muszę kupić. w sobotę jadę na zakupy po kosmetyki i rzeczy do szpitala dla siebie. koszule do karmienia mam 2. mam zamiar poszukać tez promocji na pieluszki pampers i chusteczki. oj jeszcze tyle tych zakupów. po łozeczko komodę i wózek jade na początku lutego. ja juz chodze ostatkiem sił, piecze mnie u góry brzuch, boli mnie krzyż i tez mi sie juz ciężko oddycha a i jeszcze zebra mnie bolą. a muszę jeszcze do kona następnego tygodnia do pracy wychodzić :( ja mam jutro o 16 lekarza wiec zobacze jak sie ma mały. az boje sie stanac na wage.

Mufinka to już odliczasz dni:), ja wstałam właśnie po 3-godzinnej drzemce;), pewnie noc mam z głowy. Co do twardego brzucha, to zauważyłam, że jak tylko przez chwilę przetrzymam sikanie to mi twardnieje w ciągu kilku sekund. A może Mufinka za dużo chodzisz i Ci twardnieje. Klara w sumie to tylko 1,5 tygodnia, a z drugiej strony to już prawie 8 m-c, nie ma szans na to, żebyś od końce tego tygodnia poszła na l4? Mi się mała tak wypina, że szczególnie z jednej strony, pod piersiami, czasami mam wrażenie że jej moje piersi przeszkadzają;). Klara ja mam na 15,30 usg, więc podzielimy się wrażeniami:). Mufinka próbowałaś brać nospę na ten brzuch? Ja mam biały kombinezon, oczywiście też od siostry, z takimi doczepianymi rękawiczkami, z kapturem i uszkami, więc też nie będę kupować, czapeczek tez kilkanaście różnego rodzaju, zacznę kupować na wiosnę, choć tez mam trochę rzeczy, jakieś dresiki, buciki, chyba z 10 par, skarpetek to z ponad 20, muszę to wszystko tylko wyprać ale chyba w połowie lutego, zastanawiam się czy to nie będzie za późno, bo możemy też wcześniej urodzić. Z koszul to ja nie ma pojęcia co ja sobie kupię, są w Reserved takie koszulowe, rozpinane na całej długości, wyprzedaż z 80na 40, ale L ledwo się dopina przez brzuch, choć z drugiej strony, po porodzie może być super, poza tym nic mi się nie podoba rozpinanego, nie lubię takich rzeczy,ale nie ma się podobać tylko ma być praktyczne. Szlafrok mam już upatrzony od kilku miesięcy w Qusho, taki jasny róż w kolano, bardzo ciepły i przyjemny.

Klara a ja kombinezon widziałam cudny w H&M, za 80 zł chyba, taki niedźwiadek, jest rewelacyjny, ja mam podobny biały,a tamten na chłopca śliczny, z tyłu ma taki nawet mały ogonek:D. Ja do pępka kupuję Oscenisept, ale to dopiero po wyjściu ze szpitala, ponieważ wtedy lekarz i tak wypisuje receptę, przed porodem kupię tylko coś do kąpieli, resztę tatuś w aptece kupi w dniu wyjścia, mam 3 minuty do apteki. Oczywiście pampersy i chusteczki obowiązkowo, ale raczej nic więcej z kosmetyków.

Mamuska no ostatnio duzo chodze to moze dlatego ale dzisiaj juz zaczelam odpocywac. dzis wzielam nospe i przeszło.jak tylko polozylam sie na lewym boku to maluszek obdarzyl mnie kopniaczkami :)

Jak ja bym dużo chodziła to pewnie miałabym to samo, musisz więcej leżeć. Taką huśtawkę dostaliśmy od siostry, już nie mogę się doczekać kiedy ją rozłożymy, na razie nie ma sensu żeby się kurzyła: http://allegro.pl/hustawka-baby-papasan-fisher-price-zasilacz-i1999395120.html Jadłyście kiedyś ciasto shrek? Ja zrobiłam na sylwestra, pierwszy raz więc wyszło tak sobie, ale przepyszne:), szkoda tylko że nie mogłam jeść dużo:(,po porodzie mam nadzieję że cukrzyca minie i będę mogła zdobywać doświadczenie w pieczeniu;)

kombinezon sliczny tylko nie za tani. ciasto shrek jadłam ale nie przepadam za to 3 bita bardzo lubie. hustawka super, zazdroszcze ze tyle rzeczy masz od siostry i nie musisz wydawac kasy. ja to w aptece zamówiłem; podpaski, podkłady poporodowe, linomag masc na pupe, sudocrem, na pępek, gaziki, frida do noska i kosmetyki oilatum soft.

a kupujecie jakis termometr elektryczny? bo moja kolezanka co uczy sie na pediatre uzywa tylko rtęciowego do pupy

Ja kupuję ten bezdotykowy, do czoła, kosztuje ponad 100 zł, ale nie mam zamiaru pchać dziecku rtęciowego-gdziekolwiek, w szpitalu jak byłam to tylko takiego używali. Też się cieszę że mam tyle rzeczy, zaoszczędzimy dzięki temu dużo pieniędzy. Chcemy też kupić taką stację, która mierzy temperaturę wewnątrz i na zewnątrz. Właśnie zastanawiam się nad tymi kosmetykami Oliatum, a co Klara kupiłaś? Wasze dzieciaki mają czasami czkawkę? Moja ma dość często:).

Klara link do tego zestawu nie wchodzi:/ a co do termometru to właśnie coś podobnego bym chciała.

Shreka kiedys jadlam a 3 bit to bardzo czesto robie pychota :) Fajna hustawka, ja tez dostane podobna od znajomej tylko usi ten samochod byc zebym pojechala po to. Co do ternometru to jeszcze niewiem jaki. Mój Maluszek niema albo nie umiem tego wyczuc. Mój m kupil wczoraj juz nianie elektryczna.

Klara dziękuję za ten link, chyba też kupię z tej firmy kosmetyki, podobno są super. Mufinka, jeszcze tylko dwa tygodnie i będziesz ze swoim:). Ja niani nie potrzebuję, bedziemy w pokoju z małą, ale Ty pisałaś że masz dom, więc w Twojej sytuacji pewnie też bym kupiła. Jaką ja miałam dzisiaj koszmarną noc, coś mam nie tak chyba z tym sercem, nie pozwalało mi zasnąć, zasnęłam po 5 h, później pobudka do wc, brzuch twardy, ciągnie, ledwo z łóżka się zwlekałam, a na koniec jakieś głupoty mi się śniły, przerażona się obudziłam, oby jak najmniej takich nocy. Wczoraj napisała mi znajoma, która urodziła w połowie grudnia córkę, urodziła sn, napisała że da się przeżyć, ale teraz brak czasu na wszystko, gdyby nie pomoc męża nie dałaby rady, oczywiście pisała jeszcze wiele więcej, ogólnie nie pocieszyła mnie;)

No Mamuska juz tylko 15 dni do powrotu :):):) Ide zaraz do sklepu po wode, jogurt i jakies owoce. No i pewnie cos slodkiego bo mam ciagle na slodkie chec. chce zamowic kocyki jakies, co myslicie o tych: http://allegro.pl/dzieciecy-kocyk-akrylowy-100x140-koce-koc-narzuta-i1969359792.html http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mikrofibra-76x102-bobas-7-kolorow-i2013260546.html http://allegro.pl/bobas-nowa-kolekcja-kocyk-koc-mikrofibra-milutki-i2013501698.html

Najbardziej podoba mi się ten 3, pierwszy mi sie nie podoba, ale jest chyba najgrubszy więc najlepszy na wyjście ze szpitala. Ja też mam ochotę na słodkie, ale się ograniczam, czasami zjem cukierka albo kawałek ciasta, ale zauważyłam że jem więcej, tzn. nie np. tak jak kiedyś dwie kanapki a 3 już teraz. Ja to jestem do tyłu z tymi ciastami, Wy wszystko jadłyście lub piekłyście:), ja nigdy na to nie zwracałam uwagi;)

ja na wyjście ze szpitala mam taki gruby akrylowy kocyk a tych z mikrofibry nie kupuje bo się bardzo mechacą. Kupiłam sobie 1 taki cienki bawełniany i teraz jeszcze kupuje bawełniany ze splotem z monterhood. Kosztuje 90 zł ale warto.

Wróciłam z usg, ogólnie wszystko ok, poza moim samopoczuciem, mała jest głową do góry i mi się strasznie wypycha pod piersiami, jest mi tak ciężko, że mam czasami problemy z oddychaniem. Mam mało wód płodowych, mój prowadzący lekarz musi je obserwować, jeśli mała się nie przekręci będę miała cesarskie cięcie. Ogólnie wszystkie narządy prawidłowo się rozwijają, serduszko prawidłowo bije, biedula jest tak już ściśnięta, w pewnym momencie dotykała dużym palcem od stópki czoła:). Bardzo podobna jest do M:), waży 1640 gram. Teraz czekamy na wieści od Ciebie Klara.

Ciesze sie Mamuska ze wszystkom ok. Mi tez czasami jest ciezko oddychac. Znalazlam na allegro zestaw 12 kosmetyków nivea za 89 zł. I zastanawiam sie czy kupic ale chyba oplaca sie.

ja tez juz po wizycie, wszystko super, szyjka, macica itd. wymiary małego idealnie pasują do terminu porodu. mój mały chyba nie taki mały ma 1650 g. a ja mam termin na 13 marca wiec mamuska mój troche większy malec będzie. u mnie wody płodowe w normie. 16 stycznia mam sie zjawić po zwolnienie. mały cały czas główka do dołu, wiec wpycha mi nóżki w zebra.

Mufinka trudno mi powiedzieć czy się opłaca, bo nie wiem ile kosztują w sklepach, ale wiem że to kosmetyki dla dzieci są droższe niż normalne, a te Olatium bardzo drogie. W sumie za 12 kosmetyków 89 zł to chyab nie dużo. Mi zapachowo Hipp odpowiada ale nie wiem czy będzie odpowiadać dziecku. Mufinka ciężko to bardzo delikatnie powiedziane, nie jestem w stanie opisać tego uczucia, ale to coś w rodzaju duszności, nie mogę wziąć głębokiego oddechu, a serce bije chyba ze 130 uderzeń na minutę, jak u małej. Robi mi się chwilami słabo, nie wiem o co kamon:/, chyba muszę się umówić do kardiologa, jak nie przejdzie.