Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

mamuska wózek rewelacja jak za takie pieniądze. widze ze Wy juz po glukozie a ja czekam do następnego piątku.

Przed wypiciem glukozy miałam 78 po 1 h 119 a po 2 h 101 więc chyba prawidłowy wynik tej glukozy? I znowu zle wyniki moczu mam :(

Przed wypiciem glukozy miałam 78 po 1 h 119 a po 2 h 101 więc chyba prawidłowy wynik tej glukozy? I znowu zle wyniki moczu mam :(

Mufinka nie masz się co martwić, wyniki wyszły Ci dobre tej glukozy, widzisz każdy inaczej reaguje na to badania, ja mam nadzieję że nie będę musiała go powtarzać.

hej dziewczyny jak mija dzień? Ja już posprzątałam i odpoczywam. Ściągnęłam sobie ostatnio z neta książkę język niemowląt. Dziś zaczęłam czytać. Jest świetna i wciąga. Na prawdę polecam. Zwłaszcza jak człowiek siedzi w domu i sie nudzi.

Ja dopiero wróciłam z zajęć, mam dzisiaj spadek formy, jestem bez sił, wczoraj z resztą też, w tej godzinie mnie dopada, nie wiem o co chodzi, zaraz chyba się położę. Na szczęście M zrobił obiad i posprzątał. Klara mam nadzieję, że znajdę w necie tą książkę i uda mi się ściągnąć.

Klara byłoby super: agniechaww@gmail.com. A ja dopiero wstałam po kilku godzinach snu, nie dałam rady, ciekawe tylko jak ja teraz zasnę:/

dziewczyny książka juz wysłana. zycze miłego czytania. dziewczyny jaki termometr kupujecie dla swojego dzidziusia? bo ja sie nie znam, a tanie to one nie sa

Dzięki :) Ja jeszcze niewiem. Narazie szukam dla siebie jakiegos plaszczyka na ime i nie moge nic znalezc.

ja na szczęście jeszcze mieszczę sie w swoja zimowa kurtkę, ale pewnie tylko do końca m-c i potem tez będę czegoś szukać. koleżanka która jest pediatra mówiła mi dziś żebym nie oszczędzała na pościeli dla dziecka bo to bardzo ważne i poleciła mi; http://allegro.pl/posciel-dla-dzieci-kolderka-poduszka-gluck-tencel-i1930204493.html no i chyba sie zdecyduje, ze względu na to ze sama lubie wygodna lekka posciel a noworodek potrzebuje jeszcze więcej

Klara dzięki za książkę, jutro zacznę czytać bo dzisiaj mam pod opieką 4-latkę:), koleżanki córkę więc pewnie będę miała zajęcie. Jak Ty się mieścisz w swoją zimową kurtkę sprzed ciąży to tylko pogratulować, ja już się nie dopinałam w brzuchu i piersiach dwa m-ce temu,z tym że miałam bardzo dopasowaną.

A ja już sama w domu, dziecko zabrali, ale spokojna,że sama przyjemność z nią siedzieć:). My na andrzejki robimy u nas imprezę, także prawdopodobnie będziemy mieli gości na noc z 3 - miesięcznym brzdącem:), muszę jakieś sałatki zrobić, ale to pod koniec m-ca będę myśleć. Ale się dzisiaj czuję jak balon, mam wrażenie że puchnę w oczach, brzuch też. A Wy jak się czujecie? Mufinka fajnie że pościel Ci się podoba, ja jutro mam otrzymać wózek, ciekawe jaki będzie?

Ja ogolnie dobrze sie czuje, troche senna dzis jestem. Zmieniłam witaminy, brałam falvit mama a w piatek kupilam femibion natan 2 mam nadzieje ze beda dobre.

ja jeszcze nie mam planów na andrzejki, na pewno w niedziele chciałabym wyskoczyc na basen bo juz dawno nie byłam. Ja tez biorę femibion, od początki ciąży, najpierw 1 a teraz 2, poza tym biorę jeszcze magnez i pije wapno satural

Magnez też biorę, a wapno Klara lekarz kazał Ci brać? Dzisiaj otrzymałam glukometr, od jutra nakłuwanie:/

na ostatniej wizycie lekarz kazał mi brac bo mówił ze dziecku teraz bardziej rozwijają sie kości i potrzebuje więcej wapnia a poza tym tez ma wpływ na nasze uzębienie które podobno bardzo psuje sie w trakcie i po ciazy

To moze i ja kupe sobie to wapno. Weszlam na forum dziewczyn z terminem na marzec i one maja juz prawie wszystko kupione a ja prawie nic.Chcialabym pojsc na zakupy ale wolalabym razem z M kupowac te wszystkie rzeczy.

mufinka ja też wczoraj skarżyłam się mężowi że dziewczyny na forum z marca mają juz prawie wszystko a ja my nie mamy jeszcze nic. Mąż obiecał że jak już lekarz 30 listopada potwierdzi że z małtym wszystko dobrze i że to chłopak to zaczniemy kupować. A zacznę od kołderek i pościeli, kocyka i kosmetyków oilatum bo są drogie.

mufinka ty rozmiar pościeli kupowałaś 100x135? bo ja chce w tym rozmiarze kupic wypełnienie ale wydaje mi sie to takie duże. jak wy dziewczyny myślicie ??

cześć dziewczyny :) przeczytałam całe wasze forum i postanowiłam napisać :) jestem w 16 tc i nareszcie przestaja mnie nękac wszelkie dolegliwości, choc jedna pewnie przede mną... dlatego postanowiłam napisać. poruszacie tu często temat boleści kręgosłupa i chciałam się z wami podzielić swoimi informacjami, gdyż w ubiegły piątek byłam u neurologa... a byłam dlatego, że jakiś miesiąc temu zaczęło mi bardzo drętwieć prawe udo i pachwina podczas leżenia. powiedziałam o tym swojemu ginowi, kazał mi to obserwować... nie przeszło i dlatego zalecił mi neurologa... trafiłam do przesympatycznej pani doktor, która wszystko mi pięknie wytłumaczyła że takie dolegliwości w ciązy to normalne, ale... pani doktor zdiagnozowała u mnie dyskopatię! 12 lat siedzienia 8 godzin w biurze robi swoje. pani doktor przez okres ciązy zaleciła mi ćwiczenia fizyczne odciążające kręgosłup, pokazała sposób siedzenia na zwykłym krzesle a ja uswiadomiłam sobie, ile błędów czlowiek popełnia nie zważając na swój kręgosłup. nie na żarty postraszyła mnie że jesli nie będę wykonywała ćwiczeń i jej zaleceń to grozi mi rwa kulszowa albo co gorsza wypadnięcie dysku! piszę o tym, bo byc może wasze bóle też są związane z kręgosłupem lędzwiowym (kość ogonowa)? no i powiedziała, że kobiety w ciązy nie zdają sobie sprawy jak bardzo dużym obciązeniem jest dla nich rosnący i coraz cięzszy brzuszek - bo niektóre kobiety nie czuja bólów kręgosłupa, ale on i tak cierpi. także dziewczynki, jak siedzimy w domu musimy się gimnastykować. ćwiczonka są w necie, można znaleźć... zwykłe lekkie ćwiczenia a podobno działaja w ciązy cuda z kręgosłupem. to wszystko co opisałam to spostrzeżenia pani doktor, więc postanowiłam sie z wami nimi podzielić bo sama cierpię na takie bóle. no i to drętwienie z mrowiniem i piekącym bólem. masakra! a ogólnie to brzuszka jeszcze u mnie nie widać (może dlatego, że jestem taka sobie troszkę okrąglutka hihi ;)), nie przytyłam na razie nawet pół kilo i z tego się cieszę... coć może powinnam się martwić / :( ale byłam wczoraj na usg, z dzidziusiem wszystko dobrze, serduszko bije 150/min. także szybciutko :) 1 grudnia mam usg 3d i doczekac się nie mogę :) pewnie poznam juz płeć mojej kruszynki, choc i tak czuję, że to chłopczyk :) Pozdrawiam was bardzo :)

Klara ta posciel jest wielkosci 135/100. przyszlamama79 masz racje trzeba w ciazy cwiczyc ale ja tyle razy obiecałam sobie ze bede cwiczyla i nic z tego nie wychodzi

Cześć dziewczyny, nie było mnie bo miałam baaaardzo intensywne dwa dni, dzisiaj odpoczywam. Co do pościeli to wydaj mi się, że taki rozmiar jest odpowiedni, nie opłaca się kupować coś mniejszego. Co do ćwiczeń i kręgosłupa to zgadzam się z przyszłąmamą, ja jak tylko trochę pochodzę to nie czuję pleców, tak mnie boli już wszystko, brzuch coraz większy, ciągnie, swędzi, smaruję ale to dużo nie pomaga, mam jakiś kryzys bo naprawdę jestem bez sił jak coś trochę zrobię. W końcu kupilismy auto, od małżeństwa z bloku obok, zobaczymy jak się będzie sprawować, mam nadzieję że na święta pojedziemy do mojej rodziny, bo chrzciny mamy jednak w piątek przed wigilią. Mufinka co do rzeczy dla małego, to ja też nic nie kupuję, oprócz tego wózka, ale to przez przypadek. Mamy czas, chyba że niedługo nie będziemy mogły się ruszać;)

Okropna dzis pogoda ponuro, zimno. Albo mi sie zdaje albo od jakiegos czasu brzuszek mi juz nie rosnie. Wczoraj troche sie balam bo tak nisko Malenstwo mnie kopało.