Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

Dina dziękujemy za informacje, w ciąży tak to jest, że wszystkim się przejmujemy. Badanie nie było złe, właściwie to słodka woda, trudniej było mi wytrzymać na czczo tyle czasu;) i pobranie krwi mnie dzisiaj bolało, tak mi ścisnęła kobieta rękę, myślałam że zejdę z fotela, ale już po, w poniedziałek idę na resztę badań. Trochę sobie połaziłam i jestem zmęczona, chyba pójdę spać. Poszłam wczoraj do H&M i zobaczyłam, że jest ten płaszcz, który kupiłam, za połowę ceny czyli 100 zł i jasny, więc co zrobiłam?:D, oddałam swój czarny bo miałam jeszcze metkę, nie chodziłam w nim i wymieniłam na jasny o 100 zł tańszy, hehee, mąż się ze mnie śmieję, a za resztę kupiłam golf taki dłuższy. Interes życia;). Ale mi się ręce trzęsą, pewnie po tej glukozie. Mufinka czekamy na Ciebie teraz..

mamuska no to super interes zrobiłaś. al fajnie sie w sklepie zachowali ze poszli Ci na taki układ. a co do badania no to faktycznie siedzenie na czczo nie należy do najprzyjemniejszych. ja juz w domku odpoczywam. ciesze sie ze w końcu weekend. zamierzam siedzieć w domu i odpoczywać. czekamy teraz na wieści od mufinki

01.01.2012 rośnie Vat na ubranka niemowlęce i buty dziecięce z 8 na 23% masakra :(

Gość Wrozby tanie allegro!!!!
ZAPRASZAM NA KORZYSTANIE Z TEJ O TO WROZBY!!!! TAROT 10pytań +analiza problemu+tarot na miesiąc http://allegro.pl/tarot-10pytan-analiza-problemu-tarot-na-miesiac-i1909437393.html TAROT 15 ANALIZ Bardzo Obszernie Moje Podsumowanie http://allegro.pl/tarot-15-analiz-bardzo-obszernie-moje-podsumowanie-i1912906078.html TAROT Konkretna Analiza problemu ODP DO 1 GODZ http://allegro.pl/tarot-konkretna-analiza-problemu-odp-do-1-godz-i1914979317.html TAROT (To Dla Was Kochani) Pyt 1 ZŁ NAJTANIEJ http://allegro.pl/tarot-to-dla-was-kochani-pyt-1-zl-najtaniej-i1915499377.html

Wszystko jest w porzadku :) bede miała synka :) Moj M bardzo zadowolony. Odezwe sie jutro

Mały wży 500 g i ma ok 18 cm ale to chyba bez nózek. duzo zdjec dostalismy na usg. Mam zrobic morfologie, badanie moczu i ten test z glukoza. a i do dentysty isc :(

mufinka gratuluję synka. Spory już jest.A do dentysty to Ci kazał ginekolog iść??

Dziękuje. Tak bo powiedziała ze stany zapalne zebów mogą wywołać przedwczesny poród itp.

siedzę na allegro i sledze co teraz w modzie co ludzie kupuja np. jakie kocyki, posciele itp. czy Wy juz sie zastanawiacie nad kupnem rzeczy dla maluszka? ja chciałam kompletować wszystko od stycznia ale jak tak patrze na ceny to juz po trochu chciałabym zacząć cos kupować tylko boje sie zapeszyć a jak u Was? kocyk ten mi przypadł do gustu http://allegro.pl/edisa-mata-koc-polar-bawelna-producent-i1903513922.html

ja też już bym chciała zacząć licytować ale jeszcze lekarz nie jest pewny płci wiec muszę poczekać. a Ty licytujesz bardziej bieliznę typu śpioszki, pajace czy normalne zestawy ubran? bo ja są zestawy to dużo ubranek jest takich jesienno zimowych a nasze dzieciaczki juz w czerwcu lipcu beda potrzebowały letnich ubranek mufinka jak coś wylicytujesz to się pochwal :)

Licytowałam bielizne (śpioszki,body). A wybieracie już imię? Troche sie przeziebiłam.

mufinka u mnie na razie przy chłopcu zostało mikołaj, wczesniej myslałam nad filipem. a Ty jakie masz typy?

Ostatnio jakos tu ciszej zrobiło sie. U mnie dzis ładna pogoda. Martwie sie trohe, bo moj M chce wyjechac teraz do angli do pracy, wróciłby w styczniu. W sumie dobrze bo zarobił by ale chciałabym spedzic z nim swieta. Wczoraj od znajomej sporo ciuszków przywiozłam dla małego :)

mufinka widzisz Ty masz od kogo dostać ciuszki bo moje wszystkie kolezanki mają dziewczynki. No niestety święta bez męża nie są fajne ale za to kasa przy dziecku się przyda. Mało nas tutaj i dlatego tak mało każda pisze. U mnie też dziś pogoda super. Mój mały w brzuszku jest taki cwany że jak w nocy próbuje spać na brzuszku bo mi tak wygodniej a wiem że nie mogę to on od razu zaczyna mnie kopać że jest mu ciasno i wtedy się przekręcam :)

Cześć dziewczyny, a ja weekend spędziłam w szpitalu:/, w piatek miałam dość niepokojący ból brzucha i bóle w pachwinach, pojechałam na szpital i mnie zostawili, porobili wszystkie badania i niby jest ok, nie mogę się przemęczać, ale się napatrzyłam w tym szpitalu:/, później wszystko opiszę bo teraz biorę się za rozpakowanie rzeczy i ogarnięcie wszystkiego, Mufinka gratuluję synka!!!!

mamuska to nie ciekawy miałaś weekend. Bóle w pachwinach to normalne lekarz mi ostatnio mówił trzeba brać no spe i magnez bo wszystko puchnie. ja nie cierpię szpitala wiec wole omijac go szerokim łukiem. czekamy na dalsze relacje

I niestety decyzja podjeta, M w sobote wyjeżdża do angli i wraca dopiero w styczniu :( Ile ja wczoraj sie napłakałam i spać w nocy nie mogłam.

mufinka wcale Ci sie nie dziwie. ja bym teraz bez męża tydzień nie mogła wytrzymać a co mówić kilka m-c i to w dodatku swieta. ale kasa na pewno sie przyda wiec musisz sie trzymać. będzie dobrze

co tu taka cisza grobowa. bo nam forum się do porodu rozpadnie :) zarejestrowałam się kiedyś na stronie loveli i dziś dostałam dla dziecka czapeczkę, niedrapki i próbkę płynu do prania ubranek dziecięcych fajna sprawa

postaram się nadrobić zaległości, ale jakiś mam feralny ostatni weekend, odebrałam dzisiaj wyniki glukozy i mam ponad normę, więc czeka mnie drugi test, 75 g, dieta i glukometr, masakra jakaś, a najlepsze jest to że chyba się tak załatwiłam cytrusami, bo słodkiego nie jadłam dużo, zobaczymy co lekarz powie w czwartek, Mufinka lepiej że M wyjedzie teraz, później wróci i będzie Ci pomagać przy maleństwie, a tak jak Klara pisała, kasa się przyda, jeszcze nie jedne wspólne święta przed Wami, stęsknicie się za sobą i miłość odżyje ;). A co do pobytu w szpitalu.... , dziewczyny były z różnymi problemami, dużo do cięć cesarskich, a jakie dziewczyny mają brzuchy, jak pantery, rozstęp na rozstepie. Klara ja wiem, że takie bóle jak ja miałam są spowodowane rozrastaniem się miednicy, ale mnie tak bolało, że nie mogłam się wyprostować, co się jeszcze dowiedziałam, nie można głaskać brzucha, bo powoduje to skurcze, oczywiście dostałam opr. za wstawanie, że się podnoszę jakbym nie była w ciąży, dziwne to wszystko. Zawsze byłam wytrzymała, a tu w ciąży okazało się że muszę jak najwięcej leżeć, odpoczywać, nie dźwigać. Jeszcze ten wynik glukozy......Oby małej nic nie było, ja już jestem pewna że to dziewczynka, potwierdzili dwa razy.

Aha i Klara- nie możesz spać na brzuchu, niestety, na plecach się za bardzo nie powinno, a tym bardziej na brzuchu.

witam w ten pochmurny zimny poranek mamuska co do głaskania brzucha to mówiłam że nie pozwalają głaskać brzucha więc trzeba się ograniczyć. Rozstępy jak u pantery to straszne, mam nadzieje że nas to nie czeka. Na razie mam brzuszek ładny ale jeszcze wszystko może się stać. A tak w ogóle to co Ci zrobili w tym szpitalu? miałaś jakieś kroplówki czy badania czy tylko leżałaś i odpoczywałaś? Tobie to wszystko mogło być przez ten stres z samochodem. a co do cukrzycy to jeśli nie masz mocno ponad normę to pewnie lekarz zleci Ci tylko dietę i potem powtórzenie wyniku. Ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego ale mam nadzieje że to nie będzie mieć takiego wpływu. Strona loveli: http://lovela.pl/ Zarejestrowałam się też kiedyś na stronie musteli i też dostałam próbki dla siebie i niemowląt i kosmetyczkę.

Wiem ze musze jakos wytrzymac, no a kasa sie przyda. Wczoraj mnie brzuch bolał,cały dzien przeleżałam.

u mnie piękna pogoda nadal, właśnie wróciłam z zakupów, kupiłam wszystko to czego nie lubię;), czyli ciemny makaron, chleb, jogurty naturalne, bleeee, ale coś trzeba jeśc. Mufinka jak Cie boli brzuch to odpoczywaj, nawet czasami są niewskazane:). Ja dzisiaj okropnie spałam, nie mogłam znaleźć dobrej pozycji, brzuch przeszkadzał ciągle.

mamuska z tego co wymieniłaś to najbardziej mi nie pasuje jogurt naturalny, ciemne pieczywo i makaron jest zjadliwe ale rzadko jem.

Bolał mnie pewnie z nerwów. U mnie pogoda taka ponura ze nawet niechce sie wyjsc z domu. Mielismy z M do kina jechać ale niechce mu sie na takie zimno wychodzic. Chciałam kupic komplet pościeli dla synka ale jak popatrzyłam na allegro ceny to przeraziłam sie. 140/70 bo takie jest to łóżeczko kosztuje ponad 200 zł, masakra.