Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

Mufinka tak już czasami będzie, mnie mała tak kopie, szczególnie z prawej strony, wypycha się pewnie nóżkami:), przeziębienia ciąg dalszy, coś okropnego:/

ja dzis juz po wizycie u lekarza , potwierdzony 100% chłopak.wszystko ma na swoim miejscu i jest zdrowy tak samo jak ja. wazy 750 g. byłam tez w hurtowni z artykułami dzieciecymi pokazac rodzicom wózki i łózeczka i zakochałam sie w tym wózku; http://allegro.pl/tutek-grander-3w1-maxi-cosi-city-wawa-kurier-i1944443946.html jest piekny i w dodatku bardzo lekki

Klara śliczne ubranka. Tez chcialam cos dzisiaj kupic ale niestety do wyplaty jeszcze troche a z kasa juz cienko :( Gratuluję Synka :) Masz juz imie? Czy Wam też tak często dretwieja nogi?

Mamuska zdrówka życze. Ciąza ma na mnie dobry wpływ bo wcześniej czesto dopadało mnie przeziebienie, mialam poza tym migrene a od kiedy jestem w ciazy glowa mnie prawie nie boli i nie choruje :)

imie jak na razie pozostaje Mikołaj. mi bardziej drętwieją dłonie i pupa. ja zaczynam juz pomału zakupy. bo jak dzis w sklepach zobaczyłam ze zwykłe pajacyki po 37-42 zł to aż moja mama się przeraziła. a i kupiłam dzis w realu na przecenia body z długim rekawem po 4.99. ale super gatunkowo. wzięłam aż 3 szt. stanęłam dziś u lekarza na wagę i 7 kg do przodu. widzę juz jak puchnę w oczach

Ja mam w piatek wizyte. U mnie 9 kg do przodu. Zastanawiam sie nad wyborem szpitala, trzeba powoli zdecydowac sie a ja juz sama niewiem kazdy mi co innego mowi o tym samym szpitalu.

Ja nie mam wyboru co do szpitala bo u mnie jest jeden i będę w nim rodzic. od połowy stycznia już sie zapisałam do szkoły rodzenia żeby poznać co mnie czeka. czytacie ta książkę co Wam przesłałam???

Tak czytam ta ksiazke. Nie moge jakos dluzej pospac juz ktorys z kolei dzien budze sie po 7. A dzis taka okropna pogoda, mgła. I mamy już grudzien, zaraz święta i sylwester, a potem to juz szybciutko do marca zleci i Naze Malenstwa beda juz z nami.

Klara fajny ten wózek, widziałam go na żywo. Ubranka też fajne. Ja dalej się czuję okropnie, nie mam na nic siły:(. Mufinka mi nie drętwieją nogi, a czasami tylko skurcze łapią. U mnie waga 6,5+, ale czasami czuję się o 15 cięższa. Też nie wiem gdzie będę rodzić, a najgorsze jeszcze jak, czy chcę cc czy nie:/. Mufinka ja codziennie wstaję o 6-7, ale to dlatego, że mi łatwiej zasnąc wieczorem i lepiej się czuję przez cały dzień. Książki Klara nie czytam, ponieważ moja koleżanka ma ją w wersji papierowej, ma mi dać w przysżłym tygodniu:)

mamuska ja sobie tą książkę zamówiłam na allegro bo stwierdziłam że źle mi się czyt te kserówki. Więc na chwilę obecną też nie czytam bo czekam aż przyjdzie książka. W niedzielę w ramach mikołajek mam zamiar wyciągnąć męża do kina na Listy do M. Podobno fajny film. mój mąż nie przepada za polskimi komediami ale żonie ciężarnej się nie odmawia. Jejku mnie to tak żebra bolę że ani siedzieć ani leżeć się nie da rady

Gość suzanna1990
Hej dziewczynki ;) Bardzo się cieszę,że Was znalazłam . Też jestem w 17 tyg ciąży . Mam nadzieję,że mnie przygarniecie ;)

witaj suzanna1990 pewnie ze chetnie Cię przyjmiemy tylko my już dawno mamy za sobą 17 tc. Ja na przykład jestem już w 25

Witaj suzanna1990. skad jestes? O 14.30 mam wizyte i mam nadzieje ze wszystko bede ok. Szkoda ze moja gin niema u siebie w gabinecie usg bo chcialabym zobaczyc malenstwo.

oj cichutko tu dzisiaj. mufinka jak wizyta? pewnie wszystko super. mi ostatnio lekarz powiedział ze ciaza i moje wyniki sa rewelacyjne a ja mu mówię ze mam nadzieje ze poród tez taki bedzie ha ha przyszła mi dzis wyprawka zamówiona, jest piękna i super gatunkowo. jestem bardzo zadowolona.

Wszystko jest dobrze. Dostałam skierowanie na uSG ale mam isc dopiero na poczatku stycznia, i powtorzenie badania na toksoplazmoze.

ja dziś dziewczyny zaszalałam. W tesco w F&F jest promocja na wszystkie ubranka dziecięce -30% na wszystkie. Kupiłam za 150 zł kocyk, 6 pajacy, 5 bodów z długim rękawem, 2 pary spodenek, 2 czapeczki, 2 pary skarpetek. A WSZYSTKO jest piękne i super gatunkowo. Aż załuje że tak mało kupiłam. A promocja jest tylko do 7 grudnia.

Klara fajnie ze udane zakupy. Ja niestety niemam blisko tesco, conajwyzej auchan lub Carrefour lub real. niemam zadnego pomysłu co kupic 1,5 letniej chrześnicy na święta. Moze podpowiecie cos?

Jak tam dziewczynki minął weekend? Macie jakieś rozstępy? Bo ja mam tylko kilka na udach ale to mialam juz przed ciaza. Okropna pogoda, jest grudzien i zamiast śniegu jest deszcz. Mam zamiar karmic piersia ale na wszelki wypadek kupie tez butelke, i w tesco sa Aventu 1+1 za 39 zł. do tesco mam daleko ale chyba sie po to przejade. W sobote ruszam na zakupy dla Maleństwa.

mufnka nie mam pomysłu na prezet dla dziewczynki, ale pewnie jakaś fajna lalka lub coś interaktywnego z fisher price. Ja mam chrześniaka 4 lata który ma już wszystko i już mi się wyczerpały pomysły na prezenty. Ja wczoraj znowu byłam na zakupach i jeszcze kilka pajaców i bodów kupiłam w tym tesco tylko też musiałam jechać 30 km, bo u mnie też nie ma tesco z ubrankami. Pogoda beznadziejna:( jak tak będą wyglądać święta to w ogóle nie będą mieć uroku. U mnie rozstepów zero ale za to cellulit na udach straszny. Nie wiem jak ja się latem pokaże. Ja już pod choinkę kupiłam prezent dla męża i teściów jeszcze tylko rodzice i brat z bratową i chrześniak. A u Was jak? Już przygotowania do świąte? Mamuska a Ty gdzie się podziewasz??

Ja moze jakies prezenty kupie w ten weekend. Zaczynam juz powoli na świeta sprzatac. Ale jak pomysle ze święta bez M to odechciewa mi sie wszystkiego :(

Hej dziewczyny, a u mnie niekończące się przeziębienie, jeszcze w weekend byłam na zajęciach, jestem wykończona, ciągle leżę i śpię, ja nigdzie nie byłam, nic nie kupiłam, jakoś brak mi weny. Męczył mnie taki kaszel, że nic mi się nie chciało, lekarz twierdzi że gardło ok, więc nie brałam żadnych leków, tylko domowe sposoby, dzisiaj wstałam po 14 h snu i znowu mnie gardło zaczyna boleć, a tak mi się zaczyna grypa, już myślałam że będzie przechodzić a tu.....jakaś masakra, w czwartek mam wizytę u gina, dzisiaj mój m pojechał pobrać krew, bo nie wiemy jaką ma grupę, a musimy sprawdzić czy nie ma konfliktu, sprawdzałyście to? Boję się że jak kaszlę to małą może to męczyć, ale na szczęście kopie. Ja Klara swojemu chrześniakowi kupiłam rowerek bez pedałów, niżej masz linka, nie wiem ile chcesz przeznaczyć na prezent, siostra z kolei kupiła z lego jakąś remizę czy coś takiego, bardzo lubi się tym bawić. http://allegro.pl/rowerek-biegowy-drewniany-bez-pedalow-biker-easygo-i1965550720.html Mufinka fajnie że wszystko po wizycie ok. Święta szybko minął i nawet się nie obejrzysz a Twój M wróci. Dostałam rogala do spania od koleżanki która już urodziła, jeszcze nie śpię z nim ale chyba zacznę, dostałam też książkę Pawła Zawitkowskiego, tego co występuje często w TVN, dość gruba, jak przeczytam to powiem czy warto;)

Klara co do cellulitu to ja mam taki jak miałam, waga na szczęście nie idzie szybko do przodu, rozstępów też nie mam, codziennie smaruje tym palmersem i do tej pory zdaje egzamin, a do lat, a jak się przyłożysz to po cellulicie nie będzie śladu, w końcu na początku marca urodzimy:)

Mój M ma taką samą krew jak ja brh+ wiec chyba jest ok. Mamuska jaki jest tytuł tej ksiazki? Widze że naprawde porzadnie Cie ta choroba wzieła. Mleczko z miodem i pod kołdrę.

Ta książka to: Mamo, tato co ty na to? To bardziej jak już się urodzi, tam jest wszystko napisane, kąpiel, usypianie, jak podnosić, przewijanie, generalnie wszystko, z tego co wiem to on jest fizjoterapeutą, z resztą masz tu link:)ja mam tą drugą. http://mamotatocotynato.pl/ Ja Mufinka piję już tylko herbatę z mega ilością cytryny, robię sobie inhalacje z solą, miodu nie mogę ze względu na cukrzycę:(, jem dania z bardzo dużą ilością czosnku, może już powoli będzie przechodzić.

Ja z mężem mamy zrobione badanie krwi. I mamy ten konflikt. Lekarz mówi że to przy pierwszej ciąży nie grożne ale jak dziecko będzie miała grupę krwi ojca to podadzą mi imuglobinę. Co do książki zawitkowskiego to ja też mam już przeczytaną. Bardzo fajna polecam. Ja jestem dalej na etapie czytania języka niemowląt - bardzo fajna książka. Co do tego rowerku to mój chrzesniak ma już od dziadków w prezencie. Ale coś się wymyśli.

jak tam dziewczyny byłyście grzeczna i przyszedł do Was mikołaj? bo mój mi nic nie zostawił chyba byłam niegrzeczna. a tak serio to na mikołajki nic sobie z mezem w tym roku nie kupujemy bo sa inne wydatki. u rodziców tez krucho z kasa bo mojemu ojcu nie przyznali renty i powiedzieli ze pod choinkę nic nam nie będą kupować tylko w styczniu dadzą nam na łóżeczko i komodę.

Jak tam dziewczyny pogoda? Bo u mnie przed chwilą troszkę śniegu popadało. Synek ostatnio mniej kopie troche martwie sie.

Jakis czas temu zarejestrowałam sie na stronie Bebilon i listonosz przyniósł mi dzis od nich paczke a w niej byla maskotka dla Maluszka :)