Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze szczery

Idzcie na wybory

Polecane posty

ale glowonie przepasc jest mentalna a nie gospodarcza,i nie musisz robic w moim kierunku wycieczek osobistych by wzmocnic sile swojej wypowiedzi,nie robi to na mnie najmniejszego wrazenia faktycznie otulona, nizsze zarobki, wyzsze bezrobocie i "tredowatosc" w oczach zachodu zupelnie nie maja wplywu na rozwoj gospodarczy regionu. Jedyne co sobie moge wzmocnic Twoja wypowiedzia to poczucie dystansu Mądri! a TAK dobrze Ci szlo!

zawsze szczery, pieprzenie, nawet "bez sensu", MA SENS, jeżeli przynosi przyjemność. Jakiej przyjemności ma dostarczyć wg Ciebie sam AKT GŁOSOWANIA osobom, którzy nie widzą w nim sensu?

[zgłoś do usunięcia] Mądri fakju, "a po co ????????????????????????????????" Życie to są ciągłe wybory. Trzeba się tego nauczyć. Zacznij już w niedzielę. Zacznij uczyć się żyć. to ty pisales madri czy twoje ALter EGO? jesli ty, to jeszcze raz zadaj pytanie o przyjemnosc z glosowania GLOSUJCIE

Gość w sprawie odezwy
nie czytałam całego tematu ale pozwolę sobie słówko wrzucić, nie odkrywcze ale nie chce mi się uzasadniać udział w wyborach jest nie tylko prawem ale i obowiązkiem wszystkich Polaków Ps. nie narzekajcie na polityków jaki naród takie elity

to powoli sie bedzie zacierac wraz z wymiana pokolen,czas wszystko zmieni i Rzesza znowu stanie na nogi i bedzie wspolnie silna,na nieszczescie PL jedynie,oczywiscie obym sie mylila,bo oni wroca do marki a jak wroca wtedy tencaly twor zwany unia runie jak kolos na glinianych nogach otulona chyba musisz przetrzec szklana kule. powrot do starej waluty to byloby najglupsze z mozliwych posuniecie, kraju aspirujacego do miana globalnej potegi

"SWIAdomie zaLOZ swoj toPIK" - świADOmie, korZYstam z czEGoś co zoSTało już zaŁOŻone.

przemawiaja za Toba kompleksy straszne zawsze szczery,bez urazy ale takie odnosze wrazenie jezeli chodzi o ta opinie urazy zero czekam na argument

"Życie to są ciągłe wybory. Trzeba się tego nauczyć. ...... ty pisales madri czy twoje ALter EGO?" Ja, wspólnie z moim alter ego, widzę różnicę. Świadoma osoba musi się uczyć sama. Taką nauką jest także czerpanie z tego czego juz nauczyli się inni. Jeżeli ktoś jest CIĘŻKO UPOŚLEDZONY, nie namówisz go do nauki. Ty go możesz co najwyżej "wytresować" (jakkolwiek brutalnie to zabrzmi). Początek nauki nie odbywa się przy urnie. Pierwszą lekcją jest zapoznanie się, często ze skrajnie różnymi opiniami w tych samych sprawach. Pójście do urny powinno być świadome. Idę, bo uważam, że..... A nie: idę, bo to mój obowiązek, bo bedzie to dobrze postrzegane przez.......

@Madri Pójście do urny powinno być świadome. Idę, bo uważam, że..... A nie: idę, bo to mój obowiązek, bo bedzie to dobrze postrzegane przez....... ...... ale jesli nie bylam/bylem glosowac, to tez w konsekwencji trzymam twarz pozamykana i nie utyskuje po wyborach, ze mi sie wynik nie podoba - dlatego tez idzie sie na wybory :)

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
idę, ide jak zawsze :) oczywiscie mój głos ma PO :)

prosze bardzo dlaczego odmawiasz takim osobom jak ja prawa do dwoch ojczyzn? dlatego, ze mieszasz, zyjesz, zarabiasz, placisz podatki tu albo tu, prawda? nie mowie o osobach, ktore pracuja w de sezonowo, rok, dwa, trzy i wracaja mowie o osobach, ktore wyjechaly z polski by zyc w innym kraju, dokonaly wyboru i niech teraz wybieraja sobie wladze i parlamentarne i samorzadowe tam gdzie zyja do dwoch krajow ktore kocham i z ktorymi jestem emocjonalnie i finansowo zwiazana, twoja rodzina jesli mieszka w polsce niech wybiera w polsce dlaczego chcesz mnie tego pozbawic w imie czego? i kto ci dal w ogole takie prawo? nie jestes zbyt bystra skoro zadajesz takie pytanie

to nie wycieczka to wylacznie moje wrazenie mam do niego prawo? hahahahah cos w stylu - ja nie oceniam tylko stwierdzam fakt podobnie jak Ty do swojej by odebrac mi prawa wyborcze w PL odebralem? :-) otulona, pas

Wielu ludzi, którzy wyjechali z Polski na stałe, uważa, że AKT GŁOSOWANIA, jest dla nich potwierdzeniem ich więzi z Ojczyzną. To jest wzruszajace. Do mnie jednak bardziej przemawia pewien amerykański polonus, który stwierdził, że nie pójdzie głosować ponieważ nie chce ludziom, którzy mieszkaja w jego Ojczyźnie narzucać, kto ma nimi rządzić. On ŚWIADOMIE dokonał AKTU NIEGŁOSOWANIA. Ja uważam, że "bardziej NORMALNE", jest ŚWIADOME dokonanie AKTU NIEGŁOSOWANIA niż dokonanie NIEŚWIADOMEGO AKTU GŁOSOWANIA.

Gość kanta_lupa
założycielu wątku, ruganie ludzi nie zacheci ich do niczego, ludzie są przekorni ludzie zaprą sie jeszcze bardziej, jeżeli powie im sie że robią źle, zwróci uwagę. żeby uzyskać efekt na jakim Ci zależy, czyli sklonić kogos do zagłosowania musiałbyś wiecej ruszyć głową niż tylko smażyć posty w stylu kobiety głupie są a społeczeństwo nie poczuwa sie do obowiązku, pozwalam- głosuj na kogo chcesz. w poprzedniej kampanii była taka akcja: głosuj, nie pękaj! to są dwa linki: http://www.youtube.com/watch?v=wijtf6zRNIU&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=AwgQc_NE1LA&feature=related zgadnij, któy zachęca do głosowania lepiej ? w sumie cienko Ci to wyszło ale próbowałes .

Do mnie jednak bardziej przemawia pewien amerykański polonus, który stwierdził, że nie pójdzie głosować ponieważ nie chce ludziom, którzy mieszkaja w jego Ojczyźnie narzucać, kto ma nimi rządzić. i o to wlasnie chodzi ale to ma sie nijak do swiadomego jak to piszesz nieglosowania przez osobe, ktore prawo wyborcze posiada i mieszka w polsce

Gość kanta_lupa
niegłosowanie to rzeczownik częsci mowy- klasa czwarta podstawówki i jeszcze poprawia nieuk .

16:43 [zgłoś do usunięcia] _zwiazana_z_zonatym_ zakończyłam z nim dyskusję, niech pisze sobie co chcę. Jakies bzdury wypisuję, ale mam to w dupie. Nie zamierzam się tym przejmowac. W ogóle nie będe wchodziła na topiki, na których on bedzie. Nie ma sensu.

"to ma sie nijak do swiadomego jak to piszesz nieglosowania przez osobe, ktore prawo wyborcze posiada i mieszka w polsce" Tu się PIĘKNIE różnimy. Ja nie uzależniam świadomego niegłosowania od miejsca zamieszkania, pomimo tego, że posłuzyłem się przykładem kogoś, kto swoje życie zwiazal z innym krajem.