Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Smoczki Tommee Tippee - kto używa, proszę o poradę

Polecane posty

CHodzi mi o smoczki do butelek. Czy warto zmieniać rozmiar? Używałam kiedyś wolnych (0+), po 4 miesiącu zmieniłam na średnie (3+), a teraz sie zastanawiam, czy nie zmienić na szybkie (6+) - synek ma 7 miesięcy. Chodzi mi głównie o to, że zalecają, aby przy rozszerzaniu diety dodawać do mleka ciout kleiku/kaszki - boję się, ze jak dodam, to mały nie uciągnie tego na smoczku średnim. Ale czy zatem powinnam zmienić na szybki, czy już na smoczek-kaszka? Jakie macie doświadczenie w tej kwestii? DOdam, że jak robię mu samą kaszkę, to karmię łyżeczką. CHodzi mi tylko o wersję kiedy do mleka dodaje się ciut (bodajże łyżeczkę) kaszki.

Gość zdegustovvana
Ja uzywalam smoczkow canpolu, jak dziurka byla za mala to po prostu ja rozcinalam.

Gość Mamma Miaa
ja uzywalam i zmienialam smoczki Kazdy nastepny ma wieksza dziurke przystosowana do potrzeb dziecka.

Gość wredna małpa27
zdegustovvana dziur nie można rozcinać samemu smoczek canpolu kosztuje jakieś 4zł więc nie wiem czy warto ryzykować pęknięciem smoczka i zadławieniem dziecka

Gość zdegustovvana
Wiem, ze tanie sa te smoczki, dlatego kupowalam kilka i odpowiednio nacinalam, ze nic nie mialo prawa dalej peknac. Niestety ale te smoczki przeznaczone do kaszki byly zdecydowanie za male jak na potrzeby mojego dziecka :)

ja teraz uzywam 6+ tzn najwiekszy rozmiar na smoczku pisze 3 nie dodawalam kleiku ani nic takiego poprostu samo mleko bo te wielo przeplywowe jak dla mnie koszmar a te do kaszki za wielkie :/

ja używałam tych 0+ do prawie 3 miesiąca,ale jeszcze zanim skończył ten 3 mc to zmieniłam na 3+ bo dziecko zanim się najadło to zdąrzyło usnąć a odłożony do spania budził się z wrzaskiem.Jak zmieniłam na większe to problem zniknął.Teraz używam vari flow,kaszka leci bez żadnego problemu.