Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bmwm5

BMW dla normalnych ludzi czy plebsu??

Polecane posty

Gość gfder
samochody to przeżytek ..

Ostatnio albo jako silnik roku albo w jednej z kategorii:P Wolę dyskretny urok luksusu niż blichtr i świecidełka.

Gość gfder
to co robia teraz w przemysle samochodowym to nie jest ani rewolucja, ani ewolucja to tylko polerowanie starego schematu .. Zasada dzialania silnika nie zmieniła sie od dziesiatek lat .. NIc nowego nie wymyslono ..

Gość gfder
jedynie ubiera sie w nowe opakowanie stary produkt .. Wypuszczajac na rynek nowe modele aut ..

Ostatnio mam szczęści do tych samochodów, co wybiorę się do centrum po coś, to spotkam bentleya, astona albo nowego Jaga:) A z rzeczy zabawnych: na Powstańców Śląskich we Wrocławiu Lidl sąsiaduje z salonem BMW. Przylgnęli do siebie, że się tak wyrażę.

Poprawiły się systemy bezpieczeństwa, ale zgoda co do samej filozofii i silnika.

pozwole się sobie wtrącić w dyskusję :D Nie jestem dresem, nie jestem łysa :D nie jestem karkiem :classic_cool: i lubię BMW nie uwazam, że to samochody zarezerwowane dla jakichś kretynów ;) Prawda na temat stereotypów jest taka, że mało kto z powtarzających je miał do czynienia z danym samochodem, albo posiadaczem tej marki. Ludzie lubią powtarzać to co usłyszeli na miescie i lubią kreować ''fajne'' opinie ;) Odnośnie dresów czy plebsu - chciałabym zauważyć, że właśnie w Polsce dużo ''tego'' jest natomiast w Niemczech osoby tego powiedzmy stylu są rzadkością. Tutaj ta marka jest inaczej postrzegana, a raczej jest postrzegana sprawiedliwie po tym co posiada w sobie a nie z góry stereotypowo. Bo nie ma się co oszukiwać - BMW ma raczej niezawodne, bezawaryjne, komfortowe i do tego dynamiczne samochody. Ma dużo do zaoferowania i jako marka jednak jest świetną konkurencją skoro stoi gdzieś tam obok mercedesa czy audi. W jakichkolwiek testach np. ADAC również znajduje swoje miejsce np. w pierwszej piątce. Dlatego warto rzucić okiem na pewno na tę markę, bo jest tego godna. Co do infiniti - nie zamieniłabym nowej siódemki na taki samochód. Chociaż powinnam mówić np. o piątce albo mercedesie E Klasse bo to do nich jest porównywany jednak ten samochód ;)

Gość iuuiiu
systemy bezpieczenstwa sa fajne .. A slyszeliscie jak Ryan dunn zabił sie w swoim porsche kilka miesiecy temu . Ten z jackassow ?

Anouk podałam tylko przyład ;) wiem, że DEKRA TUV i inne robią różnego typu testy. Na liście wysoko są mietki, beemki, toyoty. Pamietam jakis rok temu prezentacje Phateona i pomysl byl taki aby stworzyc wlasnie konkurencje dla S Klasse lub BMW 7er ale cos mowili, ze im nie wyszlo - wlasnie dlatego, ze czlowiek majac tyle forsy woli wydac na ''pewniaka'' mercedesa czy bmw niz tyle samo na volkswagena. Wiec to tez duzo robi - ta wyrobiona przez lata opinia, chociaz moim zdaniem zasluzona calkiem. I pisze tu o sytuacji jaka miala miejsce w Niemczech, tu jednak inaczej postrzegaja te auta w Polsce wiecej jest japonczykow na drogach ;)

Moja znajoma ma nie wiem iloletnią toyotkę starlet. Jest nie do zajeżdżenia. Dziarska latem i zimą. Samochód do specjalnych poruczeń.

Phaeton jest boski, byłam w fabryce w Dreznie. VW - ten znaczek był zgubą.

Gość uprawiaals przygodny
BMW to auto dla plebsu bo przede wszystkim dresiarzy i karkow ciagnie do tej marki. Tak samo jak Sony Ericsson to dresiarska marka telefonów

tez tak mysle Anouk... bo nic mu nie bylo do zarzucenia, no moze jakies male wady indywidualnie dla danego kierowcy ale to wiadomo w kazdym samochodzie sie taka znajda podczas jakichs testow. Po prostu inaczej czlowiek patrzy na gwiazde a inaczej na VW - taka jest prawda.

nissany mi w ogole nie podchadza a juz na pewno nie po wspolpracy z renault - nienawidze tej marki, zbyt przykre wspomnienia mam :P

nieee, bardziej intymnie - będą stwierdzac osobowość człowieka po żelu do mycia i jego zapachu :classic_cool:

Nie wiem dlaczego ale mi sie nie podobaja te samochody i kojarza troche z taka ''tandeta'' AAAALLLLEEEE nie mam zamiaru oceniac tego samochodu, bo zapewne jest wart swojej ceny i na pewno jest jakas konkurencja dla BMW serii 5 Mercedesa E Klasse czy Audi A6 ;) jak widać z tej powiedzmy ''wyższej'' pólki jest dla kazdego coś innego i dobrze tak, bo gdyby faktycznie na ulicach miał być tylko jeden model samochodu to byłoby nudno a tak przynajmniej można każdego po triochu uszczęśliwić ;)

Aj tam, aj tam, GTR jest bardzo rasowy:) Mnie akurat się bardzo podoba ten...datsun;)

jak już to infiniti a nie infinitY;) trzeba się nauczyć w końcu ;).po za tym po spojrzeniach na mieście dam sobie rekę obciąć ,że wiecej się patrzy na moje infiniti niż na każdą 7.