Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość chomikuj pl
na kafeteri siedzą katolicy to masz racje też masz chrzest

Gość mam dwoje dzieci i
najbardziej kochane były jak były w brzuchu. Po urodzeniu skończyło się przyjemnie a zaczęło straszno i śmieszno.

Dobra, nie będę z Tobą rozmawiać, bo jesteś za głupia na taką poważną rozmowę

Gość sprawdź ewentualnie
jak nie masz dzieci to spadaj na ryj nawiedzony katolu.

Widzę, że niektórzy są tu bardzo kulturalni i tolerancyjni - a sami zwalają na katoli

Gość maaaaaaaaatkaa
Kaitana-spokojnie...nic glupiemu po rozumie jak go nie ma,heheh:D

Gość kataina nie ma dzieci
to dziewica ktora ma 16 lat:D🖐️

Gość sprawdź ewentualnie
no tak, dziewica, to wszystko zrozumiałe, głupota nie ma ujścia, bo ja hymen zatrzymuje.

Gość sprawdź ewentualnie
prawie wszystkie zakonnice są dziewicami, durnieszych bab od zakonnic, nie uświadczysz, wiadomo, głupot latami sie komuluje, no jak ją ewentualnie jakiś ksiądz ją przedziubdzia, to taka zostaje przeorycą matką niejednokrotnie przełozoną.

Gość zakonnice to tez swiete nie
sa nie jeden raz byl artykul albo program w tv ze zakonnice jezdza do czech na skrobanke:D

Gość maaaaaaaaatkaa
mysle ze powolanie nie ma tu duzo do rzeczy....wiecej strach.... Ja jestem matka. Ale mam za soba tez aborcje. Nigdy drugi raz bym tego nie zrobila. I nie bede ,,za''legalizacja. I nie jestem ,,przykladna''katoliczka...,niestety...

Gość maaaaaaaaatkaa
jak patrze na zdjeca czy filmy gdzie pokazane sa szczatki dzieci,to chce mi sie sobą wymiotowac.Naprawde.

Gość sprawdź ewentualnie
raczej do Niemiec, tam już nawet w kilnikach używają języka polskiego w tvn był film, jak lekarz opowiadał o klientkach z Polski. A swoją drogą niezłą kasiorkę trzepią na głupich Polakach....

Gość sprawdź ewentualnie
a kto by nie wymiotował, jak widzi popsutą laelczkę Barbii polaną keczupem.

Gość no pewnie ze szwaby tylko
trzepią kasę na tępych i ograniczonych polaczkach i zawsze tak będzie jeśli nie wezmiemy sprawy w swoje ręce. Tyko polska i malta sa tak zacofane, a to wszystko przez ten jebany kosciol:O:O

Gość agnichcha:)
sprawdź ewentualnie-ty jestes czlowieku normalny ?-chyba nie....:O Jak sie ciebie czyta to juz sie zygac chce.... Masakra,ze tacy ludzie umieja pisac na klawiaturze:O

Gość _Jestem za
antykoncepcją. Wtedy nie będą potrzebne rozważania na temat aborcji. Owszem kobieta powinna mieć prawo do decydowania o własnym ciele, ale ciało dziecka to ciało dziecka i to ono jest rozrywane na kawałeczki. W myśl prawa do decydowania o własnym ciele proponuję udać się do ginekologa i poprosić o dobór właściwej formy antykoncepcji, a następnie proponuję przestrzegać zasad korzystania z niej.

Gość egoistki mysla o sobie
a nie o dzieciach idz na forum wielodzietni kturzy maja po nawet do 13 dzieci

Gość phi phi phi.......
Najbardziej przekonał mnie argument księdza, że embrion do 4 miesiąca ciąży nie ma żadnej aktywności mózgu, podobnie jak u dorosłej osoby w stanie śmierci mózgowej. Osobę dorosłą w takim stanie odłącza się od aparatury, mimo, że mogłaby żyć jeszcze długo. Dlaczego więc Kościół sprzeciwia się aborcji, a nie sprzeciwia się odłączaniu od aparatury? Sama doszłam potem do wniosku, że nie oświeca kościelnych „obrońców życia poczętego" Duch Święty, ale raczej oślepiają ich pieniądze. Każde urodzone dziecko - katolik to przecież dodatkowe chrzty, komunie, bierzmowania, lekcje religii itd, itp.. Człowiek w stanie śmierci mózgowej żadnych już zysków Kościołowi nie daje. Jedyną jeszcze okazję do zarobienia może dać Kościołowi tylko przez swoją śmierć i katolicki pogrzeb. Myślę, że stąd się bierze to elastyczne sumienie większości duchownych i ta dwoistość postępowania. W propagowaniu zakazu aborcji nie widzę Boga, za to wyraźnie widzę chęć zysku i żerowania na ludzkim nieszczęściu. Potem z mężem omówiliśmy wspólnie sytuację i doszliśmy do jednego wniosku: trzeba się zdecydować na aborcję. W czasie mojego urlopu (za pożyczone pieniądze) w Czechach sympatyczna lekarka szybko i sprawnie wykonała zabieg. Trochę się bałam, ale okazało się, że nie ma czego, nawet nie bolało. Nikt niczego nie zauważył. Wiecej: http://www.eioba.pl/a/1ze/moja-aborcja#ixzz1aDIHHB9F

Gość pierwiaastek732
Tak! To kobieta zachodzi w ciaze,i to ona podejmuje decyzje czy jest gotowa i czy chce zostac matka.Nikt inny!

Gość co za smrod
baa nie dosc ze aborcja nielegalna to i sterylizacja tez wiec jak nie chce miec dzieci a chce uprawiac seks to mam sie truć hormonami ktore spowoduja u mnie raka i zakrzepice (kiepsko znosze piguly) i co tam jeszcze,no bo nikt mi nie podwiaze jajowodow w tym kraju. a i tak nie ejst pewne czy nie wpadne.

Gość dobraaaa rada
a nie lepiej jest się zabezpieczać żeby NIE ZAJŚĆ !!! I jak to mówisz masz wtedy problem ?? Dosłownie kilku tygodniowe +/- 9 tydzień zarodek ma już rączki i nóżki !! Co do domów dziecka to się zgodzę o zgrozo jest przepełnienie ale to dlatego że jak para się decyduję na adopcję to wolą malutkie dziecko im mniejsze tym lepsze dlatego noworodki mają niemal 100 % szans na adopcje.

Gość llaizkda
dobraaaa rada kurde!!!!!!!! co za tepactwo,tyle razy sie o tym gada ze zabezpieczenie czasem zawodzi,a tuki nic nie rozumieja!!!

Gość dobraaaa rada
też prawda ale ile zachodzi w niechcianą ciążę w ogóle się nie zabezpieczając tylko liczą na szczęście chyba albo stosunek przerywany co jak dla mnie to bzdura

Gość dobraaaa rada
a z resztą każdy ma prawo wyrazić swoje poglądy na jakiś temat i oczywiste jest że nie każdy musi się z tym zgodzić od tego między innymi są fora

Gość llaizkda
no ci ktorzy sie nie zabezpieczaja sa glupcami,zgadzam sie.I takiemu bym cholera odmowila aborcji,za glupote i bezmyslnosc po prostu!!!! Ale gdy jest naprawde taka potrzeba zeby usunac,powodow mozna wymieniac tysiace,to kobieta powinna miec prawo wyboru!!!