Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość kreszkoo

Ja jestem za aborcją mimo wszystko. kobieta powinna miec prawo wyboru. zyjemy w XXI wieku, oprocz telefonow komorkowych i GPS-ow powinnismy miec ten wybor. to ze aborcja nie jest legalna to prawdziwy absurd. nie bede sie modlic za dzieci ktore wsiąkły w przescieradlo, czy za te ktore rodzice wyrzucaja na smietnik. dzis ludzie to egoisci i mysla tylko o sobie, badzmy wiec chociaz troche przyzwoici i pozwolmy usunac ciaze dziewczynie ktora moglaby byc przez reszte zycia obdarowana dzieciakiem ktorego nie chce. po co wyrzucac dzieciaki na smietnik, i tak domy dziecka sa przepelnione a tych dzieciakow juz ludzie nie chca, wiec po co nastepne. nie uwazam tego za grzech, zyjemy w glupim kraju z idiotyczna religia, ktora miele mózgownice skonczonym idiotom, myslacym ze dostana zbawienie od boga, gdy sie wstawia za nienarodzonym.

Gość weronaapi
szkoda ze ciebie nie usuneli

Gość nmzxnmxz
Oczywiscie ze tak racja,nasz kraj to jedno wielkie dziadostwo:o bo nie daje kobiecie wyboru w tak waznej sprawie!

hmmm...no tacja,kobieta powinna mieć prawo wyboru...ale nie zapominajmy też o facetach-niestety z nimi to róznie bywa-znam wielu z którymi jest cudownie az do momentu gdy dziewczyna zachodzi w ciaze-po prostu sie ULATNIAJA-a kobieta sama zostaje z "PROBLEMEM"...ja nie chciałąm miec dzici,jak zaszłam w ciaze majac 20 lat byłam przerażona,ale teraz nie wyobrażam sobie życia bez mojego dzicka i już zapomniałam jak wyglądało zycie moje gdy go nie miałam-teraz jest lepiej :D ....jestem ZA tym,żeby kobiety miały wybór ale z drugiej strony gdyby tak każda robiła nie było by w ogóle prawie dzieci na świecie....

Gość ptasiek nastroszony
absolutnie aczkolwiek rzecz ujmując NIE!

Gość kisiuciapek
Polska to tak zacofany kraj,ze glowa boli

Ja prywatnie jestem przeciwko aborcji ale uważam,z e powinna byc legalna. Bo durne zakazy nic nie dają, która ma sie wyskrobac i tak to zrobi więc lepiej żeby zasiliła NFZ niz kiese garażowego pizdogrzebałka bo komplikacje po takim zabiegu i tak potem na koszt państwa leczy.

Gość .olk.ka
Gdybym miala prawo wyboru,dzis nie przezywalabym koszmaru...

Gość maluje wlosy co miesiac
ja tez jestem za wyborem kobiety!! i dlatego glosuje na sld

Pomińmy sytuacje w których aborcja jest legalna.... chociaż i to grzech. To dlaczego was matki wysrały skoro wy jesteście za aborcją? Pan Bóg patrzy na takie jak wy i nie będzie się temu bezczynnie przyglądał, usunięcie ciąży to grzech.

"To dlaczego was matki wysrały skoro wy jesteście za aborcją?" A co ma piernik do wiatraka wytłumacz ty mi? Widocznie ich matki chcialy miec dzieci to urodziły.

Gość pipik
TAK nasze babki jakoś miały taką szansę ,a sami lekarze pytali się i co dalej

Grzech to zapierdalac co niedziele o 12 z watykanu anioł pański i uczyc innych jak zyc mają a potem udawac że klechy nie sa pedofilami i ich kryć przed wymiarem sprawiedliwości, poświęcając raz na jakis czas jednego żeby sie media na jakis czas odczepiły

Gość saweqcz
Ja tez jestem za,zdarzaja sie wpadki,a kobieta np nie chce dziecka bo nie jest gotowa zostac matka...I potem sie rodza nikochane dzieci...:o

Zdanie kobiety jest mało ważne to one są głównie odpowiedzialne za tą ciąże, za to że spały z mężczyzną również ponieważ mężczyzne nie ma tak silnej psychiki i będzie bzykał a kobieta musi uważąc :)

Gość maluje wlosy co miesiac
kazdy z nas ma proawo wyboru!! polska to kraj katolicki rzadzi kler..po uja nam takie panstwo? niech kasa z podatkow idzie na biednych a nie na kosciol!!! glosujcie na sld..musi byc zrownowaznie miedzy prawica ..

Gość hfdhdfhjso
wlasciwie no to co za roznica czy zabija sie dziecko z brzucha czy takie ktore juz jest na swiecie. najlepiej by moze bylo gdyby w polsce podobnie jak w chinach nie marnowano tych plodow wyrzucajac je na smietnik tylko robiono zupe czy krem mlodosci, lub wykorzystywano ciala zamordowanych do leczenia starych piernikow z usa?? hmm, a moze by to samo zrobic ze starymi ludzmi? po co tacy zyja tylko ciagna kase od panstwa i jeszcze trzeba sie nimi zajmowac? a chorzy? to samo siedzi taki cale zycie na wozku i tylko trzeba sie nim zajmowac.. masakra. lepiej byloby dac mu zastrzyk i problem z glowy. no i to samo z chorymi na raka czy inne choroby nieuleczalne. po co maja cierpiec i wyciagac kase od rodziny lepiej ich usunac z tego swiata za wczasu. no i to samo z niektorymi nacjami. po co nam jacys rumuni ktorzy nie pracuja i kradna. najlepiej do gazu z nimi. moze uruchomic oswiecim na nowo?? wracajac do aborcji.. w stanach aborcja nazywa sie zamordowanie dziecka tuz przed porodem np w 9 miesiacu. ludzie kochani. aborcja to nic innego jak MORDERSTWO. osoba ktora to zrobila pozostanie morderca niewinnej osoby, w dodatku dziecka. w dodatku swojego. dzieciobojca. nigdy tego sie nie zapomina. to dziecko ma dusze podobnie jak inne osoby. to dziecko ma prawo do zycia. skoro nie chcecie dzieci to nie puszczajcie sie !!

Gość jestem na TAAAAK!!!
apap gripex o czym ty pieprzysz?:D

Gość simian raticus
Lepiej niech szkoła i rodzice nauczą antykoncepcję stosować najlepiej!

apap gripex, bo matki chciały mieć dzieci? Co to ma do rzeczy, że ja jestem za aborcją? Moja np. dziecka chciała, a jak któraś nie chciała, to i tak nie miała prawa wyboru, a ja uważam, że mieć powinna. A jakby mnie usunięto to trudno, przynajmiej ominęło by mnie wiele problemów i parszywości tego świata...

Gość pipik
no właśnie ale jest coś takiego jak; suka nie da pies nie weźmie

Gość plodzisaki
hfdhdfhjso o jakim Ty morderstwie mowisz?:D ogarnij sie:D

Mnie nauczyli a wpade zaliczyłem bo wyobraź sobie, ze w wakacyjna noc na polu namiotowym jakos nie było nigdzie możliwości kupic pigułek czy gumek a dymac sie chciało.

Napisałem żebyśmy pomineli sytuacje wtedy kiedy aborcja jest legalna. Dwa, kobieta musi uważac, powinno robic wszystko by nie uprawiac seksu przed ślubem, mężczyzna nie musi. Jeśli córka zajdzie w ciąże, rodzice powinni ją wysłac na 18 lat do sióstr by tam wychowała sobie dziecko.

Gość hfdhdfhjso
tak jak nazisci wykorzystywali ciala pomordowanych do robienia mydla tak teraz wykorzystuje sie ciala mordowanych dzieci do eksperymentow i produkcji srodkow upiekszajacych. dziecko zabijane jest rozrywane. urywa sie mu raczki, nozki, glowe a potem po kolei wyciaga. jak wam zle na tym swiecie to poproscie kogos rownego sobie zeby was usunal. w ten sam sposob w jaki mordujecie wasze dzieci.

Na poczatku te provo bylo nawet fajne ale teraz przegiałes i popsułes zabawe

Gość hfdhdfhjso
legalna aborcja to tylko wstep do mordowania na szeroka skale. po aborcji kolej na eutanazje starcow, potem na eutanazje chorych.

"skoro nie chcecie dzieci to nie puszczajcie sie !!" co wy macie z tym puszczaniem się?? W każdym jednym wątku o aborcji musi pojawić się to nieszczęsne "można się było nie puszczać". Nie wiem jak beznadziejne życie seksualne muszą mieć osoby, które tak piszą, ale niech wbiją sobie do zakutych łbów raz na zawsze, co oznacza "puszczanie się" i równie nadużywany wyraz "dziwka". I też ciekawe, że puszczają się tylko i wyłącznie kobiety, nigdy żaden "obrońca życia" nie napisze, że facet mógł się nie puszczać, zawsze winna jest tylko kobieta... Poza tym skoro ludzie uprawiający normalny, zdrowy seks w związku są nazywani puszczalskimi (sorry, kobieta jest nazywana puszczalską), bo zaszła w ciążę i nie wie co teraz, to jak nazwiecie w takim razie kogoś, kto faktycznie skacze z kwiatka na kwiatek, sypia z zajętymi, nieznajomymi, itp. Troszkę nie fair, że obie osoby określane są tym samym epitetem:o A i jeszcze jedno, ostatnio na gazecie.pl był artykuł o pewnym wcześniaku, który pilnie potrzebuje kasy na leczenie bodajże płuc. Był podany nr konta fundacji. Może "obrońcy życia" zamiast zajmować się wyimaginowanymi, nieistniejącymi jeszcze zarodkami wesprą już istniejące życie?:)